ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Я допускаю положительное влияние Трамповского протекционизма на экономику США, но все слишком далеко зашло. Кроме того, прямо противоположное влияние такая политика будет иметь на Китай, Мексику, Канаду и Евросоюз. При этом с глобальной точки зрения, объем рынка (соответственно и производства) микрочипов от строительства завода не изменится. Прибыль компании от этого не вырастет. Акции не перестанут быть переоцененными.
Думаю, что появление кадровых военных по ту сторону фронта согласовано с Трампом.
1. Так в цьому і ціль - заставити інших глянути собі під ноги і зайнятися своїми проблемами. 2 А як надія на відміну чи послаблення санкцій? Узгоджено, швидше, з Меркель. П.С. Україна отримає другий транш від ЄС в 600 млн євро в найближчі тижні - Юнкер http://www.eurointegration.com.ua/news/ ... 0/7061465/
Имеем нестандартную ситуацию, когда мб и чр отличаются копеек на 25.Ну для мб значение как бы соотв реалиям.А нал получается занижен как ни крути.Причина основная видимо всё та же - гривнедефицит.
Ну хоть не я один такой Изучаю эту тему уже неделю, наверное.
Орест, помнишь в 2008 году в штатах фонда упала на 50%? Тогда бухнул пузырь на рынке недвижимости. Починили этот пожар очень просто - Бен вертолетчик залил пожар бензином. Напечатали денег и снизили ставку рефинансирования до нуля и активы снова начали расти в цене. Ставка 0% по кредиту стала причиной раздувания нового пузыря на рынках акций. Пузырь определяют достаточно точно - когда дивидендный доход становится не существенным относительно стоимости самого актива, т.е. покупатель покупает актив из расчета, что он просто будет расти в цене. Сейчас DOW превысил 20 000 пунктов. Даже Трамп прямо признает огромный пузырь на рынке акций. Проблема в том, что этот кризис будет трудно залить деньгами плюс похожих пузырей по всему миру очень много. Когда начнется? Когда начнут расти ставки по кредитам. И тут Йеллен уже начала двигать тему. Так что в 2017 вполне можем увидеть очень серьезный глобальный армагедец. Впрочем, где наша не пропадала?
Улан, все чудово пам'ятаю, і 90-ті також. Тому і говорю, що цього разу все може піти не так або взагалі не піти. Тому і прошу тих, хто може аргументовано пояснити очікуваний катаклізм, зробити це. А поки що новий "позитив", щось сьогодні оптимізм пре з усіх щілин, як таракани в студентському гуртожитку
Украина и Международный валютный фонд вышли на финишную прямую по подготовке новой редакции меморандума, который должен быть утвержден Советом директоров МВФ для выделения очередного транша кредита по программе EFF в размере $1 млрд. Основной тормозящий процедуру подготовки документа вопрос решен - пенсионный возраст в Украине поднимать не будут. Правда, не исключено, что может увеличиться пенсионный стаж до 35 лет. Українським Новинам стали известны результаты последних договоренностей правительства Украины и МВФ. Бюджетников и госслужащих ждет сокращение, цена украинского газа для Нефтегаза увеличится до уровня импортной, налоговая служба получит доступ к банковским счетам, переговоры по реструктуризации долгов бывших акционеров Приватбанка в 140 млрд гривен будет вести международная компании. Также ожидается монетизация субсидий и ужесточение условий для их начисления.
Всім привіт. Сьогодні субота, думаю пробачите. Тим більше, це може мати вплив на наш безпосередній предмет (вартість дол США в грн чи навпаки). Вчора довго дивувався з того потоку щедрості. І ЄС 600 млн дасть тільки відмінити мораторій на кругляк і МВФ дасть тільки земельну реформу в найближчі місяці відмінити треба. Ну,ліс ще може продавлять через раду, а от землю...не знаю. Активізація різних політсил довкола відставки Гройсмана і варіант всім досидіти на своїх кріслах, якщо проведуть земельну реформу якось не зростаються. Одним словом, пазл не складався. І от, вчора у вечері дізнався від хлопців, що московіти розпочали будівництво стіни і ровів зі своєї сторони на кордоні з Україною. Будують добротно, поки мало схоже на огорожу в дитсадку, яку будував з нашої сторони кулявлоб (чи коштів у педерації більше, чи крадуть менше). Отже, найближчим часом таки відбудеться спроба втиснути лугандон в склад України. Глянемо на це детальніше. США поки не вмішуються активно в цей конфлікт, думаю, розмова з пуйлом більше стосувалася Сирії, бізнесу і нафти-газу. Проблема вирішення конфлікту далі на Меркель-Оланді, тим більше, Трамп дав чітко зрозуміти, що поки не збирається допомагати місцевим "атрофованим гігантам". Мінськ в тупіку, а в Німеччині і Франції скоро вибори. Не відомо хто їх виграє, як довго будуть формуватися нові органи влади, коли руки дійдуть до того мінська і чи взагалі, ті хто переможуть, схочуть далі займатися тим мінінгітом. Та й процеси в ЄС після виборів там і в Нідерландах, можливо Італії мало передбачувані. США, на всякий випадок, збільшує військовий контингент в Польщі, Прибалтиці і активно спілкується з північно європейськими лідерами, формуючи потужний пояс спротиву тих країн, які можуть опинитися безпосередньо на лінії зіткнення. Лідерами нового утворення є Великобританія і Польща, важливу роль відіграють і Ірландія, Норвегія і тд (там є і інші інтереси - знову енергоносії і офшорні статки всяких еплів). Але й давить на Берлін і Париж, для активізації. Дедлайн десь березень-квітень, далі Франція може випасти з процесу. До цього часу у нас ще буде потужна спроба пуйла розхитати ситуацію, як через активні спроби просунути бздюлбку на премєра, чи спровокувати парламентську кризу так і через значне загострення на фронті. Якщо це вдасться, то лугандон будуть всовувати більше на кремлівських умовах. Якщо не вдасться, то умови будуть більше берлінськими. В любому випадку, пуйло не збирається забирати назад десятки і десятки тисяч "ополченців". Ця орда алкашів, наркоманів і вбивць залишиться тут, не залежно від того, місцеві вони чи запоребриковські. Яким буде вплив на курс? Залежить від сценарію, який будуть втілювати і від того, чи надійдуть таки в найближчі тижні обіцяні суми від ЄС і МВФ (залежить від того, чи зможуть вінницькі продавити хоча б ліс в парламенті чи бздюлбка, ексгубернатор і інші зацікавлені таки заблокують потуги "коаліції" (адже і коаліціянти знову не можуть домовитися довкола портфелів, які поки у руках Насірова і Гонтаревої)).
orest написав:І от, вчора у вечері дізнався від хлопців, що московіти розпочали будівництво стіни і ровів зі своєї сторони на кордоні з Україною. Будують добротно, поки мало схоже на огорожу в дитсадку, яку будував з нашої сторони кулявлоб (чи коштів у педерації більше, чи крадуть менше). Отже, найближчим часом таки відбудеться спроба втиснути лугандон в склад України.
трохи фантастично, а вообще чем это плохо, полноценная граница + возврат наших территорий, а как вы хотели ?
orest написав:І от, вчора у вечері дізнався від хлопців, що московіти розпочали будівництво стіни і ровів зі своєї сторони на кордоні з Україною. Будують добротно, поки мало схоже на огорожу в дитсадку, яку будував з нашої сторони кулявлоб (чи коштів у педерації більше, чи крадуть менше). Отже, найближчим часом таки відбудеться спроба втиснути лугандон в склад України.
трохи фантастично, а вообще чем это плохо, полноценная граница + возврат наших территорий, а как вы хотели ?
Что делать с московитским войском на территории Донбасса и местными отморозками?
Ух, накипело... Перечитал несколько форумов, тут прошелся по веткам, и что я вижу - от коррекции гривны у многих снесло крышу. У кого само собой, а большинство подпевал имеют свой интерес. Но не об этом. Вот основные мысли общественности на некоторые здравые окрики меньшинства: 1. Начну пожалуй с "Байки про банки...", там наш уважаемый коллега Тихон безуспешно пытался доказать, что как-бы дыра в балансе (по научному кор. вал. позиция) у Примата 3 ярда зелени (я уже не буду углубляться в лихую тройку Ощад, Укргаз и Эксим). Три ярда зелени, Карл Однако это никого не пугает - где возьмем деньги? - на МБ (запомните это ключевое слово, МБ - он же Межбанк, мы его еще не раз услышим). Другие говорят что "Да нигде их не надо брать, за ними никто ни когда уже не обратится" Ну типа человек же отдал деньги в банк, значит они у него лишние, наверное так 2. Вычитал еще, что "курс гривны теперь будет укрепляться, потому что в связи с новой постановой НБУ (там где теперь они могут покупать валюты себе не на 0.1 капитала, а на 0.5), банки могут качать валюту на ЧР, догадайтесь от куда? - правильно, с МБ! 3. А как отдавать гигантские долги (при полном отсутствии частного кредитования с Запада) и наращивать ЗВР теми стахановскими темпами, которые нам рисует Гонтарева? Ну как же, валюты будет полно (и это при растущем импорте, и не растущем экспорте ), и доблестный НБУ все откупит где, мой внимательный читатель?, - правильно, на МБ отвечают адепты стабильности!
А теперь вопрос (разумеется с сарказмом), - только мне кажется, что нашего МБ на всех не хватит, и из нас целенаправленно делают идиотов, только бы мы держали гривну, или, что еще лучше, у кого есть валюта - несли ее в БС, лучше конечно в самую ее здоровую, и крепкую часть - ГОСы!
Конечно это только самое основное. Ну и конечно это моя личная позиция, прошу это учесть Она может поменяться, о чем я сразу здесь дам знать.
1. Стимулювати заніс валюти в БС, бажано держбанки. Потім конфіскувати валюту примусовою конвертацією чи впарити довгострокові облігації.
2. Понижуючий ставки у валюті, стимулювати добровільну конвертацію у гривню і розміщення на гривнедепо.
В оконцовкє згвалтувати всіх: гривнедепозитчики обанкротяться із за чергового девалу і знецінення заощаджень, а валютчики просто не отримають валюту.
Питання: що робити?
1.Обережним: тікати ще вчора з БС у валютний сундучок.
2. Середній ризик: 50% - гішпанський сундучок, 50% - БС. Валютні пропорції в банківському кошику кожний визначає самостійно. В мене 50:50. Ойри:гривня. Поступово виносити валютну частину і юзати гривневу лише.
3. Високий ризик: 100% валютою чи гривнею в різних пропорціях у БС.
4. Гусар обєзбашений: 100% конвертувати у гришу і вижимати максимальні %, сподіваючись вистрибнути своєчасно і конвертувати все у валюту.
П.С. Схиляюся до думки, що до наступних виборів триматимуть штучно курс плаваючий в межах 10-15% туди-сюди, що дає певні можливості гусарам.
Знак на остаточний виніс валюти - тиск на росбанки, їх остаточна руйнація чи зміна % політики, не вище ніж у держбанках.
Козак-характерник Ех, Казоче, не ятрить душу... "Гусару обєзбашеному", який перетворюється в "Обережного". І як жити будемо, скукота нам не до душі Є ще один варіант, як доволі чесно відібрати у нашого брата все до копійки - створити такі умови життя, коли більшість буде проїдати свої заначки. Але думаю, на різних етапах буду задіювати різні варіанти та їх симбіоз, вони винахідливі, ссу.и
Snoopik написав:Козак-характерник Ех, Казоче, не ятрить душу... "Гусару обєзбашеному", який перетворюється в "Обережного". І як жити будемо, скукота нам не до душі Є ще один варіант, як доволі чесно відібрати у нашого брата все до копійки - створити такі умови життя, коли більшість буде проїдати свої заначки. Але думаю, на різних етапах буду задіювати різні варіанти та їх симбіоз, вони винахідливі, ссу.и
Дааа уж... Вони винахідливі... Заздалегідь ми в нерівноправних умовах і можливостях. Тут лише чуйка як у мисливського пса повинна бути розвинена... І то можна в капкан залетіти. По уму вже давно пора було вийти. Але бздо і жадібність...