Да! Ссылочка хорошая...и название правильное. Банки все ниже ценят желтый металл: обзор рынка золотых слитков на 24 мая 2012 года Похоже, "звездный час" золотых слитков как объекта инвестирования на украинском рынке прошел: снижение цен на металл в слитках продолжается и ускоряется, и все равно не вызывает ажиотажа со стороны покупателей. При этом заметно ускорили снижение в мае-2012 цены обратного откупа металла банками. Динамику рынка золотых слитков за прошедший месяц изучал и анализировал Prostobank.ua Уже неделю принимают по 390!
Ну вот и прошли рубеж в 400!!! Все, как и говорил оракул... гривневый правда рубеж... Долларовый еще доооооолго ждать.
Vial написав:edvardd Так и я писал об этих изменениях... Только сумма налога удерживается при оформлении продажи. Зачем передавать коды?
у них так в инструкции написано, кстати об удержании налога при продаже там ни слова...
Державна скарбниця України (подразделеие в НБУ) направила по тер.управлениям разъяснение налоговой:
При цьому відповідно до пп. 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в ст. 167 Податкового кодексу України.
Этим и руководствуются. А в инструкции не оговариваются нюансы налогообложения...
Vial написав:edvardd Так и я писал об этих изменениях... Только сумма налога удерживается при оформлении продажи. Зачем передавать коды?
у них так в инструкции написано, кстати об удержании налога при продаже там ни слова...
Я просмотрел все законы принятые 24 мая и ничего о ДМ не нашел, зато обнаружилась постанова НБУ и детальная инструкция на тему приянтия мерных слитков и лома от населения: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0631-12
Я просмотрел все законы принятые 24 мая и ничего о ДМ не нашел, зато обнаружилась постанова НБУ и детальная инструкция на тему приянтия мерных слитков и лома от населения: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0631-12
ну вот же из этой инструкции: 2.7. Якщо продавець цінностей погоджується з їх оцінкою, то оформляється квитанція на куплені в населення цінності (далі - квитанція) (додаток 4) у двох примірниках, яка складається із самої квитанції та ордера для видачі готівки.
Під час оформлення квитанції, якщо сума оцінки дорогоцінних металів в брухті не перевищує 150000 гривень, то в ній зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, у якому проставлено відмітку органів державної податкової служби про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.
Якщо сума оцінки цінностей дорівнює або перевищує 150000 гривень, то у квитанції зазначаються прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) фізичної особи, яка здійснює операцію з цінностями, назва пред’явленого документа (паспорт або інший документ, який посвідчує особу), його серія та номер, дата видачі та орган, що його видав, дата народження, місце проживання або місцеперебування (для нерезидентів - місце проживання або місце тимчасового перебування в Україні), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, у якому проставлено відмітку органів державної податкової служби про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, та відомості про громадянство (для нерезидентів).
но ведь ком банки при принятии до 150000 код не требуют и паспорт тоже или я не прав? ну и куда народ тогда понесёт?