Надра Банк - БАНКРОТ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
  #<1 ... 536537538539540 ... 820>

ОЦІНІТЬ обслуговування в цьому Банку (або його філії) та ОБҐРУНТУЙТЕ свою оцінку.

Надра Банк - БАНКРОТ 2.3 5 1119
1 - ДУЖЕ ПОГАНО. Грубіянили і т.і.
41%
455
2 - ПОГАНО. Некомпетентно.
25%
275
3 - ЗАДОВІЛЬНО. Хотілося б краще.
12%
137
4 - НОРМАЛЬНО. Як і повинно бути.
12%
137
5 - ВІДМІННО. Дуже сподобалося.
10%
115
Всього голосів : 1119
Повідомлення Додано: Сер 29 лют, 2012 16:55

Monya3
Вижу, что Ваше решение не скоропалительное, обдуманное и в Вашей ситуации, я уверен, правильное.
Мелкие неприятности не смогут омрачить главного - победа продолжает приносить реальные плоды. С чем Вас от души поздравляю!
Marvin Heemeyer

Повідомлення Додано: Сер 29 лют, 2012 17:18

Marvin Heemeyer
Спасибо. Заберу денежку - выложу бумаги которые буду подписывать. Предварительно ознакомился - заявление исполнителю что надра добровольно выполнил решение суда, но удержал 47 грн....
Monya3

Подякував: 28 раз.
Подякували: 36 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 29 лют, 2012 21:03

Marvin Heemeyer (писав)
В банке договорился что я беру у них бумагу о том что они удержали 47 гривен и квитанцию что отправили в налоговою. Мне облом воевать за 47 гривен. В налоговом кодексе нигде не указано об обложении или необложении инфляционных. В банке показали бумагу из налоговой обязующую их удерживать 15% от суммы инфляционных. По идее это маразм налоговой. Так как по определению - відшкодування інфляційних втрат не є доходом. Подозреваю что это разночтение закона, и оно может вылезти на уровне исполнителя. В принципе можно доказывать. Я выше писал о ст 36. НК - я сам обязан платить налоги. Но по факту идти в суд и платить 161 грн чтобы отсудить 47 грн - стремно. можно затянуть процес. Оно мне надо? Основная задача была попить крови и наказать - в воспитательных целях. Зацикливатся на мелочах нет смысла.

Бумагу не з налогової показали, а письмо з центрального офісу Надри – це велика різниця. Коли в 2009 році я звертався з письмом до НБУ і отримав відповідь, що вклад який закінчився під час дії мораторію повинен бути повернутий негайно вкладнику, то надрюки сказали, що НБУ самі не знають що пишут. Тому подав у суд і суд поставив крапку.

Monya3 (писав)
164.2.14. дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди, крім:
б) відсотків, отриманих від боржника внаслідок прострочення виконання ним договірного зобов’язання;

В мене ці питання виникли ще осінню 2011 року. Надра хотіли здерти 15% податку з інфляційних присуджених судом. Також задав це питання державному виконавцю, на що отримав відповідь, що по виконавчому листі стягується все до копійки державним виконавцем. Присуджені судом інфляційні - є витратами у зв’язку з інфляційним процесом, уважно читайте свій виконавчий лист ( у мене вклад був у гривнях) тому ці витрати не є доходом. Виконавча служба стягнула в січні 2012 року все до копійки.
Стягнуто з боржника:
ВАТ КБ "Надра"
адреса: Київ, вул. Артема, 15
виконавчий збір у розмірі 563,75 грн.
Підстава: При здійсненні виконавчого провадження
понесені витрати
Сума стягнення: 100,00 грн.
Odnopolchanin

Повідомлення Додано: Чет 01 бер, 2012 14:50

Odnopolchanin
Порився я таки в інтернеті. З новим податковим кодексом маразм.
Інфляційні оподатковують..... :shock: На всіх сайтах народ в шоці. Наскільки я розумію вони вважають що якщо сумма оборутки збільшилась на індекс інфляції то пропорційно зростає ПДВ. Так що ті хто викрутився без сплати 15% від інфляційних - проконсультуйтесь в податковій, бо в кодексі передбачені штрафи.

Можна спробувати довести що в даному випадку відсутня операція купівлі продажу. предметом судового позову був депозит. Відповідно депозит не оподатковується. Оподатковуються дивіденди. А тому оподатковуватись маж тільки та частина інфляційних яка нарахована на дивіденди. Але ще раз обмовлюся - сума смішна і не варта того щоб через неї вгробити 3-4 дні (як мінімум).

Тому в підсумку - як не хочеться визнавати а таки надрюки мають рацію. Єдине що можна сказати - якого вони за мене вирішують. Згідно ст.36 Податковий обов’язок. А саме п.36.4. Виконання податкового обов’язку може здійснюватися платником податків самостійно або за допомогою свого представника чи податкового агента. Банк не є моїм представником чи податковим агентом. З іншої сторони зациклюватися на тому в який спосіб сплатити ПДВ думаю не варто. Хотять за мене сплатити, дають квитанцію про перерахування в податкову - хай стараються :evil: .

Ах да виплату перенесли на завтра....

Вот обіцяна цитата

http://podatki.in.ua/!news/nlistDPA_4261.html
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ від 25.10.2011 р. N 4261/6/15-3415-04

Про розгляд листа
Державна податкова служба України розглянула питання учасників 5-го щорічного Всеукраїнського бухгалтерського конгресу щодо порядку оподаткування податком на додану вартість, надіслані на розгляд ДПС України листом ВКК "Баланс-Клуб" від 22.09.2011 р. N 41, та надає відповіді на поставлені запитання.
Заступник Голови
С. Лекарь

Додаток

Відповіді на питання учасників 5-го щорічного Всеукраїнського бухгалтерського конгресу щодо порядку оподаткування податком на додану вартість окремих господарських операцій

За рішенням Господарського суду відповідач відшкодовує нашому підприємству: держмито, витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, пеню 3 % річних від суми заборгованості та інфляційні нарахування. Чи обкладаються якісь із цих сум податком на додану вартість і якщо так, то яка дата вважатиметься датою виникнення податкових зобов'язань з податку на додану вартість та який документ при цьому необхідно виписати (податкову накладну чи розрахунок коригування до податкової накладної)?

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України (далі - ЦКУ) боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов'язання.

Боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також 3 % річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

При цьому суми індексу інфляції та 3 % річних, які сплачуються покупцем згідно зі статтею 625 ЦКУ у разі простроченого виконання ним договірних зобов'язань, відповідно до пункту 188.1 статті 188 розділу V Кодексу необхідно розцінювати як компенсацію вартості поставлених ним товарів (робіт, послуг), яка включається до складу договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та збільшує базу оподаткування ПДВ.
Згідно із пунктом 192.1 статті 192 розділу V Кодексу якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.

Тобто, оскільки суми індексу інфляції та 3 % річних, які сплачуються покупцем (в даному випадку - відповідачем) у разі простроченого виконання ним договірних зобов'язань, розцінюються як компенсація вартості поставлених товарів/послуг, яка збільшує базу оподаткування ПДВ, то постачальник таких товарів/послуг на дату набрання чинності судовим рішенням повинен збільшити податкові зобов'язання з ПДВ та виписати розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, наданої за операцією з постачання товарів/послуг, розрахунки за які були предметом судового розгляду.

Що стосується отримання відшкодування в частині сплаченого держмита та витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов'язаних з розглядом цивільних та господарських справ, то, оскільки за судовим рішенням здійснюється компенсація фактично понесених витрат, які не пов'язані з постачанням товарів/послуг особою, яка понесла такі витрати, ці кошти не включаються до бази оподаткування товарів/послуг, розрахунки за постачання яких були предметом судового розгляду.
Monya3

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 10:27

Monya3
Может всё таки подоходный налог, а не ПДВ( по русски налог на добавленную стоимость). НДС физлица не оплачивают на прямую, а только опосредственно(через покупку товара(услуги), в стоимость которого включён НДС).
RA-SWAN

Подякував: 144 раз.
Подякували: 9 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 11:28

RA-SWAN
Согласен... описка... по поводу физ лиц, не предпренимателей - подоходный налог а не ПДВ.

А в тексте как было так написал. Но там идет разговор о пердпренимателях. Потому ПДВ.
Monya3

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 11:30

В мєнє в рішєнні суду є роз`яснєння, що інфляційні - цє знєцінєння гривні. Думаю отримати письмову відповідь зподаткової є цє дохід?
Odnopolchanin

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 11:36

Odnopolchanin
Думаю що саме розумне - дійсно отримати письмове розяснення в податковій чи є ці кошти доходом, саме в нашій ситуації. Як бачите з попередніх постів в випадку купівлі-продажу для підприємців це таки впливає на суму ПДВ.

Я думаю що варто спитати, бо якщо потім податкова нарахує штрафи - там сума буде ого-го. Вони з 47 гривень зроблять 470 несплачених податків....
Monya3

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 11:50

Re: Надра

гадаю, для правильної відповіді слід правильно ставити питання. бо податкова вам і відповість, що це дохід. але ж і ви і я знаходили, що дохід як штраф у встановленому законодавством розмірі не оподатковується. тож, слід спитати, чи цей дохід оподатковується.
булава

Подякував: 3 раз.
Подякували: 26 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 02 бер, 2012 13:15

булава
Тоді так:
Чи є відшкодування інфляційних стягнуте з банка на користь вкладника оподатковуваним доходом. Якщо так - то з кого він стягується. З якої суми (інфляційних нарахованих на весь депозит та відсотки по ньому чи тільки з інфляційних нарахованих на відсотки).
Яка процедура сплати податку.
Monya3

Профіль

#<1 ... 536537538539540 ... 820>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей