Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2853285428552856
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 16:14

Дюрі-бачі написав:Писав тут про сусіда, який сидить в Німеччині.

Так а я про шо? А він ще за університет питає. Умови в Німеччині мабуть відрізняються від турецьких.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 216 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 16:29

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.
BIGor

Подякував: 1445 раз.
Подякували: 1854 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 16:44

BIGor написав:
  Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Хлопці, ви ж знаєте, що навантаження може відрізнятися не лише у офісах однієї і тої самої компанії в різних країнах, але навіть і в межах одного офісу, та навіть одного проекту, але в різних командах. Бо це не тільки від керівництва залежить (хоч і від нього також), але і від колег у команді.

Я, наприклад, не поміняв би свою команду разом її керівництвом і на плюс 25% до зп. Бо працювати на розслабоні це набагато менше шансів вигоряння, а невеликий плюс у грошах не компенсує це. Так, можна трохи потерпіти (в межах кількох років) хіба що отримуючи зп на 50% вище ринку. А інакше треба слати їх в дупу зі своїми вимогами овертаймів
The_Rebel

Подякував: 95 раз.
Подякували: 187 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 17:07

BIGor написав:По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Таке враження, що то якийсь український ФОП з 90-х, а не відділ солідної фірми у цивілізованій державі.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 612 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 17:15

The_Rebel написав:Хлопці, ви ж знаєте, що навантаження може відрізнятися не лише у офісах однієї і тої самої компанії в різних країнах, але навіть і в межах одного офісу, та навіть одного проекту, але в різних командах. Бо це не тільки від керівництва залежить (хоч і від нього також), але і від колег у команді.

За 20 років трудової діяльності ніколи не було такого, щоб овертайми не компенсувалися в той чи інший спосіб. Та й взагалі такого, щоб овертайми були нормою, теж не було. За роки праці в аудиті та потім у фінансових відділах усі випадки, коли доводилося працювати більше 8 годин, були наслідком власної ліні та відкладання роботи на останній день перед дедлайном.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 612 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 19:05

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Таке враження, що то якийсь український ФОП з 90-х, а не відділ солідної фірми у цивілізованій державі.

Було б добре, якби це був ФОП. Але нажаль така "американська" реальність. Впринципі якщо трохи вивчити систему - можна якось "пропетлять".
BIGor

Подякував: 1445 раз.
Подякували: 1854 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 19:51

akurt написав:Нова цікава картинка - тепер про рівень податків в країнах Європи.
Зверніть увагу на країни, виділені жовтим кольором…
Зображення

То бред, подивіться зарплатну відомість там певно до 30% від загал ного нарахування йде на податки, частину платить роботодавец: частину працівник. Я не хочу розписувати, спитайте gpt чат. Якщо мова про фоп то дадається єсв , якщо мова про всіх то ще військовий збір .
yama

Подякував: 9185 раз.
Подякували: 1068 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 21 чер, 2025 19:57

akurt написав:Нова цікава картинка - тепер про рівень податків в країнах Європи.
Зверніть увагу на країни, виділені жовтим кольором…
Зображення

Зарплата працівника "на руки": 77 000 ₴
Витрати роботодавця: зарплата 100 000 + ЄСВ 22 000 = 122 000 ₴

122 000 / 100 = 1220 (1%)

122 000 - 77 000 = х

Х/ 1220 = 36% ось і є податок

Тепер Давайте для власника бізнесу

Якщо 100 000 ₴ — це дохід (націнка до оподаткування), то після сплати всіх податків (18 % податок на прибуток + 5 % ПДФО + 5 % військовий збір), власник отримає приблизно 73 800 ₴ в готівку.
Потрібно відняти 26,2 %, щоб із 100 000 грн залишилось 73 800 грн.

Тобто загальне податкове навантаження у цьому випадку — 26,2 %.

Тепер де тут 18?

Я таки взяв gpt
yama

Подякував: 9185 раз.
Подякували: 1068 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 2853285428552856
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти