Ринок ОВДП

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 894895896897>
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 20:08

Re: Ринок ОВДП

ПриватБанк дозволив купувати ОВДП через Приват24 цілодобово — Finance.ua
https://news.finance.ua/ua/pryvatbank-d ... cilodobovo
Але вибір суттєво зменшився.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1110 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 20:16

Ой+ написав:ПриватБанк дозволив купувати ОВДП через Приват24 цілодобово — Finance.ua

Немає ніякого "суттєво зменшився", список як був довгим, таким і лишився
Всюдиносапхайчик

Подякував: 20 раз.
Подякували: 81 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 20:24

Всюдиносапхайчик написав:
  Ой+ написав:ПриватБанк дозволив купувати ОВДП через Приват24 цілодобово — Finance.ua

Немає ніякого "суттєво зменшився", список як був довгим, таким і лишився

Список з 28 ОВДП, доступні 14, більшість з яких погашення у 2027-2028
Банк шукає клієнтів з "довгими" грошима
Navegantes

Подякував: 8 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 20:35

moveton написав:Но именно по ОВГЗ в Сенсе последние месяцы никаких изменений не было: всё покупается и выплачивается. Разумеется, с финмоном после выплаты, но это не ново.

А який може бути фінмон після виплати, якщо я не клієнт? Типовий фінмон працює за принципом ніпеля, які взагалі можуть бути питання після того, як гроші випустили з банки? Я так і не зрозумів чи можна безпечно доливати овер 100к.
klug

Подякував: 369 раз.
Подякували: 1237 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 20:42

klug написав:А який може бути фінмон після виплати, якщо я не клієнт?

Якщо йде зарахування на рахунок (транзитний, чи який він там) в момент виплати 400+ тис., то фінмон однозначно буде, при 100-399 це лотерея.
В мене моніторинг був в листопаді 2024. Нічого складного, просто треба спокійно пояснити звідки взялись гроші на ОВДП і підтвердити свої слова паперами, наприклад з податкової чи зарплатними відомостями...
Дюрі-бачі

Подякував: 872 раз.
Подякували: 633 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 23:04

gonzo написав:
  asti написав:Підкажіть, Агріколь ЗА СВОЇ у Дії бере комісію??

в лайфорс пакеті точно немає
Лайфорс - не знаю такого - у мене миттєва картка
(є ще пакет смарт - не активована))
asti

Подякував: 42 раз.
Подякували: 755 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 23:09

Дюрі-бачі написав:
  klug написав:А який може бути фінмон після виплати, якщо я не клієнт?

Якщо йде зарахування на рахунок (транзитний, чи який він там) в момент виплати 400+ тис., то фінмон однозначно буде, при 100-399 це лотерея.
В мене моніторинг був в листопаді 2024. Нічого складного, просто треба спокійно пояснити звідки взялись гроші на ОВДП і підтвердити свої слова паперами, наприклад з податкової чи зарплатними відомостями...

Отут до речі цікаво, якщо у мене, наприклад 300 овдп однієї серії - зберігач Сенс - але вони куплялися у різний час із виплатою на різні є-підтримки. То спочатку Мінфін кидає усю суму на Сенс, а далі вже Сенс розкидує по різних картках - так усе відбувається чи інакше?
asti

Подякував: 42 раз.
Подякували: 755 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 23:35

klug написав:
  moveton написав:Но именно по ОВГЗ в Сенсе последние месяцы никаких изменений не было: всё покупается и выплачивается. Разумеется, с финмоном после выплаты, но это не ново.

А який може бути фінмон після виплати, якщо я не клієнт? Типовий фінмон працює за принципом ніпеля, які взагалі можуть бути питання після того, як гроші випустили з банки? Я так і не зрозумів чи можна безпечно доливати овер 100к.

А о чём речь вообще, если не клиент? Держать у Сенса, как у ДУ, бумаги с выплатой на другой банк? Так у ДУ нет ни финмона, ни Меморандума. Всё оно переведёт без вопросов. Сенс, как банк, в отношении физика тут никак не фигурирует. Финмон тут возникнет только у банка, куда торговец переведёт.

Дюрі-бачі написав:Якщо йде зарахування на рахунок (транзитний, чи який він там) в момент виплати 400+ тис., то фінмон однозначно буде, при 100-399 це лотерея.
В мене моніторинг був в листопаді 2024.

Мониторинг чего? Транзитного счёта ДУ? На который каждую выплату падают минимум десятки миллионов? Там варианта меньше 400к просто не бывает. Ну, наверное, там проводится мониторинг, как Закон о противодействии терроризму требует, но нужно занимать очень специфическую должность, чтобы его хотя бы заметить. Не говоря уж о том, чтобы по этому поводу самому предоставлять какие-то объяснительные и справки.
moveton

Подякував: 62 раз.
Подякували: 693 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Чет 26 чер, 2025 23:41

asti написав:Отут до речі цікаво, якщо у мене, наприклад 300 овдп однієї серії - зберігач Сенс - але вони куплялися у різний час із виплатою на різні є-підтримки. То спочатку Мінфін кидає усю суму на Сенс, а далі вже Сенс розкидує по різних картках - так усе відбувається чи інакше?

Всё так. Причём даже не важно у кого когда эти бумаги покупались и перепокупались. И по какой причине в паспорте бумаги указан счёт не в Сенсбанке тоже не важно. Важно различать, что Сенс, как банк и, как ДУ - это разные учреждения, хоть и аффилированные. И речь именно про ДУ.
moveton

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: П'ят 27 чер, 2025 05:03

VASH написав:Буду вдячний за підказку щодо вибору банку (крім Сенсу співпрацюю з ПУМБ, Приватом та Акордом). Основні критерії вибору банку – мінімальні тарифи на зарахування/перерахування коштів, наявність функціонального мобільного застосунку, швидкість проведення операцій, ну й звісно адекватна політика банку щодо лімітів на операції.

Вообще на такие критерии, раз пофиг на снятие налички, идеальным кажется Авангард в его ипостаси ICU Bank: все валюты бесплатны на вход, а в гривне и на выход (нет мониного ощипывания при переводе на юриков). При более-менее приличных суммах самый дешёвый в Украине исходящий SWIFT (при покупке валютных бумаг в ICU вообще бесплатный будет). При этом он один из немногих украинских банков, которые Меморандум даже не подписывали (тут не знаю - это считать адекватным по лимитам или, наоборот, совсем уж неадекватным отщепенцем). Мобильное приложение - какой-то функционал имеет. Но его почему-то не любят упоминать. Может слишком очевиден по крайней мере для этой темы, где все знают что такое ICU и в каком банке оно живёт.
moveton

Профіль

1
6
  #<1 ... 894895896897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему