|
Байки про банки і не тільки.... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Сер 06 сер, 2025 09:56
M-Audio І взагалі, ви зі всього повідомлення обрали найменш значущу тезу, і вирішили спростувати саме її. З рештою викладеного, я так розумію, ви згодні?
Справа в тому, що все решта у вас базується на тому, що послуг нема, лише ілюзія. І спростування цього (а це не складно, бо воююча держава витрачає 50% свого бюджету на війну) руйнує всю вашу позицію. Тому…. Держава витрачає як мінімум 90% сплачених податків на самих же громадян. Механізму «оцю послугу від державного апарату беру і оплачую , а оцю ні» не існує в жодній державі . Як і нема з цієї причини опції звільнити себе від сплати податків, як зробив це пан yama. Я не казав, що чиновники забирають більшу частину.
Ви казали: При цьому держава намагається зробити ілюзію того, що кошти витрачаються на благо платників податків, задля чого, дійсно, доводиться частину коштів витрачати на якісь блага і для них
Це якось інакше треба розуміти?
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2445 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 10:45
Hotab Держава витрачає як мінімум 90% сплачених податків на самих же громадян.
В средние века, что характерно, феодалы тоже "тратили до 90%" на крестьян. Механизм феодального "кэшбека", надеюсь, не нужно объяснять? И тоже защищали их от других, плохих феодалов. И тоже были уверены, что вот это и есть тот единственно правильный, богоугодный уклад. Изменилось только одно: нынче право на "защиту и содержание" достаётся не по наследству, а на свободных выборах. Это не говоря про семьи, где жена забирает получку и охраняет мужа от соседок.
-
anduzenko
-
-
- Подякував: 51 раз.
- Подякували: 32 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 06 сер, 2025 11:18
anduzenko Изменилось только одно: нынче право на "защиту и содержание" достаётся не по наследству, а на свободных выборах.
Наскільки памʼятаю, ви жили в багатьох державах. Можливо ви знаєте кращу систему устрою? Де можна , як тут кажуть вище дописувачі, обирати опції: «витрата моїх податків на освіту мені не треба» «На оборону - не треба» «У мене величезні біцепси , мені не треба правопорядок, я його сам собі забезпечу» «Дочці поставлю пояс - оберіг, ніхто її не зґвалтує» «На авто я не їзджу, мені не треба дорожня поліція , яка не дає синьолобим сідати за руль». «Мені не треба пожежні , які тушать прильоти по Львову.. Мені пох на моє місто» Ну і по фінішу «поверніть мені мої ПДВ, я їх не використав» Є таке десь?
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 06 сер, 2025 11:41, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 11:36
Hotab написав:anduzenko Изменилось только одно: нынче право на "защиту и содержание" достаётся не по наследству, а на свободных выборах.
Наскільки памʼятаю, ви жили в багатьох державах. Можливо ви знаєте кращу систему устрою? Де можна , як тут кажуть вище дописувачі, обирати опції: «витрата моїх податків на освіту мені не треба» «На оборону - не треба» «У мене величезні біцепси , мені не треба правопорядок, я його сам собі забезпечу» «Дочці поставлю пояс - оберіг, ніхто її не зґвалтує» «На авто я не їзджу, мені не треба дорожня поліція , яка не дає стньолобим сідати за руль». Ну і по фінішу «поверніть мені мої ПДВ, я їх не використав» Є таке десь?
Судя по карте мира, только в Антарктиде. Но так как государство существует исключительно в головах людей, наверняка можно найти территории, где дикари живут в каменном веке без налогов и пенсий. Я там не был и не планирую - не хочу попасть им на обед. Но и не считаю, что государство - это что-то хорошее. Это аппарат насилия, который изначально был придуман, чтобы сильному было удобнее есть слабого. С развитием цивилизации оно эволюционирует, но на каждой конкретной стадии развития оно всего лишь лучше, чем предыдущие стадии.
-
anduzenko
-
-
- Подякував: 51 раз.
- Подякували: 32 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 06 сер, 2025 17:06
anduzenko написав:С развитием цивилизации оно эволюционирует, но на каждой конкретной стадии развития оно всего лишь лучше, чем предыдущие стадии.
Тут скорее наоборот: тот вариант, что смотрящему кажется лучше, он называет следующим  А в хронологическом порядке возможно движение в любую сторону. Вон, Мордор к чуть ли не крепостному праву возвращается. Да и у нас ту же независимость НАБУ (которая по-задумке должна следить, чтобы чиновники делали то, что по их постам задекларировано, а не свои карманы набивали) с трудом отстояли да и то очень похоже, что не сами митингами. Тех, кто на митинге был, смотрящие Телемарафон уже массово радостно клеймили "российскими наймитами".
-
moveton
-
-
- Подякував: 67 раз.
- Подякували: 710 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 18:44
Hotab написав:M-Audio І взагалі, ви зі всього повідомлення обрали найменш значущу тезу, і вирішили спростувати саме її. З рештою викладеного, я так розумію, ви згодні?
Справа в тому, що все решта у вас базується на тому, що послуг нема, лише ілюзія. І спростування цього (а це не складно, бо воююча держава витрачає 50% свого бюджету на війну) руйнує всю вашу позицію.
Решта базується не на цьому, а на тому, що податки - це не плата за послуги держави. Ані по факту, ані формально. Інакше чому ми тий самій державі ще сплачуємо за кожну послугу окремо? Оце спростуйте. А отже недоплата податків ні в якому разі не означає, що хтось повинен буде сплатити більше, і немає ніякої підстави прирівнювати це до крадіжки. Я не казав, що чиновники забирають більшу частину. Ви казали: При цьому держава намагається зробити ілюзію того, що кошти витрачаються на благо платників податків, задля чого, дійсно, доводиться частину коштів витрачати на якісь блага і для них
Це якось інакше треба розуміти?
А що не так? Основна мета - отримати важілі і повноваження по розподілу коштів, засоби утримання влади і забезпечення свого подальшого "зубожілого" існування. Для цього потрібно щось таке робити, що створить ілюзію турботи влади про нарід. От не так давно чиновницьтво підсіло на велике дорожне будівництво. Але згодом виявилося, що насправді було потрібно зовсім не це, а потрібна була армія і озброєння. Але чиновника, який намагався цим займатись (звісно ж не без власної вигоди) із регітом прогнали від влади. Ось ще приклад - є в нас мер одного окупованого міста, який два роки окупації із "командою" розробляв плани "відновлення міста після деокупації". За державний кошт. Організуючи помпезні презентації і закордонні відрядження "для обміну досвідом". Мабуть вважали, що це можна продати населенню як велику турботу, але трохи помилились, бо всі, хто не в долі, плювались далі, ніж бачили.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 633 раз.
- Подякували: 503 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 19:00
moveton написав:С Hotab требует 1000$ в месяц и он их платит. С yama требуют 100$ в месяц, но он считает, что это многовато и платит только 50$. Собранный с игроков общак в неизвестной доле идёт на хатынку во Флориде гендиректору ... При таких вводных Hotab кричит, что раз играют оба, а он сам платит охрененные деньжищи, а yama не доплачивает даже до запрошенного, то yama вор и паразитирует на Hotab и пусть поищет другую игру, где можно играть бесплатно.
Я не можу оцінити, яке там насправді співвідношення, яле цікаво було б розібрати трохи інший варіант: Гра (держава) з Hotab вимагає 100$, і він їх сплачує. З yama вона ж вимагає вже 1000$ просто тому, що в нього є. Але він вважає, що це забагато, і платить тільки $500 (і ще $100-$200 витрачає на те, щоб запобігти сплаті решти $500). Таким чином за ті "послуги" від держави, що отримує Hotab, сам він сплачує вп'ятеро менше, ніж yama (за "послуги" для того ж Hotab), а yama за свої гроші і гроші Hotab у співвідношенні 5:1 взагалі не отримує того обсяга послуг, які за нього сплатив навіть один Hotab. Але при цьому Hotab вважає, що yama його обкрадає. Єдина підстава, яка в нього для цього є, це бажання держави отримати з yama вдвічи більше грошей, ніж це вдалося зробити. Отут ніяка логіка у прибічників "крадіжки шляхом недоплати податків" не ламається?
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 633 раз.
- Подякували: 503 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 06 сер, 2025 19:00
M-Audio написав:От не так давно чиновницьтво підсіло на велике дорожне будівництво. Але згодом виявилося, що насправді було потрібно зовсім не це, а потрібна була армія і озброєння
У этого строительства вообще вечно какая-то несчастливая пиарная судьба  Десятилетиями нытьё, что в стране ужасные дороги, а бюджеты на строительство идут больше в распил. Стали строить больше - иначе, как Велике Крадівництво не обзывали. А в начале 2022 года волшебным образом оказалось, что "воры" всё таки построили много и хороших дорог и, тадам, именно поэтому они диверсанты и враги народа. С таким подходом никакое государство или его отсутствие хорошим не будет. Кстати, от людей, приближённых к нашей армии, слышал одобрение того строительства. Говорили, что без него было бы заметно потяжелее войска ротировать и к фронту подвозить чего надо. Но на такой информации хайп не поднимешь.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 19:14
M-Audio написав:Отут ніяка логіка у прибічників "крадіжки шляхом недоплати податків" не ламається?
Я так понял, там логика принять за аксиому, что недоплативший налоги - это вор, а потом всё остальное беспощадно натягивать на этот глобус. Она сломаться не может по-определению. M-Audio написав:Єдина підстава, яка в нього для цього є, це бажання держави отримати з yama вдвічи більше грошей, ніж це вдалося зробити.
Вот это и есть достаточная причина в той логике. Цепочку натягивания несложно построить по тому, что уже было сказано: государство насильно собирает столько, сколько хочет (и это его священная обязанность, а кому не нравится, пусть ищет другое государство, а не это перестраивает) и поэтому обязательно потом эти недоплаченные $500 стрясёт уже с Hotab. Но, опять же аксиоматически, у государства своих денег нет, поэтому оно всё в белом, а именно yama у Hotab крадёт $500 (которых у него может даже и нет). Причём уже в момент, когда недоплатил.
Востаннє редагувалось moveton в Сер 06 сер, 2025 20:36, всього редагувалось 2 разів.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Сер 06 сер, 2025 20:32
M-Audio Гра (держава) з Hotab вимагає 100$, і він їх сплачує. З yama вона ж вимагає вже 1000$ просто тому, що в нього є. Але він вважає, що це забагато, і платить тільки $500 (і ще $100-$200 витрачає на те, щоб запобігти сплаті решти $500).
Якась не та у вас гра. Не ті умови. Хотаб сплачує більше 1куєвро ПДФО , ще кілька сот євро ВЗ, та максималочку (скільки там, 35.2 кгрн?) по ЄСВ. Причому заробляє експортом послуг, заводячи в державу валюту. І йому незрозуміло , чому Яма по всім цим пунктам платить нулі? І ці нулі не тому, що він з голоду пухне, а тому що слабка держава не вміє проконтролювати доходи і витрати пана Ями. То в який бік пан moveton хоче коректувати державу?? Щоб Ямам ще і молоко за шкідливість наливали безкоштовно? Про всякі там ПДВ мірятись не будемо, хто там знає хто де купує корзину з їдлом . Але з інформації пана Ями, що він смарта загазував і навіть не вписував той газ в техпаспорт, техніку і шмотки він купує або за кордоном або у сірих (зі словами «всі укр.офіційні магазини окуіли, у них все дорого) то можна уявити,,де він заправляється (на сірих безакцизках) і купляє їжу. Тому ви вдруге бʼєте ногою в штангу (перший раз був про чиновник і бюджетник, який хоче з Ями собі грошей). Шалена нездатність до аналізу наданої інформації . То що, Яма (мова не про нього, а всіх подібних мудаків) паразитує на чесних платниках податків, чи ні??? Не занадто у нас толерантна спільнота до подібних злочинів і правопорушень?? М?
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 06 сер, 2025 21:37, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
3