Ринок ОВДП

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 878879880881>
Повідомлення Додано: П'ят 13 чер, 2025 13:27

greenozon З одного боку у переході на виключно гривневі запозичення на внутрішньому ринку є сенс, а з іншого боку, запозичення на внутрішньому ринку в іноземній валюті приблизно вдвічі дешевші за запозичення на зовнішньому ринку та не потребують залучення дорогих банків-андерайтерів, фінансових, юридичних, податкових консультантів, рейтингових агенцій, тощо і ігнорувати можливість дешевого запозичення на внутрішньому ринку було б нераціонально...?

Очікуємо, що у 3-4 кварталі активність мінфіна щодо валютних ОВДП буде далі знижуватися, разом з нею й дохідність до повного виведення валютних ОВДП з ринку.

Цікаво, чи будуть запропоновані якісь валютні фінансові інструменти на внутрішньому ринку?
Всюдиносапхайчик

Подякував: 18 раз.
Подякували: 80 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 чер, 2025 13:41

Всюдиносапхайчик Ага, звичайно будуть інші інструменти, банки вже надзвонюють - пропонують відкрити депозит під "акційні" 2%, з яких після податків буде десь півтора. Хоча долар тільки за весну більше втратив і ще не вечір. А в Євро і 2х процентів не дають
The_Rebel

Подякував: 87 раз.
Подякували: 181 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 13 чер, 2025 16:33

Подскажите по Ощаду, если я открыл в приложении цифровую є-підтримку и уже купил насколько ОВГЗ указав именно её (цифровую) для погашения и выплаты купона?
Что будет если я выпущу пластик к этой карте - нормально зайдут деньги (счёт не меняется) но номер карты будет другой (не тот что я указал при покупке бумаги)??
asti

Подякував: 42 раз.
Подякували: 751 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 07:56

Re: Ринок ОВДП

asti написав:Подскажите по Ощаду, если я открыл в приложении цифровую є-підтримку и уже купил насколько ОВГЗ указав именно её (цифровую) для погашения и выплаты купона?
Что будет если я выпущу пластик к этой карте - нормально зайдут деньги (счёт не меняется) но номер карты будет другой (не тот что я указал при покупке бумаги)??
По моему пластик є-підтримка не открывается, он и не нужен.
vadymbanker

Подякував: 4 раз.
Подякували: 125 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 08:33

vadymbanker написав:
asti написав:Подскажите по Ощаду, если я открыл в приложении цифровую є-підтримку и уже купил насколько ОВГЗ указав именно её (цифровую) для погашения и выплаты купона?
В ощаде без пластика вы не снимете деньги с карты в кассе - придется только перегонять на другие карты,
а это лишние обороты))
asti

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 10:45

asti написав:
  vadymbanker написав:
В ощаде без пластика вы не снимете деньги с карты в кассе - придется только перегонять на другие карты,
а это лишние обороты))
Никакие это не обороты, переводы внутри своих счетов, обычное дело.
vadymbanker

Подякував: 4 раз.
Подякували: 125 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 11:22

Финмон всё считает...)))
asti

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 12:38

asti написав:Финмон всё считает...)))

це достовірна інформація. Будьте уважні до оборотів потрапляють також кредитні кошти, але чомусь не всі банки їх враховують як джерела доходів. В якості жарту, один банкір сказав, що той відділ який дає кредити не завжди контактує з відділом фінммону, який навіть для банкірів з одного банку, є недосяжним, з ними лише офіційна переписка.
edgar_po

Подякував: 45 раз.
Подякували: 152 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 13:37

edgar_po написав:
  asti написав:Финмон всё считает...)))

це достовірна інформація. Будьте уважні до оборотів потрапляють також кредитні кошти, але чомусь не всі банки їх враховують як джерела доходів. В якості жарту, один банкір сказав, що той відділ який дає кредити не завжди контактує з відділом фінммону, який навіть для банкірів з одного банку, є недосяжним, з ними лише офіційна переписка.

Ну до чого тут це зауваження?
Там мова шла про переказ між своїми рахунками в середині банку. Такий "оборот" фінмон навіть не бачить!

Фінмон аналізує тільки власні (не кредитні) кошти клієнта, з яких сплачено Податок... хоча б по ставці 0% (спадщина, подарунок). Навіть якщо ви всунете "дружню допомогу", то запросять довідку про доходи друга. Але дозволено надавати довідку про доходи всієї вашої сім'ї (навіть тещі, що ютиться у комірці біля туалету), шо веде з вами загальне господарство.
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 494 раз.
Подякували: 1278 раз.

Профіль

3
1
1
10
Повідомлення Додано: Суб 14 чер, 2025 13:43

Amethyst написав:Фінмон аналізує тільки власні (не кредитні) кошти клієнта, з яких сплачено Податок... хоча б по ставці 0% (спадщина, подарунок). Навіть якщо ви всунете "дружню допомогу", то запросять довідку про доходи друга. Але дозволено надавати довідку про доходи всієї вашої сім'ї (навіть тещі, що ютиться у комірці біля туалету), шо веде з вами загальне господарство.

цікаво, ким дозволено і в якому нормативному акті це написано ? Все залежить від банку. Бо коли ви пишете фінмоніторинг аналізує - це не одна якась загальноукраїнська структура, а в кожному банку він свій. І коли, не дай Боже, запитують виписки з банків, а там перекидання з одного карману свого в інший на значну суму, то деякі питають економічну доцільність тих переводів та походження коштів. І їм часто пофіг на купу ваших документів, які вони самі назначають (як Райф, наприклад) і просто ставлять клеймо по ст. 15. І так, може питання було трішки в іншому, але я пишу з практики. Так що будьте готові до всього.
edgar_po

Подякував: 45 раз.
Подякували: 152 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 878879880881>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: andrey291263 і 0 гостей