Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 10731074107510761077 ... 2633>
Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 11:30

Classif

Почему не добавляю? Яблоки и свекла - это "внебалансовые статьи", т.е. они бесплатные с дачи, и поэтому не учитываются в баллансе доходов/расходов...

В балансе, отображается только нераспределенная прибыль или убыток.
Расходных или доходных статей, в балансе нет, они в отчете о прибыли или убытках ;)

Если отображать в балансе свеклу и яблоки, они будут в активах.
И кстати! Для Вас они не бесплатные - так как Вы несете затраты, по налогам на землю, или там например ренты за сад (по разному), бензин или проезд на маршрутном такси, покупаете инструмент (средства труда), удобрение, сырьё для посадки.

Я уже не говорю о случаях, когда просишь помощи у кума - спилить деревья - типа аутсорсинг - то вообще убыток, если не считать выпитого + поломанные астры, и спиленной хорошей яблони, вместо "неродючего горіха". :mrgreen:

По этому стоимость у свеклы и яблок есть, и ещё не известно что выгоднее.

На внебалансовые статьи, вы можете отнести: депозитные договора, дарственную или купчу на квартиру, ту же дачу, диплом о высшем образовании и прочие документы, которые имеют для Вас ценность, но не имеют номинала ;)
Acceptus

Подякував: 61 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 12:10

Acceptus
Вы СЛИШКОМ ГЛУБОКО копаете… У меня же В ДАННОМ СЛУЧАЕ не какой-нибудь банковский бухучет по международным стандартам, а «переупрощенный» для чайников по стандартам Чучхе и со своим «уникальным» планом счетов… :D

«Баланс доходов/расходов» - имеется в виду
доходы – это средства, которую я получаю в виде дохода от депо,
а «расходы» - это траты на хлеб + остаток после хлеба, который «тратится» (рекапитализируется) на грн депо под 25-26% грн или евро (когда оно дешевое)…

Яблоки и свекла во всем «ЭТОМ» не участвуют – поэтому и «позабалансовые» в «ДАННОМ балансе» моих доходов… Т.е. расходы на дачу и прочие «излишества» покрываются за счет других доходов, которые не от депо (приходится еще работать и в некоторых других «видах экономической деятельности»)…
А доходы от депо – только на хлеб и рекапитализацию!… :D
Classif

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 12:25

Classif

Да я же без претензий ;)

Кстати, я вам писал не про банковский международный балан, а простой баланс для физ. лиц - упрощенный.
Для предпринимателя или домохозяйства.
Баланс - это сводный документ.
Все остальное - по типу:
Дебет слева - Кредит справа, пишут в хозяйственную (бухгалтерскую) книгу.
Даже "эскимосы"

Да ладно! Я же просто так, без "подковыра", нет, я "стебался" конечно когда писал, но не со зла.
Acceptus

Подякував: 61 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 13:32

Шоб знали.

Основні тенденції грошово-кредитного ринку України за вересень 2012 року

За підсумками вересня приріст індексу споживчих цін за останні 12 місяців становив 0 %. З початку року він знизився на 0,3 %. На цьому тлі протягом місяця спостерігалося зниження середньозважених ставок на міжбанківському кредитному ринку, а також за кредитами та депозитами в національній валюті. Одночасно продовжувалося зростання загальних залишків як за депозитами, так і за кредитами.

Загальний обсяг залишків за депозитами в банківській системі за місяць збільшився на 4,9 млрд. грн., або на 0,9% (з початку року – на 7,7%) – до 526,6 млрд. грн. За місяць залишки за депозитами в іноземній валюті зросли на 1,6% (з початку року – на 9,5%), у національній валюті – на 0,5% (з початку року – на 6,3%).

У вересні залишки на депозитних рахунках фізичних осіб збільшилися на 0,7% (з початку року – на 13,5%) – до 348,9 млрд. грн. Цьому сприяв приріст залишків за коштами в іноземній валюті (на 2,9% за місяць і на 14,6% з початку року). Залишки в національній валюті зменшилися за місяць на 1,4% (з початку року зросли на 12,4%).

Обсяг залишків депозитів юридичних осіб за місяць збільшився на 1,5% (з початку року зменшився – на 2,2%) – до 177,7 млрд. грн. Це відбулося за рахунок зростання у вересні залишків у національній валюті – на 3,2% (з початку року зменшення – на 1,4%), оскільки в іноземній валюті вони зменшилися за місяць на 2,1% (з початку року – на 3,7%).

Збільшення коштів на депозитних рахунках сприяло зростанню грошової маси, обсяг якої у вересні підвищився на 0,5% (з початку року – на 6,3%) – до 729,0 млрд. грн.

Обсяг монетарної бази за місяць зменшився на 0,7% (з початку року збільшився – на 3,3%) – до 247,9 млрд. грн., що головним чином відбулося за рахунок зменшення у вересні обсягу готівки поза банками на 0,5% (з початку року зросла на 3,7%) – до 199,8 млрд. грн. Коррахунки банків збільшилися у вересні на 3,0% – до 22,8 млрд. грн. (з початку року – на 3,7%). Обсяг обов’язкових резервів, сформованих банками на 01.10.2012 відповідно до встановлених нормативів, становив майже 20,0 млрд. грн., із них на окремий рахунок у Національному банку України було перераховано 6,4 млрд. грн.

Обсяг коштів Уряду України в національній валюті на рахунках у Національному банку України впродовж вересня зменшився на 64,8% (з початку року зріс на 12,0% ) – до 2,3 млрд. грн.

Обсяг рефінансування банків Національним банком України у вересні становив 7,4 млрд. грн. (з початку року – 54,7 млрд. грн.). Середньозважена процентна ставка за цими операціями становила 7,77% річних (з початку року – 8,16%). Водночас обсяг мобілізаційних операцій становив лише 26,0 млн. грн. (з початку року – 16,3 млрд. грн.), а їх середньозважена процентна ставка – 5,97% (з початку року – 2,62%).

Обсяг придбаних Національним банком України державних облігацій України (за номінальною вартістю) у вересні становив 0,4 млрд. грн. (з початку року – 14,2 млрд. грн.). Операції з продажу зі свого портфеля державних облігацій України в 2012 році він не проводив. Також у вересні не здійснювалися операції з купівлі (продажу) державних облігацій України через механізм двостороннього котирування. Водночас за зазначеними операціями з початку року Національний банк України придбав державних облігацій (за номінальною вартістю) на загальну суму 2,3 млрд. грн. і продав на суму 1,9 млрд. грн.

Загальний обсяг залишків кредитних вкладень у вересні збільшився на 6,5 млрд. грн., або на 0,8% (з початку року – на 1,2%) – до 803,0 млрд. грн. Це відбулося за рахунок зростання коштів, наданих у національній валюті (на 1,3% за місяць та на 6,2% з початку року), тоді як в іноземній валюті у вересні вони залишилися майже на рівні попереднього місяця, зменшившись з початку року – на 6,0%.

Залишки за кредитами в національній валюті, наданими фізичним особам, збільшилися на 1,8% (з початку року – на 12,6%), а юридичним особам – на 1,2% (з початку року – на 4,8%).

Протягом вересня відбулося зниження відсоткових ставок майже на всіх сегментах грошово-кредитного ринку.

Так середньозважена ставка за кредитами зменшилася в національній валюті до 18,88% річних з 20,29% у серпні, в іноземній валюті – до 8,29% (з 8,42%). Середньозважена ставка за депозитами в національній валюті знизилася до 13,29% річних з 14,07% у серпні, в іноземній валюті збільшилася – до 6,21% (з 5,75%). Вартість ресурсів на міжбанківському кредитному ринку в національній валюті зменшилася до 12,02% (з 17,32% у серпні).

За результатами первинних аукціонів з розміщення облігацій внутрішніх державних позик (далі – ОВДП) до Державного бюджету України у вересні надійшло 1,35 млрд. грн. Середньозважена дохідність залучення ОВДП за їх первинним розміщенням становила 12,35% річних.

Усього з початку року за результатами первинних аукціонів до Державного бюджету України надійшло:

25,95 млрд. грн.;

2,4 млрд. дол. США;

316,6 млн. євро.

Середньозважена дохідність залучення ОВДП за їх первинним розміщенням з початку року становила:

у національній валюті – 13,46%;

у доларах США – 8,94%;

в євро – 4,80%.

Крім того, у вересні Міністерство фінансів України здійснило випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу Публічного акціонерного товариства “Укргідроенерго” (відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України “Про збільшення статутного капіталу публічного товариства “Укргідроенерго” від 23.07.2012 № 512-р) на суму 1,0 млрд. грн. з дохідністю 9,95% річних.

Також у 2012 році Міністерство фінансів України здійснило випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу НАК “Нафтогаз України” відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.2012 № 139 “Про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” на загальну суму 6,0 млрд. грн. з дохідністю 9,45% – 9,95% річних.

Платежі з погашення та сплати доходу за ОВДП здійснювалися своєчасно і в повному обсязі, який з початку року становив 38,4 млрд. грн., у тому числі основний борг – 25,8 млрд. грн., сплата доходу – 12,6 млрд. грн.

http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=100321&cat_id=58038

Кому НЕ подобається....звиняйте... :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 13:54

квестор написав:

извинил . правда ничо непонял . что мне, неспециалисту, эти цифры дают, да ещё в таком количестве. ну увеличилось, ну уменьшилось...
вот в каком банке можно переждать эти выборы и все с ними связаное? в государственных нет ни одного бессрочного депозита , как-будто подготовились к чему-то
покатакой

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 13:55

bolex

Дякую, що пояснили жаргон - це не розмиті формулювання, як в мене, а дуже конкретно. Нажаль я не вмію їми оперувати.

До речі, я нічого не боюсь, і мене не пасуть. А Ви та ваші друзі?

Економічна наука - суспільна дисципліна. Звідси економічні рішення усіх членів суспільства (в тому числі і ваша позиція щодо гривні) призводять до балансу інтересів (компромісу)усього суспільства.

П.С.

Курс усіх валют в світі формує федрезерв США, такз вані бангстери.

Наостаннє поясніть мені, які збитк в Усього населення України, яке має 100 доларів у валютних збереженнях на душу в кращому випадку, від зміцнення курсу.
ВадимП

Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 14:02

Classif написав:
  ostrovsd написав:
  Jack Levine написав:
справедливости ради, индекс цен производителей (который власти особого резона рисовать все же нет) в этом году тоже близок к 0.
пока... :shock:

Однако также "справедливости ради" "накопленный" (суммарный) индекс цен производителей за последние лет 7 гораздо больше ИПЦ...

разумеется, что и подтверждает ранее высказанную мною мысль о том, что этот индекс власти не рисуют и он является более объективным.
с логикой дружим?
ostrovsd

Подякував: 127 раз.
Подякували: 247 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 14:28

покатакой написав:
  квестор написав:

извинил . правда ничо непонял . что мне, неспециалисту, эти цифры дают, да ещё в таком количестве. ну увеличилось, ну уменьшилось...
вот в каком банке можно переждать эти выборы и все с ними связаное? в государственных нет ни одного бессрочного депозита , как-будто подготовились к чему-то

1) важливі виділив, тенденції очевидні..навіть для аматорів..мабуть.. :wink:
2) моя думка стосовно банок викладена у "списку"...а вищенаведена
велика" простинь свідчить ,що СИСТЕМНОЇ банківської кризи-НЕМА... :wink:
з) майже УСІ держбанки ( наші та російські) мають рахунки "до
запитання" або їх АНАЛОГИ...якщо я правильно зрозумів... :wink:

ПС. Динаміка монетарних агрегатів свідчить, що в поточних пару
місяців очікування глибокої і стійкої девальвації гривні..є
марними...мабуть...наступний всплеск буде..у грудні... :wink:
квестор

Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 14:38

ВадимП написав:До речі, я нічого не боюсь, і мене не пасуть.

Думаю точка зрения любого представителя семейства ovis aries не будет отличаться от вышеозвученной. Они наверняка ничего не боятся и думают, что старшие друзья только из альтруизма направляют их на лучшие пастбища.

ВадимП написав:Економічна наука - суспільна дисципліна. Звідси економічні рішення усіх членів суспільства (в тому числі і ваша позиція щодо гривні) призводять до балансу інтересів (компромісу)усього суспільства.

Спасибо за вольный пересказ вводной части учебника м.-л. экономики на философском жаргоне. Красиво и бесполезно.

Наостаннє поясніть мені, які збитк в Усього населення України, яке має 100 доларів у валютних збереженнях на душу в кращому випадку

Как-то вы с первыми лицами государства не сходитесь в оценках. Они то про 50 млрд. то про 70 млрд. долларов в матрасах глаголют. Да еще и депозитов на 340 млрд грн. Итого больше чем по 2000 долларов на душу получается.

від зміцнення курсу.

Я понимаю, что в учебнике этого нет, поэтому попробую пояснить. Попробуйте понять, что В ДАННОЙ КОНКРЕТНОЙ СИТУАЦИИ для "зміцнення курсу" требуется постоянное заимствование валюты под очень высокие проценты и во все возрастающих объемах.

Как Вы и ваши друзья считаете, кредиторы будут слушать рассказы про "баланс інтересів усього суспільства" или требовать рано или поздно вернуть долг с процентами ?

P.S.
Говоря "жаргоном", пастухи покупают сено для кормежки ovis aries, а отдавать будут шерстью в лучшем случае. А если шерсти не хватит, то и мясом ...
bolex

Подякував: 1902 раз.
Подякували: 1509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 10 жов, 2012 14:44

Acceptus написав:Classif

Да я же без претензий ;)

Кстати, я вам писал не про банковский международный балан, а простой баланс для физ. лиц - упрощенный.
Для предпринимателя или домохозяйства.
Баланс - это сводный документ.
Все остальное - по типу:
Дебет слева - Кредит справа, пишут в хозяйственную (бухгалтерскую) книгу.
Даже "эскимосы"

Да ладно! Я же просто так, без "подковыра", нет, я "стебался" конечно когда писал, но не со зла.

Та и я без претензий... Тоже своего рода "стебаюсь"... Но у меня все как «у чукчей», а не как у эскимосов, к примеру,
1. Получение % за сентябрь: кредит счета «Доходы от депо» 10х грн, дебет счета «Карман» 10х грн;
2. Покупка хлебушка: кредит счета «Карман» 1х, дебет счета «Расходы на хлебушек» 1х;
3. Рекапитализация остатков %: кредит счета «Карман» 9х, дебет счета «Инвестиции в депо» 9х… :D
Какие из них активные, а какие пассивные – разбирайтесь сами… :wink:

А счет «съеденные яблоки и свекла» у меня внебалансовый в том смысле, что он НЕ учитывается в «бухучете депозитной икебаны»… Хотя естественно он может и должен учитывать в бухучете всего моего «домогосподарства»… :D
Classif

#<1 ... 10731074107510761077 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє