Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1054105510561057
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 10:33

З того, що я знаю - враховуючи вартість сучасного ремонту та тенденцію до зменшення Забудовниками площі залізобетонних паралелепіпедів, які тільки в Україні чомусь називають "квартира", то перспективу має щось НЕ дороге, якщо не сказати дешеве і таке, щоби не вимагало дорогого ремонту.
З цієї точку зору я передбачаю щасливу долю інвестиції пана Успіх.
Якби не підвів Забудовник з термінами - то вже не менше 2-х років би отримував дуже непоганий пасивний дохід та ще й на вершині цін.
Додам, що я про будівництво школи майже у дворі його будинка знаю і навіть думав, що здадуть до 1 вересня - там дуже інтенсивно йшло будівництво.
Ну а виїзд від його будинку на вулицю Городоцьку - це взагалі - швидкісна - хоч і коротенька (там десь всього 700 м) - траса "Формула-1" - орендарі це точно оцінять.
І ринок поруч - Левандіський ринок - я сильно люблю десь з літа 1999 року...
akurt

Подякував: 4012 раз.
Подякували: 1460 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 10:38

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

akurt написав:перспективу має щось НЕ дороге, якщо не сказати дешеве і таке, щоби не вимагало дорогого ремонту.
З цієї точку зору я передбачаю щасливу долю інвестиції пана Успіх.
Якби не підвів Забудовник з термінами - то вже не менше 2-х років би отримував дуже непоганий пасивний дохід та ще й на вершині цін
Саме так!

Від форс-мажору ніхто не застрахований :roll:
Успіх

Подякував: 284 раз.
Подякували: 1010 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 10:42

Дякую, пане Успіх, за "+" за мій попередній допис.
Мені дуже рідко ставлять плюси за корисні - на мою думку - конкретні цифри та факти.
Ще якщо поставить "+" автор питання про оренду та інвестиції у Львові - пан funtic - то день не пройшов даремно!
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 11:34

akurt написав:Я пам"ятаю більш-менш цифри приятелів. Цікаво взяти калькулятор.

Беремо - як приклад - інвестицію в нерухомість Львова років 2016...2018.
- нове у перевірених Забудовників в середньому 700 доларів квадрат.
- квартири 1 к десь 45 квадратів, двокімнатні десь 75 квадратів.
- інвестиція в 2-к 75х700=52 500 доларів.
- ремонт 2-к під оренду обходився в 300 доларів квадрат тобто 22 500 доларів;
- реальні витрати не менше ніж 52500+22500=75 000 доларів.
- реальна виручка від орендарів за роки 2018-2024 - тобто за 7 років складає (7х12-7х0,5)х500)=40250 доларів (жодний рік не жив орендар більше 1 року); тобто свої гроші ще НЕ повернули.
- економічна ефективність:
75 000 - 100%
(12-0,5)х500 - х%
х=7,66%

Тепер беремо те саме, але інвестиція 2025 року:
- ціна стін під ремонт 1300х65=84 500 доларів (зараз вже не будують 2-к по 75 квадратів - перейшли на 65 квадратів);
- ціна ремонту: 600х65=39 000.
- реальний обсяг інвестицій: 84 500+39 000=123 500 доларів. Реально варто брати 124 000 доларів.
- реальна здача - я вже не впевнений, що буде по 500... Але нехай буде оптимістично 500:

124 000 - 100%
(12-0,5)х500 - х%
х=4,63%

Термін окупності такого бізнесу НЕ відповідає прийнятому в Україні (8 років ніяк не виходить).
Але за закордониними мірками - це супер!

Ні, ну на шмат свинини по 215 гривень кіло вистачить, але та сама свинина рік тому коштувала і 145.
На яблука, які подоржчали в 2 (!) рази мабуть вже не вистачатиме...

Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
48000:200=240:12=20 років. 😟
Звісно вона спадкова, нехай в ремонт +моя робота вкинув 8 кує. вже відбив за 3, 5 року.
Bolt

Подякував: 22 раз.
Подякували: 280 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 12:52

На паралельній до Вас вулиці - Наукова - приятель мав 1к квартиру - спадщина від мами, яка переїхала в Італію (вийшла там заміж та у Львові ніколи не буває - не була за останні 25 років).
Собі він купив 2-к квартиру і там жив - а те, що від мами здавалося в оренду років 25 (!) чи навіть 30 (!) підряд...
То я порадив приятелю продати ще років 5 тому - йому тоді давали 25 000 доларів.
Казав, що квартиранти убили її в смерть. Просто зайти гидко вже було...
Вимагала вже суттєвого ремонту...

Виручені гроші вдало вклав в приватний 2-о поверховий будинок в районі "Рясне-Руське".
Я був у шоці від того, що міг за польським проєктом побудувати молодий хлопець/чоловік - "круто" - то не те слово.
Але він там контролював особисто та цілодобово кожен шуруп як закручують та кожний мішок цементу.
Хвалився, що майстри виставили йому рахунок за дах - він особисто рулеткою та штангенциркулем все перевіряв - та виявив дуже суттєву розбіжність.
Хлопці не на того напали...
Цей - справжній вуйко-западенець в хорошому смислі, дарма що молодий - десь 40 років...
Заплатив тільки за факт виконаних робіт... Погодилися бо він все довів особисто.
На ділянці в 10 соток було від природи 5 дерев - сосна - йому вдалося 4 зберегти - тепер окраса ділянки з неймовірно якісним газоном.
Ну а свою 2к тепер здає... Я не питав за яку ціну...

P.S. Хлопець виріс без батька (той загинув на залізниці ще в кінці 20-го сторіччя) і фактично без мами (бо та вже років 25 чи 30 в Італії). Пишаюся: я ще в 1999 році порадив, до якого університету вступити та яку спеціальність обрати. Спеціальність звучала як "ніяка", наче й не престижна, але виявилася дуже "яка": весь час за тією спеціальністю і працював: "Транспортні системи".
Тобто логістика... Ну і ще є мізки в голові... попав в непогану групу студентів, непогану компанію, ще студентом купив собі перше авто... б/в Daewoo Nexia... продав потім та купив новий Хюндай Туксон... через 5 років (коли виплатив кредит від якого дуже плювався) і той продав... потім Рено Меган Універсал... і той вже продано давно... Зараз не буду казати яке авто....
Не маю права розказувати, чим зараз займається.
Є, точно є на світі і в Україні роботящі та розумні люди...

P.P.S. Вчора дзвонила подруга жінки: нарешті відгукнувся син: вже 10 днів "на передку".
А то був "пропав" - не відгукувався. Це вже другий його рейд "на передок" - в першому був на передовій більше 3-х місяців.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 29 сер, 2025 13:17, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 13:13

akurt написав:На паралельній до Вас вулиці - Наукова - приятель мав 1к квартиру - спадщина від мами, яка переїхала в Італію (вийшла там заміж та у Львові ніколи не буває - не була за останні 25 років).
Собі він купив 2-к квартиру і там жив - а те, що від мами здавалося в оренду років 25 (!) чи навіть 30 (!) підряд...
То я порадив приятелю продати ще років 5 тому - йому тоді давали 25 000 доларів.
Казав, що квартиранти убили її в смерть. Просто зайти гидко вже було...

Виручені гроші вдало вклав в приватний 2-о поверховий будинок в районі "Рясне-Руське".
Я був у шоці від того, що міг за польським проєктом побудувати молодий хлопець/чоловік - "круто" - то не те слово.
Але він там контролював особисто та цілодобово кожен шуруп як закручують та кожний мішок цементу.
Хвалився, що майстри виставили йому рахунок за дах - він особисто рулеткою та штангенциркулем все перевіряв - та виявив дуже суттєву розбіжність.
Хлопці не на того напали...
Цей - справжній вуйко-западенець в хорошому смислі, дарма що молодий - десь 40 років...
Заплатив тільки за факт виконаних робіт... Погодилися бо він все довів особисто.
На ділянці в 10 соток було від природи 5 дерев - сосна - йому вдалося 4 зберегти - тепер окраса ділянки з неймовірно якісним газоном.
Ну а свою 2к тепер здає... Я не питав за яку ціну...

Ну за 25 кує, йому явно поблизькі Малечковичі не світили, тому і поліз в таке задуп"я. 😎
Недавно забирав пральку на Науковій, ближче до міста Трав. Там цегляні, здається чотирнадцятиповерхівки.Там поцікавився, молоде подружжя за оренду двушки з таким собі євроремонтом платило 12 кг.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 13:26

Маєте рацію, але там не тільки "залуп"я" - там є такі поселення, що "мама не горюй"
Не буду називати з метою безпеки що то і де...

Будинок без позолоти та золотих унітазів, але:
- польський проєкт (гараж вбудований в будинок);
- дуже якісна огорожа всієї ділянки;
- висота стель у кімнатах чи 3,10 чи 3,30... Щось так...
- дуже якісні сходи на другий поверх, де розташовані спальні для двох дочок та себе, коханого...
- сучасно зроблений камін - від нього труби з гарячим повітрям ідуть у всі кімнати.
- електричний підігрів підлоги...
- здається сонячні панелі на даху...
- дуже якісний газон і дуже доглянутий...
Ні, там місце дуже непогане - той легінь попрацював добряче і вийшло дуже гарно.
Плюс гарна жінка - має свій бізнес - і дві доці...
Має кумпеля з трьома дітьми - то той його компаньйон надійний - виїзний - то працюють трохи і з поляками...

Будинок - реально як прораб працював та сам наймав працівників... Внутрішній дизайн - жінка; зовнішній - він, в тому числі на балконах на першому та другому поверхах дуже красиві ковані поруччя...
Здається 2 чи три роки будував...
Політ нормальний!
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 14:54

ДумайТЕ! ДійТЕ! БагатійТЕ!©)))

Bolt написав:Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
Звісно вона спадкова, нехай в ремонт +моя робота вкинув 8 кує. вже відбив за 3, 5 року.
Тут трохи "не то пальто", так як ремонт має бути що в першому, а що в другому варіанті НОРМАЛЬНИЙ/однаковий+/-!!!(а не як у Вас - половина зроблений ремонт під євро, друга половина "хай так буде" :D )

Тож пробуємо так:
1-й варіант: купівля за 2,55ляма грн(30м2)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodaz ... YMyjz.html
В оренду таке(навіть та сама квартира попалась :mrgreen: ) 15Кгрн!
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zdatsy ... YB4D8.html

Тепер беремо вторинний ринок того району.
32м2 в оренду за 10Кгрн(правда ремонт тут гірший)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/orenda ... WMv9F.html
А купівля аналогічного - 1,9ляма
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termno ... YLxvA.html

1-й варіант окупність ~14,5р
2-й окупність ~16р
(простої/амортизацію - не враховуємо :mrgreen: )

Наче вигідніше новобуд з ремонтом(+ там нові комунікації і інші плюшки)
Успіх

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 15:14

Успіх написав:
  Bolt написав:Тоді берем мою панельку біля Океана 48 квадратів. Нехай ринкова вартість 48 кує. Грубо рахуємо оренду 200 баксів в місяць
Тут трохи "не то пальто", так як ремонт має бути що в першому, а що в другому варіанті НОРМАЛЬНИЙ/однаковий+/-!!!(а не як у Вас - половина зроблений ремонт під євро, друга половина "хай так буде" :D )

Тож пробуємо так:
1-й варіант: купівля за 2,55ляма грн(30м2)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodaz ... YMyjz.html
В оренду таке(навіть та сама квартира попалась :mrgreen: ) 15Кгрн!
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zdatsy ... YB4D8.html

Тепер беремо вторинний ринок того району.
32м2 в оренду за 10Кгрн(правда ремонт тут гірший)
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/orenda ... WMv9F.html
А купівля аналогічного - 1,9ляма
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termno ... YLxvA.html

1-й варіант окупність ~14,5р
2-й окупність ~16р
(простої/амортизацію - не враховуємо :mrgreen: )

Наче вигідніше новобуд з ремонтом(+ там нові комунікації і інші плюшки)

Що таке Євроремонт?
Я зробив норм ремонт як для хруща і нову кухню під замовлення.
Єдине меблі лишив совкові. Але і більш менш нормальному сиві. Серванти і книжкові шафи звісно повикидував.
На другому варіанті, скоріш за все їм доведеться скінути якусь штуку.
По першому, зрештою також штуку-дві.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 29 сер, 2025 15:52

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Bolt написав:Що таке Євроремонт?
Назвемо його "капітальнний ремонт")) - тобто, все нове!
А не так як у Вас - половина електрики старої/на скрутках з алюмінькою? ;)
Труби - поміняні?
Та й що я буду перераховувати - має бути ВСЕ нове!
  Bolt написав:На другому варіанті, скоріш за все їм доведеться скінути якусь штуку.
По першому, зрештою також штуку-дві
Нам не важливо, що в 1 і 2 варіанті трохи завищена ціна.
Нам важливо порівняти новобуд з капремонт і вторинний ринок з капремонтом з +/-однаковим метражом і в однаковій локації!
І визначити - що краще?

А тоді вже можемо підставляти "котлован з поставкою через 2роки" :)
Успіх

Профіль

4
8
1
5
  #<1 ... 1054105510561057
Форум:
+ Додати
    тему