Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2889289028912892
Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 12:12

Еміграція, заробітчанство

Людство має різні видатні досягнення: колись це були аспірин та антибіотики, транзистор та ракета.
Потім придумали вакуумні бомби та дрони.

Наука говорить, що все може підкоритися громадянину України.
Крім одного: туалети в містах.
Тут проблема, яку не може вирішити ні Київ, ні Дніпро, ні Львів… я взагалі не памʼятаю і не знаю, де можна людині попасти в туалет. В тому ж Львові - розказують люди - ніби то відкрили туалет на 2 «посадкових» місця. Цікаво, що інваліди Першої світової війни можуть відвідати безкоштовно.
Важко буде нашим українцям, які повернуться після закінчення жахливої війни в Україні, звикнути до платних парковок на кожному кроці та практично повної відсутності туалетів на вулицях українських міст.
Я про це подумав, відвідуючи вчора у складі української групи ланцюжок французьких міст в Піренеях, приблизно за 90-100 км від Андорри:
- парковка біля фортеці, якою володів король Henry IV: перші 1/2 години безкоштовні, а за 2,5 години я заплатив карткою ПриватБанку аж 0,60€ (нуль цілих 6 десятих). Здається це десь 25 гривень.
Але найбільше мене вразив туалет прямо в центрі одного з міст того регіону:
- безкоштовна парковка майже навпроти мерії міста. Реально. Реально центр міста.
- на розі двох вулиць - три кафе. Одне класичне французьке (офіціант в традиційному костюмі того регіону), друге кафе - «європейське» (власники чорношкірі араби, а виделки та ножі на столи розкладували із діти років 12), третє кафе - зовсім маленьке (вʼєтнамська кухня - кафе таке маленьке, що там може поміститися або 10 вʼєтнамців або не більше 3-х європейців).
Тут є табличка яка говорить про те, що ліворуч ж публічний туалет.
- гріх не відвідати. Туалет був досить незвичний: крім того, що він безкоштовний та майже ідеально чистий - «відкрита чоловіча зона».
Зображення
В цьому ж будиночку невідомого архітектора: ліворуч та праворуч індивідуальні кабіни. Все в середині з нержавіючої сталі. Чисто. Є вода.
Немає тільки одного: касира.

Якось не по-людські люди живуть.
Вчити їх та вчити…

В цьому смислі згадую слова мого приятеля - колись бізнесмена, який розпродувати все, привласнене з складів радянських часів: свердла, мечіки, штангенциркулі, лабораторне обладнання в таке інше.
Відвідуючи зі мною Гюйнюк-каньон поблизу Анталії він на виході сказав: «Я нарахував 15 місць, де можна поставити будку з касиром та приймати гроші»…
Наші люди кумедні дотепні та кмітливі.
Особливо, коли мова йде про туалети…
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 13:59

akurt написав:Крім одного: туалети в містах.
Тут проблема, яку не може вирішити ні Київ, ні Дніпро, ні Львів…

В наших городах уже очень давно присутствует всемирная сеть бесплатных туалетов МакДональдс.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6461 раз.
Подякували: 21603 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 14:41

akurt написав:Наука говорить, що все може підкоритися громадянину України.
Крім одного: туалети в містах.
Тут проблема, яку не може вирішити ні Київ, ні Дніпро, ні Львів… я взагалі не памʼятаю і не знаю, де можна людині попасти в туалет.

Не треба перебільшувати. Усюди в містах є ТЦ з туалетами.
До речі, кілька місяців тому були у Кєльце (не найменше місто, центр воєводства). Запаркувалися біля одного з ТЦ. Парковка безкоштовна, здається, до 1 години. Туалет платний і тільки готівкою. На автобусному та залізничному вокзалах у Кракові туалети теж платні. Добре, що хоч на пляжі на ставку безкоштовні - принаймі більша частина відпочивальників все ж таки не дзюрить у воду. В Італії кафе можуть не мати туалета взагалі, або доступний він тільки для персоналу. Можна попроситися за 1-2 євро, або якщо бачать, що людина зараз зробить усі свої справи просто на підлогу у залі - пожаліють і пустять.
В Польщі безкоштовні парковки у центрі хіба що у зовсім маленьких містечках та селах.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 14:44

Це я перебільшую?
Я не писав про супермаркети та МакДональдси.
Відчуйте різницю: в центрі міст є вказівники напрямку та розташування туалетів.
І утримує їх мерія.
І не треба ходити по супермаркетах.
Я так можу купу «екзотичних місць» знайти:
- на першому поверсі готелів як правило є туалети: можна прикидатися «гостем готеля» та відвідувати;
- в університетах як правило є туалети; можна знайти найближчий - прикидатися студентом та відвідувати;
- в лікарнях як правило є туалети, можна знайти найближчу - прикидатися хворим та відвідувати.
Але ж мова зовсім про інше.
Про парковки ще цікаво: на стовбурах оголошення з назвою та напрямком безкоштовних парковок і написано наприклад так: «від парковки до центра міста 3 хвилини», «від парковки до центра міста 5 хвилин». Дрібничка, але видно, що мерія дбає про людей.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 15:01

Матеріал про рівень цін на нерухомість в ЄС перенесено в профільну гілку.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 23 лип, 2025 20:03, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 23 лип, 2025 15:21

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Важко буде нашим українцям, які повернуться після закінчення жахливої війни в Україні,

Скажемо так що важко до багато чого буде звикнути.
Гарного не помічаєш але звикаєш дуже швидко.

До туалетів. Не знаю чи завжди так було, зверху дописи частково праві що туалети платні, але чи були вони такі 10років тому? В краковскій галереї(жд) - ні, в моєму меншому місті - ні Можна було б прив'язати пристрасть до українських любителів туалетного паперу, особливо в туристичних місцях, не думаю що це пов'язано, мабуть все таки з великою відвідуваністю, але додам що у всіх потягах і фліксбасах туалет є. І дуже часто той же папер))) звичайний, але по спостереженнях дуже справляє враження на людей))

До того таки додам, що в нас на 'районі' біля дитячого майданчика, осбб поставило біотуалет, звичайні панельки 80х років.
BeneFuckTor

Подякував: 260 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

#<1 ... 2889289028912892
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор