budivelnik написав:, як не як Зав Кафедри Універу , з другого по доходам, з третього по званням-вони обоє професори , доктори наук(до речі економіки... привіт воєнпенсу який читав)
Ти, як завжди, мімо.
Отакі завкафедр, професори, викладали мені саме економіку. Курси з економіки за програми НАТО. І отакі професори по закінченні цих курсів оцінили мої знання, визначили цілком задовільними з видачею диплому. Не ти з-за прилавку, а професори фахівці з економіки оцінювали мої базові знання.
І тільки потім я вже почав самостійно вивчати глибше (читати смітів-кейнсів-бальцеровичів-куанів). Не здурі, як ти учора вигадав зі стелі, а з цікавості. Вже маючи базові знання, надані отими професорами з економіки (натівці платили їм за це гарні гроші). Цілком достатні для самостійного подальшого поглиблення знань.
Тому привіт це тобі. Від тих професорів. Їх оцінка моїх знань більш об'єктивна, ніж твої вигадки. Практика прилавку... Також тобі привіт від Бальцеровича. Чистого теоретика. Викладача інституту (ще й для повного твоїм розповідям нокауту - інституту марксизму-ленінізму), який не починав з продавця за твоїм рецептом, але на практиці одразу реформував цілий ринок цілої країни. Зробив те, від чого ти далекий не менш за мене - від практичного реформування ринків країн. Це факти.. На відміну від твоїх вигадок, які тобі схотілося, бо зручні для твоїх умозаключєній зі стелі.
А що це за школа така: економіка за програмою НАТО?
Banderlog написав:Виїхати є смисл якраз з нижніх рівнів піраміди. Нашого хірурга там наврят чи хтось допустить до операцій, а медсестра там свою роботу знайде.
Так ніхто не каже, що медсестра не може виїхати. Може ... тільки їй потрібно буде підтвердити кваліфікацію, знання мови рівня B1-B2
Яка кількість медсестер зможе пройти обидва квести ? Я вважаю, що дуже не багато
Не читаєшь - ти, споришь - ти, приписуєшь мені - теж ти )
Навчишь, нарешті, читати, а не писати
Виїзжають, але я пишу, що весь цей квест можуть пройти небагато медсестер Ти сам своїми посиланнями це підтверджуєшь )
Підтвердження диплома, мовні курси, отримання дозволу на роботу зайняли багато місяців і коштували чималих зусиль. Але Мар'яна Черкес ні про що не шкодує і в Україну повертатися поки що не збирається. ... Серед українських біженців, які виїхали за кордон, є тисячі медиків. Не всім вдається влаштуватися на роботу за спеціальністю, але частина це робить.
Про курси, може їх і багато - але їх потрібно пройти, потрібно вивчити, потрібно здати іспити чи тести, чи що там, отримати сертифікат Це все час. Поки медсестра все це робить, за щось їй потрібно жити ) або хтось повинен її годувати
Ти ще забув - підтверждення кваліфікації. Ось тут ти показав повне нерозуміння питання. Це або підтвердження диплому - це знову час, можливо навіть донавчання для підтвердження кваліфікації, або здача іспитів
Издание La Nación подсчитало, что за первый год президентства Милей высказал 4149 оскорблений и унижений в адрес тех, кого сам определил как политических оппонентов. За последние 100 дней (до субботы, 2 августа) он дал 28 интервью и выступлений в Аргентине, во время которых использовал 611 оскорблений. ....... Частота сексуальных оскорблений возросла: если в первый год президентства она составляла 0,70 в час, то за последние 100 дней - уже 1,62 в час. Почти все эти высказывания - метафоры, связанные с анальным актом как образом унижения и подчинения
Ой+ написав:При цьому чисто демографічно тих, що здає НМТ мало би бути трошки більше ніж минулого року.
Це також як з виїздом у липні-серпні, Ой. Там період відпусток. По НМТ у 2024 ввели що цей екзамен для вступу є обов'язковим. Тому всі 40+ його теж проходили. У 2025 були зміни, що лише послідовна освіта є приводом відстрочки від мобілізації. І диво, що НМТ здали менше людей фізично... Чи є проблема вивозу дітей - є. Але з 2023 року це не масова проблема. Всіх дітей вивезли у 2022. Потім частина людей повернулась з дітьми у т.ч. Там також зміни приводять до мінусів спочатку у людях, потім у доходах ЛІДЛ і Пепко, потім у ціні новобудов у Варшаві і Кракові
Ви, на жаль, частенько помиляєтесь - вже минулорічна вступна кампанія ці зміни були:
В нульові роки зараховували по півмільйона https://www.slovoidilo.ua/2021/05/19/in ... amovlennya Як не крути, на жаль, ілюзії, якщо вони мали місце, випаровуються і маємо дуже тривожні перспективи. В цю загальну цифру попадуть і вступники, які навчаються за кордоном, але про всяк випадок і тут зачіпляються. А чисто фізично наявні буде ще менше.
Востаннє редагувалось Ой+ в Сер 06 сер, 2025 18:30, всього редагувалось 1 раз.
Ой+ написав:Як не крути, на жаль, ілюзії, якщо вони мали місце, випаровуються і маємо дуже тривожні перспективи.
Добре, про НМТ я вам вірю, що зміни в квітні 2024 всі одразу зрозуміли, що оберіг від мобілізації не працює вже. Мабуть у нас взагалі люди проектів законів не читають але ж коли зміни є то одразу ніякого НМТ навіть не здають вже у червні, за один місяць і вже обізнані.
Більш детально можете тривожні перспективи, як старший і досвідчений сформулювати? Чи лише тривожно, як дрони на Москву а більш детально перспективи не формулюються? )))
stm написав:Більш детально можете тривожні перспективи, як старший і досвідчений сформулювати? Чи лише тривожно, як дрони на Москву а більш детально перспективи не формулюються? )))
Дрони не тільки на москву і московію летять. Ще як ця гілка появилась, то писав, що масовий виїзд це потенційна катастрофа. Зараз хай вже не мільйонами, а по півмільйона в рік далі виїзд триває. Можна говорити багато, що не потрібно стільки ЗВО та людей з вищою освітою, але якщо люди тут на місці, то вони і тягнули лямку і на фронті і в тилу. Я не знаю яке у Вас оточення, але я маю безпосередню можливість споглядати, як це відбувається. Добавлю, що і нерухомість багато хто спродує.
Чернігівець Дмитро Глузд відкрив птахоферму. Чоловік отримав грант від держави у межах програми "Власна справа" – 150 тисяч гривень і, за його умовами, працевлаштував одну людину. Кошти витратив на поголів’я, корм, сітки для кліток та обладнання. Дмитро створив свою птахофабрику трохи більш ніж пів року тому. Веде цю справу паралельно з іншою: має бізнес з послуг косметичного догляду за авто. Каже, що війна змінила підхід до бізнесу.
І бізнес, і диверсіфікація бізнесу, і підтримка держави Тіки бери і роби )
Ой+ написав:Дрони не тільки на москву і московію летять. Ще як ця гілка появилась, то писав, що масовий виїзд це потенційна катастрофа. Зараз хай вже не мільйонами, а по півмільйона в рік далі виїзд триває. Можна говорити багато, що не потрібно стільки ЗВО та людей з вищою освітою, але якщо люди тут на місці, то вони і тягнули лямку і на фронті і в тилу. Я не знаю яке у Вас оточення, але я маю безпосередню можливість споглядати, як це відбувається. Добавлю, що і нерухомість багато хто спродує.
Більш детально можливо про катастрофу? Що ви не зможете продати квартиру/будинок після батьків у поганому стані або у малому місті, пгт - вірю. Що це катастрофа і всеохоплююча паніка - ні. ЗВО які надають знання - потрібні, навіть технікуми які надають практичні кадри для бізнесу - більш потрібні. ЗВО 980 штук на 3 калеки навіщо? І їх тримали тому що 40+ з'явилися, а це контракти - гроші. Наразі грошей немає. Ви мені про дітей яких немає, я про те що зво будуть зачиняти. Не всі. КПІ, Львівська політехніка та навіть Харківський Казаріна переживуть навіть мою племінницю 5 років. Що не всі 60+ викладачі збережуть роботу у найближчі 5 років теж розумію. Для них це катастрофа, для держави вимушені звільнення. Ви викладач 60+?
Чернігівець Дмитро Глузд відкрив птахоферму. Чоловік отримав грант від держави у межах програми "Власна справа" – 150 тисяч гривень і, за його умовами, працевлаштував одну людину. Кошти витратив на поголів’я, корм, сітки для кліток та обладнання. Дмитро створив свою птахофабрику трохи більш ніж пів року тому. Веде цю справу паралельно з іншою: має бізнес з послуг косметичного догляду за авто. Каже, що війна змінила підхід до бізнесу.
І бізнес, і диверсіфікація бізнесу, і підтримка держави Тіки бери і роби )
Таке легко відкрити, коли є 15 млн. то доклав 150 тис і відкрив. Там тільки обладнання для забою коштує мільони гривень.
detroytred написав:Не будуй на брехні. Не свою долю, а долю країни, суспільства, ринку країни.
Давай трошки про те що ти вважаєш брехнею. 1 Є вплив людини на політичний курс... Він розраховується дуже легко Одна людина=Один голос Якщо в країні 30 000 000 виборців , значить вплив кожного на политичний курс це 1/30 000 000 2 Є вплив людини на економічний розвиток країни... Тут трошки складніше-але також з точністю в два пальці по карті можна прикинути Так як економічний розвиток країни це середньостатистичне значення економічного стану мешканця країни - то вплив окремого мешканця країни -можна прикинути через його доходи. Отже є 12 000 000 офіційно працюючих які створюють офіційне ВВП(офіційний економічний стан країни всі інші країни визначають по офіційній статистиці, тому оповідання що бомж в картонні йкоробці має сіксільйон трийлярдів - не беремо до уваги) Так от Якщо твій дохід більше ніж 2*середній - то ти впливаєш на економічний стан 1/1 000 000 мінімальний __________- то ти впливаєш на економічний стан 1/12 000 000 Як бачимо НАШ економічний вплив на економічний стан Держави в 3-30 разів вищий ніж наш політичний вплив. 3 Тепер трошки фізики Дія рівна протидії.. То якщо політично ти впливаєш на курс 1/30 000 000 , то й вплив політичного курсу на твої досягнення 1/30 000 000 ( назвемо це вплив можновладців, адже по теорії воєнпенса саме можновладці на 100% визначають курс..) 4 Тепер знову до економіки Отже ми маємо данні що а - ні ми на політику ні політика на нас в перспективі найближчих десятків років великого впливу не має б - своїми економічними досягненнями ми впливаємо на Державу також не так вже й сильно(привіт фантазеру з оповіданням а чому ти не поміняв село чи район своїми прикладами) А от на своє життя і життя своєї сімї - ми впливаємо дуже сильно.
От і виходить В найближчих 10 років -мільйони людей МОЖУТЬ на краще змінити своє життя в РАЗИ За ці самі 10 років , стан (економічно/політичний) на цих самих людей -практично не вплине, по тій простій причині, що не зявляться ні необхідні халявні ресурси , ні не поміняється ментальність людей( той хто 30 років жив так як живе - того навряд чи можна змінити проти його бажання)
От і виходить Ті в кого ЗЯВИТЬСЯ бажання змінити своє ЖИТТЯ - в тих є шанс Ті ж хто буде чекати поки дозріє чи то суспільство чи то можновладці чи то бабка в Канаді помре-швидше за все будуть жити так як і живуть
ПС так , в різних країнах є різні розміри ресурсів з допомогою яких вони можуть швидше чи повільніше вирішувати виникаючі проблеми... Але одне я знаю точно В Україні халявних ресурсів і ідеальних можновладців в найближчі десятки років не передбачається Тому той хто вже СЬОГОДНІ хоче жити краще-нехай приймає рішення як цього досягнути
ППС це рішення може бути і таким яке приведе до еміграції... але це рішення все одно того хто за нього понесе відповідальність