|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Вів 05 сер, 2025 20:57
_hunter написав: fler написав: _hunter написав:>>> Чи всі зможуть прогодувати сім'ю там, за кордоном на ту зарплатню тракториста/плиточника/гречкосія? да. Причем просто "да" - без всяких "если гетьманцев налоги не поднимет/шмыгаль пенсии не отменит/НБУ новые правила фин-мона не придумает"...
"Прогодувати сім'ю там, за кордоном" - це не про лише поїсти, а ще про одяг, культурний відпочинок, освіту і спорт хоча б дітям, але головне - житло. Шось мені підказує, що орендоване житло - це не мрія наших сімей за кордоном, яких можуть турнути з того житла у будь-який час і їм доведеться шукати інше. Якби все було так чудово у заробітчан, як ви уявляєте, то вони б не їздили туди-сюди, а давно придбали собі житло за кордоном і вивезли сім'ї. Однак, як показує досвід знайомих ІТ-вців ( я вже не кажу про менш оплачуваних заробітчан), жити за кордоном виявилося набагато дорожче (вони пробували в Німеччині, Польщі та ще десь - наче в Хорватії), ніж в Україні. Зарплата чоловіка складала 4 тис.ойро на місяць, дружина влаштувалася в університет на якусь халтуру (проєкт чи викладання якогось курсу в рамках проєкту). Дітей немає. Вони пожили за кордоном 180 днів у 2022 році та повернулися до Києва. Кажуть, що витрачали мінімум 2500 ойро щомісяця, бо менше то було зовсім некомфортно для життя. Зробили висновок, що за такі гроші в Україні можна жити набагато краще (у своїй 3к квартирі).
>>> Зарплата чоловіка складала 4 тис.ойро на місяць Вы опять рассматриваете варианты единиц процентов популяции. У половины населения ЗП - МЕНЬШЕ 1 тис.ойро. При этом: за кордоном она СХОДУ будет БОЛЬШЕ 2х.
І шо? Сходу витрати на оренду житла і комуналку зжеруть цю різницю, а жінка, яка була домогосподаркою, буде змушена шукати роботу, бо зарплати чоловіка вже не вистачить на сім'ю. hunter, ви ж зазначили вище, що прогодувати за кордоном сім'ю можуть ВСІ. Я показала на прикладі бездітного ІТ-вця, що НЕ ВСІ хочуть жити ТАМ, навіть маючи можливості (по зарплаті) більше, ніж у половини нашого населення. Це означає, що люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ, чи захочуть вони жити в злиднях ТАМ, коли можна на ці гроші (зароблені за кордоном) значно краще жити тут.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 05 сер, 2025 21:15
fler написав:о люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ, чи захочуть вони жити в злиднях ТАМ,
сьогодні приводив відео, в якому Лібанова каже, що 30% населення живе за межею бідності тут
-
flyman
-
-
- Подякував: 1604 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 05 сер, 2025 21:19
fler написав: _hunter написав:Вопрос с тцк они как-то закрыли? -- или положились на "авось"? 
Не знаю, не допитувала.
З цього і потрібно починать, а то їздять тудой/сюдой як у себе вдома. Айтішник, робота на закордон вже давно. Виїхать у відрядження по запрошенню работодавця- ..., але ви продовжуйте їздити по миколаївським базарям.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 224 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 05 сер, 2025 21:21
fler написав:захочуть вони жити в злиднях ТАМ, коли можна на ці гроші (зароблені за кордоном) значно краще жити тут.
Це поки москалі не прийшли.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 224 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 05 сер, 2025 21:33
fler написав: _hunter написав: fler написав:"Прогодувати сім'ю там, за кордоном" - це не про лише поїсти, а ще про одяг, культурний відпочинок, освіту і спорт хоча б дітям, але головне - житло. Шось мені підказує, що орендоване житло - це не мрія наших сімей за кордоном, яких можуть турнути з того житла у будь-який час і їм доведеться шукати інше. Якби все було так чудово у заробітчан, як ви уявляєте, то вони б не їздили туди-сюди, а давно придбали собі житло за кордоном і вивезли сім'ї. Однак, як показує досвід знайомих ІТ-вців ( я вже не кажу про менш оплачуваних заробітчан), жити за кордоном виявилося набагато дорожче (вони пробували в Німеччині, Польщі та ще десь - наче в Хорватії), ніж в Україні. Зарплата чоловіка складала 4 тис.ойро на місяць, дружина влаштувалася в університет на якусь халтуру (проєкт чи викладання якогось курсу в рамках проєкту). Дітей немає. Вони пожили за кордоном 180 днів у 2022 році та повернулися до Києва. Кажуть, що витрачали мінімум 2500 ойро щомісяця, бо менше то було зовсім некомфортно для життя. Зробили висновок, що за такі гроші в Україні можна жити набагато краще (у своїй 3к квартирі).
>>> Зарплата чоловіка складала 4 тис.ойро на місяць Вы опять рассматриваете варианты единиц процентов популяции. У половины населения ЗП - МЕНЬШЕ 1 тис.ойро. При этом: за кордоном она СХОДУ будет БОЛЬШЕ 2х.
І шо? Сходу витрати на оренду житла і комуналку зжеруть цю різницю, а жінка, яка була домогосподаркою, буде змушена шукати роботу, бо зарплати чоловіка вже не вистачить на сім'ю. hunter, ви ж зазначили вище, що прогодувати за кордоном сім'ю можуть ВСІ. Я показала на прикладі бездітного ІТ-вця, що НЕ ВСІ хочуть жити ТАМ, навіть маючи можливості (по зарплаті) більше, ніж у половини нашого населення. Це означає, що люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ, чи захочуть вони жити в злиднях ТАМ, коли можна на ці гроші (зароблені за кордоном) значно краще жити тут.
>>> ви ж зазначили вище, що прогодувати за кордоном сім'ю можуть ВСІ И продолжаю утверждать  -- условный "грузчик в АТБ" себя за кордоном будет чувствовать сильно комфортнее: потому как "комуналка" в два раза не вырастет. А ЗП - спокойно. Но да - для вас это шок, как я понимаю - "бэрэгынэ" скорее всего придется работать >>> Це означає, що люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ Вы в "финансах" вообще не гу-гу?  -- тот "ІТ-вець" - в "этой стране" платил 5%, "там" - приходилось под 30%/40%. Естественно ему это не понравилось. НО: условный "грузчик в АТБ" и в "этой стране" платит 40% Но на главный вопрос - про тцк - вы почему-то стыдливо не отвечаете...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 488 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 05 сер, 2025 22:14
flyman написав: fler написав:о люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ, чи захочуть вони жити в злиднях ТАМ,
сьогодні приводив відео, в якому Лібанова каже, що 30% населення живе за межею бідності тут
Це менше ніж на 140 дол? Чи 140 це ще бідність, але експериментально доведено, що дехто живе? 😅
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2452 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Вів 05 сер, 2025 22:26
flyman написав: fler написав:о люди з меншим доходом, ніж цей ІТ-вець, будуть мати менш комфортні умови ТАМ і ХЗ, чи захочуть вони жити в злиднях ТАМ,
30% - це співпадає з кількістю пенсіонерів в Україні до населення. І так, у оркостані їх 41млн. що є 29,2%, якщо брати 140млн, але я вважаю що населення такого у них немає, то відсоток більший. Чому нас і активно пропагують як санкції не діють і молодь на виїзд табунами більше, ніж у 2023 )
-
stm
-
-
- Подякував: 73 раз.
- Подякували: 680 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 05 сер, 2025 22:34
_hunter написав:эти "успешные успехи" где-то на 50% (минимум) - оказаться в нужное время в нужном месте.
я тобі скажу більше В потрібний час і в потрібному місці з необхідними знаннями і ресурсами треба на 100% потрапляти... Бо в ластах на Говерлі Чи в плавках на Евересті Чи в шубі в Африці... це все нафік нікому не потрібно. Але є нюанс Цю ймовірність людина САМОСТІЙНО ПІД СЕБЕ СТВОРЮЄ своєю працею. Бо до 1997 не було НІЧОГО МОГО Ба більше в мене навіть не стало однокімнатної яку отримав у спадщину Але в 1997 - зявилась будочка в 4м2 ( зі мною розплатились за будівництво іншим магазину) В 1998 земля (на якій в 2008 збудував багатоквартирний будинок) і так пішло поїхало і приїхало до магазинів, автомобілів в таксопарку... І ще раз Цього всього не було в 1997 , 70% цього не було в 2005 , 50% не було в 2010 і 100% є в 2025. Що там народна мудрість Кожен коваль свого щастя... ПС при цьому не обовязково займатись бізнесом, мої друзі (коли познайомились в мене вже щось було а вони студенти) сьогодні завкафедри Універу і програмісти на 5000 баксів зарплати ( з одного боку переплюнули мене по вазі в суспільстві , як не як Зав Кафедри Універу , з другого по доходам, з третього по званням-вони обоє професори , доктори наук(до речі економіки... привіт воєнпенсу який читав)
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 05 сер, 2025 22:45
_hunter написав:Смотрите: это кэп-очевидное правило - деньги лучше зарабатывать в "богатых" странах, а жить - в депресивных.
Така думка може бути в голові того хто а - ніколи не зможе заробити б - погано собі уявляє що таке депресивні
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1