Аппартмент???)))) нормально веселят.

А вобще если сдают в срок и без задержек--искренне поздравляю, счас это редкость.
|
|
![]() Фейслес, Ви в курсі, що таке соціальне розшарування покупців? Ситуація на КРЖН: зараз більшість новобудов клепають у економ-варіанті. Коридорна система, де на площадці 10 квартир, а в будинку на 250 квартир - один під,їзд і два ліфти. Стіни з шлакоблоку без штукатурки. Зате - новабудова))) ![]() Тобто товар розрахований на невибагливого покупця. Можна заробляти гроші, будуючи невелику кількість будинків преміум-класа в Пуповому Яру. А можна - клепаючи ширпотреб для небагатої публіки. В останньому випадку - заробити гроші можна тільки кількістю. "Битву виграють великі батальони" - Наполеон. Доки київські шаромижники мають добрячий зиск - ніхто не буде зменшувати кількість забудов. Аналогія погана - картоплю не можна довго зберігати. А новобудова буде стояти роками. На Краківській, 13 - продаються кілька квартир в домах, зданих ще 4-5 років назад. Востаннє редагувалось Frant в Вів 17 лис, 2015 15:59, всього редагувалось 7 разів.
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Падение практически остановилось, т.к. сейчас на рынок выходят те, у кого в заначке не больше 20-25К, для них становятся доступными однушки. Таких людей немало, следовательно они будут плотно поддерживать спрос. Думаю дно вот где то здесь, вопрос в росте, вот он будет когда начнут увеличиваться доходы граждан или начнут кредитовать.
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Я -то в курсі. А от щодо вас сумніви. Ви перемішали сегментацію і модель поведінки виробника на ринку, і пишете маячню. Аналогія прийнятна для грубого окреслення ситуації. Замініть на будь-який товар, і нічого не зміниться. Ви пропонуєте працювати на склад ще більше у відповідь на зростання непроданих залишків, обвалювати ціну ще більше у відповідь на її падіння, це - шкальне зростання збитків. Ви там любили віршики раніше постити, щодо того, хай кожен займається своєю справою. От і послухайтесь власної поради, бо ви як сапожник у кондитерській ![]() Якщо виробники "несуть збитки" - чому вони клепають економ-курятники на кожній вільній ділянці землі? Навіть на ДВРЗ??? Я щось не чув, щоб виробники скорочували кількість забудов. Маєте таку інформацію? Я нічого не пропоную. Я лише констатую, що невеликий "навєс" є і продається в будинках, що здані в експлуатацію ще 3-5 років назад. Знаючи наших шахраїв-будівельників - я не впевнений, що вони платять податки і комуналку з тих квартир. В такому випадку квартири можуть чекати покупця не 2-3, а 10 років. ![]() Востаннє редагувалось Frant в Вів 17 лис, 2015 16:09, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?Це був перший крок по оптимізації витрат - зміна сегменту(навіть вже початих проектів) на масовий, здешевшання, це тенденція почалась ще з 2009. Я вище приводив показники зі статистики. Падіння рівня виконаних будробіт. Падіння виробниства будматеріалів. Отож, а ящо є "навєс" ("продукт на складі"), що робить виробник? Правильно - скорочує виробництво нового, закінчуючи тільки вже почате, і розпродає те що є за тими цінами що є. Аж ніяк не збільшує виробницство, щоб обвалити ціни ще більше. ![]() Все таки - важливо знати, за цей "навєс" - чи платить виробник податки і комуналку. Я думаю, що ні. Свій ОСББ - своя рука владика! Розкидають платежі на решту мешканців))) ![]() Зменшення обсягів будівництва - поки що не бачу. І статистики відповідної не знайшов. Здешевлення, примітивізація, охалтурення і клепання відвертого гімна у великій кількості - це шлях наших київських забудовників. "Pecunia non olet!" Востаннє редагувалось Frant в Вів 17 лис, 2015 16:21, всього редагувалось 2 разів.
![]() А подкину ка я вам новостей с полей..
2к хрущёвка, 43м по паспорту, 5 этаж, Сырец, Грекова, но какая-то нестандартная планировка (не распашёнка и не проходная) - 43к.у.е. Со средним ремонтом. Продано. Со всеми расходами около 45 вышло. Считаю дорого. Даже риелтор говорил, что за такие хатынки сейчас просят 950 за метр. Но люди взяли. Смотрели: На Шамрыло, 2к, хрущ, панель, 45м, хотели 41к.у.е, на торгах сразу скинули до 37. Убитая. В районе Грекова так же были по 41,42 и по 45 несколько вариантов. Примерно по таким же ценам смотрели хрущи на Соломенке (40-43). В принципе, убедился, что цены Луна адекватны. Отака фигня форумчата. ![]() Ради того, чтобы не умереть. Условно: стройкомпании надо за год зарабатывать 50 млн грн. Этого она достигала, производя 10 000 кв. м. жилья, себестоимостью 6500 и ценой реализации 11 500 за метр. Прибежал песец и сказал, что жить по старому невозможно. Себестоимость 9500, а платить покупатели могут только 13500. И зарабатывать при этом надо 60 млн. в год. Путём сложных аналитических умозаключений приходим к выводу, что компании надо строить 15 000 метров в год. Насчёт равновесия. 19 000 квартир было сдано в прошлом году в Киеве. Предположим, что многие из них раскупили на этапе стройки. Но ведь в этом году тоже строят, но не покупают. Купят 5000-7000, сдавать будут заложенное в 2012-2013 годах, начинают строить в 2015, начали строить в 2014. Учитывая переходящие остатки непроданных и вложения в будущие объекты, надо за год продать те же 19 000 квартир в новостроях. Но не продадут. Значит цена -не равновесная.
|
|