Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28532854285528562857 ... 2859>
Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2025 22:22

Класне запитання
  Gastarbaiter написав:А можна 364 дні оплачуваної відпустки, а 1 день роботи?

Після третього курсу університету студенти їхали на виробничу практику на реальні робочі місця.
Мені досвідчені старшокурсники дали таку пораду: влаштовуйся там, де фіксована ставка, а не там, де оплата від обʼєму зробленого. Будеш у виграшу, хоча теоретично зарплатня нижче.
Так і вийшло: ми з двома приятелями пішли слюсарями в Ремонтно-інструментальні майстерні.
То працювали, то байдикували.
А ось хто погодився на роботу на штампоаочних станках, той працював як папа Карло, але без досвіду роботи перевищити фіксований оклад не змогли.
В результаті у нас трьох практика виявилася кращою, бо ми облазили всі цехи заводу та мацали/включали всі станки.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 21 чер, 2025 06:44, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Подякував: 3982 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 20 чер, 2025 23:23

rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:А можна 364 дні оплачуваної відпустки, а 1 день роботи?

На самом деле, это чисто теоретически.
Фактически, не один работодатель не станет платить без каких-либо иных мотивов (ребенок, жена, любовница) наемному работнику 364 дня в году отпускных.
Пока еще тут в частном бизнесе капитализм.
...

Все даже еще интереснее: часто работники, ощущая давление (пусть даже неявное) - в отпуск недохаживают. И при увольнении весь этот "недовыхоженный" отпуск приходится выплачивать - а его за года работы может порядочно накопиться. А если обязательного лимита нет - ничему и накапливаться.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 487 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 00:13

Якщо порахувати ті дні, коли на роботі немає термінових завдань і я просто займаюся своїми справами, то, мабуть, десь під 100 днів на рік назбирається. Якщо рахувати в годинах, то взагалі десь 150.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 614 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 07:01

Gastarbaiter написав:Якщо порахувати ті дні, коли на роботі немає термінових завдань і я просто займаюся своїми справами, то, мабуть, десь під 100 днів на рік назбирається. Якщо рахувати в годинах, то взагалі десь 150.

Это зависит от контракта и от работодателя.
Чисто теоретически, может сэлери и выгодней.
Но на практике может оказаться так, что свои обязанности хоть из шкуры лезь - обяззан выполнить хоть 24/7 работай.
А когда будет ситуация, что вроде как делать нечего, то руководство что-то придумает - уволит кого-то и на теббя перекинет его работу. Или просто увеличит круг обязанностей. В общем, зависит от работодателя.
В этом плане надо держаться от "русских" подальше.
rjkz

Подякував: 8621 раз.
Подякували: 5431 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 07:13

Еміграція, заробітчанство

Є еміграція БЕЗ заробітчанства.

Свого роду трагічна але оптимістична історія.
Лютий року 2022: війна. Іде евакуація із Києва, Дніпра, Запоріжжя та інших міст.
На залізничних вокзалах - справжній «дурдом».
На одному з вокзалів отримав інфаркт мій знайомий, який раніше нічим не хворів.

На іншому залізничному вокзалі в умовах «дурдому» перебуває 14-ти річний хлопець: тато та мама перевіряють наявність документів для виїзду хлопця за кордон. Буде їхати один.
Маршрут далекий: Норвегія. Там вже багато років мешкає бабуся цього хлопчика.
Все пройшло добре: хлопець розумний, кмітливий та через Польшу прибуває до бабусі - та мешкає неподалік від Осло.

Війна продовжується безкінечно і ось вже хлопчику виповнюється 18 років.

Останні 2 роки вчився в місцевому коледжі.
Отримує від Уряду Норвегії допомогу в сумі 800€ (на руки попадає тільки 650). Бабусі приємно: онука є за що годувати…
Готуються до вступу в один із норвезьких університетів.
Зараз прибув на відпочинок з холодної Норвегії в сонячну та теплу Анталію.
Не один: з гарною та слухняною 16-ти річною дівчиною…
В який університет вступатиме - ще не вирішив…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 11:36

akurt написав:Війна продовжується безкінечно і ось вже хлопчику виповнюється 18 років.
Зараз прибув на відпочинок з холодної Норвегії в сонячну та теплу Анталію.
Не один: з гарною та слухняною 16-ти річною дівчиною…

Спитав знайомого турка, він деякий час працював в якомусь отелі саме в Анталії. Дослівно: діти до 18 років у Туреччині(незалежно від країни походження) вважаються неповнолітніми, згідно законодавства він точно не скаже як і шо, але у адміністраторів є відповідна інструкція- у разі спроби когось заселитись в отель з неповнолітньою дитиною(і це не батьки), адміністратор зобов`язаний викликати поліцію і особисто він це точно зробить.
слухняною 16-ти річною дівчиною…

Це як? Поясніть.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 11:58

Пояснити дуже легко:
1. Дійсно, за законами Турецької республіки діти до 18 років вважаються неповнолітніми. Але я написав, що хлопцю 18 років виповнилося - День народження був вчора.
2. Він НЕ заселявся в готель. Все простіше: батьки приїхали на авто також в Анталію "на побачення із сином" - будуть в Анталії 1,5 місяця. Ось він з дівчиною і мешкає НЕ в готелі.

Мені більш цікавим є питання про те, в якому університеті буде вчитися - я говорив з його батьком вчора - він точно ще не знає. Було би цікаво дізнатися про умови навчання.
Про навчання в Норвегії ніколи нічого не чув.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 12:19

rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:Якщо порахувати ті дні, коли на роботі немає термінових завдань і я просто займаюся своїми справами, то, мабуть, десь під 100 днів на рік назбирається. Якщо рахувати в годинах, то взагалі десь 150.

Это зависит от контракта и от работодателя.
Чисто теоретически, может сэлери и выгодней.
Но на практике может оказаться так, что свои обязанности хоть из шкуры лезь - обяззан выполнить хоть 24/7 работай.
А когда будет ситуация, что вроде как делать нечего, то руководство что-то придумает - уволит кого-то и на теббя перекинет его работу. Или просто увеличит круг обязанностей. В общем, зависит от работодателя.
В этом плане надо держаться от "русских" подальше.

В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.
BIGor

Подякував: 1446 раз.
Подякували: 1856 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 13:38

BIGor написав:В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 614 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 13:48

Re: Еміграція, заробітчанство

Писав тут про сусіда, який сидить в Німеччині.
Мама, майже дружина і дочка поїхали його відвідати.
В результаті неповнолітніх майже дружину і дочку не пустили, бо то якесь окреме обмеження його вироку. Маму пустили, і не відомо з якою метою їм навіть виділили окрему "квартиру" на 24 години...
Із її слів: умови проживання терпимі, годують нормально, змушують працювати, а саме носити дошки і фанеру на якомусь виробництві меблів, платять по 300 євро в місяць. Із того що скаржилась - в нього щоденні сеанси з "мозгоправом" від яких він трохи божеволіє: почав сумніватися в тому, що він не винуватий і його засудили незаконно, став сильно віруючим, ходить до церкви і постійно кається, що "зламав життя майже дружині". І то він ще лише 9 місяців сидить із 5 років ( після 3 можуть відпустити за хорошу поведінку)
Дюрі-бачі

Подякував: 870 раз.
Подякували: 631 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 28532854285528562857 ... 2859>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: flyman і 2 гостей