ПС. Золото, наразі, РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ. І без варіянтів...воно БУДЕ валитись... єдине питання ...з яких рівнів і скільки років..
для того, щоб "дружити" з трендом треба розібратися з засадами монетарної політики центробанків розвинутих країн загалом та з % ставками зокрема
здоровий ріст % ставок на сильному економічному фундаменті - ЗОЛОТО вниз збереження монетарних стимулів на фоні слабкої економіки та утримання ставок неринково низькими - ЗОЛОТО до верху (накопичення інфляційних очікувань)
є ще варінат нездорового росту ставок та зливу мериканьских/європейських боргових папірців на моливих дефолтах - реальних//технічних - ЗОЛОТО у космосі
вірогідність двох "найліпшіх" для ЗОЛОТА варіантів а) із збереженням нульових % ставок підкріплюється позицією Федрезерву (до середини 2015 року згідно протоколів його засідань) та б) інфляційним разом складають близько 90 %
саме такий розклад і стримуватиме драг метали від агресивного розпродажу у найближчий час у будь-якому випадку (1,5-2 роки як мінімум)
решта - дешеві (або не розумні )) спекуляції, що не підкріплюються жодним фактом
Вітаю, друже! Якось Мozart писав, що євро негодяща валюта для зберігання і підходить лише для спекуляцій. І я з ним погоджуюсь.
От Ви написали "з ЄВРО- ГЕТЬ", а якщо ЄВРО на депо? Не у всіх же на поточних... Коли вкладники зможуть з нього вийти?
Дещо переглянув структуру своєї екібани. Зупинився на XAU-USD-UAH.
Ну, колєга Моцарт ( як і,мабуть, я) сказав це, мабуть, образно...емоційно...згарячу... Бо, що тоді роблять близько 25% євро у структурі світових ЗВР... А центробанки-це НЕ шпекулянти...а "зберігальники"..
Просто, "на все свій час і нагода"...
Тому в наших реаліях потрібно казати " з ГРИВНІ - ГЕТЬ".... І взагалі, при такій оцінці зовнішніх ринків, дещо дивним виглядає Ваш оптимізм стосовно гривні... Чи може криза нас омине?
щодо золото (та срібла) маю привести один аргумент - спробуйте опонувати // спростувати
(перепост від 24 жовтня з профільноі гілки)
від"ємна різниця між номінальною доходністю (у % річних) по 10-ти річним облігацяім казначейства США та інфляцією (проектованою) продовжує тиснути на доляр (до низу) та ЗОЛОТО (до верху)
зараз потенційні втрати (від знецінення капіталу) для інвесторів у державні цінні папери США складають близько 0,7247 % річних
тобто, інфляція за прогнозами ринку перевищуватиме іх дохідність на вказану величину !!!
все це можливо через постійну присутність Федрезерву на вторинному борговому ринку та незкінчену зкупку (пряму монетизацію) державних зобов"язань
а Ринок (в основному суверенні іноземні інвестори - Центробанки) раді бути обдуреним ... звісно, купівля такого ліквідного супер-мотлоху є вимушеною необхідністю та засобом попередження ревальвації своїх національних валют
Ми ж були вже на "ти"?? Дивимось з різних кутків...я з куту лінивого рант"є-інвестора, а ти-з точки зору активного ( і навіть деколи-агресивного) бізнес-шпекулянта..різний інструментарій.. я, наприклад, з дитинства НЕ люблю креслення і графіків ...лише базові фактори мають значення...звісно..НЕ лише економічного походження...а УСІ..котрих багато..дуже... Але, концептуальних розбіжностей,майже нема..крім..мабуть.. місця, ролі і статусу США та її валюти в складних реаліях сучасного світу... Себто...євро ( і фунт)- перспективні інструменти ЗБЕРЕЖЕННЯ і навіть, деколи- ПРИМНОЖЕННЯ заощаджень...за рахунок реалізації існуючого потенціалу курсового зміцнення до ЄДИНИХ СВІТОВИХ ГРОШЕЙ...сей процес може початися з кінця весни наступного року...але до цього, ці два "мажора" мають впасти носом у болото.. Все інше...розбіжності в горизонті інвестування..та якихось центах і пенсах... ПС. Золото, наразі, РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ. І без варіянтів...воно БУДЕ валитись... єдине питання ...з яких рівнів і скільки років..
Только УСЁ - ЗЕРКАЛЬНО ... ...уровень 1.45 НЕ отработан ... Уж лучше ПРО банкИ ...
квестор написав:ПС. Золото, наразі, РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ. І без варіянтів...воно БУДЕ валитись... єдине питання ...з яких рівнів і скільки років..
а можно аргументацию под это смелое утверждение? А если еще и горизонты уровней и срок (нехай буде за смаком і поглядом автора гілки, але з конкретикою)..., то будет вообще интереснее, и главное, в духе баек...
Що мені казати і коли, я буду вирішувати-САМ. Не заперечуючи будь-кому казати, що завгодно... і коли завгодно.Я романтик..а не оптиміст...
Нічого нас НЕ омине...просте порівняння співвідношень ризику і доларової дохідності єврових і гривневих активів за останні кілька років сприяє наданню переваги останнім..проста емпірика без будь-якого пієтиту перед будь-ким чи будь-чим..
Колєги..це МОЯ думка..якщо вона комусь Не подобається...звиняйте....критикуйте...
Востаннє редагувалось квестор в Чет 15 лис, 2012 21:34, всього редагувалось 1 раз.
Нічого нас НЕ омине...просте порівняння співвідношень ризику і доларової дохідності єврових і гривневих активів за останні кілька років сприяє наданню переваги останнім..
Колєги..це МОЯ думка..якщо вона комусь Не подобається...звиняйте....критикуйте...
Думка-не дівчина.... Нехай кожен сам розмірковує,а не шукає готових чужих порад...
квестор написав:ПС. Золото, наразі, РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ. І без варіянтів...воно БУДЕ валитись... єдине питання ...з яких рівнів і скільки років..
а можно аргументацию под это смелое утверждение? А если еще и горизонты уровней и срок (нехай буде за смаком і поглядом автора гілки, але з конкретикою)..., то будет вообще интереснее, и главное, в духе баек...
Спасибо!
Аргументація дико проста...
Ми перебуваємо у ДРУГІЙ половині затяжного періоду нульових ставок ФРС... Закінчення цього періоду- це початок КІНЦЯ епохи "золотих жуків"... Може у когось є сумніви стосовно НЕгативної динаміки ціни золота після підняття облікової ставки ФРС... У мене їх(сумнівів)- НЕМА...
квестор як думаєте, наскільки висока імовірність введення податку на продаж валюти? чи то проста "пушка" для відбиття бажання у Дафни і їй подібних купувати і спекулювати баксюками? мабуть би це був правильний захід з боку НБУ проти спєкулів. І взагалі є якийсь нормативний акт чи його проект на цю тему? бо крім посилань на ЗМІ нічого по суті не бачив