Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:14

ЛАД написав:Шампанское может быть "советское", а может - французское.

Шампанське може буть тільки ігристе вино, вироблене у регіоні Шампань.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 228 раз.

Профіль

Скільки потрібно для FIRE в Україні

prodigy написав:
  ЛАД написав:Послушал вчера (случайно выбросило): На 4-ой минуте вопрос: "Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Києві?"
Янина отвечает, что "десь тисяч 50". С учётом 2 детей и 11 тыс., кот. она платит за дом. + гуртки, харчування и т.д.
Лукавит или действительно так? Киевляне, что скажете?

це фігня, подивіться краще розрахунки банкіра(чи експерта) скільки потрібно накопити грошей , що на пенсії)після 60 років ні в чому собі не відмовляти-у нього вийшла сума від 315+тис доларів

Це net worth (чисті активи: тобто всі активі що є мінус іпотека та інші кредити), чи готівкою?
Це в якій країні? Для США мало, для Філіпін/України багато.
https://fi202x.blogspot.com/2021/05/fire-2021.html
Думаю, на даний момент, з врахуванням інфляції з 2021 суму в USD потрібно збільшити на чверть з $32K до $40K (1/2 квартира + дача, 1/2 ОВДП+депозити+готівка)
Востаннє редагувалось flyman в Вів 30 вер, 2025 20:17, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1614 раз.
Подякували: 2859 раз.

Профіль

1
3

sergey_stasyuk555 написав:
  andrijk777 написав:Ніщета - це саме дешеве пиво і рідко. Хто пива не любить - значить "вообще не пить".
Ніщета - це коли ти сильно економиш на їжі, тобто їжі хватає, але купляєш саму дешеву їжу.
будівельник каже, що пересадити сім'ю на манку або хліб і воду - це не знущання і ніщета, а підвищення капіталізації.
його заброньовані синки мабуть досі на ничку від баті пиво п'ють ))

Мій підхід інший
Кожен МАЄ ПРАВО СЕБЕ обмежити як хоче
і не має права обмежити МЕНЕ
При цьому
Той хто від мене залежить -ЗОБОВЯЗАНИЙ прислухатись до моїх порад, і при цьому МАЄ ПОВНЕ право жити окремо і не бути від мене залежним.
Таким чином
Два сини і одна донька мають свої сімї і всередині своїх сімей вирішують яку економічну поведінку вибрати виходячи з своїх потреб і доходів.
Тільки моя дружина і молодша яка ще вчиться-змушені прислухатись до моїх вказівок... але ці вказівки не лізуть в те куди і як вони вирішили витратити 40000 поточних.. Це їх право +їх вибір.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2991 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:16

Сибарит написав:
  budivelnik написав:для того щоб ПОЧАТИ з нуля в 25 років - треба жити за 10000 заробляючи 30000
і тоді в 60 років зможеш витрачати 150 000 ... при цьому на поточні всього 40000

И тогда можно будет лежать под пальмой и есть бананы (с) 😁
Якби не війна - я б вже це робив років три....
З уточненням -під соснами , але на березі моря....
Швидше за все в Хорватії....
Там де пальми -мені зажарко.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:17

Сибарит написав:
  budivelnik написав:для того щоб ПОЧАТИ з нуля в 25 років - треба жити за 10000 заробляючи 30000
і тоді в 60 років зможеш витрачати 150 000 ... при цьому на поточні всього 40000

И тогда можно будет лежать под пальмой и есть бананы (с) 😁
кому тих бананів на старість треба?
внуки зможуть лежати під пальмой і їсти банани) або поставити все на зіро чи спустити на кокаїнум .
Banderlog

Подякував: 116 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:21

budivelnik написав:Мій підхід інший
Кожен МАЄ ПРАВО СЕБЕ обмежити як хоче
і не має права обмежити МЕНЕ
При цьому
Той хто від мене залежить -ЗОБОВЯЗАНИЙ прислухатись до моїх порад, і при цьому МАЄ ПОВНЕ право жити окремо і не бути від мене залежним.

тепер спробуй "осознать" те що ти написав з іншої "колокольні" - членів своєї родини, яких ти піддавав тортурам поки вони не звалили і не перестали бути твоєю сім'єю.
sergey_stasyuk555

Подякував: 37 раз.
Подякували: 35 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:23

budivelnik написав:........
Є два рівні незадоволення
Перший(корисний) - мотиваційний, саме він змушує нас підняти дупу з табуретки і починати щось робити
Другий(шкідливий) - нам всі винні - цей до толку не приводить і перетворює життя в ад..
Ви про який?
ПС
А те що хтось виїзжає - не заперечує мого
Багатий той хто витрачає менше ніж заробляє...
Адже один з мотивів виїзду - це досягнути озвученого мною постулату.

Вариант - человек не доволен уровнем своего материального благосостояния, но бросать любимую работу не хочет. Что он может "починати щось робити"? Только уехать на Запад, если есть возможность продолжать там работу по любимой специальности. Как по мне, это не означает "підняти дупу з табуретки". Это называется воспользоваться трудом поколений чужой страны, потому что своя оказалась ни на что не способна.
И если такие люди будут уезжать, то ничего и не будет.
С выделенным вами спорить не буду. Определение, конечно, оригинальное. Тянет на премию, но не Нобелевскую.
Я вам уже как-то задавал вопрос. Ели человек зарабатывает 10 тыс. грн , а живёт на 9,5 тыс., он богатый. Допускаю, что вы ответите - да. Но вы будете единственный в Украине, кто так ответит.
ЛАД
2

Подякував: 5359 раз.
Подякували: 4861 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:26

ЛАД написав:
  budivelnik написав:.......
такий собі Лад -твердо переконаний що російська+ заводи - зроблять всіх багатими , але чому він не може пояснити чому така "чудова" імперія маючи і російську і заводи - розсипаплась
такий собі воєнпенс - твердо переконаний що варто можновладцям працювати більше-і всі відразу отримають ману небесну

Я никак и никогда не связывал "російську" с богатством.
А заводы таки нужны. Китай разбогател, главным образом, благодаря заводам. Торговля вторична.
воєнпенс никогда не утверждал, что "всі відразу отримають ману небесну". Но для того, чтобы отримати щось не через 300 років, реформы нужны. Вашими методами мы будем повторять путь развитых стран, которые шли к сегодняшнему уровню столетиями. + им было легче за счёт колоний.
Но за эти 300 лет развитые страны уйдут далеко вперед.
А спеціально треба БРЕХАТИ ?
1 Я писав три покоління=50-100 років... це точно не ТРИСТА
2 Півтора покоління ВЖЕ пройшло , а ви все дрочите на можновладців
3 Марксизм вже стародавня історія..
він ще так сяк працював 100-200 років тому
коли основою ВВП було
Земля+ПРАЦЯ
Вже в другій половині 20-го століття , звязка стала
земля+праця+капітал, при чому земля +праця= 10% світового ВВП
праця+капітал=90% світового ВВП

Провідні економісти показують подальше зміщення вправо...
як приклад
в 7 містах США і 2 містах Китаю - таксі вже РОБО
тобто праця людини в цій галузі через років 20 буде дорівнювати нуль... а це 30% світової економіки(логістика)
і станеться те що відбулось з конями в США
було на двох людей-один кінь
стало -коні тільки в зоопарку.

Тепер про розвиток
В другій половині 20-го століття -всі розвинуті країни відмовились від колоній, бо витрати на колонії були вищими ніж користь від колоній
тому брехня про те що компютеру побудували за рахунок негрів в Африці-не повинна розповсюджуватись

А раз так
То розвиток відбувається тим швидше чим
а - більше людей його підтримує
б - менше впирається...

Тому
В Польщі Бальцеровича підтримало 30% активних... які переперли 70% тих хто впирався, але при цьому прийшлось пожертвувати Бальцеровичем

Якщо ж взяти окрему сімю ( а-ля моя) і припустити що я прийняв рішення проводити реформи - то відкритого опору не буде, а якщо дружина вірить то не буде й скритого
і саме тому рівень моєї сімї обігнав середній рівень Польщі і добрався до середнього рівня Швеції за тих самих 30 років...

Якби по такому принципу пішла більшість (хоча б 30%) ми б йшли нога в ногу з поляками.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:31

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Вариант - человек не доволен уровнем своего материального благосостояния, но бросать любимую работу не хочет. Что он может "починати щось робити"?
Мені не подобалось торгувати( і не подобається до зараз) і подобалось будувати
Але збанкрутувавши в будівницві в першому заході( проблема була не в мені, а в фінансових питаннях-замовники погано розраховувались а варіантів тиску на них не було), я спочатку заробив капітал в торгівлі, який дозволив почати будувати за власні коши з мінімальним залученням кредитних... і саме на будівництві був зароблений основний мій капітал....
Якби ж я пив пиво в пивбарі розповідаючи який несправедливий світ - то навряд чи сьогодні зміг би так як зараз виступати.
Висновок
Труси-хрестик
Або любиш те чим займаєшся і тобі пофіг що недоплачують
або міняєш місуе праці на те яке задовільнить ТВОЇ потреби
а плакати/колотись але жерти кактус - багато розуму не треба.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 30 вер, 2025 20:31

Vadim_ написав:А про пенсионеров , звичайних , на 3500 грн. не на разі?

як казав один алкаш - "с пєнсіямі ето отдєльная тєма" ))
"вам хорошего настроєнія і здоровья"...
sergey_stasyuk555

Подякував: 37 раз.
Подякували: 35 раз.

Профіль

Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Сибарит і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор