Дельта Банк - БАНКРОТ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
  #<1 ... 45414542454345444545 ... 4849>

ОЦІНІТЬ обслуговування в цьому Банку (або його філії) та ОБҐРУНТУЙТЕ свою оцінку.

Дельта Банк - БАНКРОТ 2.9 5 2765
1 - ДУЖЕ ПОГАНО. Грубіянили і т.і.
24%
665
2 - ПОГАНО. Некомпетентно.
18%
502
3 - ЗАДОВІЛЬНО. Хотілося б краще.
17%
460
4 - НОРМАЛЬНО. Як і повинно бути.
26%
717
5 - ВІДМІННО. Дуже сподобалося.
15%
421
Всього голосів : 2765
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:49

  newbie написав:yarro

Кто знает подскажите? есть ли статья закона запрещающая осуществлять открытие или пополнение валютного депозита другого лица. Это все та же наболевшая тема дробления валютного депозита. Есть вроде запрет на перевод между валютными текущими счетами разных лиц,а насчет депозитных счетов такой статьи нет. Стоит ли судиться? При этом обращаться в суд первичной инстанции? Это районный суд по месту жительства вкладчика?

Прочитайте страниц 100-200 назад. Или пошерстите по другим веткам этого форума. Кроме того с ФГВ в районных судах не судятся.

Или сразу нанимайте грамотного юриста, разбирающегося в банковском законодательстве.


Відповідь: нема такої статті..навпаки є законодавстов яке прямо говорить що це дозволено:
Часу розгорнуто писати немає часу, але наведу основні норми для вас...пошукаєте в інтернеті..все є на rada.gov.ua..супер складного нічого немає.

Отже:
1) Цивільний кодекс
Стаття 1058. Договір банківського вкладу
Ч. 1 За договором банківського вкладу (депозиту) одна сторона (банк), що прийняла від другої сторони (вкладника) або для неї грошову суму (вклад), що надійшла, зобов'язується виплачувати вкладникові таку суму та проценти на неї або дохід в іншій формі на умовах та в порядку, встановлених договором.
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:51

Re: Дельта

2) ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2003 р. за N 1256/8577
Про затвердження Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами ЗАТВЕРДЖЕНО Постанова Правління Національного банку України 03.12.2003 N 516 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2003 р. за N 1256/8577

1.1. У цьому Положенні терміни вживаються в такому значенні:
вклад (депозит) - це грошові кошти в готівковій або безготівковій формі у валюті України або в іноземній валюті або банківські метали, які банк прийняв від вкладника або які надійшли для вкладника на договірних засадах на визначений строк зберігання чи без зазначення такого строку (під процент або дохід в іншій формі) і підлягають виплаті вкладнику відповідно до законодавства України та умов договору;
2.1. Грошові кошти в національній та іноземній валюті або банківські метали, залучені від юридичних і фізичних осіб, обліковуються банками на відповідних рахунках, відкриття яких здійснюється банком на підставі укладеного в письмовій формі договору банківського вкладу (депозиту) або договору банківського рахунку та інших документів відповідно до законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України з питань відкриття банками рахунків у національній та іноземній валюті.
(таким документом є Інструкція пункти якої вказана в п. 3)

П. 2.3. Договори банківського рахунку та банківського вкладу (депозиту) визначають права, зобов'язання суб'єктів вкладних (депозитних) операцій (власників грошових коштів або банківських металів і банку) та інші умови, визначені Цивільним кодексом України ( 435-15 ), і мають бути підписані сторонами договору (уповноваженими ними особами).

2.4. За договором банківського вкладу (депозиту) одна сторона (банк), що прийняла від іншої сторони (вкладника) або для неї грошову суму (вклад), що надійшла, зобов'язується виплачувати вкладникові цю суму та проценти на неї або дохід в іншій формі на умовах та в порядку, установлених договором.

2.6. Для вкладників - фізичних осіб банк зобов'язаний установлювати однакові типові умови договору банківського вкладу (депозиту) відповідного виду, крім випадків, передбачених законодавством України.
Договір банківського рахунку укладається для відкриття вкладнику чи визначеній ним особі поточного рахунку в банку на умовах, погоджених сторонами.
Банк зобов'язаний укласти договір банківського рахунку з юридичною або фізичною особою, яка звернулася з пропозицією відкрити рахунок на оголошених банком умовах, що відповідають законодавству України та банківським правилам.
(це означає що банк навіть не мав права відмовляти укладати депо шляхом зарахування валюти від іншої особи)
3.2. Грошові кошти на вкладні (депозитні) рахунки фізичних осіб можуть бути внесені готівкою, перераховані з іншого вкладного (депозитного) рахунку або поточного рахунку і повертаються банками готівкою або в безготівковій формі на зазначений у договорі рахунок вкладника для повернення коштів чи за заявою вкладника на інший його рахунок.
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:52

Re: Дельта

3) ПОСТАНОВА ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
12.11.2003 № 492; Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2003 р. за № 1172/8493 Про затвердження Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах

Розділ 10. Порядок відкриття вкладних (депозитних) рахунків фізичним особам і використання коштів за цими рахунками
10.12. Кошти на вкладний (депозитний) рахунок фізичної особи можуть бути внесені вкладником готівкою, перераховані з іншого власного вкладного (депозитного) або поточного рахунку. Після закінчення строку або настання інших обставин, визначених законодавством України чи договором банківського вкладу, кошти з вкладного (депозитного) рахунку повертаються вкладнику шляхом видачі готівкою або в безготівковій формі на зазначений у договорі рахунок вкладника для повернення коштів чи за заявою вкладника на інший його рахунок.
На вкладний (депозитний) рахунок фізичної особи можуть зараховуватися кошти, які надійшли на ім'я власника рахунку від іншої особи, якщо договором банківського вкладу не передбачено інше. У цьому разі вважається, що власник рахунку погодився на одержання грошових коштів від іншої особи, надавши їй необхідні дані про свій вкладний (депозитний) рахунок.

!!! 10.19. На вкладний (депозитний) рахунок в іноземній валюті фізичної особи-резидента зараховуються:
готівкова валюта внесена/переказана власником рахунку;
{Абзац другий пункту 10.19 глави 10 в редакції Постанови Національного банку № 158 від 23.03.2009}
валюта, перерахована з власного поточного або власного вкладного (депозитного) рахунку в іноземній валюті;
валюта від здійснення уповноваженим банком за дорученням власника рахунку операцій з обміну валюти відповідно до нормативно-правових актів Національного банку з питань торгівлі іноземною валютою та умов договору банківського вкладу;

кошти, перераховані з поточного рахунку іншої фізичної особи, якщо це передбачено договором банківського вкладу;
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:54

Re: Дельта

Це найголовніші ваші аргументи!!!
У ваш договір спеціально щоб дотриматися цього пункту вносилися зміни (підписувалася додаткова угода) яка якраз і передбачала можливість зарахування від іншої особи!!! Якби цього не зробили було би порушення законодавства
(нормативно-правових актів
При цьому підкреслюю, що згідно ст. 56. Закону України Про НБУ Національний банк видає нормативно-правові акти та розпорядчі акти. Національний банк видає нормативно-правові акти з питань, віднесених до його повноважень, які є обов’язковими для органів державної влади і органів місцевого самоврядування, банків, підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, а також для фізичних осіб. Нормативно-правові акти Національного банку видаються у формі постанов Правління Національного банку, а також інструкцій, положень, правил, що затверджуються постановами Правління Національного банку. Вони не можуть суперечити законам України та іншим законодавчим актам України і не мають зворотної сили, крім випадків, коли вони згідно із законом пом’якшують або скасовують відповідальність.

Таким чином дроблення валютних вкладів є цілком законним (звичайно при умові що у вас є всі документи і банківські працівники все правильно оформили) і в суді оспорення нікчемлення таких договорів має високі шанси на перемогу.
Від вас головне мати такі документи: 1) договір 2) додаткова угода яка вводить пункт про можливість зарахування валюти на депо з чужого рахунку 3) платіжне доручення про перерахунок відповідної суми.
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:55

Re: Дельта

Що стосується обмежень які вводились НБУ, то вони дійсно були (Постанова Правління НБУ Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб (це слово дуже важливо) в межах України 16.09.2013 № 365
Вона говорить, що «що надходження коштів в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи здійснюється виключно шляхом переказу коштів в іноземній валюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку.
Нескладно помітити, що вона стосується тільки «поточних рахунків»!!!, а Згідно вже згаданої Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах «поточні рахунки» (порядок відкриття регулюється розділом 6 Інструкції) і «вкладні (депозитні) рахунки» (порядок відкриття регулюється Розділом 10 Інструкції) ЦЕ АБСОЛЮТНО РІЗНІ РЕЧІ!!!

Тому ці обмеження не стосувалися перерахування коштів на валютні депо!!!
Якщо почитаєте п. 2,3 цієї постанови НБУ це стає ще очевидніше, бо там НБУ наказав всім банкам, що « 2. Зарахування інших надходжень в іноземній валюті в межах України, передбачених законодавством України, на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) не дозволяється. Уповноважений банк зобов’язаний здійснити продаж таких надходжень на міжбанківському валютному ринку України та зарахувати гривневий еквівалент від продажу іноземної валюти на поточний рахунок в національній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента).

Тобто якби ця постанова поширювалася і на вкладні рахунки, то Дельта мала би не проводити такі операції, а продавати валюту на міжбанку і зараховувати гривню, що фізично тупо не можливо)))) не можна згнати гривню на депорахунок в валюті.
Не менш важливо, що п. 3 вказаної постанови вказав, що «На час дії цієї постанови інші нормативно-правові акти Національного банку України діють у частині, що не суперечить цій постанові.»

Так що дроблення валюти абсолютно законним було.
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 09 жов, 2015 23:58

Re: Дельта

Останній момент який вам точно треба врахувати при спорах з ФГВ. ФГВ точно буде ссилатися на Постанову НБУ про проблемність дельти, яка щось там нібито забороняла. Щоб спростувати цей аргумент…потрібно навести такі норми:
1) Конституція Стаття 57. Кожному гарантується право знати свої права і обов'язки.
Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.
Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов'язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними.!!!
2) Ст. 56 Закону України «Про НБУ»
Звертаю увагу, дуже важливо посилатися на редакцію закону яка діяла на час видання постанови про проблемність Дельти та час укладення вами відповідних депо (проблемність – приблизно жовтень 2014 року). Суть в тому, що вказана стаття передбачає порядок набрання чинності всіма норм.-правов.актами НБУ (в тому числі і постанови про проблемність Дельти)і на той час вона говорила: «Нормативно-правові акти Національного банку набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо більш пізній строк набрання чинності не передбачений у такому акті. Офіційним опублікуванням нормативно-правового акта Національного банку вважається перше опублікування його повного тексту в одному з періодичних друкованих видань - "Офіційному віснику України", газетах "Урядовий кур'єр", "Голос України" або перше розміщення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України».
Тобто що би не говорив в суді ФГВ, коли би там цю постанову не доводили до працівників банку (багато тут говорилося про 15.01.2015) вона є апріорі нечинною!!!
Сам ФГВ це прекрасно розуміє і де-факто признав це…бо саме він був ініціатором законів, якими в червні і липні 2015 року у ст. 56 ЗУ «Про НБУ» дописали вже таке:

«….Нормативно-правові акти Національного банку (крім нормативно-правових актів, які містять інформацію з обмеженим доступом!!!) набирають чинності з дня їх офіційного опублікування….
Нормативно-правові акти Національного банку, що містять інформацію з обмеженим доступом, не підлягають опублікуванню та доводяться до відома юридичних та фізичних осіб, на яких поширюється їх дія, у порядку, встановленому Національним банком.»

Не знаю чому ці ідіоти думають що цим вони можуть змінити норми Конституції….але факт залишається фактом…вони хоч якось стараються легалізувати свої таємні постанови про проблемність, щоб використовувати їх для нікчемлення різних угод. Зрозуміло, що в період проблемності в них навіть цих норм не було.
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 10 жов, 2015 00:03

yarro

ГОЛОВНА ВАМ ПОРАДА: для складання самого позову все таки знайти юриста…Для мене тут все просто, але для вас не знаю. Норм не так багато як здається..головне їх знати і мати з собою. Проте при поданні позову ви можете наробити суто процедурних помилок (наприклад коли вибиратиме форму судочинства і суд…формулюванні позовних вимог, тощо) це адміністративне судочинство повинно бути…справи ці підсудні Окружним адмін.судам по місцю вашого проживання…
Багато які судді не настроєні помагати вкладникам (хоча би мали це робити по закону) вони можуть суто с формальних підстав вам відмовити….
Тому вам приймати рішення…але я би рекомендував юриста..як мінімум для написання позову…далі з описаними мною нормами ви і самі зможете в суді виступати.
Успіхів!
П.С. В мене самого були заблоковані люди, які дробили валюту. Проте пощастило…ФГВ не відважився чомусь..всі в реєстрі.може тому що суми невеликі. Хоча по закону тут не може бути подвійних стандартів..або всіх або нікого. Тому запросто можете в суді задати питання ФГВ чому ви мене занікчемили а інших розблокували і виплатили?)))
33kiev33
Аватар користувача
 
Повідомлень: 59
З нами з: 25.11.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 10 жов, 2015 04:12

  rufius написав:
  varlo написав:Что по Ощаду - кто уже получал? Выдает всю сумму или 60 на 40?

Выдают всю сумму, хотя и не без предложения положить к ним на депозит.

по записи (по СМС-приглашению)? сколько приходится ждать?
Oльga1
Аватар користувача
 
Повідомлень: 817
З нами з: 24.06.10
Подякував: 140 раз.
Подякували: 57 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 10 жов, 2015 04:15

  igor_dontsov61 написав:Интересует режим работы горячей линии Ощадбанка.
Нужно записаться на выдачу по Дельте.
Собственно работает ли горячая линия по выходным и в ночное время?
А то звонить нужно из-за рубежа.

Сегодня узнавала часы работы - круглосуточно. Насчет выходных не спросила.
Уточнила, работают круглосуточно, без выходных.
Востаннє редагувалось Oльga1 в Суб 10 жов, 2015 05:43, всього редагувалось 1 раз.
Oльga1
Аватар користувача
 
Повідомлень: 817
З нами з: 24.06.10
Подякував: 140 раз.
Подякували: 57 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 10 жов, 2015 04:59

  yarro написав:Кто знает подскажите? есть ли статья закона запрещающая осуществлять открытие или пополнение валютного депозита другого лица. Это все та же наболевшая тема дробления валютного депозита. Есть вроде запрет на перевод между валютными текущими счетами разных лиц,а насчет депозитных счетов такой статьи нет. Стоит ли судиться? При этом обращаться в суд первичной инстанции? Это районный суд по месту жительства вкладчика? Странно, где логика ФГВФЛ, когда он подобные дробленые вклады, оформленные до 15.01.15 признает и выплачивает гарантированные средства, а вклады, таким же образом оформленные уже после 15 января уже не признает? Заметьте, не за 1-2 дня до введения временной администрации, а фактически больше чем за полтора месяца до этой даты. Что это за сакральная дата - 15 января? Откуда она возникла. Думаю для суда это тоже будет интересно. Буду признателен за юридически правильный ответ о перспективе судебного разбирательства и внесения в список фонда гарантирования на выплаты.

Вы думаете, что Вам не выплачивают на основании того, что Вы перевели часть своей валюты на депозит 3-го лица? Тем более, Вы правильно заметили, что других таких же разблокировали. Причина отказа - Вы дроблением увеличили нагрузку на Фонд. Дробление, якобы, во время проблемности (БТ) запрещено. Но, принята во внимание информация, что, якобы, до 15.01.15 персонал отделений не был уведомлен об этих ограничениях. По никчемности нужно судиться. Только нужны толковые адвокаты. Ищите в ФБ группы по Дельте, там можно проконсультироваться.
Oльga1
Аватар користувача
 
Повідомлень: 817
З нами з: 24.06.10
Подякував: 140 раз.
Подякували: 57 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 45414542454345444545 ... 4849>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
3459 1877118
Переглянути останнє повідомлення
Сер 21 лют, 2024 21:15
ВIВ
5 7243
Переглянути останнє повідомлення
Пон 19 лют, 2024 12:41
sens
828 268880
Переглянути останнє повідомлення
Суб 23 вер, 2023 19:11
tetyanadimitrova3
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама