Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 10:21

Slon_Nosov написав:Господар Вельзевула
Відстрочка по догляду за батьком інвалідом першої групи. Не ходить потребує постійної сторонньої допомоги. Пункт 13, батько обирає мене доглядачем. Але наче влітку змінили законодавство, та документи підтверджуючи наявність моєї сестри громадянки іншої країни вже не мають значення. Сестра виїхала з України здавши українські документи та знявшись з обліку 25 років тому. Хамять та кажуть нехай повертається або сплачує будинок престарілих пока я в армії.

От читаю я цей пункт 13 статті 23 і дивуюсь з цієї юридичної пастки.
13) які мають одного із своїх батьків з інвалідністю I чи II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані їх утримувати (крім випадків, якщо такі особи самі є особами з інвалідністю, потребують постійного догляду, перебувають під арештом (крім домашнього арешту), відбувають покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі). У разі відсутності невійськовозобов’язаних осіб здійснювати догляд за особою з інвалідністю I чи II групи може лише одна особа з числа військовозобов’язаних за вибором такої особи з інвалідністю;

Тобто якщо у інваліда ІІ групи є лише військовозобовязані сини і він не потребує догляду, то всі сини мають право на відстрочку по утриманню.

Якщо ж інвалід раптом потребує догляду, - то лише хтось один, за вибором може доглядати (не працювати, отримувати від держави допомогу), а всі інші і далі продовжують мати право на відстрочку по утриманню.

І лише наявність невійськовозобовязаних дітей вносять хаос у цю гармонію.

Що можна рекомендувати? Напевно вашій невійськовозобовязаній сестрі варто стати військовозобовязаною - добровільно стати на військовий облік. Тоді у обох буде відстрочка по утриманню.
Востаннє редагувалось Schmit в Нед 28 вер, 2025 11:10, всього редагувалось 2 разів.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 10:42

Banderlog написав:
  Water написав:PS: Хто там радив не віддавать телефон, Бандерлог? Ти пробував не віддавать?

все правильно. не пробуйте).
У вас ввічливо попросили, ви віддали. Які до кого питання?

Та то так, якщо не віддав, то й не було ніколи ніякого телефону, а око таке вже було, коли до ТЦК прийшов.
Скаржитись медику в частині і вимагати?) Отримаєте 2 половинки однієї таблетки одну від поносу другу від кашлю)
будете приймати то не перепутайте.

Ти неуважно читав пункт 1.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 227 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:01

Banderlog написав:
  Water написав:PS: Хто там радив не віддавать телефон, Бандерлог? Ти пробував не віддавать?

Скаржитись медику в частині і вимагати?) Отримаєте 2 половинки однієї таблетки одну від поносу другу від кашлю)

Не знаю, как где, но в Харькове телефон отбирают на входе в ТЦК у всех. Забираешь только при выходе.
А по медицине вы же, вроде, сами советовали вызывать скорую в часть. Или бесполезно?
ЛАД
2

Подякував: 5357 раз.
Подякували: 4861 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:03

flyman написав:Чекаєм коли іноземні спеціалісти (індуси/непепальці/бангладешці/роботи/whatever) заповнять вакансії.

Да не поедут сюда никакие непальцы. Во-первых в Катар им ближе где средняя зп 4000дол. Во-вторых не будет тут никаких массовых вакансий. Реальное кол-во вакансий прям сейчас сокращается с каждым ударом Шахеда, разве это не очевидно? Просто эйчары не успевают/не хотят их удалять с сайтов, поэтому и кажется что их много - а шлешь резюме и как воду кануло.
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:08

katso написав:
  flyman написав:Чекаєм коли іноземні спеціалісти (індуси/непепальці/бангладешці/роботи/whatever) заповнять вакансії.

Да не поедут сюда никакие непальцы. Во-первых в Катар им ближе где средняя зп 4000дол. Во-вторых не будет тут никаких массовых вакансий. Реальное кол-во вакансий прям сейчас сокращается с каждым ударом Шахеда, разве это не очевидно? Просто эйчары не успевают/не хотят их удалять с сайтов, поэтому и кажется что их много - а шлешь резюме и как воду кануло.

Вчора/позавчора писали на форумі, що особливо в Харкові намазано медом для гастарбайтерів.
flyman

Подякував: 1614 раз.
Подякували: 2858 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:31

Vadim_ написав:
  Hotab написав:
  Vadim_ написав:Згідно законодавства у 2021 пройшов ВЛК у ТЦК і СП , візнали придатним але НЕ ЗАПРОНУВАЛИ КОНТРАКТ навіть не натякнули , тобто не придатним визнали а у 2023 павестка оновить данніе

Зараз можна піти на контракт. Тим більше що борг за навчання все ще висить. Що заважає?
А там і шанс на досрочну пенсію по інвалідності..

, який борг ?,

За навчання! Що незрозуміло?
за навчання заплатили облігаціями і податками дід з бабою і батьки

Тобто за твоє навчання виявляється можуть платити батьки, а випускник військового ВУЗу що, з пробірки? За його навчання батьки не заплатили, що ти щоразу як нажрешся горілки розказуєш про навчання за чиїсь податки? :lol: :lol:

Коли пожежа то пожешники коли війна то військові

Так з біркою «військовий» (як і ти з біркою «робітник заводу») ніхто не народжується і ніхто з нею не помирає.
Ти побув робітником , але вже не робітник, а колгоспник. І з тебе питати за виточування болванок для снарядів виходить вже і не можна. А яким чином до того, хто колись був військовим у тебе є питання до самої його смерті? На відміну від тебе, екс-робітника заводу (який вивчився державою на податки інших людей, але раптом нікому нічого не винен) , екс-військовий винен все життя тобі? 😅
Як так?(с) :D
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 28 вер, 2025 11:58, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 396 раз.
Подякували: 2494 раз.

Профіль

4
4
3
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:54

ЛАД написав:
  Banderlog написав:

Не знаю, как где, но в Харькове телефон отбирают на входе в ТЦК у всех. Забираешь только при выходе.
А по медицине вы же, вроде, сами советовали вызывать скорую в часть. Или бесполезно?
скору совєтую. Но надіятись, що медик частини допоможе вискочити... медик там тож в зсу)
понятно шо не з тцк але сачкувати не дасть)
Banderlog

Подякував: 116 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 11:55

Schmit

Тобто якщо у інваліда ІІ групи є лише військовозобовязані сини і він не потребує догляду, то всі сини мають право на відстрочку по утриманню.

Як вам вдається ТАК інтерпретувати прочитане? :D
Якщо у людини потребуючої догляд є не військовозобовʼязані сини (близькі родичі) , то зобовʼязаному відстрочки нема, доглядати має не зобовʼязаний.
Якщо всі зобовʼязані (кілька синів), то відстрочку має лише один. Що там у вас не виходить?
Конкретно у нашого нового офіцера штабу сестра очевидно документально є громадянкою України, жодних оф.документів про виїзд на ПМЖ і відсутність у неї громадянства в ТЦК нема. Тому формально їх дії вірні. Слова к дєлу не приліпити.
Щодо тиску… Тут банлерлог вірно вказав: нема історії хвороби, в якій було б видно перебіг захворювання, то всі ці «у мене зараз тиск 200» - це не сприймається. Може ковтнув якусь таблу перед входом в ТЦК, може перехвилювався.
По нормальному мали б на дообстеження направити, але .. Там таких , хто розказує то про сітківку , то про потєряне дєло з фаршем - кожен перший. Слова ніхто не слухає, треба документи.
Якби я був в ТЦК :lol: , і до мене приїхав шумахер який розказує , що всі навколо овочі і флегмати, а він дєрзкій як пуля рєзкій, він був би у мене штурмовиком, там треба саме такі , , а в комедію «тиск 200 я б не повірив». З тиском 200 тошнять на ЗАЗ-968М в правому ряді, а не крутять пятнашки на смугах мегаполісу, розказуючи, що середня швидкість по місту у нього 60+. :mrgreen:
Hotab

Подякував: 396 раз.
Подякували: 2494 раз.

Профіль

4
4
3
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 12:10

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:Так і вам не платять в 45 згідно законодавства.
І ви могли піти на контрактну службу в армію і отримувати пенсію за вислугу років саме згідно законодавства.

Є лише законодавство і хатєлки (тобто лише слова про хочу...).
Третього нема.
А! Є - бєспрєдєл((( - це коли до слів додається своя реалізація своїх хатєлок.
Тобто законодавство написане так що враховує Ваші хотєлки і не враховує хотелки інших - хороше законодавство написане правильними можновладцями...
А законодавство яке вас не влаштовує - написане поганими можновладцями..
От тільки нюанс - і перше і друге -писали одні і ті самі люди...
От і виходить
Неможливо для різних груп написати одне законодавство,яке б влаштовувало всі групи....
Але можна громадянам цих груп, будувати життя таким чином щоб воно якнайменш залежало від написаного законодавства...

Приклад
У Львові архітектурний простір будують під велосипедистів.. бо є зам голови міста -голова асоціації велосипедистів
спортивні арени передають регбістам - бо другий зам голови - голова асоціації регбі...
мене радує що голова не має замів які очолюють асоціацію лгбт....
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2991 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 28 вер, 2025 12:11

Banderlog написав:

Почему наши люди так склонны к экстремизму?
Есть же компромиссное решение: иметь второй телефон, который можно в случае чего безболезненно сдать.
Я целый год ходил в военкомат, сдавал на входе телефон, и ни разу ни одна зараза не спросила, все ли телефоны я сдал?
ЗЫ прия явке на отправку телефоны не забирали. В учебку я приехал с телефоном, и он постоянно был со мной.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6481 раз.
Подякували: 21652 раз.

Профіль

133
82
38
2
Форум:
+ Додати
    тему