|
ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Додано: Пон 25 кві, 2016 20:40
Очкарик написав: Vitl написав: Игорь написав:Всем привет. Интересно будет ли НБУ также сдерживать и рост дол.?
А пару страниц взад о чём писалось. О том, что при росте курса, соответственно из за отсутствия предложения на мб, нбу будет проводить обратные аукционы по продаже валюты.Конечно он будет жмотничать, резать, не всем наливать.Но т о повышение будет плавным и не большим.Ну а дальше опять всё будет зависеть от многих вводных. Игорь!Ты бы почитывал, перед тем как писать... Vitl, спасибо. Очкарик, я всё читаю. Перефразирую. Сомневаюсь, что НБУ будет так же щедро наливать при смене тренда. С уважением.
-
Игорь
-
-
- Подякував: 6318 раз.
- Подякували: 1448 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
3
Додано: Пон 25 кві, 2016 20:53
Тихон На скільки НБУ такими методами зможе поповнити ЗВР? На 1 млрд максимум, а може й ні viewtopic.php?p=3557865#p3557865 Може цієї суми вистачить на інтервенції з липня і до кінця року, а може й ні. Мені здається, що наповнення ЗВР ЗАРАЗ це не ціль, ціль інша, а це тільки один з методів її досягнення. І тут для мене майже все ясно. А після місії МВФ стане ще зрозуміліше. Мене зараз цікавить інше: кінцева станція "ери гривні" (бо треба буде відкупити "кілька тисяч") і чи ця станція буде до Дня перемоги, чи в червні?
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
- Подякував: 7417 раз.
- Подякували: 6800 раз.
-
-
Профіль
-
-
8
19
1
22
Додано: Пон 25 кві, 2016 21:31
Игорь написав: Перефразирую. Сомневаюсь, что НБУ будет так же щедро наливать при смене тренда. С уважением.
Привет.Я не хотел тебя задеть.Теперь ты точно сформулировал мысль.Тут будем посмотреть, видимо будет зависеть от задач.Если не держать вверх, то поломается бюджет, то нужно будет опять и дальше повышать уже и так неподъёмные тарифы.Это может случиться только при бесконтрольном ходе событий.А пока под контролем, то думается , что коридор кот мы уже видели не расширится.
-
Vitl
-
-
- Подякував: 853 раз.
- Подякували: 1900 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 26 кві, 2016 00:44
Sima написав: ulanusa1 написав:// Если НБУ продолжит пополнять закрома такими темпами, мы очень скоро вернемся в ситуацию 2005 года. Инфляция 30-50%, рост стоимости недвиги в грн [b]И в валюте,[/b] рост кредитования на низких ставках и т.д. В такой ситуации сидеть в валюте совсем не хочется. Кто-нибудь знает, где НБУ публикует статистику своих интервенций на валютном рынке?
воистину точка сидения определяет виденье, как только квартиру купил так стал марыты про подорожания недвиги 
Сима, у меня нет инвестиционной недвижимости на момент. Пытался привести пример бурного роста за счет притока горячих западных инвестиций. Именно такая аналогия у меня сейчас возникает, т.к. это было бы логично и мы в любом случае точно не знаем откуда такое предложение валюты на межбанке. Стало самому интересно, полез посмотреть, что было в 2005 году... В 2005 году, после оранжевой революции, Украина получила около 8млрд прямых инвестиций. Еще 2млрд наторговали за счет экспорта/импорта. Всю эту сумму (10млрд) НБУ выкупил в свои закрома, пополнив рынок соответствующей гривной. Если в страну идет такое количество денег, у НБУ теряется всякая мотивация продолжать девальвировать собственную валюту. Мало того, НБУ вынужден выкупать излишек, т.к. иначе будет ревальвация гривны, а это не правильно. Именно в 2005 стал появляться пузырь на рынке недвижимости за счет валютного кредитования и пузырь на рынке акций (т.к. там и на 5коп можно пузырь надуть), активно стали развиваться банки. Оборот розничной торговли в 2005 году 94332млн.грн., в 2004 году 67556млн.грн. (+40%!). Может ли к нам зайти 5-10млрд долларов инвестиций за год? Я думаю что может. В таких условиях даже гривневый депозит явно проигрывает в доходности растущим в стоимости недвиге, акциям, бизнесу и т.д. Вот сижу и думаю, куда бы пристроить валюту с пользой. Впервые за последние три года лет. Единственное, что смущает - общая перегретость глобальных рынков. Они еще в прошлом году должны были начать сдуваться. На нас может повлиять через цены на ресурсы, а также в случае либерализации валютного рынка.
-
ulanusa1
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 562 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 26 кві, 2016 09:21
orest написав:Тихон На скільки НБУ такими методами зможе поповнити ЗВР? На 1 млрд максимум, а може й ні viewtopic.php?p=3557865#p3557865 Може цієї суми вистачить на інтервенції з липня і до кінця року, а може й ні. Мені здається, що наповнення ЗВР ЗАРАЗ це не ціль, ціль інша, а це тільки один з методів її досягнення. І тут для мене майже все ясно. А після місії МВФ стане ще зрозуміліше. Мене зараз цікавить інше: кінцева станція "ери гривні" (бо треба буде відкупити "кілька тисяч") і чи ця станція буде до Дня перемоги, чи в червні?
Наполнение ЗВР - это : - возможность осенью интервировать, сглаживая курс - обслуживание и погашение кредитов.В марте мы потратили на эти цели с ЗВР 0.6 млрд.К маю мы только выйдем в ноль по балансу скупка = интервенции+оплата кредитов.А у нас еще в сентябре к выплатам по кредитам немалые суммы. - выполнение маяков и требований МВФ. Поскольку обьемы экспорта уменьшились и разработали схему пополнения ЗВР за счет пересичных,банков и ЧР.Других вариантов не было. ИМХО эту схему будут поддерживать пока не пойдут инвестиции Текущий баланс = торг. баланс + баланс движения капитала. Когда будет кінцева станція "ери гривні" и на какой цифре будет дно ? Здесь мы можем полагаться только на интуицию и логику.У нас нет цифр,нет статистики,не все админ меры еще запущены (напр. потребовать вернуть рефинанс банками и т.д.). Время покажет.Надо следить за : - уменьшением частоты и обьемов скупки НБУ на МБ - переговоры с МВФ - ускорение падения обычно предшествует развороту. Пока разворот не просматривается.Подскоки скажем до 25,80,макс. до 26,3 наверное еще будут.Возможно даже в эту пятницу.Но месяц-полтора-два ИМХО будем в нынешнем тренде. Пока в гривне комфортно.Особенно учитывая что вариантов заработка гривной в разы больше.
-
Тихон
-
-
- Подякував: 131 раз.
- Подякували: 898 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
Додано: Вів 26 кві, 2016 09:44
orest написав:Високий курс (дорога валюта) потрібні і тим, хто планує взяти участь в приватизації (знову ж, якщо це свої (для європейсько-американських курс мав би бути іншим, нацвалюта мала б бути дорогою)).
От за це я і попарився, бо ДС вважає інакше Хоч пост фактум бан визнали помилковим (модерування все ж демократичне  ). З моїх спостережень чимало працездатних людей переглянули ставлення до своєї праці і кваліфікації, вчаться працювати більш ефективно. Отже маємо потроху спливати. Стосовно курсу: ІМХО, дивідендна лібералізація співпаде з отриманням траншу. Таким чином вплив на курс буде компенсований. Для збереження бюджетних 24,хх має бути тривала яма нижче 23, що малоімовірно.
-
Очкарик
-
-
- Подякував: 833 раз.
- Подякували: 570 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 26 кві, 2016 09:52
Тихон написав:Время покажет.Надо следить за :- уменьшением частоты и обьемов скупки НБУ на МБ- переговоры с МВФ - ускорение падения обычно предшествует развороту.Пока разворот не просматривается.Подскоки скажем до 25,80,макс. до 26,3 наверное еще будут.Возможно даже в эту пятницу.Но месяц-полтора-два ИМХО будем в нынешнем тренде.Пока в гривне комфортно.Особенно учитывая что вариантов заработка гривной в разы больше.
Всім привіт. Отже, НБУ і КМ нарешті задумалися про ті речі, якими вони повинні займатися? Чому? Це назавжди чи цей період колись закінчиться? Алярмова приватизація цього року стратегічних об'єктів за безцінь власними олігархам і продовження монополізації економіки країни замість створення справжньої конкурентної як вписується в цю схему "думання про правильне"? Щодо МБ і того що там відбувається. Я вже давно задавав питання: обєми МБ не впали на 20%, як я і ще кілька дописувачів тут припускали, але й не виросли надто. А НБУ викупляє серйозні суми. Куди ділися імпортери? З цього приводу в "Контексті..." і Андрій Смірнов вчора писав. Тінь? Отримали в рази збільшені терміни оплати за продукцію від партнерів? Попит відкладений? Який і на скільки? Що робити з гривневими інструментами, у всіх видах, які нависають над валютним ринком? Політична криза і війна олігархів закінчена? Що про це стверджує? Занадто багато питань без відповідей, щоб повірити в еру гривні надовго і наважитися працювати гривневими інструментами. Місяць-два, можливо. Крім того, я вже писав і Улан сьогодні справедливо зауважив: зовнішня кон'юнктура, ціни на сировини. Там є ризик корекції, сезонний спад, продовження нафтової (енергетичної) війни. З маяків для прийняття рішення я б додав дані про значне переважання експорту над імпортом і ріст економіки не на десяті відсотка чи 1-3 відсотка а 10+.
Востаннє редагувалось orest в Вів 26 кві, 2016 10:04, всього редагувалось 1 раз.
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-
-
8
19
1
22
Додано: Вів 26 кві, 2016 10:03
Очкарик 1.Бюджетний курс могут в любой момент пересмотреть.Тем более что нынешний бюджет - это бюджет пАперендників.Я бы не сильно ориентировался на старый бюджетный курс . 2. явно просматривается пакетная реализация схемы :транш+снятие запрета. 3.а бюджет (а это вброс в систему свежей гривны) рано или поздно придется выполнять.Уже сейчас здесь не хватает 100 млрд.свежачка.
-
Тихон
-
-
- Подякував: 131 раз.
- Подякували: 898 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
Додано: Вів 26 кві, 2016 10:13
orest Плюси для найгарнішої:
Сезонність імпорт/експорт десятки разів перетерли. На разі ми пройшли найгірший з цього боку період.
Торговельна війна з Парашкою також відіграна.
Наші виробники ТНС почав витісняти імпорт з внутрішнього ринку і потроху вповзати на зовнішні.
Мінуси для найгарнішої:
Стосовно входу стратегічних інвесторів я не такий оптимістичний як Улан.
Під килимом продовжується боротьба олігархів. Тиша навкруги Бені (а він не тільки і не стільки Приват) насторожує більше ніж періодичні викиди в ЗМІ.
З корупцією кепсько, поліція все більше скочується до міліції.
На Лугандоні жодного позитиву.
Висновки кожен робить сам, але сидіти на всі 100% в валюті так само недоцільно, як і на 100% в гривні.
-
Очкарик
-
-
- Подякував: 833 раз.
- Подякували: 570 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 26 кві, 2016 10:30
Очкарик написав:orest Плюси для найгарнішої: Сезонність імпорт/експорт десятки разів перетерли. На разі ми пройшли найгірший з цього боку період. Торговельна війна з Парашкою також відіграна. Наші виробники ТНС почав витісняти імпорт з внутрішнього ринку і потроху вповзати на зовнішні. Мінуси для найгарнішої: Стосовно входу стратегічних інвесторів я не такий оптимістичний як Улан. Під килимом продовжується боротьба олігархів. Тиша навкруги Бені (а він не тільки і не стільки Приват) насторожує більше ніж періодичні викиди в ЗМІ. З корупцією кепсько, поліція все більше скочується до міліції. На Лугандоні жодного позитиву. Висновки кожен робить сам, але сидіти на всі 100% в валюті так само недоцільно, як і на 100% в гривні.
Ок. Питання грн депо - питання курсу на кінець року. Якщо 26-27 (за що я голосував в "Контексті...") - гут, а якщо 30? А якщо таки прокататися на травневій гірці? Відкуп на днях, нехай навіть по 25, тоді злив по 26,хх і знову відкуп по 25 (24,хх) десь в червні  . А якщо спробувати використати весь графік приватизації на рік? Період стабільності "по 8" (нехай по 25 - цифра гарна) навіть якщо настане, то не в цьому році, може в наступному. Треба думати.... я не готовий зараз приймати остаточне рішення. Чекаємо МВФ.
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-