Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 13861387138813891390 ... 2633>
Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 02:46

квестор написав:
  mike41 написав:квестору
Стосовно внутрішньої структури.
Вона має гарантувати максимум надійності зберігання і, водночас, комфортність користування. Ситуація, коли у людини гроші є, але, фактично іх нема з якихось «технічних» причин, має бути виключена – навіть за непередбачених обставин.
Мабуть, доцільно мати власний недоторканий ЗВР – фізичне аурум плюс готівка у купюрах перевіреної якості. «Форт Ноксів» має бути не менше двох – «криївка», доступна за принципом 24/7, та чарунка в Укрексімбанківському сховищі. Треба подумати про доцільність включення до ЗВР іменних чеків «Амерікен Експрес» тощо. Частку ЗВР у відсотках кожний визначає за власним смаком.
Гадаю, найбільшу питому вагу, повинна мати частина, що зберігається на рахунках «до запитання» (карткових та звичайних) у двох-трьох «безсмертних» банках. Тут можливе застосування й депозитних «систем» із невеликим часовим кроком. Картки мають бути і «Віза», і «МС».
Десь на поверхні або неглибоко під нею має знаходитися оперативний готівково-картковий фонд з доляра та обов»язково гривні на поточні потреби, розраховані на певний період, та на аварійні ситуації (травма, раптова хвороба, ДТП, випадкова покупка, візит тощо).
Пропорції, повторюю, індивідуальні.
Це - у стадії «розробки». Але десь так.

Нема слів.
Я думав, що се не заразне... :D

Але,якщо серйозно, в цілому-ЗГОДЕН.
Хоча з "чеками"- це вже перебір.. :wink:

Загалом, побудова ІКЕБАН та її складових-це цікаво..
І навіть...деколи корисно...на початку року освіжу свій букєт... :wink:

На цій радісній ноті.
Добраніч.
Усім.

Ще й як заразне! Але в мене більше драйву - бо маю значну частку в гривні (майже 40%), в основному тримаю кошти на строкових депозитах (до 90% капіталу), причому деякі договора навіть на 2 роки (хоча в основному на рік). Добре усвідомлюю, що ризикую. Але як кажуть: хто не ризикує ...
Кармелюк
1

Подякував: 237 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 03:20

Кармелюк написав: Ще й як заразне! Але в мене більше драйву - бо маю значну частку в гривні (майже 40%), в основному тримаю кошти на строкових депозитах (до 90% капіталу), причому деякі договора навіть на 2 роки (хоча в основному на рік). Добре усвідомлюю, що ризикую. Але як кажуть: хто не ризикує ...

Это у тебя называется уже не риском, а другим словом... :D
Tixed

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 08:21

elson0000 написав:

они загоняют...и шо...тьфу..тьфу..хай живе украина...но такого низкого курса доллара какой сейчас, и возможно будет еще некоторое время -
я больше никогда не увижу.... 8)

Як уже неодноразово тут відмічалось, об'єктивних підстав для зміцненя гривні немає, ситуація на зовнішніх ринках..бла бла бла, але ми прежили осінь, до літа попит на дол. навряд чи буде зростати, в цій ситуацї, як на мене, кратна девальвація гривні швидше не відбудиться чим відбудеться :)
За таких обставин дуже надіюсь на заокеанських панів з їх QE3, які дозволять мені "зламати" мою гілку ікебани в євро(придбаного влітку) і відкрити гривневий 3-місячний депозит :)
Wovik

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 09:40

Кармелюк написав: Під деяким "першим" позитивом зі штатів Ви маєте на увазі цю новину:
КУЗЬМІН ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЙОМУ АНУЛЮВАЛИ ВІЗУ І ХОТІЛИ АРЕШТУВАТИ В США
П’ятирічну візу першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна до США анульовано без пояснення причин.

:lol: шутку оценил :lol:
cellar

Подякував: 455 раз.
Подякували: 451 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 09:53

если по простому, без икебаны :wink: закончился гривнедепозит, думаю кину всё ещё на 3месяца. иду мимо банка доллар по 8,17 ёжику понятно, что скоро таких курсов не будет, взял на пол суммы бакса, остальную гривну оставил на текущем под 20% и наблюдаю...
з.ы. если почитать http://funtik-12345.livejournal.com/ то по укрсибовским прогнозам моно и до июня в гривне сидеть, но это ж если всё сложится, а любимое блюдо Фунтика настораживает :?
Востаннє редагувалось чик в Вів 11 гру, 2012 10:42, всього редагувалось 1 раз.
чик

Подякував: 6630 раз.
Подякували: 1170 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 10:39

Вопрос Квестору.

квестор писал(а):
Імовірність ДЕВАЛЬВАЦІЇ національної валюти моєї країни:

- КРАТНОЇ - НІКЧЕМНО НИЗЬКА...
- ЗНАЧНОЇ - просто НИЗЬКА...
- ПОМІРНОЇ- СЕРЕДНЯ...
- СЛАБКОЇ - ВИСОКА...

квестор писал(а):
1) Моя оцінка залишається НЕзмінною.НАРАЗІ.
2) Інвестиції в довгострокові гривневі депо
бачаться МЕНІ ЗАНАДТО РИЗИКОВАНИМ.НАРАЗІ.
3) Ціна гривні в найближчий тиждень-другий
виглядає привабливою для її продажу.НАРАЗІ.
4) Конкретних порад -НЕ ДАЮ .НІКОМУ і НІКОЛИ.
5) "Список" ,"прогноз погоди" та "ІКЕБАНА"-се
індивідуальний інструментарій. Якщо комусь
знадобився чи приглянувся-пользуйтесь на
здоров"я , але я НЕ наполягаю ...

Уважаемый Квестор, а в чём именно риск долгосрочного депо в гривне? В том, что она потеряет в долларовом эквиваленте? Спрашиваю, потому, что имею депо только в гривне и ничего кроме инфляции меня не беспокоит. Украина довольно много товаров импортирует, следовательно в результате девальвации нац. валюты, цены поползут вверх, а это значит обесценивание гривны и потеря её покупательной способности. Именно это, на мой взгляд, самое плохое для держателей депо в гривне, да и в принципе для всех украинцев. Но судя по вашим прогнозам, девальвация, а значит и инфляция, наверняка будет низкая или умеренная. Отсюда вывод для тех, кто держит депо в гривне:не стоит в ближайшее время бежать, сломя голову, обменивать гривну на доллары. И получается, что депо в гривне, ПОКА, не имеет особых рисков.
Или существуют ещё какие-то риски, которые я не разглядел?

Заранее благодарен за ответ.
buk

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 10:46

buk
где то так мабуть :wink:
з.ы. если почитать http://funtik-12345.livejournal.com/ то по укрсибовским прогнозам моно и до июня в гривне сидеть, но это ж если всё сложится, а любимое блюдо Фунтика настораживает :?
чик

Подякував: 6630 раз.
Подякували: 1170 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 12:01

квестор написав:
  cellar написав:Квестор, опишите пожалуйста по возможности поподробней чем именно евра рисковая.
по поводу не делать сейчас резких движений - 100% согласен.

1) Слабкими економіками Півдня Європи...і не тільки...
2) Високим рівнем бюрократизації прийняття рішень..
3) Недостатньо рішучими діями ЄЦБ..і не завжди вчасними..
4) Нижчою ніж у "гегемона" продуктивністю праці ..
5) Значною зарегульованістю ринку праці...
6) Відсутністю ПОВНОЦІННОГО фіскального союзу..
7) Значними банківськими проблємами...

Се... лише основні концептуальні проблєми...котрі не
охоплюють поточних загострень , як то- РЕЦЕСІЇ та проблєми
фінансування ДЕФІЦИТІВ, в яких , наразі, борсається ЄВРО.

СЕБТО..я ВІДМОВЛЯЮ ЄВРО У СТАТУСІ "РЕЗЕРВНОЇ" ВАЛЮТИ... :wink:
ЄВРО- це РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ ! І в Україні-МАЛОдохідний.

І МЕНІ, НАРАЗІ, видається сей РИЗИК...НЕПОТРІБНИМ...
Або ...НЕвчасним...це за смаком... :wink:

Явне протиріччя… Це майже «аксіома» що дохідність у більшості випадків прямо пропорційна ризикованості.

Тому євро в Україні не може бути «МАЛОдоходною»… вона може бути або високоприбутковою, або збитковою… у залежності від часового періоду, рівня входу тощо…
Саме євро на відміну від бакса має високу амплітуду коливань відносно гривні в обидва боки (бакс практично тільки в один бік) і тому більшу ПОТЕНЦІЙНУ дохідність ніж бакс при правильному використанні… або збитковість при неправильному… :wink:

Тому мені евро ІНОДІ (в тому числі і зараз) дуже "за смаком"... Але звісно "о вкусах не спорят"... :D
Classif

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 12:20

Re: Байки про банки і не тільки....

Classif написав:Тому євро в Україні не може бути «МАЛОдоходною»… вона може бути або високоприбутковою, або збитковою… у залежності від часового періоду, рівня входу тощо…

Подтверждаю, але квестор мабуть мав на увазі євро на депо. Тоді він дійсно прав. Євро повинно бути під рукою щоб вчасно оперувати цим фантиком :wink:
Fagot

Повідомлення Додано: Вів 11 гру, 2012 12:36

Classif написав:
  квестор написав:
  cellar написав:Квестор, опишите пожалуйста по возможности поподробней чем именно евра рисковая.
по поводу не делать сейчас резких движений - 100% согласен.

1) Слабкими економіками Півдня Європи...і не тільки...
2) Високим рівнем бюрократизації прийняття рішень..
3) Недостатньо рішучими діями ЄЦБ..і не завжди вчасними..
4) Нижчою ніж у "гегемона" продуктивністю праці ..
5) Значною зарегульованістю ринку праці...
6) Відсутністю ПОВНОЦІННОГО фіскального союзу..
7) Значними банківськими проблємами...

Се... лише основні концептуальні проблєми...котрі не
охоплюють поточних загострень , як то- РЕЦЕСІЇ та проблєми
фінансування ДЕФІЦИТІВ, в яких , наразі, борсається ЄВРО.

СЕБТО..я ВІДМОВЛЯЮ ЄВРО У СТАТУСІ "РЕЗЕРВНОЇ" ВАЛЮТИ... :wink:
ЄВРО- це РИЗИКОВАНИЙ АКТИВ ! І в Україні-МАЛОдохідний.

І МЕНІ, НАРАЗІ, видається сей РИЗИК...НЕПОТРІБНИМ...
Або ...НЕвчасним...це за смаком... :wink:

Явне протиріччя… Це майже «аксіома» що дохідність у більшості випадків прямо пропорційна ризикованості.

Тому євро в Україні не може бути «МАЛОдоходною»… вона може бути або високоприбутковою, або збитковою… у залежності від часового періоду, рівня входу тощо…
Саме євро на відміну від бакса має високу амплітуду коливань відносно гривні в обидва боки (бакс практично тільки в один бік) і тому більшу ПОТЕНЦІЙНУ дохідність ніж бакс при правильному використанні… або збитковість при неправильному… :wink:

Тому мені евро ІНОДІ (в тому числі і зараз) дуже "за смаком"... Але звісно "о вкусах не спорят"... :D

Жодних протиріч !

Бо, орієнтація на НІКИМ і НІЧИМ ПОСТІЙНО НЕ передбачуваний "курсовий дохід"- це ШПЕКУЛЯЦІЯ.... РИЗИКОВАНЕ і сумнівне заняття грубих душ... :wink:

"Інвестор розумний"- орієнтується , В ОСНОВНОМУ, на постійний ГРОШОВИЙ ПОТІК, котрий генерує "дохідний актив"...себто, на "прОцент"...а він , внаслідок НИЗЬКОЇ популярності євровалюти у наших диких і прекрасних степах-НИЗЬКИЙ... :wink: :wink:

Себто...євро- це РИЗИК ( постійні і МАЛОпрогнозновані коливання відносно еталона і справжіх грошей) і НИЗЬКИЙ "прОцент"...В ТОПКУ!!!!... :wink:

ПС. Хоча...деколи...можна купити кілька красивих купюр і використовувати їх
як закладки у якусь цікаву книжку, наприклад, "Закат Европи"... :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

#<1 ... 13861387138813891390 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему