Ще раз повторюю свою відповідь ( спробую на прикладі - може так стане зрозуміліше): 1 Роблять проект будинку наприклад на 1000 м2 з вартістю будівництва в 5649 грн/м2 , тобто загальна вартість будівництва становить 5649 грн/м2 х 1000 м2 = 5,649 млн грн 2 В цих 1000 м2 ( наприклад 9 поверховий будинок ) входять : а - квартири ______площею в 630 м2 б - підвали _______площею в 110 м2 в - горища ________площею в 110 м2 г - сходові, ліфти площею в 150 м2 3 Так як сходові і ліфти продавати взагалі не можна - це площі загального користування , а горища і підвали можна продати ( і то не завжди бо через них проходять комунікації і доступ до цих комунікацій ) по ціні дай бог щоб 70% від ціни житла , то ми легко можемо визначити скільки площ продається 2х110( підвал горища) х0,7( коефіцієнт ціни)х0,7( площі які продаються за виключення площ які займають комунікації і доступ до цих комунікацій + 630=738 м2 4 Тепер вартість будівництва ділимо на кількість м2 які продаються 5,469 млн грн / 738 м2 =7410 грн/м2
Тепер розумієте , як 5469 грн/м2 держкомстатівських - легко перетворюються в 7410 грн/м2реальних ?
я так бачу, що будівельник перепросився, і далі впарює дурницю про адекватність ціни в 750 у.о. Я не буду коментувати його розрахунки, але попрошу оцінити наступне: Новобудови в Івано-Франківську - крім зарплат і вартості землі, різниці бути не повинно, але будинки чомусь коштують: http://dom.ria.ua/ru/search?category=1& ... &limit=100 http://www.ars-dim.ua/uk/prodazh
zahar_ написав:Дык оппонент пошёл "забывчивый". Будивельнику вчера пришлось раза три напоминать как КГС при помощи сиськососаний отбил почти треть стоимости проектов сданых в эксплуатацию кв. метров жилой площади в 2011 году в Киеве.
1 Ви не будівельнику щось пояснювали , а свою неграмотність для всіх три рази демонстрували . Тому для Вас ще раз . Захар вважає головною проблемою яка не дає цінам впасти є 54 млн грн , які були дотовані державою для покупців житла в КГС по формулі 70% - власні кошти , 30% - допомога держави . Таким чином , Захар вибудовує слідуючий ланцюжок 1 Спочатку 54 млн грн , за які КГС будує 309 квартир 2 Потім ще 120 млн грн - за які КГС будує ще ( якщо в проорції) - виходить 309/54*120= 700 квартир 3 Продавши і цих 700 квартир - КГС будує на склад ще 1000 квартир .
Маразматичність цієї схеми - видна неозброєним оком , але Захар на ній настоює .
В мене запитання Чому 54 млн грн - є критичними для КГС , яке замість того щоб збудувати 900 квартир( на засолку) і отримати 54 млн кешем - будує 1000 квартир( на засолку)і знову повинне чекати дотацій для своїх покупців від держави ?
ПС Захар - якщо Ви будете поменше писати дурниць і побільше думати + зайвий раз не згадувати мене - дивишся я запишу Вас до Турбіни і перестану звертати уваги на відверту галіматью в Ваших повідомленях.
vasul_lviv написав:я так бачу, що будівельник перепросився, і далі впарює дурницю про адекватність ціни в 750 у.о. Я не буду коментувати його розрахунки, але попрошу оцінити наступне: Новобудови в Івано-Франківську - крім зарплат і вартості землі, різниці бути не повинно, але будинки чомусь коштують: http://dom.ria.ua/ru/search?category=1& ... &limit=100 http://www.ars-dim.ua/uk/prodazh
1 Будівельник ні в кого не перепрошувався , так як крім одного неадеквата , його ніхто ні в чому не звинувачува. 2 Будівельник висловив свої претензій до більш менш адекватних форумчан , суть яких полягала в тому що вони не пресікли різного роду наклепи від неадеквата + як я розумію спроби цього форумчанина похамити були жорстко зупинені модераторами шляхом блокування , що й зумовило його сьогоднішню коректну поведінку. 3 Ціна на житло в Івано-Франківську так само як і ціна на житло в Чернігові + так само як ціна на житло в Будівельника під Львовом - мало впливає на ціну на житло в Києві , по тій простій причині , що житло це не тільки вартість конструкції , але й ринкова складова ( Київ на відміну від Івано-франківська, Львова чи Чернігова )збільшує кількість мешканців швидше ніж будує нове житло + конструктиви житла в Києві (14-25 поверхів ) це не 4-9 поверхів Будівельник-Франківськ) + вартість землі в Києві + відчислення на інфраструктуру.
А на рахунок приведених ссилок то : мансарда - 3000-3150 ( в Івано-Франківську широко розповсюджена практика продажі мансарди як технічного поверху з подальшими проблемаи по оформленню як житлове) будинки які здаються в кінці 2012 року - 4800 грн = 600 доларів Будинки які здаються в 2014 роках - 4150 грн
Таким чином жодного повноцінного приміщення з ціною па-триста чи па-пятсот - я не побачив.
Из 100 млн. гривен государственной сиськи "Доступне житло" ориентировочно 75 млн. грн. хапнули в шаромыги из из Киевгострой, КП Житлоинвестбуд-УКБ, Лико-Холдинг. http://realty.3doma.ua/news/1697496-dos ... semey.html
В то время, как в 2011г. субсидию на покупку жилья от государства получили 780 семей, что превышает показатель 2010г. на 70%. В частности, в Киеве в прошлом году в рамках программы продано 450 квартир
Из за такого "праватно-державного партнерства" цены КРЖН двигаются к адеватности со значительной пробусовкой. Так как общий уровень цен на КРЖН определяет первичка, которую государство почему-то "тянет за уши" , чтобы первичка как можно дальше держалась подальше от адеватных цен.
zahar_ написав:Дык оппонент пошёл "забывчивый". Будивельнику вчера пришлось раза три напоминать как КГС при помощи сиськососаний отбил почти треть стоимости проектов сданых в эксплуатацию кв. метров жилой площади в 2011 году в Киеве.
1 Ви не будівельнику щось пояснювали , а свою неграмотність для всіх три рази демонстрували . Тому для Вас ще раз . Захар вважає головною проблемою яка не дає цінам впасти є 54 млн грн , які були дотовані державою для покупців житла в КГС по формулі 70% - власні кошти , 30% - допомога держави . Таким чином , Захар вибудовує слідуючий ланцюжок 1 Спочатку 54 млн грн , за які КГС будує 309 квартир 2 Потім ще 120 млн грн - за які КГС будує ще ( якщо в проорції) - виходить 309/54*120= 700 квартир 3 Продавши і цих 700 квартир - КГС будує на склад ще 1000 квартир .
Маразматичність цієї схеми - видна неозброєним оком , але Захар на ній настоює .
В мене запитання Чому 54 млн грн - є критичними для КГС , яке замість того щоб збудувати 900 квартир( на засолку) і отримати 54 млн кешем - будує 1000 квартир( на засолку)і знову повинне чекати дотацій для своїх покупців від держави ?
ПС Захар - якщо Ви будете поменше писати дурниць і побільше думати + зайвий раз не згадувати мене - дивишся я запишу Вас до Турбіни і перестану звертати уваги на відверту галіматью в Ваших повідомленях.
Оппонент снова розродился очередной фальшивкой в отношении информации :"ориетировочно реальная себестоимость реально сданых в эксплуатацию КГС 176 тыс. квадратных метров в Киеве составляет 788 млн. гривен, из которых с помощью сисиськососания КГС компенсировал 250 млн. гривен., что составляет 31% ."
Взяв некоторые приведеные цифры - "кроме 54 млн. грн из госбюджета (Ваша цифра) это ещё 120 млн от очередников деньги которых надо учесть в объём сиськососание КГС, так как если бы дотаций из бюджета не было, то и 120 млн грн от очередников у КГС тоже не было бы. Плюс ещё 75 млн. грн от сделок покупатели которых тоже расчитывались бюджетными деньгами.(101 сделка) Зарубите себе на носу и не забывайте - 250 млн грн. общий объём "сиськососаний" КГС " - он прилепил к ним свои "пояснення" и "ланцюжок", и тулит форуму выдавая свои манипуляции за мои слова.
пЫшЫте ЫщЁ творец "перлов" - "Спочатку 54 млн грн , за які КГС будує 309 квартир".
Извините, немножечко отсутствовал. Как результаты "турпоходов"? Так на чем мы остановились? Что дешевеет, и еще ого-ого будет как? "Кто на ком стоял" - конкретизируйте вопрос? Приятно видеть, что количество Ваших захар постов выросло с 3,52 в день до 3,6 в день. Дык оппонент пошёл "забывчивый". Будивельнику вчера пришлось раза три напоминать как КГС при помощи сиськососаний отбил почти треть стоимости проектов сданых в эксплуатацию кв. метров жилой площади в 2011 году в Киеве. Наверняка в вашем риалторском агентстве за это бонусы. Вы прекращайте безобразничать - намекать что обозреватель освещающий пузыренадувательские лохотроны причастен к рЫловскому цеху
Турпоходы это понятно дело не ваше. Вы квартир не видели, и покупать не собираетесь. А вот лавры балакучего рыловского десанта – по праву ваши. Ищо чего удумал – говорить мне что я не покупаю, и паэтому турист. А я еще 2 года буду туристом, патамуша дешевеет. А ты никого не заговоришь своими баснями. И с пузырем – сел ты в лужу. Пузырь – это когда стоимость взвинчивается опосредованным влиянием на актив. А любимые тобою бюджетные сиськососы явно и прямо влияют на стоимость актива, периодически подкладывая под обоснование бюджетную отчетность, где печатным по бумажному написано, что себестоимость 1100, а рентабельность 1,5%. Все налоги уплочено. И попытки «сдувать» пузырь – означают отнюдь не панику отказавшихся инвесторов, а забрать у строителей кусок хлеба с маслом и икрой, который они выстраивали годами, прикармливая чиновников где нужно. И просто так они его отдавать не собираются, тем более в нашей стране.
Ще раз повторюю свою відповідь ( спробую на прикладі - може так стане зрозуміліше): 1 Роблять проект будинку наприклад на 1000 м2 з вартістю будівництва в 5649 грн/м2 , тобто загальна вартість будівництва становить 5649 грн/м2 х 1000 м2 = 5,649 млн грн 2 В цих 1000 м2 ( наприклад 9 поверховий будинок ) входять : а - квартири ______площею в 630 м2 б - підвали _______площею в 110 м2 в - горища ________площею в 110 м2 г - сходові, ліфти площею в 150 м2 3 Так як сходові і ліфти продавати взагалі не можна - це площі загального користування , а горища і підвали можна продати ( і то не завжди бо через них проходять комунікації і доступ до цих комунікацій ) по ціні дай бог щоб 70% від ціни житла , то ми легко можемо визначити скільки площ продається 2х110( підвал горища) х0,7( коефіцієнт ціни)х0,7( площі які продаються за виключення площ які займають комунікації і доступ до цих комунікацій + 630=738 м2 4 Тепер вартість будівництва ділимо на кількість м2 які продаються 5,469 млн грн / 738 м2 =7410 грн/м2
будивельник вы мне на примерах можете на показывать и на коэффициенты не умножать я работаю в экономической сфере уже больше 12 лет и понимаю в подобных расчетах поверьте мне больше чем вы...даже читать не хочу эти наивные расчеты...
Тепер розумієте , як 5469 грн/м2 держкомстатівських - легко перетворюються в 7410 грн/м2реальних ?
странно только одно При расчете опосредованной стоимости строительства жилых объектов включаются расходы на: * строительство жилого объекта; в этой фразе как по мне все более чем понятно... из нее следует что в сметту затрат жилого дома входит и лестницы и подвалы и техэтажи... или понятие жилого объекта это понятие жилой площади? или вы опять сделаете вид что не поняли о чем я? так что все вами приведенные расчеты выше можно просто даже не читать поверьте я не не цепляюсь к вам просто мне интересна структура себестоимости... понимаете вы описали ранее, что проектная документация и тому подобное и все затраты входят в себестоимость, а остальные застройщики жалуются на то что в себестоимости кв. метра до 35% - это заслуга коррупционеров...(взятки, откаты и тому подобное) кстати не только застройщики жалуются даже вседержители не редко высказывают подобные мысли... так где правда? и так же интересно почему за бугром сдается жилье "заехал и живи" при том зарплаты работников строительной отрасли в структуре себестоимости гораздо выше... может все таки пресловутая коррупция виновата или жадность застройщиков?
zahar_ написав:Взяв некоторые приведеные цифры - "кроме 54 млн. грн из госбюджета (Ваша цифра) это ещё 120 млн от очередников деньги которых надо учесть в объём сиськососание КГС, так как если бы дотаций из бюджета не было, то и 120 млн грн от очередников у КГС тоже не было бы. Плюс ещё 75 млн. грн от сделок покупатели которых тоже расчитывались бюджетными деньгами.(101 сделка) Зарубите себе на носу и не забывайте - 250 млн грн. общий объём "сиськососаний" КГС " - он прилепил к ним свои "пояснення" и "ланцюжок", и тулит форуму выдавая свои манипуляции за мои слова.
пЫшЫте ЫщЁ творец "перлов" - "Спочатку 54 млн грн , за які КГС будує 309 квартир".
1 Зелених чоловічків можете хоч сотню ставити 2 Якщо писати по 31% сіськосмоктання - то це може бути справедиливим тільки для 309 квартир ( програма доступне житло 70% населення - 30% дотація держави) 3 1700 квартир КГС збудував самостійно ( це приблизно 170 000 м2) - без дотацій від держави . Навіть по Вашим неграмотним цифрам , собівартість будівництва 170 000 м2 = 700 млн грн ( реальна 1,3 млрд грн)
Поясніть мені Навіщо КГС будував( вбивав в бетон живі гроші) за 0,7 млрд ( Ваша версія) 1,3 млрд( моя версія) , якщо 0,054 мрд він все одно вже отримав на перших 309 квартирах ?
Так що хто в нас творець пирлов - і без моїх повідомлень видно.
odessit2007 Одесит - я включив всі розходи на будівництво всього обєкту і розділив їх на число метрів які в цьому обєкті будуть продані.Площа сходових клітин , ліфтів , горищ і підвалів - повинні бути збудовані і є вартість будівництва цих площ , але продані ці площі не можуть бути , бо це площі загального користування , тому ціна будівництва 5649 , а ціна продажу 7410 . Це хоч розумієте ? А працювати можна і 50 років економістом і не розуміти елементарних речей.