Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 5051525354 ... 2633>
Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 11:08

ув. Квестор, было бы очень интересно ваше мнение по поводу этих новостей.
Эти структурные реформы как повлияют на наш экспорт?
И Вебер уже не кандидат на пост ЕЦБ
доцент Інституту міжнародних відносин Сергій Козьяков у статті для "Дзеркала тижня. Україна".

Як зазначає автор, восени та узимку в Україні і так уже були створені дивно непрозорі процедури з видачею квот на експорт зерна.

Однак "групі серйозних людей" цього здалося замало. Проектом закону №8053 "Про внесення змін до закону "Про державну підтримку сільського господарства України" передбачено створення "держагента".

Згідно з проектом, експорт передбачається здійснювати або виключно сільгоспвиробниками, але тільки в межах власного виробництва, або держагентом.

Це стосується сільгосппродукції, яка включена Кабміном до переліку цінового регулювання.

Автор статті вважає, що до проекту закону можна пред'явити цілу низку претензій.

"Законопроект передбачає створення абсолютно нової системи експорту сільгосппродукції на мільярди доларів, зміну тисяч господарських ланцюжків між виробниками і банками, виробниками і трейдерами, трейдерами і перевізниками, елеваторами і портами. А у пояснювальній записці - жодного слова про фінансові та податкові наслідки для бюджету", - пише автор.

"Передбачається, наприклад, що держагент, який може бути створений за участю держави, визначається на конкурсній основі Кабміном. Можемо поставити відразу декілька дискомфортних питань. Хто буде визначати розмір частки держави? Як і чим сторони будуть здійснювати внесок у статутний капітал? Як будуть оцінюватися частки? Держагент буде визначатися за конкурсом, а на основі чого буде визначатися недержавний учасник госптовариства?", - зазначається у статті.

"Ось ще як би некорупційний пасаж: перелік об'єктів, експорт яких буде здійснюватися у відповідності з цим законом, "встановлюється Кабінетом міністрів щорічно за результатами моніторингу аграрного ринку". На яких принципах? В які терміни? Уявіть, що у 2011 році пшеницю Кабмін не включить до переліку, а в 2012 році включить. А в 2013 році знову не включить. Хто захоче витрачати гроші на логістику, розвиток бізнесу, пошуки фінансування? Але є ще ячмінь, жито, ріпак, соняшник ... Яка там не корупція! Ми уже не говоримо про чудову практику проведення прозорих і чесних тендерних процедур", - пише автор.

Сегодня, 13 февраля, стало известно, что глава немецкого Центробанка Аксель Вебер досрочно покинул свой пост.

Причиной своей добровольной отставки господин Вебер назвал "личные мотивы", сообщает агентство France-Presse.

Ранее его называли наиболее возможным преемником Жана-Клода Трише на посту Европейского Центробанка, и пока непонятно, потеряет ли Аксель Вебер место в его управляющем совете.

Свой пост господин Вебер окончательно покинет 30 апреля, за 5 месяцев до истечения срока контракта. Кто будет назначен на его место, пока не уточняется.
marimar_40

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 11:52

marimar_40 написав:ув. Квестор, было бы очень интересно ваше мнение по поводу этих новостей.
Эти структурные реформы как повлияют на наш экспорт?
И Вебер уже не кандидат на пост ЕЦБ
доцент Інституту міжнародних відносин Сергій Козьяков у статті для "Дзеркала тижня. Україна".

Як зазначає автор, восени та узимку в Україні і так уже були створені дивно непрозорі процедури з видачею квот на експорт зерна.

Однак "групі серйозних людей" цього здалося замало. Проектом закону №8053 "Про внесення змін до закону "Про державну підтримку сільського господарства України" передбачено створення "держагента".

Згідно з проектом, експорт передбачається здійснювати або виключно сільгоспвиробниками, але тільки в межах власного виробництва, або держагентом.

Це стосується сільгосппродукції, яка включена Кабміном до переліку цінового регулювання.

Автор статті вважає, що до проекту закону можна пред'явити цілу низку претензій.

"Законопроект передбачає створення абсолютно нової системи експорту сільгосппродукції на мільярди доларів, зміну тисяч господарських ланцюжків між виробниками і банками, виробниками і трейдерами, трейдерами і перевізниками, елеваторами і портами. А у пояснювальній записці - жодного слова про фінансові та податкові наслідки для бюджету", - пише автор.

"Передбачається, наприклад, що держагент, який може бути створений за участю держави, визначається на конкурсній основі Кабміном. Можемо поставити відразу декілька дискомфортних питань. Хто буде визначати розмір частки держави? Як і чим сторони будуть здійснювати внесок у статутний капітал? Як будуть оцінюватися частки? Держагент буде визначатися за конкурсом, а на основі чого буде визначатися недержавний учасник госптовариства?", - зазначається у статті.

"Ось ще як би некорупційний пасаж: перелік об'єктів, експорт яких буде здійснюватися у відповідності з цим законом, "встановлюється Кабінетом міністрів щорічно за результатами моніторингу аграрного ринку". На яких принципах? В які терміни? Уявіть, що у 2011 році пшеницю Кабмін не включить до переліку, а в 2012 році включить. А в 2013 році знову не включить. Хто захоче витрачати гроші на логістику, розвиток бізнесу, пошуки фінансування? Але є ще ячмінь, жито, ріпак, соняшник ... Яка там не корупція! Ми уже не говоримо про чудову практику проведення прозорих і чесних тендерних процедур", - пише автор.

Сегодня, 13 февраля, стало известно, что глава немецкого Центробанка Аксель Вебер досрочно покинул свой пост.

Причиной своей добровольной отставки господин Вебер назвал "личные мотивы", сообщает агентство France-Presse.

Ранее его называли наиболее возможным преемником Жана-Клода Трише на посту Европейского Центробанка, и пока непонятно, потеряет ли Аксель Вебер место в его управляющем совете.

Свой пост господин Вебер окончательно покинет 30 апреля, за 5 месяцев до истечения срока контракта. Кто будет назначен на его место, пока не уточняется.

1) Не готовий серйозно обговорювати сю депутатську "ініціативу" , бо виглядає воно як тактичний "постріл" в бік трейдерів у важкій , глобальній боротьбі мінагрополітики з ринком. Наразі, усі земельні заплановані "новації" вкупі з експортними обмеженями знижують зацікавленість у інвестиціях в сектор АПК. Але, доки не відбулося остаточної перемоги над здоровим глуздом, говорити ВЖЕ про якісь трагічні наслідки- рано.Правила гри не сформовані і незрозумілі.

2)Вебер підвів мене і ЄВРО. А я на нього так розраховував !
Хоча залишається надія, що фрау Меркель знайде адекватну заміну.. :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 12:11

квестор написав:Вебер підвів мене і ЄВРО. А я на нього так розраховував !

Виймаємо гілочку євро із ікебани? Доки фрау Меркель не знайде адекватну заміну?
у гілочки -євро, попри її зовнішню слабкість є потенціал більшого зростання у середньостроковій перспективі і у цього потенціалу є конкретне ім"я- Аксель Вебер, президент Бундесбанку , гроза лінивих і марнотратних південних провінцій Європи, котрий в кінці року може змінити нерішучого Тріше на посаді очільника ЄЦБ.
Vial

Подякував: 150 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 12:28

Цитата з epravda.com.ua/news/2011/02/14/271177 :
Адміністратор Надра Банку Валентина Жуковська заявляла, що не має наміру йти на мирову з HSBC Trustee - представником колишніх акціонерів банку, які не побажали врятувати його від банкрутства.
Шановний Квесторе, чи не знаєте хто стоїть за цим загадковим HSBC Trustee?
tatop

Заблокований
Подякував: 1 раз.
Подякували: 410 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 12:40

Vial написав:
квестор написав:Вебер підвів мене і ЄВРО. А я на нього так розраховував !

Виймаємо гілочку євро із ікебани? Доки фрау Меркель не знайде адекватну заміну?
у гілочки -євро, попри її зовнішню слабкість є потенціал більшого зростання у середньостроковій перспективі і у цього потенціалу є конкретне ім"я- Аксель Вебер, президент Бундесбанку , гроза лінивих і марнотратних південних провінцій Європи, котрий в кінці року може змінити нерішучого Тріше на посаді очільника ЄЦБ.

Ні. Бо там лише гілОЧКА а не стовбур.Хай буде , для краси І ДИВЕРСИФІКАЦІЇ (основного принципу побудови ІКЕБАНИ)
А потенціал більшого зростання у середньостроковій перспективі -ЗБЕРІГАЄТЬСЯ. Але більш точно його оцінити можна
буде лише в третьому кварталі поточного року...мабуть.... :wink:
квестор

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 12:45

квестор написав: Уточніть п.1 та п.2, я не розумію про яке саме кредитування Ви запитуєте.

Дивно, що потребуються уточнення. Здається я будував запитання досить прозоро у контексті ваших висловлювань. Але спробую ще раз.

1. Ви кажете, що розумієте необхідність зовнішніх запозичень у валюті. Якщо так, то що трапиться, на вашу думку коли ці запозичення щезнуть (відмова МВФ від співпраці etc)

2. Чому уряд практикував зовнішні запозичення під 8-9-10 відсотків у валюті, нехтуючи можливістю залучити внутрішні запозичення у населення під 6-7 відсотків (через держбанки наприклад).

квестор написав:п.3. Слабкою ліквідністю держави, центральний банк якої позичає валюту від донора і продає її :
- приватним банкам для повернення раніше отриманих кредитів.
- приватним компаніям для повернення раніше отриманих валютних
кредитів у забугорних банків та їх місцевих доньок.
- приватним особам наливає , через банки , звісно..

..щось дуже швидко всі забули СПЕЦАУКЦІОНИ..коротка у нас таки
пам"ять... :wink:

Валюта у цьому контексті - це лише товар. Центробанк покупає її та перепродає (спекулює, до речі) на внутрішньому ринку. Якщо це супрводжуєтсяь якимось ексцесами, то це лише наслідок тієї самої слабкої ліквідності та недбалого маніпулювання з боку держави та того ж центробанку.

квестор написав:..хто не знав..повідомляю..ЗВР у країни -одні, ті що в нбу....бо
приватні особи свої доляри з матрасу не дістають у кризові періоди
а не менш приватні компанії валютну виручку теж не дарують... :wink:

Недовго лишилося. Ще трохи - і за наказом уряду усі будуть зобов"язані дарувати виручку.

квестор написав:..стосовно останього абзацу...
Зовнішні борги-ОБ"ЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ.І позичають зовні,у валюті , бо така у них чомусь дивна звичка.
Внутрішні борги- ОБ"ЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ. І позичати тут потрібно гривню ( причини сієї дивини див. у попередніх здається 5 постах).

Мене втомила ця тематика, ми починаємо повторюватись..давайте ще там ці п.1.,2. і буде досить... :wink:

Вибачте, але ви відповідали зовсім не на моє питання (стосовно останнього абзацу). Моє питання було зовсім іншим - чому ви гадаєте, що позичальник, неспроможний врахувати свої валютні ризики, зможе владнати усі інші ?
bolex

Подякував: 1902 раз.
Подякували: 1509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 13:50

Чистая прибыль ПАО "Сведбанк" в 2010 г.

Чистая прибыль ПАО "Сведбанк" в 2010 г. составила 86,1 млн грн против убытков 4 млрд 399 млн 705 тыс. грн годом ранее. Об этом говорится в сообщении, размещенном в издании "Голос Украины".
Первый пошел?
octopus

Подякував: 98 раз.
Подякували: 137 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 14:38

bolex написав:
квестор написав: Уточніть п.1 та п.2, я не розумію про яке саме кредитування Ви запитуєте.

Дивно, що потребуються уточнення. Здається я будував запитання досить прозоро у контексті ваших висловлювань. Але спробую ще раз.

1. Ви кажете, що розумієте необхідність зовнішніх запозичень у валюті. Якщо так, то що трапиться, на вашу думку коли ці запозичення щезнуть (відмова МВФ від співпраці etc)

2. Чому уряд практикував зовнішні запозичення під 8-9-10 відсотків у валюті, нехтуючи можливістю залучити внутрішні запозичення у населення під 6-7 відсотків (через держбанки наприклад).

квестор написав:п.3. Слабкою ліквідністю держави, центральний банк якої позичає валюту від донора і продає її :
- приватним банкам для повернення раніше отриманих кредитів.
- приватним компаніям для повернення раніше отриманих валютних
кредитів у забугорних банків та їх місцевих доньок.
- приватним особам наливає , через банки , звісно..

..щось дуже швидко всі забули СПЕЦАУКЦІОНИ..коротка у нас таки
пам"ять... :wink:

Валюта у цьому контексті - це лише товар. Центробанк покупає її та перепродає (спекулює, до речі) на внутрішньому ринку. Якщо це супрводжуєтсяь якимось ексцесами, то це лише наслідок тієї самої слабкої ліквідності та недбалого маніпулювання з боку держави та того ж центробанку.

квестор написав:..хто не знав..повідомляю..ЗВР у країни -одні, ті що в нбу....бо
приватні особи свої доляри з матрасу не дістають у кризові періоди
а не менш приватні компанії валютну виручку теж не дарують... :wink:

Недовго лишилося. Ще трохи - і за наказом уряду усі будуть зобов"язані дарувати виручку.

квестор написав:..стосовно останього абзацу...
Зовнішні борги-ОБ"ЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ.І позичають зовні,у валюті , бо така у них чомусь дивна звичка.
Внутрішні борги- ОБ"ЄКТИВНА НЕОБХІДНІСТЬ. І позичати тут потрібно гривню ( причини сієї дивини див. у попередніх здається 5 постах).

Мене втомила ця тематика, ми починаємо повторюватись..давайте ще там ці п.1.,2. і буде досить... :wink:

Вибачте, але ви відповідали зовсім не на моє питання (стосовно останнього абзацу). Моє питання було зовсім іншим - чому ви гадаєте, що позичальник, неспроможний врахувати свої валютні ризики, зможе владнати усі інші ?

1) Можливе повторення кінця 2008року.При слабкій зовнішній ліквідності країни. Але враховуючи сучасний стан зовнішнього ринку капіталу та оптимістичний настрій шпекулянтів ймовірність такого розвитку подій у середньостроковій перспективі ПРОДОВЖУЮ ( як і рік тому) оцінювати як- НИЗЬКУ.

2)Уряд не мав і не має дешевого ( І ДОВГОГО !) внутрішнього гривневого ресурсу, крім -ЕМІСІЙНОГО.Тому використовує його обережно, бо МВФ-бдить і не спить.

3)Я змушений миритись із зазначеним Вами ризиком,бо його неможливо уникнути, на відміну від внутрішнього валютного кредитування.І я не схильний до його (ризику) переоцінки.

Ось і все,що я можу і хочу сказати на дану тематику...звиняйте...:wink:
квестор

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 14:54

octopus написав:
Чистая прибыль ПАО "Сведбанк" в 2010 г. составила 86,1 млн грн против убытков 4 млрд 399 млн 705 тыс. грн годом ранее. Об этом говорится в сообщении, размещенном в издании "Голос Украины".
Первый пошел?

Аваль , ОТП, ПУМб теж радують своїх фанів...кожен розважається як може.... :wink:

ПС. Колєги..люди..чєловєки..відносність показників "прибуток/збиток"
українських банків в сучасних екстремальних умовах обговорювалась не раз..і неадекватність та малоінформативнсть цього показника для оцінки РЕАЛЬНОГО стану банку буде мати місце ще рік-два.Пропоную сконцентрувати увагу на резервуванні , чистих процентних та комісійних доходах і здібностях у відрубувані голів Гідри адміністративних витрат.

ППС. Стосоно того...куди "пошёл" сей "вікінг ...
здається мені , що заблудився він у наших диких і прекрасних
степах..і ночами йому хочеться додому...до мами... :wink:
квестор

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 14 лют, 2011 15:38

Страсті по Веберу.

Ак­сель Ве­бер, гла­ва не­мец­ко­го Цен­тро­бан­ка в кон­це про­шлой не­де­ли не­ожи­дан­но объ­явил о на­ме­ре­нии по­ки­нуть этот пост. Его за­яв­ле­ние обес­ку­ра­жи­ло Ев­ро­пу и вы­зва­ло рас­те­рян­ность в по­ли­ти­че­ских и финан­со­вых кру­гах ФРГ. До по­след­не­го вре­ме­ни Ве­бер счи­тал­ся наи­бо­лее ве­ро­ят­ным кан­ди­да­том на пост гла­вы Ев­ро­пей­ско­го цен­траль­но­го бан­ка. Его по­сту­пок вы­зы­ва­ет ас­со­ци­а­ции с по­тря­се­ни­ем про­шло­го го­да, ко­гда бун­дес­пре­зи­дент ФРГ Хорст Кё­лер вне­зап­но ушел в от­став­ку. Ис­то­рия по­вто­ря­ет­ся, но фарс все же не на­по­ми­на­ет. Не­мец­кие на­блю­да­те­ли на­зы­ва­ют ре­ше­ние Ве­бе­ра «ка­та­стро­фой для ев­ро».

В кон­це про­шлой не­де­ли Ак­сель Ве­бер со­об­щил канц­ле­ру ФРГ Ан­ге­ле Мер­кель об ухо­де в ап­ре­ле с по­ста гла­вы Бун­десбан­ка и не­же­ла­нии участ­во­вать в гон­ке за пост гла­вы Ев­ро­пей­ско­го цен­траль­но­го бан­ка. В ин­тер­вью жур­на­лу Spiegel Ве­бер по­яс­нил, что на уровне ЕС яс­ность его уста­но­вок при ре­ше­нии важ­ных во­про­сов, «не на­хо­ди­ла под­держ­ку не­ко­то­рых пра­ви­тельств». Сто­ит от­ме­тить, что Ак­сель Ве­бер все­гда вы­сту­пал за жест­кий курс ев­ро, пред­став­ляя на ев­ро­пей­ском уровне по­зи­цию гер­ман­ско­го пра­ви­тель­ства. В част­но­сти, он был од­ним из ярых кри­ти­ков вы­ку­па об­ли­га­ций ЕЦБ с рын­ка про­блем­ных стран ЕС.
53-лет­ний не­мец­кий топ-ме­не­джер от­ме­тил на­рас­та­ю­щую изо­ля­цию ру­ко­вод­ства Ев­ро­пей­ско­го цен­траль­но­го бан­ка. «Ес­ли пре­зи­дент ЕЦБ при ре­ше­нии важ­ных во­про­сов пред­став­ля­ет мень­шин­ство, то стра­да­ет ав­то­ри­тет все­го ве­дом­ства», — за­явил Ак­сель Ве­бер, до по­след­не­го вре­ме­ни чис­лив­ший­ся наи­бо­лее ве­ро­ят­ным пре­ем­ни­ком Жан-Кло­да Три­ше, срок пол­но­мо­чий ко­то­ро­го ис­те­ка­ет в ок­тяб­ре.

Го­во­ря о пла­нах на бу­ду­щее, Ак­сель Ве­бер со­об­щил, что по­ка воз­вра­ща­ет­ся ра­бо­тать в уни­вер­си­тет Кель­на, где пре­по­да­вал до 2004 го­да. Тем вре­ме­нем, в Гер­ма­нии все боль­ше го­во­рят о том, что он за­ме­нит Йо­зе­фа Акер­ман­на на по­сту гла­вы Deutsche Bank. О том, что Ве­бер был бы «весь­ма под­хо­дя­щей кан­ди­да­ту­рой» со­об­ща­ет га­зе­та Euro am Sonntag со ссыл­кой на ин­фор­ми­ро­ван­ные ис­точ­ни­ки. В штаб-квар­ти­ре Deutsche Bank во Франк­фур­те-на-Майне эти све­де­ния ком­мен­ти­ро­вать от­ка­зы­ва­ют­ся. Мол­ча­ние по это­му по­во­ду хра­нит и сам Ве­бер.

Де­марш Ак­се­ля Ве­бе­ра вы­ну­дил не­мец­ких по­ли­ти­ков за­но­во рас­ста­вить ак­цен­ты. Ми­нистр эко­но­ми­ки ФРГ Рай­нер Брю­дер­ле за­явил в по­не­дель­ник, что на­цио­наль­ность гла­вы Ев­ро­пей­ско­го цен­траль­но­го бан­ка не иг­ра­ет ре­ша­ю­щей ро­ли: «Глав­ное, чтобы кан­ди­дат на пост ше­фа ЕЦБ был внут­ренне убеж­ден, что ин­фля­ция про­блем не ре­ша­ет».

Пред­сто­я­щая от­став­ка Ве­бе­ра вы­зва­ла но­вые по­ли­ти­че­ские пер­тур­ба­ции. Франк-Валь­тер Штай­н­май­ер, ру­ко­во­ди­тель фрак­ции оп­по­зи­ци­он­ной СДПГ в бун­дес­та­ге, не­мед­лен­но пред­ло­жил кан­ди­да­ту­ру сво­е­го кол­ле­ги, Пе­е­ра Штайн­брю­ка. «Бо­юсь, пра­ви­тель­ство Гер­ма­нии от­ка­жет­ся от лю­бой кан­ди­да­ту­ры, вме­сто то­го, чтобы об­ра­тить­ся к нам», — сар­ка­стич­но за­явил один из ру­ко­во­ди­те­лей не­мец­ких со­ци­ал-де­мо­кра­тов. Сам Штайн­брюк не­мед­лен­но за­явил о сво­ем не­же­ла­нии вклю­чать­ся в гон­ку за лав­ры гла­вы ЕЦБ. Лю­бо­пыт­но, что свой от­каз он объ­яс­нил тем, что раз­де­ля­ет по­зи­цию Ве­бе­ра в во­про­сах де­неж­ной по­ли­ти­ки.

В ка­че­стве наи­бо­лее ве­ро­ят­но­го кан­ди­да­та на долж­ность ру­ко­во­ди­те­ля Бун­десбан­ка на­зы­ва­ют Йен­са Вайд­ма­на, эко­но­ми­че­ско­го кон­суль­тан­та канц­ле­ра ФРГ. Ак­сель Ве­бер, го­во­ря о воз­мож­ном пре­ем­ни­ке, на­звал 42-лет­не­го кол­ле­гу «бле­стя­щим эко­но­ми­стом». Га­зе­та Die Welt, впро­чем, не ис­клю­ча­ет и дру­гих кан­ди­да­тов — на­при­мер, впер­вые в ис­то­рии бун­десбан­ка этот пост мо­жет за­нять жен­щи­на.

За­яв­ле­ние Ве­бе­ра ста­ло гро­мом сре­ди яс­но­го не­ба, од­на­ко для са­мо­го топ-ме­не­дже­ра оно бы­ло ре­зуль­та­том дол­гих раз­мыш­ле­ний. По сло­вам Ве­бе­ра, еще ми­нув­шей осе­нью он да­вал по­нять пра­ви­тель­ству ФРГ, что для не­го су­ще­ству­ет «не­сколь­ко про­фес­сио­наль­ных оп­ций», а к ян­ва­рю он окон­чаль­но ре­шил снять свою кан­ди­да­ту­ру. «Лич­ность Ве­бе­ра ста­ла сим­во­лом кри­зи­са ев­ро. Его уход озна­ча­ет от­ход от прин­ци­пов ста­биль­но­сти. Ве­бер со­рвал с Мер­кель мас­ку «же­лез­ной ле­ди ев­ро». Бу­дем на­де­ять­ся, что это вы­зо­вет у нее це­ли­тель­ный шок», — пи­шет мюн­хен­ская Tageszeitung. «Уход ше­фа бун­десбан­ка — это ка­та­стро­фа для ев­ро, про­вал для канц­ле­ра и че­ло­ве­че­ская тра­ге­дия для са­мо­го Ак­се­ля Ве­бе­ра, — убеж­де­на Münchner Merkur. — Его оди­но­кое от­ступ­ле­ние чрез­вы­чай­но на­по­ми­на­ет судь­бу бун­дес­пре­зи­ден­та Хор­ста Кё­ле­ра. Он так­же при­зна­вал­ся в стра­хе, что его пост боль­ше не име­ет ни­ка­ко­го вли­я­ния… ФРГ в шо­ке: еще один пред­ста­ви­тель канц­ле­ра бро­са­ет свой пост…»

«По­бе­ди­ли те по­ли­ти­ки, ко­то­рые хо­тят пе­ре­стро­ить зо­ну ев­ро в транс­фер­ный со­юз, — ком­мен­ти­ру­ет ав­стрий­ская га­зе­та Die Presse. — Та­кие, как пре­зи­дент Фран­ции Ни­ко­ля Сар­ко­зи и ита­льян­ский пре­мьер Силь­вио Бер­лу­с­ко­ни. В по­след­ние ме­ся­цы они не со­мне­ва­лись, что ЕЦБ дол­жен дей­ство­вать под дик­тов­ку по­ли­ти­че­ских сил, а не на­обо­рот. Ока­жет­ся ли де­неж­ная по­ли­ти­ка на служ­бе у стран-долж­ни­ков, за­ви­сит от то­го, кто по­сле­ду­ет за Ве­бе­ром…». «Бер­лин хо­тел но­ми­ни­ро­вать на пост ше­фа ЕЦБ нем­ца, ко­то­рый дол­жен был оли­це­тво­рять ста­би­ли­за­цию ев­ро, — по­яс­ня­ет фран­цуз­ская Le Figaro. — Во вре­ме­на ры­ноч­ных тур­бу­лен­ций это долж­но бы­ло стать не­об­хо­ди­мо­стью для Бер­ли­на. Но, воз­мож­но, та­ков был лишь так­ти­че­ский ма­невр. Есть и дру­гой не­мец­кий кан­ди­дат, ру­ко­во­ди­тель Ев­ро­пей­ско­го фон­да финан­со­вой ста­биль­но­сти Клаус Реглинг, по­ли­ти­че­ски от­чет­ли­вый про­филь ко­то­ро­го мог бы по­нра­вить­ся Сар­ко­зи».
Меж­ду тем в по­не­дель­ник утром курс ев­ро вновь упал, до­стиг­нув зна­че­ний трех­не­дель­ной дав­но­сти. Ана­ли­тик Helaba Ральф Ум­ла­уф, объ­яс­няя но­вый об­вал, на­пом­нил, в част­но­сти, и о ре­ше­нии Ак­се­ля Ве­бе­ра.
квестор

Профіль

#<1 ... 5051525354 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор