Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Пару разів ввімкнуть більшу потужність ніж пропускає ЇХ автомат, і залишать себе без енергії поки не догадаються його вручну ввімкнути...
Там же є нюанс по алгоритму спрацювання автоматів . Тобто автомат на 25А не вимкне миттєво при загальній потужності на нього 25*230=5750Вт . (це до бесіди з ЛАДом про можливий вихід сумарного навантаження на макс) Для серії С (С25) - це треба 1.3х від номіналу (при більших перевантаженнях - там інші сценарії вимкнення, швидші) , тобто давати 7475Вт на протязі до години. Очевидне, що за цей час або пралка вимкне тен, або духовка, і автомат повернеться до звичного режиму, не розімкнувши нічого. Раптом хто не знав))
Hotab написав:Для серії С (С25) - це треба 1.3х від номіналу (при більших перевантаженнях - там інші сценарії вимкнення, швидші) , тобто давати 7475Вт на протязі до години.
я це знаю , як не я будівельник... Але для ідейних - цифри(ймовірності) -це ніщо.. а випадковості - це все.. Тому з ними треба на їх мові.. Скільки разів у Вас в квартирі вимикалась електроенергія внаслідок перевищення потужності споживання ? Після того як кількагодинні спроби згади коли таке було -приведуть до усвідомлення що це виключення з правил - тільки тоді ЧАСТИНА з них перестане педалювати цю тему... а більш тупа частина вступить в конфронтацію з власними залишками розуму...
Water написав:Звісно ще бувають "ентузіасти" зі зварювальними апаратами, заряджальщики електромобілів, але це також вирішується, графік покаже в якій квартирі дуже високе нетипове енергоспоживання.
Заряджальщики автомобілів як правило збалансовують енергосистему а не розбалансовують.... В мене три електромобіля , які споживають 500 квт*год /місяць , + саме житло споживає ще 200-300, але при цьому 80% енергоспоживання електромобілів в період 23,00-7,00 Бо вночі ми як правило електромобілями не користуємось.
У вас повністю автономна система, у вас нема ніяких відносин з Львівобленерго і ви продаєте електрику з 23: до 7:00 дешевше?
ЛАД написав:Вы нарисовали прямо идеальную картинку. Спасибо за интересную информацию. Спорить не могу, ничего об этом не знаю, но верится слабо. Думаю, государство своё не упустит и если есть всякие налоги на централизованные поставки ээ, в результате чего цена поднимается с 5 до 30 центов (или как у нас пока для быт. потребителей до 9 центов, а для юрлиц почти до 20), то введут какие-то налоги и для частных владельцев СЭС. Иначе это неравноправная конкуренция.
Зараз такі системи не розвиваються, чому? Тому-що вигідно вкласти гроші у власну СЕС в межах 30 кВт і продавать державі електрику по 0,132 ойро за кіловатт, мінус 23% податків. Тобто, зараз інвесторам нема ніякого сенсу встановлювати вам такі системи, він тупо візьме в аренду десяток гектарів(як юрособа) землі під велику СЕС. Але за малі станції мова дійсно йшла, ще раз повторю, в основному це повний цикл переробки сміття. Роздільний збір, сортування відповідальність на людях, штраф за несортоване сміття. Ще був варіант сортувальні центри, але реалізація питання зупинилась, як я вже казав.
ЛАД написав:Вы нарисовали прямо идеальную картинку. Спасибо за интересную информацию. Спорить не могу, ничего об этом не знаю, но верится слабо. Думаю, государство своё не упустит и если есть всякие налоги на централизованные поставки ээ, в результате чего цена поднимается с 5 до 30 центов (или как у нас пока для быт. потребителей до 9 центов, а для юрлиц почти до 20), то введут какие-то налоги и для частных владельцев СЭС. Иначе это неравноправная конкуренция.
Зараз такі системи не розвиваються, чому? Тому-що вигідно вкласти гроші у власну СЕС в межах 30 кВт і продавать державі електрику по 0,132 ойро за кіловатт, мінус 23% податків. Тобто, зараз інвесторам нема ніякого сенсу встановлювати вам такі системи, він тупо візьме в аренду десяток гектарів(як юрособа) землі під велику СЕС. Але за малі станції мова дійсно йшла, ще раз повторю, в основному це повний цикл переробки сміття. Роздільний збір, сортування відповідальність на людях, штраф за несортоване сміття. Ще був варіант сортувальні центри, але реалізація питання зупинилась, як я вже казав.
Как-то я уже запутался - то вы говорите, что были такие проекты и инвесторы уже хотели заходить и выделять деньги. Теперь говорите, что инвесторам нема ніякого сенсу встановлювати такі системи и речь идёт только о переработке мусора.
Калифорнийский ядерный стартап Radiant Industries Inc. планирует построить завод для своих реакторов на площадке в Теннесси, которая когда-то была частью Манхэттенского проекта.
Компания Radiant планирует начать строительство в начале следующего года, а к 2028 году, согласно заявлению компании, опубликованному в понедельник, на предприятии могут начать производиться малые реакторы. Территория нового завода в Ок-Ридже, штат Теннесси, использовалась правительством США в 1940-х годах для обогащения урана, критически важного для первых атомных бомб.
«То, что раньше было первой площадкой Манхэттенского проекта, теперь станет местом производства первого портативного ядерного генератора», — заявил в заявлении основатель и генеральный директор Radiant Даг Бернауэр . «К 2028 году мы выпустим первый ядерный генератор заводского изготовления, а через несколько лет будем производить более дюжины таких генераторов в год». .....этот подход пока не получил одобрения в США, и компании всё ещё требуется одобрение регулирующих органов для строительства своей системы Kaleidos мощностью 1 мегаватт.
ЛАД написав:Как-то я уже запутался - то вы говорите, что были такие проекты и инвесторы уже хотели заходить и выделять деньги. Теперь говорите, что инвесторам нема ніякого сенсу встановлювати такі системи и речь идёт только о переработке мусора.
Це питання до нашого уряду, політики держави та до наших олігархів- власників великих СЕС та ВЕС. Хто приймав рішення по тарифам закупівлі електрики від зеленої генерації.