|
|
![]() Re: Байки про банки і не тільки....Порадьте, надійний банк зі зручними умовами роботи. Маю на увазі: можливість управління своїми рахунками через інтернет, мінімальні тарифи на обслуговування. В принципі до останнього часу всім влаштовувала Дельта, але після їх "приколів" з МастерКардами вже ні.
![]() ще один раціоналізатор :)4. Провести денежную реформу. В чем суть? Старые денежные знаки перестают действовать. Новые можно получить только в безналичной форме в любом банке страны. Без ограничений. Наличная валюта покупается у населения только за безналичные гривны (не забываем также об уже выпущенных инвестиционных сертификатах в иностранной валюте). Кредиты в валюте не выдаются, а ранее выданные конвертируются в гривны по текущему курсу. У власти, конечно, будет искушение обложить налогом всех, кто принесет в банк наличные на обмен. Это искушение необходимо побороть в зародыше, и всем об этом сообщить. Желательно в виде закона, фактического, настоящего, брони!
Как жить без наличных денег? Как расплачиваться на рынке? Можно неорганизованные рынки организовать. Обеспечить оплату через кассу или включить терминал оплаты картами в аренду торгового места. Можно допустить, но предельно ограничить обращение наличных денежных знаков, выдавая их через банкоматы и кассы банков и инкассируя их в тех же банкоматах и кассах с большой комиссией за наличные операции. Была бы воля осуществлять реформы, и люди, которые реально готовы это делать. ![]() За «випадковим» збігом обставин, банку «Фінансова ініціатива», який належить О. Бахматюку – одному з найбільших агробізнесменів України, властиві ті ж «дивні» особливості ведення бізнесу, що й іншому банку цього ж підприємця, - VAB Банку (детальніше див. тут).
Для ринку давно не є новиною, що «Фінансова ініціатива», як мінімум, кілька місяців, відчує труднощі з поверненням депозитів. Однак при цьому банк «примудряється» (вважає за можливе/доречне?) й далі кредитувати. Так, згідно з даними НБУ, в ІІІ кварталі обсяг гривневих позик, виданих банком юрособам, збільшився на 442,8 млн грн. (+3,7%), а за 9 місяців поточного року – на 1,53 млрд грн. (+14,2%). А портфель валютних позик цій категорії позичальників у липні-вересні взагалі подвоївся, збільшившись на 61,4 млн дол (+103%), за січень-вересень він зріс на 73,8 млн дол (+156,1%).
![]() Re: Байки про банки і не тільки....![]()
Так это ж только давно в банках были "некомпетентность критической массы сотрудников, дисбалансы и хреновый рискменеджмент" (с). А сейчас с этим все зашибись, так что пусть кредитуют дальше как хотят. А то, что депозиты не возвращают - это все клевета злопыхателей. ![]() Re: Байки про банки і не тільки....Сами задаете вопросы, сами отвечаете. Сами фантазируете. У Вас комплекс неполноценности? В Ваших постах нет диалога, цепляетесь к словам, переходите на личность. После Ваших 4-х пунктах "о том как должны работать банки", какие проценты они должны предлагать, и из каких средств кредитовать... бред сивой кобылы..., могу сделать краткий вывод (Вы же их так любите делать) что Вам хоть заглядывай, хоть читай, хоть наизусть учи закон о банках - толку будет мало. Так что проФФесор у нас как раз Вы. ![]() Re: Байки про банки і не тільки...."запускаешь" это как? может оЧепятка...? Кстати не я запусках "акцию" на форуме. Не я принес эту новость. Я бы не был так категоричен - "ФІК держава не буде спасати". Положить на ФиК НБУ не сможет. Но есть одно но... Будет ли система способна спасать... ФиК или ещё кого. И очень прошу, не пишите рядом со мною "Орхи" - фи бяка. Но во времена моего студенчества, я считал что он "рулёжный" аналитик. ![]() Національний банк прогнозує інфляцію на рівні 25% за підсумк"Інфляція зараз вже 20% і до кінця року буде 25%", - сказала Гонтарєва.
На її думку, одним з факторів, який веде до такої інфляції, є скорочення експорту. "У нас вже є іноземні компанії, необхідно, щоб місцеві розвивалися. Потрібно їх підтримувати", - підкреслила глава НБУ. Вона також вважає лібералізацію курсу одним з головних напрямків роботи регулятора. Нагадаємо, у січні-жовтні інфляція в Україні склала 19%. депо 30+ на часі ![]()
|
|