|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:18
budivelnik написав:Маніпулятори ( при чому погані) висмикують погані картинки і розтягують ПОГАНУ картинку на весь період... Але картинка має бути ПРАВИЛЬНОЮ.. От тобі правильна картинка .
Ну хід Вашої мислі на сімейні витрати я більш менш уявляю. Питання в іншому як вдавалось членам сімї витрати регулювати? Вони ж не тільки під Вашим впливом но і суспільства? От дивіться, ви ж базові потреби задовільняєте. Що мішає дочці потрати гроші виділені скажімо на котлета в університеті, на суші якщо вона знає шо дома котлета будуть?) Питаю серйозно без всяких підколів. Приміром мої дитсадовські взялись гратись в салон краси, хоть я декоративну косметику не одобряю і жінка не користується. Но це не помішало їм вимазатись фломастерами) суспільство впливає навіть в такому віці. Завтра замість морозива куплять лак для нігтів... Або замість кагору французьке шампанське) Базу ж я по любому дам... оно вже виноград нам тіки без кісточок подавай) Сподіваюсь хоть трохи зрозуміло спитався.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 116 раз.
- Подякували: 93 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:24
detroytred написав: budivelnik написав:давайте прикинемо Система координат сьогоднішня 10000 заробляє - 9500 витрачає Перший рік - +6000 тіло+600 на тіло %=6600 - мізер звичайно Десятий рік - 113 000 тіло + 1130 в місяць відсотки які рекапіталізуються під 12% Двадцятий рік - 489000 тіло +4800 в місяць Тридцятий рік - 1747400 тіло+17000 в місяць Цілий ЛЯМ просрали а чому?
А тому, що ти, як завжди, тупенько збрехав єралашика. Бо, як мінімум, не просрали, а витратили на своє споживання.
Ти вмієш аналізувати прочитане чи для кафедри марксизму-ленінізму - аналізувати було шкідливо того ви всі читачі? Перше - приклад віртуальний, але запропонований ЛАДом Друге - я цей віртуальний з допомогою екселя перевів в наочний.. Так от ТИ міг витрачати кожного місяця ВСЕ що заробив і так 30 років А міг відкладати по 500 в місяць не депо тих самих 30 років... І тоді через 30 років , міг НАЗАД забрати 180 000зекономлених... і в тебе б ще ЛЯМ залишився. Тепер розумієш чому при капіталізмі ВАЖЛИВО враховувати всі параметри ( і тривалість вкладень чи накопичень - один з найсуттєвіших)
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2991 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:25
budivelnik написав: detroytred написав:Ну і 40 тис. поточних на трьох дорослих, де одна ще й дівчина студентка, тобто по 13 тис. гривень --- це, так би мовити, впритул...
Тому твої діти маючи останній айфон - будуть чекати твоєї смерті щоб пожити самостійно , бо на квартиру в них немає.. А мої помучились  на 13000... зате не думають як наступні десятки років квартиру орендувати - бо вже мають свою. В цьому вся різниця І саме це головне в цитаті Багатий не той хто багато заробляє і не той хто мало витрачає - багатий той хто витрачає менше ніж заробляє...ПС ту Сибарит - шкода що немає лайків на цій гілці Люто плюсую , треба вміти таким малим набором слів так точно описати умови.
Оце так жах - жити якийсь час в орендованому житлі. Такий, як ото найманим працювати? До речі, з придбанням житла зара не поспішають виключно з причини війни, невизначеності. І ти в Сибарита впустив ключове --- хоббі. Щоб ота робота, була як хоббі. А не твоє "важко працював 30 років" і ще навіть 10 років тому навіть повну зміну стояв сам за прилавком і зараз до 10 часів вночі працюєш, коли не заважають інші (( Жгі про калорії в манці.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:31
Banderlog написав:От дивіться, ви ж базові потреби задовільняєте. Що мішає дочці потрати гроші виділені скажімо на котлета в університеті, на суші якщо вона знає шо дома котлета будуть?) Питаю серйозно без всяких підколів.
Так все просто Перше - вони знають (мама дочка) скільки їм прийде в руки станом наприклад на перше число Друге - вони знають що мають право залізти наперед ... з обовязковим поверненням в наступний період Третє - вони знають , що на суму яку вони не зможуть повернути- їх все одно обмежать в подальшому. Виглядає жорстко Насправді все просто Ми дійсно живемо без замашок з точки зору харчів + дружина з дочкою добре вміють готувати А шмотки то взагалі не питання... Якраз крема/парфуми/телефони - питання більш хворе... Але Завжди можна запитатись Дочки - тобі краще їздити на маршрутці чи дати електромобіль? ясно що та вибере останнє , але за той вибір їй треба з чимось погоджуватись і для мене. Жінки -ти до мами на мерсі поїдеш чи маршруткою... це як приклад Взагалі я важелі впливу напряму вже років 10 не використовую.. Просто час від часу мені кажуть що треба збільшити фінанси... і все. я як правило погоджуюсь , вони як правило не нагліють. Вони в мене не мажори, не знаю як воно буде років через 20, але якщо 20 років жінка/дитина не були мажорами , то не думаю що щось кардинально зміниться в наступних 20.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:32
Найвищі зарплати традиційно зафіксовані у столиці - 39 535 грн. Серед областей лідерами стали Луганська (32 541 грн)
"можем сєбє позволіть" в окупованій області найвищі зп платити ))
-
sergey_stasyuk555
-
-
- Подякував: 37 раз.
- Подякували: 35 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:35
detroytred написав:До речі, твій спів про депо показує що? Що капітал зростав без твоєї праці. Зростав. За рахунок праці ... інших.
Капітал завжди потребує щоб а - він мав власника б - ним хтось керував... Таксі також капітал , якщо я дам тобі в оренду машину вартістю в 20000 доларів замість твого велосипеда з рюкзаком глово - це збільшить твої можливості заробити і не просити милостиню під церквою. І що ти замість того щоб мені подякувати -почнеш маркса згадувати і розповідати що все що ти заробиш - твоє? При цьому Я тобі більше скажу.. Я віддав на депо -мені банкіри заплатили ти взяв кредит - ти заплатив банкірам Виходить що працювали банкіри а не ти зі мною... але в мен хоч є капітал....
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:36
sergey_stasyuk555 написав:Найвищі зарплати традиційно зафіксовані у столиці - 39 535 грн. Серед областей лідерами стали Луганська (32 541 грн)
"можем сєбє позволіть" в окупованій області найвищі зп платити ))
вже розглядали це питання в луганській області - 41 працівник по статистиці голова облради , прокурор і так далі....
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:40
budivelnik написав: detroytred написав:До речі, твій спів про депо показує що? Що капітал зростав без твоєї праці. Зростав. За рахунок праці ... інших.
Капітал завжди потребує щоб а - він мав власника б - ним хтось керував... Таксі також капітал , якщо я дам тобі в оренду машину вартістю в 20000 доларів замість твого велосипеда з рюкзаком глово - це збільшить твої можливості заробити і не просити милостиню під церквою. І що ти замість того щоб мені подякувати -почнеш маркса згадувати і розповідати що все що ти заробиш - твоє? При цьому Я тобі більше скажу.. Я віддав на депо -мені банкіри заплатили ти взяв кредит - ти заплатив банкірам Виходить що працювали банкіри а не ти зі мною... але в мен хоч є капітал....
І до чого цей спів? До конкретного прикладу --- ТВІЙ капітал зростає БЕЗ ТВОЄЇ ПРАЦІ.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:46
detroytred написав:ТВІЙ капітал зростає БЕЗ ТВОЄЇ ПРАЦІ.
1 Я не маю депозитів, бо мені мало капіталу, тому на фуфло типу дайте нам свої гроші під 15% при інфляції в 5% - я посміхаюсь і вкладаю туди де отримаю більше. А більше я отримую там де його контролюю. Правда рівні контролю як і прибутковості - різні.. От є вкладено в 2016 - 25000 і реінвестовано ще 15000 - з віддачею в 1000/місяць А є два вкладення одне 40000 в 2022 - віддача менше 400 друге 40000 в 2024-2025 - віддача 1000 місяць.... і те і те в таксі просто в різні моделі і те і те потребує контролю.. Але мене інше цікавить а що тебе вкурвлює те що я маю різні варіанти для вкладень , але тримаю при собі в той час коли в тебе також є що вкласти (наприклад продай свою трьохкімнатну, купи хатинку в селі і отриману різницю кудись вклади...) але в тебе або мізків(економічних практичних знань катма) або пята точка жим-жим... от ти так і живеш ніяк не вибравши куди тобі до розумних чи красивих... на розумного не тягнеш(фуражка заважає) а красивим але бідним - також не вийде, бідних жінки в твоєму віці не поважають...
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 30 вер, 2025 21:51
detroytred написав:Предметом було --- умова, що в такому випадку робота повинна бути хоббі.
якщо людина з задоволенням займається тридцять років і це заняття приносить крім морального ще й матеріальне задоволення - можна назвати це хоббі? Бо наприклад я знаю пацанів, працюють з металом, ковалі художньої ковки.... Фізично пашуть в рази більше від мене ( я б їх молоти в гарячих умовах, навіть не піднімав би).. а вони кажуть що це хоббі. то як ти й далі будеш до термінів чіплятись.. Якщо розкласти мій бізнес То найбільше я отримав з будівництва і там мені більше всього подобалось працювати . але там зашкальні напряги і дуже довгі терміни обороту капіталу... Тому можна будівництво -де я втратив найбільше здоровья - назвати моїм хоббі А торгівлю/оренду - де мої затрати мізерні - роботою Було ще таксі 10 років тому, але там добре коли співлкуєшся, а спілкування потребує певної поваги серед співрозмовників, а таку повагу важко отримати від якогось сопляка який не вміє з першої фрази визначати статус людини...
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1