Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?
От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
_hunter написав:[quote="5902402:Faceless"]Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Начало СВО - это довольно-таки "глазаоткрывательное" событие. А если быт - за 4 года-то - налажен, мелкие местные нэгаразды - стали привычны - с чего срываться-то с насиченого места? Нет, я не спорю - есть незначительная группка бездетных Ж, что все это время по разным странам катаются - но речь-то не про них. Да и их, в принципе, с баланса можно смело списывать.
Я так підозрюю Хантер в Німеччину з якогось Ростова переїхав Яке есвеоу?
Ну "кризис в ближнем заевропье". По терминологии ООН "агрессия против ...". Но что первый что второй варианты слишком длинные для удобного набора. Или местная пресса какое-то свое короткое название для происходящего придумала? [/quote]Війна для вас занадто складне слово чи що?
Faceless написав:....... Ой та ладно. Спочатку ж зірвався. І вже є досвід переїздів. Навпаки, ймовірність, що знов переїде, вище, правда, як додому так і знову в іншу країну
Нам-то что с этого?
Це я додав для більшої обʼєктивності. Тобто брєд оце про "за штири роки корені пустив і нікуди не поїде і не повернеться". Хто зірвався з місця раз (неважливо, з яких причин), переїде вдруге вже легше
Water написав:Гражданє-повертальщики, куди ви повернете сім`ю з Вовчанська та студента з Маріуполя? Є якісь реальні пропозиції?
От і я кажу - про повернення можно говорити тільки по відношенню до тих, кому є куди повертатись. Для тих, кому немає куди -- це не повернення, це переїзд. Відповідно, в опитуваннях треба чітко розділити ці категорії, і тоді, можливо, стане видно, що бажаючих саме _повернутись_ більше, ніж зараз публікують, а от бажаючих _переїхати_ близько нуля, що й зрозуміло, бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
Даже для тех, кому есть куда (не Мариуполь или Волчанск), это тоже не совсем повернення. Украина после войны будет... не совсем такая, как до войны.
При медиане 3400 уе о какой пропаганде не знаю чего вы писали? Я там вчера посчитал, что можно было купить за 3 года квартиру в любом городе, кроме Киева при зарплате 2000 уе. При 3600 это уже вполне можно даже в Киеве. А в других городах можно купить уже весьма приличную квартиру. Если вы не сумели, то... не буду комментировать. И если вы рискнёте сказать, что это невысокая зарплата для Украины, то могу только сказать, что вы зажрались.
То ви просто не знаєте передісторію. У пана вимоги ростуть швидше за доходи
бо кому спаде на думку переїжджати до України в нинішньому стані?
Ну фактор середовища (близького ментально) ви ж не будете заперечувати. Друзі ойтішники в Португалії вже майже 2 роки . Все добре , грошей вистачає. Нескучний досуг , серфінг, сайкл. Активні, не хомʼяки домашні., Але прямо кажуть що повернуться якщо стане безпечно , і зникне загроза призову. Або в свою чергу кажуть , якщо ти (ну типа я) а також інші з кола з ким спілкувались переїдуть, то вони залишаться там. Важко знаходити нове коло живого спілкування в іншій країні. Співвітчизники звісно є всюди, але або не дуже близько, або не підходять по духу. І люди почуваються трохи одиноко.
ЛАД написав:[quote="5902312:Faceless"] ........ Скажімо так, це консенсус з відкритих джерел, оцінки коливаються від трохи менше 300к і до трохи більше
Спасибо. Не очень понимаю, откуда такой рост.
Ріст порівняно з яким роком? Ця цифра +/- ще з 22 року (зростання останні роки є, але незначне), до того приростало швидше, і потроїлося за останні років 10
Я это как-то прозевал. Ориентировался на ту цифру, которую приводил BIGor (https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=5902222#p5902222), - 180 тыс.[/quote]Не знаю, звідки цю цифру взяв Бігор, але припускаю, що це тільки ФОПи з певними кведами. Доречі, вже близько половини перейшли на гіг контракти, держава тисне на компанії
_hunter написав:Начало СВО - это довольно-таки "глазаоткрывательное" событие. А если быт - за 4 года-то - налажен, мелкие местные нэгаразды - стали привычны - с чего срываться-то с насиченого места? Нет, я не спорю - есть незначительная группка бездетных Ж, что все это время по разным странам катаются - но речь-то не про них. Да и их, в принципе, с баланса можно смело списывать.
Я так підозрюю Хантер в Німеччину з якогось Ростова переїхав Яке есвеоу?
Ну "кризис в ближнем заевропье". По терминологии ООН "агрессия против ...". Но что первый что второй варианты слишком длинные для удобного набора. Или местная пресса какое-то свое короткое название для происходящего придумала? 🤔
СВО - это чисто российский термин, который ты использовал. Значит, ты его используешь и довольно часто
Вот так ты расслабился от баварского пива и спалился )
Ви багато що прозівали... Айтішники -це яскравий приклад зростання рівня послуг у ВВП будь-якої країни яка пробує закріпитись вище середини з загального списку країн.
ПС у ВВП - податки( а це ПОСЛУГА ) становлять 35-42%.... Ви й далі будете дивуватись що в сучасної країни рівень доданої вартості від послуг більше 70% ? ППС якщо в країні 300 000 айтішників з 12 млн працюючих - 2,5% , отримують рази в 3-4 більше ніж середньостатистичний-то тільки вони створюють 7-10% ВВП держави.
Знову ти вигадуєш, 95% ІТ-шки в Україні - аутсорс, 5% - продукт. Ті що аутсорс - продають дешеву свою робочу силу на Захід, і по факту продукт створюється на Заході. Так, факт експорту послуг є, але створення ВВП/кінцевої продукції - нема. Я коли пишу код, то він власність компанії з США, хоч іноді цікавтеся питанням а не меліть дурощі.