|
Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Чет 02 чер, 2011 10:28
квестор написав:Які мені висновки робити і куди дивитись..я буду вирішувати сам...з Вашого дозволу. Мені велика користь з міцності глечиків, бо я в них ЗБЕРІГАЮ І ПРИМНОЖУЮ...
Ви можете, звісно, робити будь-які висновки, навіть вводити самого себе у оману. Але не треба робити це з іншими. Ви не можете нічого ЗБЕРЕГТИ та ПРИМНОЖИТИ у глечиках зараз, бо відсоткові ставки навіть у найбільш "примножувальних" набагато нижчі, ніж справжня інфляція.
-
bolex
-
-
- Подякував: 1902 раз.
- Подякували: 1509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 10:56
bolex написав: квестор написав:Які мені висновки робити і куди дивитись..я буду вирішувати сам...з Вашого дозволу. Мені велика користь з міцності глечиків, бо я в них ЗБЕРІГАЮ І ПРИМНОЖУЮ...
Ви можете, звісно, робити будь-які висновки, навіть вводити самого себе у оману. Але не треба робити це з іншими. Ви не можете нічого ЗБЕРЕГТИ та ПРИМНОЖИТИ у глечиках зараз, бо відсоткові ставки навіть у найбільш "примножувальних" набагато нижчі, ніж справжня інфляція.
это правда.... пора переходить в бетонометры....
-
Унуноктий
-
-
- Подякував: 374 раз.
- Подякували: 581 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 10:58
bolex написав: квестор написав:Які мені висновки робити і куди дивитись..я буду вирішувати сам...з Вашого дозволу. Мені велика користь з міцності глечиків, бо я в них ЗБЕРІГАЮ І ПРИМНОЖУЮ...
«справжня інфляція» - дуже теоретичне, відносне та спірне питання, бо у кожного СВІЙ набір найбільш важливих для НЬОГО товарів, послуг, продуктів… Можливо, якщо ЗБЕРІГАТИ та ПРИМНОЖУВАТИ щоб купити собі гречки або картоплі у майбутньому - то можливо дійсно немає в цьому сенсу, бо депо ставки і офіційна інфляція менші, ніж фактичне зростання цін на ці продукти… Але, наприклад, якщо ЗБЕРІГАТИ та ПРИМНОЖУВАТИ щоб купити у майбутньому собі якусь машину на кшталт ВАЗівської класики (ціни на них можна порівняти упродовж достатньої кількості років), ноутбук або навіть такий продукт харчування, як яйця – то банківські депо цілком дозволяють це зробити, бо рівень % за довгостроковими депо (не в самих жадібних банках) на кілька % більше, ніж інфляція цін на зазначені товари (за моїми багаторічними власними спостереженнями)…
-
Classif
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 11:02
убийца эфира написав: bolex написав:Ви можете, звісно, робити будь-які висновки, навіть вводити самого себе у оману. Але не треба робити це з іншими. Ви не можете нічого ЗБЕРЕГТИ та ПРИМНОЖИТИ у глечиках зараз, бо відсоткові ставки навіть у найбільш "примножувальних" набагато нижчі, ніж справжня інфляція.
это правда.... пора переходить в бетонометры....
... щось не дуже смішно ...
-
bolex
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 11:24
Classif написав:Але, наприклад, якщо ЗБЕРІГАТИ та ПРИМНОЖУВАТИ щоб купити у майбутньому собі якусь машину на кшталт ВАЗівської класики (ціни на них можна порівняти упродовж достатньої кількості років), ноутбук або навіть такий продукт харчування, як яйця – то банківські депо цілком дозволяють це зробити, бо рівень % за довгостроковими депо (не в самих жадібних банках) на кілька % більше, ніж інфляція цін на зазначені товари (за моїми багаторічними власними спостереженнями)…
Дякую що ви самі довели: побачити "ЗБЕРІГАННЯ" та "ПРИМНОЖЕННЯ" можна, якщо штучно сформувати список споживання, викинувши з нього усе незручне. Можу ще запропонувати додати багато цікавих речей туди, наприклад білизну та одяг з секонд-хенду (бо купити нові речі не зможете після "примноження"). Не зрозуміло, правда, навіщо так напружуватися, цю нелегку роботу за вас вже зробили рідна партія та уряд. Можна просто одягти рожеві окуляри та насолоджуватися офіційною статистикою.
-
bolex
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 11:47
bolex написав: Classif написав:Але, наприклад, якщо ЗБЕРІГАТИ та ПРИМНОЖУВАТИ щоб купити у майбутньому собі якусь машину на кшталт ВАЗівської класики (ціни на них можна порівняти упродовж достатньої кількості років), ноутбук або навіть такий продукт харчування, як яйця – то банківські депо цілком дозволяють це зробити, бо рівень % за довгостроковими депо (не в самих жадібних банках) на кілька % більше, ніж інфляція цін на зазначені товари (за моїми багаторічними власними спостереженнями)…
Дякую що ви самі довели: побачити "ЗБЕРІГАННЯ" та "ПРИМНОЖЕННЯ" можна, якщо штучно сформувати список споживання, викинувши з нього усе незручне. Можу ще запропонувати додати багато цікавих речей туди, наприклад білизну та одяг з секонд-хенду (бо купити нові речі не зможете після "примноження"). Не зрозуміло, правда, навіщо так напружуватися, цю нелегку роботу за вас вже зробили рідна партія та уряд. Можна просто одягти рожеві окуляри та насолоджуватися офіційною статистикою.
На справді будь який список, і офіційний, і не офіційний завжди буде штучно сформований, бо у різних груп населення (від бомжів до олегархів) СВІЙ кошик споживання, і якщо такі кошики узагальнювати - то буде "середня температура у лікарні" Тому і існують на практиці РІЗНІ індексі інфляції для РІЗНИХ цілей. Напрклад, у США (де немає "рідної партії та уряду") для рахування ОДНОГО З багатьох індексів не враховуються ціни на пальне та продукти харчування, бо в них занадто часто занадто багата амплітуда коливань... Стосовно себе... я належу до нації, яка "нікому і нічому не повіре, поки сама не помацає"... тому інколи і доводиться самому "напружуватися", не довіряючи ані "рідній партії та уряду", ані різним аналітикам та аналітегам... в цьому добре допомагає така наука, як статаналіз на основі ВЛАСНИХ спостережень і розрахунків (на плутати з офіційною статистикою)  "Хай живуть ідеї Чучхе!" 
-
Classif
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 12:00
Classif написав: bolex написав:Дякую що ви самі довели: побачити "ЗБЕРІГАННЯ" та "ПРИМНОЖЕННЯ" можна, якщо штучно сформувати список споживання, викинувши з нього усе незручне. Можу ще запропонувати додати багато цікавих речей туди, наприклад білизну та одяг з секонд-хенду (бо купити нові речі не зможете після "примноження"). Не зрозуміло, правда, [b]навіщо так напружуват
На справді будь який список, і офіційний, і не офіційний завжди буде штучно сформований, бо у різних груп населення (від бомжів до олегархів) СВІЙ кошик споживання, і якщо такі кошики узагальнювати - то буде "середня температура у лікарні"
Не треба пересмикувати. Ви, наприклад, не брали ані кошик олігарха, ані бомжа, ані свій власний. Ви штучно відібрали товари, ціна яких зросла порівняно не набагато. Це, звісно, теж не буде брехнею, якщо ви при цьому будете підкреслювати "це кошик товарів, які здорожчали менш ніж на Х відсотків". Але якщо ви з цього раптом зробите висновки, що банки можуть ПРИМНОЖУВАТИ кошти, вкладені на депозити, то звинйяте ...
-
bolex
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 12:02
Ну-Ну... Більше читаю ніж пишу Але перепрошую... З Вашого дозволу і свої 5 копійок вставлю Хто зараз почав цікавитись глечиками, - примножити найближчим часом не зможе. А хто в цій темі вже більше року – ще трошки примножу і будемо тимчасово припиняти співпрацю або переводити на дуже короткострокові терміни. А ми тут обговорюємо не лише для тих хто зараз проснувся... Щодо введення в оману… Не можу погодитись. Завдяки квестору і іншим шановним форумчанам вдалось встигнути в останній вагон (маю ставки ще більш-менш порівняно з теперішніми). Велика вдячність з мого боку. Якщо буде можливість зустрітись, дай Бог, з мене хороший коняк. Якщо найдете аргументи щодо міцності цих глечиків,- читачі цього форуму з радістю їх обговорять або візьму до уваги Більше конструктивну шановний 
-
andriyl
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 12:18
andriyl написав:А ми тут обговорюємо не лише для тих хто зараз проснувся...
Ну і який відсоток ви маєте ? Двадцять річних чи двадцять два ? Інфляція зараз все одно вища. Навіть якщо ви прокинулися у минулому сторіччі, дійсність вам не змінити. andriyl написав:Якщо найдете аргументи щодо міцності цих глечиків,- читачі цього форуму з радістю їх обговорять або візьму до уваги
Читачі цього форуму надто переймаються "міцністю" горщиків, не звертаючи уваги на усе інше. Тому періодично починають волати щось на зразок "ветебееееее", перебуваючи в шоці від того, що "міцний горщик з могутньою мамкою" здатен кинути їх не гірше від будь-якого місцевого афериста ... andriyl написав:Більше конструктивну шановний 
Спробуйте дізнатися, що відбувається у сусідів в Білорусі. Ті теж переставляли горщики з місця на місце, радіючи візерункам на них. Доки не виявилося, що насправді на горщиках є замочки, а ключики від них зовсім їм не підвладні ...
-
bolex
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 02 чер, 2011 12:24
bolex написав: Classif написав: bolex написав:Дякую що ви самі довели: побачити "ЗБЕРІГАННЯ" та "ПРИМНОЖЕННЯ" можна, якщо штучно сформувати список споживання, викинувши з нього усе незручне. Можу ще запропонувати додати багато цікавих речей туди, наприклад білизну та одяг з секонд-хенду (бо купити нові речі не зможете після "примноження"). Не зрозуміло, правда, [b]навіщо так напружуват
На справді будь який список, і офіційний, і не офіційний завжди буде штучно сформований, бо у різних груп населення (від бомжів до олегархів) СВІЙ кошик споживання, і якщо такі кошики узагальнювати - то буде "середня температура у лікарні"
Не треба пересмикувати. Ви, наприклад, не брали ані кошик олігарха, ані бомжа, ані свій власний. Ви штучно відібрали товари, ціна яких зросла порівняно не набагато. Це, звісно, теж не буде брехнею, якщо ви при цьому будете підкреслювати "це кошик товарів, які здорожчали менш ніж на Х відсотків". Але якщо ви з цього раптом зробите висновки, що банки можуть ПРИМНОЖУВАТИ кошти, вкладені на депозити, то звинйяте ...
Ну "ідеального" списку не існує, щось з багатьох речей завжди більше дорожчає, щось менше... Але часто заощаджують гроші на депо, щоб купити саме авто або нерухомість... і банківські депозити дійсно дозволяють не тільки накопичити, але і примножити гроші на авто. Я взяв для прикладу ВАЗівську класику, бо різні іномарки важко порівнювати, бо протягом років їх ціна збільшується не тільки завдяки інфляції, але і завдяки різним "інноваціям", "модернізаціям" тощо. На жаль у продовж 2002-2008 років банківські депо не дозволяли примножувати для придбання нерухомості, але починаючі з 2008 вони ДУЖЕ дозволяють... І коли я пишу про ПРИМНОЖУВАТИ, я маю на увазі у першу чергу не великі банки з "важливо надутими щоками" із списків та рейтингів на цій гілці, а справді "примножувальні" банки з відносно підвищеними %, які можливо не такі вже "солідні" і більш ризиковані, але які вміють працювати на ринку, тобто заробляти і для себе, і для своїх клієнтів,... і при цьому не «кидати» своїх клієнтів на кшталт такого "надійного" банку, як ВТБ, і не пропонувати своїм клієнтам такі жалюгідні %, як Аваль… З такими дійсно важко щось примножити навіть з низькою «офіційною інфляцією»…
-
Classif
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему