ПриватБанк

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
  #<1 ... 501502503504

Оцініть обслуговування в цьому банку та обґрунтуйте свою оцінку

ПриватБанк 3.2 5 84
1- Дуже погане. Грубіянили тощо.
11%
9
2- Погане. Некомпетентне.
15%
13
3- Задовільне. Хотілося б краще.
30%
25
4- Добре. Як і повинно бути.
30%
25
5- Відмінне. Дуже сподобалося.
14%
12
Всього голосів : 84
Повідомлення Додано: Пон 08 вер, 2025 20:22

gooks808 написав:Підскажіть, будь ласка, бо підтримка Привата не допомогла з відповіддю. Хочу замовити валюту для отримання в касі банку. Чи можна оплатити обмін не кешом, а коштами з Універсальної карти? Тобто, чи може касир зняти кошти з моєї Універсальної карти?

Не понял что значит "оплатити обмін" в контексте "замовити валюту для отримання в касі банку". Получить - это уже лежащую на карте и ничего при этом менять не требуется. Купить валюту перед этим что ли надо? Тогда при чём тут кассир, если деньги на гривневой карте, а не налом? С неё в Приват24 и покупать в пределах 50к грн в месяц. AFAIR, комиса за зачисление на КДВ при этом нет.
moveton

Подякував: 71 раз.
Подякували: 723 раз.

Профіль

2
6
Повідомлення Додано: Пон 08 вер, 2025 22:52

gooks808 написав:Підскажіть, будь ласка, бо підтримка Привата не допомогла з відповіддю. Хочу замовити валюту для отримання в касі банку. Чи можна оплатити обмін не кешом, а коштами з Універсальної карти? Тобто, чи може касир зняти кошти з моєї Універсальної карти?

Що заважає купити самому в приват24 валюту з тієї ж гривневої універсальної на валютну карту для виплат?І потім вже замовляти зняття.Ще і трохи дешевше вийде.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 00:25

посетитель написав:

Що заважає купити самому в приват24 валюту з тієї ж гривневої універсальної на валютну карту для виплат?І потім вже замовляти зняття.Ще і трохи дешевше вийде.

Мабуть треба купити валюту більше ніж на 50тис. грн.
lara_08

Подякував: 14 раз.
Подякували: 150 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 00:27

moveton написав:

Не понял что значит "оплатити обмін" в контексте "замовити валюту для отримання в касі банку". Получить - это уже лежащую на карте и ничего при этом менять не требуется. Купить валюту перед этим что ли надо? Тогда при чём тут кассир, если деньги на гривневой карте, а не налом? С неё в Приват24 и покупать в пределах 50к грн в месяц. AFAIR, комиса за зачисление на КДВ при этом нет.

В привате можно заказать валюту не только под снятие с валютных счетов, но и под покупку за грн.
lara_08

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 00:31

Раніше касир в приваті могла продати валюту списав гривні з картки клієнта в грн. Зараз думаю теж можливо, але якщо якісь проблеми, можна зняти готівкою в грн. до 100т.грн. в касі Приватбанку і на них купити валюту
lara_08

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 01:08

Re: ПриватБанк

lara_08 написав:Раніше касир в приваті могла продати валюту списав гривні з картки клієнта в грн.

Тут интересный вопрос насколько раньше. Гугловый ИИ утверждает, что такое было и есть, но оно проходит, как покупка по безналу. Т.е. сейчас должно точно так же кушать лимит в 50к, как покупка в Приват24. Но он тот ещё забор, поэтому не факт. Ну а в пределах 100к в день и комисом 1% - тут и сомнения о возможности возникать бы не должно...
moveton

Профіль

2
6
Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 18:47

Короче попал наконец-то в приват, пообщался с 5 людьми, что-то пытались там актуализировать анкету физлица,! и чего не получилось, причину разрыва деловых отношений никто не знает, говорят ждите на Укрпочту письмо там будет расписано все (конечно же, не будет).

Буду судиться, хотя бы чисто из интереса, потому что причин точно никаких для отказа не было, в категорию повышенного риска не переводили и за 15+ лет ни одного вопроса от их финмона не было).
NDV

Подякував: 33 раз.
Подякували: 25 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 18:59

NDV написав:Буду судиться, хотя бы чисто из интереса, потому что причин точно никаких для отказа не было, в категорию повышенного риска не переводили и за 15+ лет ни одного вопроса от их финмона не было).

А что в суде им предъявлять? Вроде, в договоре написано что-то вроде "Банк, как и клиент, по желанию своей левой пятки всегда могут разорвать отношения с выплатой текущего долга в соответствующую сторону". Логично и симметрично.
moveton

Профіль

2
6
Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 21:50

moveton написав:А что в суде им предъявлять? Вроде, в договоре написано что-то вроде "Банк, как и клиент, по желанию своей левой пятки всегда могут разорвать отношения с выплатой текущего долга в соответствующую сторону". Логично и симметрично.

Взагалі не так. Крім договору є ще ЦК та Закон "Про захист прав споживачів". Клієнт є слабкою стороною у таких взаємовідносинах і певний захист його прав все ж встановлено. Банк не має права просто так ні відмовити у відкритті рахунку, ні розірвати договір. Коли банки розривають ділові відносини на підставі Закону "Про протидію відмиванню та фінансуванню", то такий розрив має бути обґрунтовано, банка має показати, що клієнта обнюхано з усіх боків, були підстави присвоїти йому неприйнятно високий ризик і ніяких більше варіантів не залишилося. Там є про що судитися (була б можливість та натхнення) і є навіть поодинокі успішні кейси. От, наприклад: https://youcontrol.com.ua/catalog/court ... 117145759/
Трохи бази: https://golaw.ua/ua/insights/publicatio ... -praktika/
Проте, треба визнати, що успішних кейсів усе ж не багато.
klug

Подякував: 375 раз.
Подякували: 1257 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 09 вер, 2025 22:57

klug написав:Коли банки розривають ділові відносини на підставі Закону "Про протидію відмиванню та фінансуванню"...

И кейс про это, верно. А если банк умный, как Приват в данном случае, и не поясняет за что?

В "базе" написано:
першої статті 651 Цивільного кодексу (надалі «ЦК»). Вказана стаття ЦК не допускає зміну або розірвання договору без згоди сторін, однак містить виняток із цього загального правила – така зміна/розірвання припустимі на підставі закону
. Но это же не правда. Эта статья звучит: "Зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом", поэтому можно смело смотреть в приватовский ДКБО:
1.1.8.1. Договір про надання відповідної послуги може бути розірваний за згодою Сторін, за ініціативою однієї з Сторін або у випадках, передбачених законодавством України.
1.1.8.2. Банк ініціює розірвання Договору та закриває рахунок/рахунки в наступних випадках/ за наявності однієї з таких обставин:...

и дальше, что по поводу финмона, банковских подозрений и прочего. И тут главное, что в 1.1.8.2 нет слова "виключно", т.е. по этом поводам банк обязан разорвать договор, а может получается, как и клиент, вообще по произвольному. ГК 1067 ч.2 таки про открытие нового счёта, а не про закрытие старого, да и там есть слова "...якщо така відмова допускається законом або банківськими правилами" с непонятками что имеется в виду под последними.

В общем, странная судебная практика, которая на основе ГК 1067 ч.2 заключает, что банк не может выгнать клиента, когда захочет, если такое предусмотрено договором с этим самым клиентом. Но может и есть...
moveton

Профіль

2
6
  #<1 ... 501502503504
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему