airmax78 написав:Что сказать, Серж? Что сказать, если нет основного параметра для коммерческой недвиги: денежного потока.
Макс, Вы же умный и сообразительный. Аль нет? Цена метра в "В" классе вам известна? Ко-во метров известно. Прикиньте поток и выскажите мнение
Вы сравниваете несравнимое: квартиру под сдачу и гостиницу на 300 номеров. Ну что за дилетантский подход? Но чисто по цифрам за метр: 1417 уе за метр офисов гигантским оптом vs 1500-1600 уе (по 2 там продать, думаю, уже нереально) за метр квартиры в розницу - я бы сказал, что цена квартиры занижена. Т.к. ее ликвидность, в сравнении с ликвидностью офисного здания значительно выше, а денежный поток, который будет приносить метр квартиры не намного меньше денежного потока, который приносит метр офиса. При этом сдать квартиру проще чем сдать офис. И скрыть от налогообложения доходы от сдачи квартиры намного проще, чем скрыть от налогообложения доходы от сдачи офиса.
budivelnik написав: ПС Мене пару сторінок тому звинувачували в тому , що ціни які я декларую нереально завищені.Але прикол в тому , що задекларовані мною ціни не мінялись вже 8 місяців і всі ці 8 місяців в мене є перегляди що говорить про те що реальних цін нижчих від моїх в межах Львова не існує , в противному разі навіщо тих 20-30 осіб які приїзжали на перегляд витрачали б свій час на поїздки за місто ( нехай і 1 км за місто , але це 12 км від центру) З іншого боку те що в мене не купили говорить про те що ціна десь на межі істиної.
У вас единичные продажи в этом году, и скорее всего вообще не продается как минимум месяца два. Возьмем ваше предложение в с. Рясна-Руська ("12 км от центра", по 13200 гривен). На этих 12 км строятся такие объекты, в сторону от вашего села к центру: Зеленый Двор (от 7700 гривен), Ковалыка, 1 (от 9500 гривен), ЖК Веселка (11000 гривен), Щепова, 17 (от 11500 гривен), ЖК Великобритания (от 16 000 гривен), ЖК Семицвет (от 630 уе = 14600 гривен).
И вот к вам пришли 20-30 человек на просмотр, посмотрели и ушли. В вашем доме 4 этажа и всего максимум 16 квартир, из которых большинство было продано задолго до нынешнего сентября 2015-ого года. Все, что там осталось у вас, по терминологии этого форума - шлак в ипенях с неимоверной хотелкой. По 300 уе, возможно, купят. даже по 400 уе могло бы пойти как готовое, но место уж очень удалённое.
1 Я десь стверджував що являюсь монополістом на рН Львова ? Якщо так - то приведіть цитату Якщо ні - то якого милого ви приводите свій перелік ? 2 Що у вказаних вами обєктах з цінами від 7700 до 11500 є вже готовим- а що ще будується ? Я думаю що всі 100% - на різних стадіях будівництва - а значить з різними ризиками , а тому порівнювати з моїм готовим - не коректно 3 Як думаєте ті 20-30 осіб які приїзжали до мене - вміють користуватись інтернетом і могли знайти вищеперечислені вами обєкти ? А якщо вміють і знайшли - то куди вони повинні були поїхати спочатку - туди чи до мене ? А якщо туди - то чому вони все таки добрались до мене ?
І останнє В мене всього 3 квартири , всі інші я продав ще в 2009-2014 роках . В 2015 продав всього дві і обі взимку ( тобто більше 6 місяців тому) , але ті що залишились з продажу не зняв і з їх допомогою моніторю реальні настрої потенційних покупців на ринку для того щоб в подальшому приймати рішення куди вкладати своїх пару мільонів гривень.Якщо продам по заявленим цінам - вкладу в будівництво Якшо не продам - здам збудоване в оренду а вільні кошти перекину в інші галузі.
І при цьому Ще раз - наявність переглядів в мене (навіть в такому віддаленому місці) говорить про те що мої ціни є конкурентними на ринку і якщо хтось дивиться в мене- значитт в кращих місцях навіть таких цін як в мене - немає.
budivelnik написав:Але при цьому Наголошую Реальна ціна на готове у Львові - 750-950 доларів ( є по 1500 ) , реальна ціна в 5 км зоні біля Львова - 550-700 доларів. Тому чекати по 500 в Києві - як мінімум не серьозно.
Сейчас, может быть, и так. А попозже, может быть, и не так.
Можето воно може - але для таких як Ви в мене є підпис і кожного грудня попереднього року я давав прогноз на слідуючий рік ( а в 2011 навіть на 2 вперед) і по цьому підпису ви можете вивчити реальність і точність моїх прогнозів
geoleo написав: Какое отношение вы, ИГБ, КМБ и прочие "б" (в смысле будивельники) имеете к долларам? Или франкам, рублям? Строите в гривне для тех, кто получает в гривне, берите в гривне. Вы же патриоты или как? Инфляция на стройматериалы, может быть? Так вам посчитали, что там не "все однозначно", в два раза так точно себестоимость не выросла. Может быть, "отличные импортные материалы"? Так в экономе и комфорте их там кот наплакал. В гривне берите оплату. Как yura прописал - обратно к ценам 2013 в гривне. Кто скорее это поймет, тот больше и скорее свой бетон продаст.
1 Відношення до долару має тільки ФРС США , всі інші навіть супер-пупер-мега-експортеро-імпортери відношення до долара не мають- вони просто продають свою працю так само як і будівельники 2 На цих гілках є люди які вважають що валютою РН є долар- їм так легше . бо в доларах падіння є, є люди ( такі як я) які вважають що валютою РН є гривня ( подивіться в мій підпис) - мені так легше бо в гривні ціна росте швидше ніж зарплати.... Тому щоб я не написав і в якій би валюті не озвучив - все одно буде приблизно50% тутешніх читачів які звинуватять мене в тому що я пишу не в тій валюті.
Для вас же зроблю виключення ( як до новачка який не в курсі) і повідомлю ( те що всім іншим давно відомо) Для мене валютою є не гривня і не долар - для мене валютою є м2, а тому я продам за будь яку кількість різнокольорових папірців м2 при умові що за цю ж кількість цих же папірців я зможу збудувати 1,3 м2.
airmax78 написав:Вы сравниваете несравнимое: квартиру под сдачу и гостиницу на 300 номеров.
Нет Макс, не так. Вы намеренно передёргиваете. Я изначально говорил об условии, что квартира не генерит денежный поток. Или Вы считаете, что жилые дома в центре с ценником 2 куе/метр на 100% под сдачу? И только исходя из этого цена от застройщика 2 куе?
airmax78 написав:Вы сравниваете несравнимое: квартиру под сдачу и гостиницу на 300 номеров.
Нет Макс, не так. Вы намеренно передёргиваете. Я изначально говорил об условии, что квартира не генерит денежный поток. Или Вы считаете, что жилые дома в центре с ценником 2 куе/метр на 100% под сдачу? И только исходя из этого цена от застройщика 2 куе?
Сержік - Ви мене дивуєте Генерить грошові потоки - все, інше питання розмір генерації . величина вкладень і так далі. Прості приклади Власне авто ланос і орендований під таксування Мерседес чи навпаки Власний мерседес чи орендований під таксування ланос... Особа яка виконує функції дружини повноцінно ( з штампом в паспорті і дітьми які то хворіють то неприємності приносять ) з особою яка виконує обмежені функції дружини ....
Тому на будь-який товар є свій покупець , а тому в ціновій категорії па2000 за м2 є ті хто брав для себе . а є ті хто брав щоб здавати в оренду тим хто купити па2000 не може( не хоче) а жити в такому хоче.І в перших і в других своя правда по цьому питанню.
Большинство на вопрос что бы они сделали со свалившейся на голову полтяхой ответили очень ожидаемо. При таком менталитете и настроениях поддержка у КРЖН будет всегда.