Ринок енергоносіїв в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 250251252253
Повідомлення Додано: Пон 13 жов, 2025 17:12

Автомат С25 до години може пропускати 7475Вт

budivelnik
Пару разів ввімкнуть більшу потужність ніж пропускає ЇХ автомат, і залишать себе без енергії поки не догадаються його вручну ввімкнути...

Там же є нюанс по алгоритму спрацювання автоматів . Тобто автомат на 25А не вимкне миттєво при загальній потужності на нього 25*230=5750Вт . (це до бесіди з ЛАДом про можливий вихід сумарного навантаження на макс)
Для серії С (С25) - це треба 1.3х від номіналу (при більших перевантаженнях - там інші сценарії вимкнення, швидші) , тобто давати 7475Вт на протязі до години.
Очевидне, що за цей час або пралка вимкне тен, або духовка, і автомат повернеться до звичного режиму, не розімкнувши нічого.
Раптом хто не знав))
Hotab

Подякував: 395 раз.
Подякували: 2516 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Пон 13 жов, 2025 17:28

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Hotab написав:Для серії С (С25) - це треба 1.3х від номіналу (при більших перевантаженнях - там інші сценарії вимкнення, швидші) , тобто давати 7475Вт на протязі до години.
я це знаю , як не я будівельник...
Але для ідейних - цифри(ймовірності) -це ніщо..
а випадковості - це все..
Тому з ними треба на їх мові..
Скільки разів у Вас в квартирі вимикалась електроенергія внаслідок перевищення потужності споживання ?
Після того як кількагодинні спроби згади коли таке було -приведуть до усвідомлення що це виключення з правил - тільки тоді ЧАСТИНА з них перестане педалювати цю тему...
а більш тупа частина вступить в конфронтацію з власними залишками розуму...
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 2992 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 00:40

budivelnik написав:
  Water написав:Звісно ще бувають "ентузіасти" зі зварювальними апаратами, заряджальщики електромобілів, але це також вирішується, графік покаже в якій квартирі дуже високе нетипове енергоспоживання.
Заряджальщики автомобілів як правило збалансовують енергосистему а не розбалансовують....
В мене три електромобіля , які споживають 500 квт*год /місяць , + саме житло споживає ще 200-300, але при цьому 80% енергоспоживання електромобілів в період 23,00-7,00
Бо вночі ми як правило електромобілями не користуємось.

У вас повністю автономна система, у вас нема ніяких відносин з Львівобленерго і ви продаєте електрику з 23: до 7:00 дешевше?
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 231 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 00:50

ЛАД написав:Вы нарисовали прямо идеальную картинку. Спасибо за интересную информацию. Спорить не могу, ничего об этом не знаю, но верится слабо. Думаю, государство своё не упустит и если есть всякие налоги на централизованные поставки ээ, в результате чего цена поднимается с 5 до 30 центов (или как у нас пока для быт. потребителей до 9 центов, а для юрлиц почти до 20), то введут какие-то налоги и для частных владельцев СЭС. Иначе это неравноправная конкуренция.

Зараз такі системи не розвиваються, чому? Тому-що вигідно вкласти гроші у власну СЕС в межах 30 кВт і продавать державі електрику по 0,132 ойро за кіловатт, мінус 23% податків. Тобто, зараз інвесторам нема ніякого сенсу встановлювати вам такі системи, він тупо візьме в аренду десяток гектарів(як юрособа) землі під велику СЕС.
Але за малі станції мова дійсно йшла, ще раз повторю, в основному це повний цикл переробки сміття. Роздільний збір, сортування відповідальність на людях, штраф за несортоване сміття. Ще був варіант сортувальні центри, але реалізація питання зупинилась, як я вже казав.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 00:57

Water написав:
  ЛАД написав:Вы нарисовали прямо идеальную картинку. Спасибо за интересную информацию. Спорить не могу, ничего об этом не знаю, но верится слабо. Думаю, государство своё не упустит и если есть всякие налоги на централизованные поставки ээ, в результате чего цена поднимается с 5 до 30 центов (или как у нас пока для быт. потребителей до 9 центов, а для юрлиц почти до 20), то введут какие-то налоги и для частных владельцев СЭС. Иначе это неравноправная конкуренция.

Зараз такі системи не розвиваються, чому? Тому-що вигідно вкласти гроші у власну СЕС в межах 30 кВт і продавать державі електрику по 0,132 ойро за кіловатт, мінус 23% податків. Тобто, зараз інвесторам нема ніякого сенсу встановлювати вам такі системи, він тупо візьме в аренду десяток гектарів(як юрособа) землі під велику СЕС.
Але за малі станції мова дійсно йшла, ще раз повторю, в основному це повний цикл переробки сміття. Роздільний збір, сортування відповідальність на людях, штраф за несортоване сміття. Ще був варіант сортувальні центри, але реалізація питання зупинилась, як я вже казав.
Как-то я уже запутался - то вы говорите, что были такие проекты и инвесторы уже хотели заходить и выделять деньги. Теперь говорите, что инвесторам нема ніякого сенсу встановлювати такі системи и речь идёт только о переработке мусора.
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4867 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 02:31

Ещё о "малых" реакторах.
Калифорнийский ядерный стартап Radiant Industries Inc. планирует построить завод для своих реакторов на площадке в Теннесси, которая когда-то была частью Манхэттенского проекта.

Компания Radiant планирует начать строительство в начале следующего года, а к 2028 году, согласно заявлению компании, опубликованному в понедельник, на предприятии могут начать производиться малые реакторы. Территория нового завода в Ок-Ридже, штат Теннесси, использовалась правительством США в 1940-х годах для обогащения урана, критически важного для первых атомных бомб.

«То, что раньше было первой площадкой Манхэттенского проекта, теперь станет местом производства первого портативного ядерного генератора», — заявил в заявлении основатель и генеральный директор Radiant Даг Бернауэр . «К 2028 году мы выпустим первый ядерный генератор заводского изготовления, а через несколько лет будем производить более дюжины таких генераторов в год».
.....этот подход пока не получил одобрения в США, и компании всё ещё требуется одобрение регулирующих органов для строительства своей системы Kaleidos мощностью 1 мегаватт.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-10-13/nuclear-startup-to-build-reactor-plant-at-manhattan-project-site?srnd=homepage-europe
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4867 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 14 жов, 2025 10:25

ЛАД написав:Как-то я уже запутался - то вы говорите, что были такие проекты и инвесторы уже хотели заходить и выделять деньги. Теперь говорите, что инвесторам нема ніякого сенсу встановлювати такі системи и речь идёт только о переработке мусора.

Це питання до нашого уряду, політики держави та до наших олігархів- власників великих СЕС та ВЕС. Хто приймав рішення по тарифам закупівлі електрики від зеленої генерації.
Water

Профіль

#<1 ... 250251252253
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор