|
Байки про банки і не тільки....2008-2017 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:20
Козак-характерник написав:Почув 2 аргументи лише:
Попробую подбросить третий. В текущей ситуации, когда ликвидность банковской системы избыточна, а нацбанк связывает ее депосертификатами, стимулировать повышение приноса денег в банки не имеет смысла. Совершенно логично, что государство стимулирует вложение денег непосредственно в бизнес, что должно его хоть немного оживить. Ничего личного, никаких рассуждений о мифической справедливости, только бизнес. Когда ситуация изменится, и банки возобновят кредитование бизнеса, возможно, станет целесообразно уменьшить налог на проценты, чтобы снизить стоимость кредитов. Естественно, нам это преподнесут как заботу о нас 
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6470 раз.
- Подякували: 21619 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:21
Козак-характерник написав: Faceless написав:Питання про подвійне оподаткування щодо депозитників вже обговорювали не раз. Немає ніякого подвійного оподаткування. Дохід з %% до того не оподатковувався
Так тепер оподатковується.
Однократно оподатковується. Ніякого подвійного немає
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8235 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:25
Faceless написав:Козак-характерник написав: Faceless написав:Питання про подвійне оподаткування щодо депозитників вже обговорювали не раз. Немає ніякого подвійного оподаткування. Дохід з %% до того не оподатковувався
Так тепер оподатковується.
Я не спорю. Раніше не оподатковувався, поки кріль жадібну лапу у чужі горщики не засунув... )) Так чому б і жирного кота не потрусити? ))) Адже всі рівні перед законом повинні бути. Бо свій горщик ближе до тіла. А в чужому мона лапою лазити... Ганьба!
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2245 раз.
- Подякували: 2360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:26
Козак-характерник написав: Faceless написав:Козак-характерник написав:Так тепер оподатковується.
Я не спорю. Раніше не оподатковувався, поки кріль жадібну лапу у чужі горщики не засунув... )) Так чому б і жирного кота не потрусити? ))) Всі рівні перед законом повинні бути. Бо свій горщик ближе до тіла. А в чужому мона лапою лазити... Ганьба!
Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:33
Сибарит написав: Козак-характерник написав:Почув 2 аргументи лише:
Попробую подбросить третий. В текущей ситуации, когда ликвидность банковской системы избыточна, а нацбанк связывает ее депосертификатами, стимулировать повышение приноса денег в банки не имеет смысла. Совершенно логично, что государство стимулирует вложение денег непосредственно в бизнес, что должно его хоть немного оживить. Ничего личного, никаких рассуждений о мифической справедливости, только бизнес. Когда ситуация изменится, и банки возобновят кредитование бизнеса, возможно, станет целесообразно уменьшить налог на проценты, чтобы снизить стоимость кредитов. Естественно, нам это преподнесут как заботу о нас 
Це аргумент. Переконали. Але від того користь державі. А з точки зору суспільних відносин і поняття справедливості - дискримінація! Мене то не влаштовує. Нехай тоді 5% деруть і з золотогоршочника! Крім того, я б змирився з такою дискримінацією, якщо б аХціонер купляв аХції, в підприємства, що починають будуватися з нуля. Коли гроші вкладаються в побудову нового. А стати аХціонером на все побудоване, то дві великі різниці, як гутарять в Одесі. Прихватизатор і справжній капіталіст-інвестор, що вкладає з нуля - зовсім різне. Других, я б взагалі від оподаткування звільнив. А так... Ганьба!
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:36
Faceless написав:Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
деточка не понимает. ему бы "каштанку" дочитать, так он, вместо этого, со своей мордой в калашный ряд прямиком. зы. Вова, учи матчасть и не нервируй людей 
-
Yuri_T
-
1
-
- Подякував: 2079 раз.
- Подякували: 4497 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
2
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:38
Faceless написав:Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
Я аргументував вище. Йде жонглювання термінами. Я розумію, що аХціонер - власник або співвласник. Я гутарю про світоглядні моменти, по суті, а не по формі, чи де юре.
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:39
Yuri_T написав: Faceless написав:Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
деточка не понимает. ему бы "каштанку" дочитать, так он, вместо этого, со своей мордой в калашный ряд прямиком. зы. Вова, учи матчасть и не нервируй людей 
Пан Юра, а ви не в цирку жонгльором працюєте?
-
Козак-характерник
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:42
Козак-характерник написав:Але від того користь державі.
Но мы же все - часть страны. Это как раз тот редкий случай, когда польза будет всем нам через пользу экономике. Это не тупое набивание бюджета. Единого понятия справедливости быть не может. Человек, живущий от зарплаты до зарплаты, считает, что несправедливо облагать его скудную зарплату так же, как пассивный доход депозитчиков. Он нас считает жирными котами. Козак-характерник написав:підприємства, що починають будуватися з нуля.
Такая дискриминация, в принципе, нереализуема. Да и вливание свежих денег в работающее предприятие может быть экономически значительно выгоднее, чем создание нового с нуля. Мы же не покупаем новую машину всякий раз, когда в старой заканчивается бензин.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6470 раз.
- Подякували: 21619 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Пон 03 жов, 2016 18:42
Козак-характерник написав: Faceless написав:Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
Я аргументував вище. Йде жонглювання термінами. Я розумію, що аХціонер - власник або співвласник. Я гутарю про світоглядні моменти, по суті, а не по формі, чи де юре.
Так ні я про "світоглядні". Акціонер/власник спочатку платить податок з прибутку юрособи, а потім ще раз - як фізособа. Як це розглядати, як не подвійне оподаткування де факто? А в депозитника і близько не схожа ситуація. Тож краще не чіпайте тих, хто власний капітал тримає в бізнесі, несе ризики, не має ніяких ФГВФО, ще й податок платить двічі
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-