Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1064106510661067
Повідомлення Додано: Сер 17 вер, 2025 15:23

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:Ціна оренди квартири в цьому місці за даними Airbnb на місяць складає від 1200 до 1600 євро.

оренда Airbnb - це вже бізнес, зі своїми податками державі, комісіями самому Airbnb, прибиранням, простоями, пранням білизни ітд.

akurt написав:Для довідки - багато це чи мало 864,88 євро на місяць: подруга пана Максима працює медичною сестрою та заробляє близько 3 000 євро на місяць чистими.
За її словами з 3 000 євро щомісяця вона може відкласти не менше половини.
Приятель пана Максима пан Віталій працює на будові, за минулий місяць в нього була зарплата 4.500€ нетто. він сказав: "Знаю людей які мають 5000/5500€ нетто в місяць, корочше той, хто шукає - той знаходить..."

Цікаво, з податками Німеччині в 40% виходить медсестра має 6 тис Євро, а будівельник 9-11 тис Євро?
BIGor

Подякував: 1470 раз.
Подякували: 1875 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 17 вер, 2025 17:16

BIGor написав:Цікаво, з податками Німеччині в 40% виходить медсестра має 6 тис Євро, а будівельник 9-11 тис Євро?

Ну я навів правдиві имена та ті цифри, що вони говорили. А говорили саме із застосуванням слова "нетто".
Ось офіційні дані: "Entgelt für den Beruf: Krankenschwester/-pfleger
Das untere Quartil liegt bei 3.870 € und das obere Quartil beträgt 4.849 €."
Там наведено цифри саме для Баварії: медіанна зарплатня 4 380 євро.
Я не знайомий з податковою практикою в Німеччині, але навіть якщо податок на таку зарплатню складає 40%, то майже попадеш на озвучену вище цифру.
Це кваліфікована медична сестра.
Джерело:
https://web.arbeitsagentur.de/entgeltat ... 0%E2%82%AC.

Та квартира дійсно куплена людиною під оренду.
В будь-якому випадку - ціна іпотеки в 850 євро на місяць за 3-к квартиру досить пристойна/помірна.
Такі самі гроші платить мій приятель в Бельгії - правда не за к 3-к квартиру (коли я сказав "квартира" - він навіть образився - а приватний будинок на сході Бельгії).
Він до речі робить приблизно так, як той пан в Німеччині:
- свій таунхауз в Ірландії здає за 850 євро.
- саме цими грошима покриває іпотеку в Бельгії.
Схема вдома - нічого нового.
В результаті: його таунхауз в Ірландії виріс в ціні за менше, ніж 10 років, з ціни в 75 000 євро до 300 000...325 000 євро - і він забезпечує комфортне БЕЗОПЛАТНЕ проживання у власному будинку в Бельгії.

Цифри з Airbnb я навів чисто для орієнтиру і тому що легше було отримати інформацію.
Мені самому було цікаво, чи зможе він перекрити іпотеку здачею в оренду.
akurt

Подякував: 4024 раз.
Подякували: 1476 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 17 вер, 2025 17:49

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

У Німеччині, як скоріш за все і у інших країнах, на зарплату нетто впливає купа факторів: родинний стан, наявність/відсутність дітей/зарплата чоловіка/наявність інвалідності...
Здача нерухомості у Німеччині це дуже важкий і непередбачуваний бізнес. Я вже наводив приклади знайомого, у якого орендарі то відмовлялися платити оренду, то ще якась біда була. Орендодавець, порівняно із орендарем, є беззахисним від, недай Бог, злодюжок
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 вер, 2025 21:55

Ну навіщо ж в Статуті ОСББ прописувати очевидні речі:
- взаємна повага мешканця та голови ОСББ?
- повна довіра мешканця до дій голови ОСББ, який регулярно надсилає в ВатсАпп квитанції сплати за хімреактиви для плавального басейну та ТО ліфта?
- який нагадує мешканцям, які в силу невідомих причин забули заплатити квартплату за черговий місяць?
- який після сплати за черговий місяць миттєво надсилає подяку?
- який питає один раз на місяць, коли мешканець прибуде в свою квартиру, ключі від якої зберігаються у голови ОСББ?
- хіба голова ОСББ не повинен повідомити мешканця про СУТТЄВІ зміни у порядку проживання на поверсі 3 (по нашій градації це поверх 4)? Наприклад про те, що змінився власник (не орендар) квартири, яка «двері в двері»?
akurt

Подякував: 4024 раз.
Подякували: 1476 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 1064106510661067
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість