Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Banderlog написав:спасіння утопаючих діло рук самих утопаючих, на кожен дах по сес?
Без питань, у випадку ЛАД`а на будинок 120 квартир потужність СЕС біля 400 кВт, накопичувачі, аварійний генератор, без зовнішньої мережі. Електрика для них коштуватиме від 3 до 5 гривень за кіловатт без нічного тарифу. У випадку неоплати 1 місяць, квартира відключається автоматично. Договір на 25 років. UPD: Мало того, зараз подвійні панелі, які можуть одночасно і воду гріть і електрику генерувать, тобто, будинок буде забезпечений ще й опаленням з гарячою водою. Звісно все по лічильниках.
400 кВт на 120 квартир? По 3,3кВт на квартиру в полностью электрическом доме? И на лифты? И на отопление с горячей водой? Не смешно. "накопичувачі, аварійний генератор, без зовнішньої мережі" на такой дом? Прикиньте, сколько такое счастье будет стоить. У нас в прошлом году управляющая компания попыталась просчитать. Посчитали прослезились. На этом всё и кончилось. И от того, что панели подвійні, они больше энергии не вырабатывают.
Не смешно Тебе же проще ничего не делать и ныть, как всё плохо ... и сидеть без электричества
Потому что, у тебя принцип - если не овердокиля, так и не нужно с дивана вставать. Градации вариантов тебе не интересны )
Faceless написав:...... Так всі 120 квартир прям одночасно не вмикають потужні прилади. Це цілком притомна цифра насправді. І не думаю що прям все на електриці
Не все и не всё. Но уже писал, что работающие люди пользуются ээ и вмикають потужні прилади в основном после работы, т.е. вечером. В результате примерно где-то одночасно.
Да, не всё на ээ. Крышная котельная, т.е. отопление + гор. вода, на газе. Но в 2022 управляющая компания объяснила, что газовщики выставили несусветную цену за газ, поэтому и цена на воду выйдет очень большая. Поэтому с согласия жильцов гор. воду отключили. Потом правительство приняло решение о щаморозке цены на газ для бытовых потребителей, но гор. воду нам включили уже только с началом отопительного сезона. В 2023 воду не отключали, а в 2024 опять выключили вместе с отоплением и включили с началом отопительного сезона. Уже без всяких разговоров с жильцами. В этом году тоже. В результате даже те, у кого бойлеров не было, почти все их поставили. И, думаю, уже к центральной гор. воде и не подключаются вообще. Т.е. не электрика осталось только отопление. И какая-то мощность нужна и для работы котельной, даже газовой.
По итогу 400 кВт на 120 квартир с учётом лифтов, бойлеров, насосов для подкачки воды, котельной явно недостаточно.
На перший погляд здається дивним, але загалом логічно. Чим більше квартир, тим більше там таких хто: Не живуть взагалі Виїхали на відпочинок і не юзають е/е сьогодні взагалі Пішли в кафе на вечерю Працювали з дому і всі приготування їжі і прання повели вдень, коли інші були на роботі і не вантажили
Але на них на піковий вечір також виділено. Тому десь воно і є, що з 12 кВт максимуму на квартиру, в середньому треба 3-4
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 12 жов, 2025 18:25, всього редагувалось 1 раз.
На перший погляд здається дивним, але загалом логічно. Чим більше квартир, тим більше там таких хто: Не живуть взагалі Виїхали на відпочинок і не юзають е/е сьогодні взагалі Пішли в кафе на вечерю Працювали з дому і всі приготування їжі і прання повели вдень, коли інші були на роботі і не вантажили
Але на них на піковий вечір також виділено. Тому десь воно і є, що з 12 кВт максимуму на квартиру, в середньому треба 3-4
3 момента. 1. Какого года цитата? 2. Какой дом? Есть там лифты и сколько? Нужны ли насосы для подкачки воды? И т.д., и т.п. 3. 400 квт : 120кв. = 3,3 кВт. А не 12 кВт.
3 момента. 1. Какого года цитата? 2. Какой дом? Есть там лифты и сколько? Нужны ли насосы для подкачки воды? И т.д., и т.п. 3. 400 квт : 120кв. = 3,3 кВт. А не 12 кВт.
1,2 Ви думаєте це впливає? 3. Може я не уважно прочитав, але мова йшла що постійні 400квт на 120 квартир з максимальною потужністю кожна по 12 кВт, які отримують середню 3.3 кВт, що є в діапазоні 25% від виділеного максималу.
ЛАД написав:........ 3 момента. 1. Какого года цитата? 2. Какой дом? Есть там лифты и сколько? Нужны ли насосы для подкачки воды? И т.д., и т.п. 3. 400 квт : 120кв. = 3,3 кВт. А не 12 кВт.
1,2 Ви думаєте це впливає? 3. Може я не уважно прочитав, але мова йшла що постійні 400квт на 120 квартир з максимальною потужністю кожна по 12 кВт, які отримують середню 3.3 кВт, що є в діапазоні 25% від виділеного максималу.
1,2. Гадаю, що так. 3. Я жодного разу не казав про 12 кВт. Закладав 5 кВт на квартиру. Доречі, наскільки знаю, в нашому будинку так і закладалося.
Насколько знаю, максимальная расчётная на квартиру.
Якщо у вас виділено макс лише по 5 на квартиру, то у вас середня має бути взагалі до 2)) Це хіба в дуже старому фонді Зараз від 10-12 кВт на однуху в новобудах))