darred написав:Если чат не работает, то вопросы с ликпеем можно решить по телефону, в Надры ж бесплатный номер поддержки для стационарных. А кто пробовал переводить евро с евро-счета на евро-счет например Приват банка? Конвертаций там надеюсь никаких не происходит? Комиссия 0.5 у.е+0.5%?
Шутите? Там двойная, если не тройная (евро-доллар-гривня-евро) конвертация будет...
Справа № 1-185/10 В И Р О К ІМЕНЕМ УКРАЇНИ 6 вересня 2010 року Дарницький районний суд м. Києва у складі:
13 червня 2008 року ОСОБА_3, перебуваючи протягом робочого часу в приміщенні відділення № 75 філії ВАТ КБ «Надра» Київське регіональне управління (далі відділення № 75) за вищевказаною адресою, працюючи на своєму робочому місці за комп'ютером в програмному забезпеченні «Retail Union», на 600 грн. поповнила свій власний поточний (картковий) рахунок № НОМЕР_1 (валюта рахунку - гривня), відкритий у ВАТ КБ «Надра» Внісши вказану суму в касу відділення № 75, ОСОБА_3 заяви на переказ готівки від свого імені з приводу внесення коштів та поповнення рахунку не оформила, проводку стосовно проведення операції поповнення свого рахунку на 600 грн. на контролера відділення № 75 з метою відображення операції поповнення рахунку по гривневому рахунку № 10020800000175\980 відділення № 75, не передала, тобто не підтвердила. В подальшому ОСОБА_3 стало відомо про те, що операція поповнення її поточного рахунку на суму 600 грн. не відобразилась у відомості про рух коштів по гривневому рахунку № 10020800000175\980 відділення № 75. Наступного робочого дня ОСОБА_3, перебуваючи на своєму робочому місці, впевнившись у тому, що операція поповнення нею рахунку без оформлення заяви на переказ готівки ніким помічена не була, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою особистого збагачення, забрала з каси відділення № 75 грошові кошти в сумі 600 грн., тим самим привласнила їх і розтратила, розпорядившись за власним розсудом. Отже ОСОБА_3 усвідомила, що у такий спосіб вона має можливість перераховувати грошові кошти на карткові рахунки, відкриті у ВАТ КБ «Надра», без фактичного внесення готівки в касу. ... Грошові кошти в загальній сумі 120000 доларів США ОСОБА_3 особисто отримала готівкою 16 вересня, 27 вересня, 3 жовтня та 09 жовтня 2008 року з каси відділення № 75 та з каси відділення № 6 ВАТ КБ «Надра», що у м. Чернігові, використавши власну картку № «НОМЕР_7».\ ... 22 вересня 2008 року ОСОБА_3 повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, перебуваючи протягом робочого часу в приміщенні відділення № 75 за вищевказаною адресою, працюючи на своєму робочому місці за комп'ютером в програмному забезпеченні «Retail Union», поповнила поточний (картковий) рахунок № НОМЕР_8, відкритий у ВАТ КБ «Надра» на ім'я її чоловіка ОСОБА_5 (валюта рахунку - долар США), картку з пін-кодом від якого отримала у відділенні № 75 після відкриття цього рахунку 28 серпня 2008 року, на 80000 доларів США, при цьому вказану суму грошових коштів у касу відділення № 75 фактично не внесла, заяви на переказ готівки з приводу внесення коштів та поповнення рахунку на вказану суму не оформила, проводку стосовно проведення операції поповнення цього рахунку на 80000 доларів США на контролера відділення № 75 з метою невідображення операції поповнення рахунку по рахунку в доларах США № 10028800000575\840 відділення № 75 не передала, тобто не підтвердила. ...
3 жовтня 2008 року ОСОБА_3 повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою особистого збагачення, перебуваючи протягом робочого часу в приміщенні відділення № 75 за вищевказаною адресою, працюючи на своєму робочому місці за комп'ютером в програмному забезпеченні «Retail Union», знову поповнила поточний (картковий) рахунок № НОМЕР_8, відкритий у ВАТ КБ «Надра» на ім'я її чоловіка ОСОБА_5 (валюта рахунку - долар США), на 30000 доларів США
Оцените:
600 грн оформила 13 червня 2008,
200 тыс грн сделала 24 червня 2008 року,
100 тыс грн - 16 липня 2008,
50 тыс долларов - 12 серпня 2008 року,
70 тыс долларов - 15 серпня 2008 року,
80 тыс долларов - 22 вересня 2008,
30 тыс долларов - 3 жовтня 2008,
50 тыс грн - 3 жовтня 2008 року.
4 месяца в банке не видили что деньги пропали!
Как это могло быть? Что никто не сверял остатки по счетам карточным и кассы все это время?
invNT написав:Шутите? Там двойная, если не тройная (евро-доллар-гривня-евро) конвертация будет...
Я уже уточнил этот вопрос, с евро в евро будет двойная конвертация по курсу международного конвертационного фонда (вчера он был на 15 коп ниже нашего рыночного), а с евро в гривну будет одна конвертация.
perecichniy gromadianin написав:очередной пасквиль опубликовала ВА Надр в "народной" газете Факты. ....... facts.kiev.ua/archive/2010-09-21/109565/index.html
Это не Жуковская, это ее подручная, какойто там зам или управляющий департаментом. Хорошо известна как чел.кто со-руководил при завале в банке "Украина" онаже идеолог всех надровских т.н.услуг. В том числе и горячолюбимых накопительных счетов, шоб им..., с которых все и началось лично у меня.
Интересно, почему это она так долго пряталась, народу давно хочется знать героев в лицо, Хеленко свалил, а тут...вот...на посту. Продолжает светлое дело. Встречу в магазине, обязательно поблагодарю, кошолку предложу донести старушке.
"В том числе и горячолюбимых накопительных счетов, шоб им..., с которых все и началось лично у меня. "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
С так называемых НАКОПИТЕЛЬНЫХ счетов начались проблемы не только у Вас, но и у всех клиентов надр.
С помощью этих счетов надра несколько лет действовали в режиме вонючей финансовой пирамиды.
Ведь законодательство Украины не предусматривает права для банков открывать клиентам накопительные счета. Законодательными нормами установлен четкий перечень клиентских счетов: - текущие, вкладные (депозитные) и корреспондентсткие (для банков-клиентов). Соответственно, в Плане счетов бухучета банков никакие "накопительные" счета не предусмотрены.
Такие обстоятельства свидетельствуют об откровенном мошенничестве ворюг из надр с клиентскими деньгами.
Суть мошенничества сводилась к тому, что с помощью идиотского воровского жаргона искажалась суть норм Гражданского кодекса Украины, которые регламентируют правовые отношения по принципиально разным договорам банковского счета и депозитным договорам. В результате чего создавался у*** гибрид договора, условия которого позволяли надровским ворам фальсифицировать данные бухучета банка и его статотчетности, на основании которой НБУ должен контролировать соответствие сроков погашения выданных банком кредитов и сроков возврата клиентских денег привлеченных на разных условиях.
С помощью же шизофренического бреда в договорах об открытии клиентам несуществующих в природе накопительных счетов маскировалось то, что деньги полученные от клиентов приходовались на срочные депозитные счета. На основании таких фальсификаций данных бухучета составлялась статотчетность для НБУ в которой умышленно искажались сроки возврата привлеченных ресурсов. В результате чего сроки возврата кредитов намного превышали сроки возврата денег клиентам банка. А с фактическим результатом такого мошенничества все клиенты надр были вынуждены столкнуться еще в 2008 году.
Мошенничество же с несуществующими накопительными счетами осуществлялось с целью наращивания незаконных кредитных операций для получения уголовной прибыли, поскольку надровское ворье умышленно рисковало деньгами клиентов.
Отдельное спасибо клиенты воровской финансовой пирамиды должны сказать старперу стельмаху. Ведь в непосредственные функции НБУ входит жесткое пресечение любых видов мошеннической рекламы банков, искажающей законодательные нормы в области банковских услуг, и незаконных операций в виде открытия несуществующих накопительных счетов. Однако, стельмах делал вид, что не видел того, что делалось жульем из надр цинично и нагло под самым его орденоносным шнобелем. Этот старпер дествует по ющенковскому принципу - эти руки ничого не крали. Ну да ведь ему ложили прямо в карман те кто непосредственно крал. Поэтому им стелмахом и была создана возможность для безпрепятственного сваливания за бугор.
Кстати, разработчиком гибридов из договоров банковского счета и депозитных договоров был некто Ричард Роберт дю Клу - геенальный директор одного из воровских департаментов надр. депарб
invNT написав:Шутите? Там двойная, если не тройная (евро-доллар-гривня-евро) конвертация будет...
Я уже уточнил этот вопрос, с евро в евро будет двойная конвертация по курсу международного конвертационного фонда (вчера он был на 15 коп ниже нашего рыночного), а с евро в гривну будет одна конвертация.
You: добрый день! финансовый вопрос.
You: есть карточка надр
You: она прикреплена к ликюпай
You: она в евро
You: есть карта привата
You: она тоже в евро
You: как пройдут деньги с надровской карты на приватовскую
You: обмены/конвертации и тд и тп
operator: при данном платеже
operator: будут средства идти через гривну
operator: евро - гривна - евро
operator: у нас на сайте в разделе тарифы
operator: об этом также написано предупреждение
You: подскажите в связи с чем идет конвертация через гривну?
operator: в связи с тем что все платежи согласно закону Украины «О платежных системах и переводе средств в Украине»
operator: производятся в национальной валюте - гривне
You: вывод в наличность через карту виза класик приватовскую тоже отнимет какието проценты с суммы?
operator: уточните Вы имеете ввиду снятие средств в банкомате?
You: в кассе
You: я просто евровых банкоамтов не встречал(
operator: снятие наличных с личной карты - 1%
You: а если снимать прямо со счета ликюпая?
operator: снимать можно только в гривне
operator: комисия будет взыматься 1,95 USD + 1% от суммы снятия
You: а вот этот трансфер евро гривна евро по какому курсу будет производится? где его можно посмотреть?
operator: евро - гривна по курсу Ликпей
operator: в меню мой ликпей - обмен валют ликпей
operator: далее - гривна - евро по курсу Приватбанка на момент зачисления средаств
текущие цифры
евро - грн 10,40
грн - евро 10.70
коефициент 0.957431776 - 1.5 usd после снятия налички с карты
Востаннє редагувалось _blck в Сер 22 вер, 2010 16:34, всього редагувалось 3 разів.
Скорее всего потому, что на Украине можно рассчитываться только в гривнях. Соответственно когда вы оплачиваете с евровой карточки, то сначала вы продаете свои евро за гривну, потом за гривну покупаете у LiqPAY евро. Ну где-то так вроде
11-00. Я є їх нема. Суддя досить упередженна. Вони листом внесли заперечення. Самі незявилися. Вона довго нехотіла брати додаток з аргументацією моїх вимог. Я наполіг. Взяла. Перенесла засідання на 15-00. Добилася щоб в суд прийшов їх представник. Перенесла засідання на 15-00. Прийшов.
І тут почалося.
Чому ви невиконали рішення суду - бо внас постанова.
Яка - наша банківська.
Суддя - ви громадяни України і маєте виконувати закони а не банківські постанови.
Вони - Суддя - В запереченні сказано що переказ коштів з рахунку клієнта неможливий бо в цього нема в договорі.
Я - питання законності ініціювання переказу випливає з типу рахунку. В мене вже поточний. Маю право.
Суддя до них - це так.
вони - да
Суддя до них - значить ви прострочили.
Вони - нам треба переглянути свої заперечення. Перенесіть слухання.
Суддя до них - на 6 жовтня.
Я - а щодо сплати упущеної вигоди та інфляційних в їх запереченні немає ніяких заперечень.
Суддя - той добре, до 6 жовтня.
Так що перший бій я виграв. В запереченні вони чомусь посилалися на мараторій. Я аж сам здивувався. Кажу я в суді довів що він введений незаконно. В другому суді довів відсутність в надри підстав для відстрочки.
Наведіть законні підстави вашим діям. Вони -
Далі буде. З того що відбувалося я зробив висновок що хренові в них адвокати. Так що мої шанси ростуть. Головне щоб виграти в частині про 9% пені за прострочений платіж. Я при суді їм сказав що якщо неповернуть то буду кожен тиждень рахунки носити иі судитися. І при них суддя сказала що це законно. Але почекаю що вона на бумазі напише.
Скорее всего потому, что на Украине можно рассчитываться только в гривнях. Соответственно когда вы оплачиваете с евровой карточки, то сначала вы продаете свои евро за гривну, потом за гривну покупаете у LiqPAY евро. Ну где-то так вроде
Таки точно так
ЦК
Стаття 524. Валюта зобов'язання
1. Зобов'язання має бути виражене у грошовій одиниці України — гривні.
2. Сторони можуть визначити грошовий еквівалент зобов'язання в іноземній валюті.
Стаття 533. Валюта виконання грошового зобов'язання
1. Грошове зобов'язання має бути виконане у гривнях.
2. Якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, шо підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.
3. Використання іноземної валюти, а також платіжних документів в іноземній валюті при здійсненні розрахунків на території України за зобов'язаннями допускається у випадках, порядку та на умовах, встановлених законом.
mowian Уважаемый mowian, прошу Вашей помощи! У меня есть немного вопросов:
1) Я выиграл в суде дело по депозиту в Надре. Забрал исполнительный лист. И теперь вопрос: что дальше? (Знаю только, что нужно идти в Шевченковский ОГИС (Киев) с исполн. дистом)
Если Вас не затруднит, напиши подрорбнее: куда идти, к кому, когда, с чем и что после этого?
2) Вы писали, что отсудили у банка 3% годовых и инфляционные. В связи с этим вопрос:
- Вы можете поделиться со мной и другими форумчанами образцом искового заявления на взыскание годовых + инфляционных? Буду очень признателен, если у Вас найдется пример расчета суммы задолженности.
3) Еще Вы упоминали о юридических и моралке. Как я понимаю, моралка - это моральный ущерб. Скажите, пожалуйста, что такое юридические? Как они рассчитываются и на каком основании взыскиваются.