Помню как в далёком детстве читати вивчившись , на пачці циарок "Пріма" і "Ватра" було написано тютюнева фабрика місто ... , А ще пам'ятаю - махорка , була у світло коричневих бумажняних пакунках розміру з брусок мила, мій дід використовував її коли долядав за вуликами(віданяв бджіл від меду ) , а сусідський дід курив затаривая в самокрутку, а баба пересипала одя шоб міль не поїла
Саме тютюнЕва? Бо це було написано на болгарських сигаретах, тіпа ТУ-134, Шипка, ВТ. Пріма, Ватра це тютюнОва фабрика.
У мого діда був тютюн під назвою- самосад, ріс на городі, сушився у сараї, дід різав його на вулиці. Коли курив, в радіусі метрів 50 дохло все тіпа молі, або комарів, тому бджіл в нас не було. На рибалці з дідом потрібно було сидіть десь метрів 10 від нього, ближче можна було здохнуть самому, але на цій відстані дохли всі комарі.
ЛАД написав:Хочу напомнить один интересный исторический факт - план Моргентау. Вкратце можно посмотреть здесь - . Был предложен в сентябре 1944 и заменён планом Маршалла. Там есть ряд интересных моментов.
...в результате этих мер уровень жизни немецкого населения резко снизился[1], и распространился послевоенный голод. Деиндустриализация приводила к лишению работы сосредоточенных в городах промышленных рабочих, и, по цепочке, обслуживающих промышленность банковских и управленческих служащих, лишало платёжеспособного спроса сферу городских услуг, медицины, образования, культуры; а высокопроизводительное аграрное производство было, с одной стороны, неспособно занять высвобождающиеся трудовые ресурсы, а с другой, также теряло платёжеспособный рынок производимых продуктов. В 1947 году экс-президент США Герберт Гувер, после посещения деиндустриализуемой Германии, писал: «Это иллюзия, что аннексированная Новая Германия может быть превращена в аграрное государство. Это недостижимо, пока мы не уничтожим или не вывезем из неё 25 млн человек.» — Герберт Гувер
У нас случайно не реализуется аналогичный план?
Заодно рекомендую шаману как экономисту посмотреть - "Международное экономическое совещание в Москве (1952)". Думаю, будет интересно. Полагаю, вам, когда вы учились, об этом не рассказывали.
ЛАД написав:У нас случайно не реализуется аналогичный план?
Украина как часть анти-Запада сначала проиграла в холодной войне к 1991, потом как периферия-лимитроф Запада проиграла в войне-реванша. Вот нас деиндустрилизируют то те, то другие
fler написав:yanyura Що ж поробиш, ми тут попереджали, що такий вибір для нас нічого доброго не принесе. Зараз нам всім потрібні віра і згуртованість, інакше втратимо країну. Дякую Вам за ваші пости, ви мене надихаєте. Тримаємось.
ЛАД написав:Пословицы, поговорки, фольклор, литература в конце концов... Всё это тоже обогощает язык.
Велике питання - чи існує російський фольклор взагалі. Що в казок, що в пісень, якщо копнути - є конкретні автори і всі не старші Пушкіна. Або вкрадені-присвоєні в "народів росії"
недавно дізнався, що "ізбушка на курьїх ножках" нагло вкрадена в скандинавів
fox767676 написав:Не было никакого Николая , ребята И международного права не было, и европейских ценностей, и всепобеждающей руки рынка Все это ментальные идолы, которых подселили в ваше сознание ловкие манипуляторы И как всякие идолы они падут Был Ющенко, были герои майдана, был джонсонюк, был притула со стерненко Теперь растоптаны и осмеяны посмотрите, так выглядите вы глазами непредвзятого наблюдателя
Коли хтось помер в ТЦК, то хор безапіляційно співає - вбили, вбили ... Не зважаючи на обставини
Коли хтось саме вбив співробітника ТЦК - або мовчання, або підтримка вбивства, або "все неоднозначно" ...
"Хтось помер"..., але "саме вбив"... і "безапіляційно"...(до речі - ти колись будеш грамотно писати?) Ти ж перший тут верещиш, що потрібно дочекатись розслідування і суду і т.д., а тут безапеляційно, "не зважаючи на обставини", вирок виписуєш.
ЛАД написав:батьки зі сходу теж в більшості хотіли в Європу бо там добре живуть. І пенсії/зарплати там вище, ніж у РФ. Таких, що хотіли в РФ, було дуже небагато. І війну більше отримали саме батьки, якщо врахувати, що середній вік бійців ЗСУ – приблизно 43-45 років.
В 1991 году эти людям было 12-13 лет. Именно Ваше поколение про**ло страну, разоружило её, выбирало популизм, а не будущее. Ваше поколение оставило нам войну, а теперь рассказывает о том, какие мы неправильные граждане.
Востаннє редагувалось АндрейМ в Суб 06 гру, 2025 12:39, всього редагувалось 1 раз.
Вітаю всіх українців з днем святого Миколая! Нехай він принесе мир і спокій у кожну родину. Сподіваюся, що він також надішле кацапам гідний бумеранг.[/qute] а шо це ви за всіх розписуєтесь? В більшості Миколай 19 грудня як і був) Ви ще нас з ханукою привітайте)
Тигренятко, я вітаю тих, хто сьогодні святкує, а ти проходь повз)). Хоча ти маєш святкувати день ЗСУ чи нє? Захисників я теж вітаю!
Вітаю всіх українців з днем святого Миколая! Нехай він принесе мир і спокій у кожну родину. Сподіваюся, що він також надішле кацапам гідний бумеранг.[/qute] а шо це ви за всіх розписуєтесь? В більшості Миколай 19 грудня як і був) Ви ще нас з ханукою привітайте)
Тигренятко, я вітаю тих, хто сьогодні святкує, а ти проходь повз)). Хоча ти маєш святкувати день ЗСУ чи нє? Захисників я теж вітаю!
так і пишіть, пані професоршо, "тих що святкують" а не "всіх українців". Вам ж не приходить в голову вітати "всіх українців" з днем зсу? як ви собі уявляєте те моє святкування дня зсу? Я на службі з 6 30 до 20 00, завтра на 6 30 маю приїхати а потім з 8 00 до 8 30 після завтра добовий наряд. Ну мож випю в вечері стакан водяри.