|
Інвестуємо в нерухомість закордоном |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 07 лис, 2025 13:30
akurt написав:В цілому якісний матеріал: мені сподобався.
От таки ви вмовили мене почитати. Але на, мою думку, ваш переказ виглядає краще самої статті  )
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 520 раз.
- Подякували: 1345 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
1
1
12
Додано: П'ят 07 лис, 2025 14:53
akurt написав:Моя думка: купувати нерухомість в Європі щоби здавати в оренду: безглуздо. Самому треба жити. А якщо ж щось здавати - то в Україні: ніякого контролю за прибутками та цінами. Проблеми орендарів вирішуються якісним підбором тих орендарів.
Цікава позиція. Чи могли б Ви трохи розгорнути, чому саме вважаєте орендну нерухомість у Європі — безглуздою? Адже контроль оренди та захист орендарів суттєво різняться між країнами — у Німеччині одне, у Польщі зовсім інше. Водночас інвестування в Україну — це серйозні ризики та сумнівна ліквідність. І хоча річна дохідність може бути трохи вищою, як слушно зауважив Morgan Housel: "Ніколи не ризикуй втратити щось важливе заради потенційного прибутку, який тобі не критично потрібен." Чи плануєте Ви особисто зараз вкладатися в українську нерухомість під оренду?
-
претоr
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 лис, 2025 16:21
Цікаві у вас запитання.
Я НЕ планував, НЕ планую та НЕ збираюся вкладатися в нерухомість під оренду в жодній країні світу, в тому числі в Україні. Якщо я хочу заробити гроші - то в мене є інші інструменти.
В той вже час вважаю, що в кого вже є придбана РАНІШЕ нерухомість в Україні - то гріх її не здавати. В мене всі приятелі мають під здачу від 3-х до 6-ти квартир в Україні. Хтось мешкає в Україні для адміністрування, хтось мешкає дуже далеко та стриже грошенята щомісяця, не сплачуючи жодних податків. Краса ж! Я ще в 2018 році висунув ідею, і вона була на цьому форумі, що найкраще в житті - це мати під оренду в Україні 3 квартири, а самому мешкати в своїй квартирі в Анталії. Приблизно це я зараз реалізую саме в Анталії - вчора весь день мандрував горами та каньйонами в Таврських горах.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4063 раз.
- Подякували: 1513 раз.
-
-
Профіль
-
-
1