|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:20
Країни ЄС не готові назвати Україні дату вступу, — Reuters
Глава зовнішньої політики Європейського Союзу Кая Каллас заявила в неділю що уряди країн ЄС не готові назвати Україні дату вступу, незважаючи на вимогу президента Володимира Зеленського.
Уряди багатьох країн ЄС вважають, що дата вступу в 2027 році, як і будь-яка інша фіксована дата, є абсолютно нереалістичною, оскільки вступ до ЄС є процесом, що базується на заслугах і просувається вперед лише за умови прогресу в приведенні законодавства країни до стандартів ЄС.
-
Xenon
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 324 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:20
_hunter написав:Вы уверены? - тут недавно один "воротила" пытался доказать, что именно он НДС платит. Но то такэ...
Що про дурня який якщо чогось не знає - то відразу бреше? 1 Бізнес платить з доходів, якщо доходів нема - то йому й платити нічого 2 Доходи бізнесу залежать від платоспроможного попиту 3 Платоспроможний попит створюють працівники бізнесу і податки бізнесу які виплачуються Бюдетникам. Тому Так, Покупець купує ТОВАР/послугу а не платить ПОДАТКИ Податки платить той хто товар/послугу - СТВОРИВ і продавши його отримав компенсацію за створення під назвою ціна... І з цієї компенсації і сплачуються податки. Чим більше бізнес хоче отримати - тим вищі в нього зобовязання по податкам.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 294 раз.
- Подякували: 3004 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:25
_hunter написав: alex_dvornichenko написав: _hunter написав:Там, вроде, ВС повышать планируют? - вы в этой связи его сами планируете платить? - или на "покупателей" переложите? 🤔 Бизнес сам ничего не платит. Естественно, что бы маржинальность бизнеса оставалась плюсовой, доп затраты пойдут в цену. Просто себестоимость увеличится на размер того, что планируют и примут. Когда примут, естественно.
Вы уверены? - тут недавно один "воротила" пытался доказать, что именно он НДС платит. Но то такэ...
Уверен. Платить со своих это благотворительность. Я тоже плачу ПДВ, именно я, но не со своих, я податковий агент в данном ключе. P.S. Хотя если впадать в житейское, это это уже мои деньги, раз попали ко мне и распоряжаюсь ими я. Но я считаю что "мои" - это чистая прибыль, после выполнения всех налоговых и социальных обязательств.
-
alex_dvornichenko
-
-
- Подякував: 43 раз.
- Подякували: 127 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:31
_hunter написав: alex_dvornichenko написав:Вообще то я про себя. Я работающий бизнес. Мы не закрываемся, но цены своих услуг подняли, что бы выжить. И все вокруг, кто не закрылся - подняли.
Там, вроде, ВС повышать планируют? - вы в этой связи его сами планируете платить? - или на "покупателей" переложите? 🤔
а яка доля ВС в загальній собівартості? якщо він зросте на 1%, на скільки збільшиться собівартість? чи це взагалі варто враховувати? дуже складні питання, чи не так? 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 819 раз.
- Подякували: 1736 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:31
budivelnik написав:Де жах-жах і ужас-ужас?
в економіці. Просто порівняйте як змінилась купівельна спроможність родини солдата за 2023 рік (від січня до грудня) і як - за 2025. І порівняйте як змінились витрати, скажімо у виробника дронів в 2023 році і в 2025.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 939 раз.
- Подякували: 647 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:32
Дюрі-бачі написав:budivelnik головне однаково міряти однаковими інструментами і порівнювати з якимось еталоном де нема війни, наприклад Казахстаном. В 2022 в нас було дуже погано, в москалів - дуже добре в 2023 в нас погано, в москалів - добре в 2024 в нас погано, в москалів - ну так собі в 2025 в нас дуже погано, в москалів - погано. в 2026 в нас буде жахливо, в москалів - дуже погано...
я бачу дуже строго формальні порівняння. а по якому еталону? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:32
Дюрі-бачі написав: budivelnik написав:Де жах-жах і ужас-ужас?
в економіці. Просто порівняйте як змінилась купівельна спроможність родини солдата за 2023 рік (від січня до грудня) і як - за 2025. І порівняйте як змінились витрати, скажімо у виробника дронів в 2023 році і в 2025.
а у вас є й ті, й ті цифри? чи це так, приклад? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:33
Shaman написав: _hunter написав: alex_dvornichenko написав:Вообще то я про себя. Я работающий бизнес. Мы не закрываемся, но цены своих услуг подняли, что бы выжить. И все вокруг, кто не закрылся - подняли.
Там, вроде, ВС повышать планируют? - вы в этой связи его сами планируете платить? - или на "покупателей" переложите? 🤔
а яка доля ВС в загальній собівартості? якщо він зросте на 1%, на скільки збільшиться собівартість? чи це взагалі варто враховувати? дуже складні питання, чи не так? 
Ничтожно мало. Проблемы с поломками основных средств вызывают на порядки большие траты, чем ВС и часто даже всех наголов вместе взятых.
-
alex_dvornichenko
-
-
- Подякував: 43 раз.
- Подякували: 127 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 лют, 2026 20:35
alex_dvornichenko написав: _hunter написав: alex_dvornichenko написав:Бизнес сам ничего не платит. Естественно, что бы маржинальность бизнеса оставалась плюсовой, доп затраты пойдут в цену. Просто себестоимость увеличится на размер того, что планируют и примут. Когда примут, естественно.
Вы уверены? - тут недавно один "воротила" пытался доказать, что именно он НДС платит. Но то такэ...
Уверен. Платить со своих это благотворительность. Я тоже плачу ПДВ, именно я, но не со своих, я податковий агент в данном ключе. P.S. Хотя если впадать в житейское, это это уже мои деньги, раз попали ко мне и распоряжаюсь ими я. Но я считаю что "мои" - это чистая прибыль, после выполнения всех налоговых и социальных обязательств.
а якщо ПДВ ще оптимізувати... 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-