Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
В ці дні, коли сотні тисяч підлітків дивляться на сайт з рекомендацією про вступ в той чи інший університет України, пишаюся похресником моєї жінки. Реалізував та прекрасно розвиває далі відому схему: закінчити університет в Україні - отримати рівень освіти "Бакалавр" - а вже наступний рівень освіти - "Магістр" - за кордоном.
Цей закінчив університет в Україні - 1,5 роки попрацював у одного відомого Забудовника в офісі продажу - вступив до університету в Торонто - отримав рівень освіти Master's degree - витрати приблизно 20 000 доларів - менше місяця шукав роботу - почав працювати в самому великому та самому потужному банку Канади - за рік двічі підвищували йому статус та зарплатню - і ось в липні перейшов на більш високу посаду з більш високою зарплатнею.
В минулому році купив собі новий транспортний засіб - нова Honda HR-V... гібрид... Ех, здається ще вчора ми прийшли з жінкою в хату приятелів - дитяче ліжко - а в ній новонароджений - другий в родині - хлопчик... А було це 25 років тому...
P.S. За даними, отриманими з сайту статистики Канади, середня зарплатня в Канаді за вказаною посадою (за рік): 59 000 C$.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 07 сер, 2025 11:56, всього редагувалось 1 раз.
Ну, як бачимо, на заклик Модератора ніхто не відгукнувся.
Як цікавитися кольором трусів akurt’a - то вештаються тут один знавець Тори - біля синагоги хтось вдарив по голові порожнім мішком із-за рогу вулиці. А як до діла - «немає діла». Ну краще так… ніж читати дописи вдарених по голові….
Я звернувся до нашої пані, яка жила в Туреччині, а зараз мешкає в Іспаніі. Попросив дати порівняння як фахівця. Ось її текст без редагування:
«Я жила 4 роки в Туреччині ( Ізмір та Кушадаси), потім переїхала в Іспанію, живу там три роки. Зараз в Туреччині у відпустці тк маю тут дім. Вже можу порівняти) 1. Медицина. В Туреччині вона швидша, я беру рандеву через день-два вже у лікаря. Тк я сама нутриціолог, то мені не потрібен якийсь фахівець, достатньо чек-ап, далі сама. 2. Ціни. Дійсно дорого. Коли я їзала з Туреччини євро був 18, коли повернулась - 48😀 машина часу така собі))) Але тут є базари, де можна купити не дорогі речі ходити в хаті, на пляж, майки і тд. Здивували ціни на гарні сукні (ADL, ipekyol, Jimmy Key) - 8000 лір плюс мінус. Якщо чесно, тут в такій сукні навіть вийти немає куди). Проте тут є дешеві штучки в А101, Шок, бім. В Іспанії все від 10€! Стакан? 10€ Полотенце в кухню- 10€, пахучка у ванну - 20€ і тд 3. Освіта. Звичайно, вона інша, в кожній країні своя програма, але я поступила в медичний в Іспанії, щоб диплом був європейський і можна було працювати на більш ширшу аудиторію. 4. Іспанці більш відкриті, все таки католики, не мусульмани. Я живу в Андалусії, а це окрема Іспанія! Тут на генетичному рівні заборонено сумувати! Вони 24/7 пʼють пиво, вино, співають, танцюють та різні фестивалі ЩОДНЯ😵💫 Я вперше саме там одягнула сарафан без бюстгалтера) Воля та свободаааааааа після Туреччини я там неначе ковтнула повітря! Схудла на 15 кг😆 5. Чоловіки. Вони не голодні і не хватають тебе за руки ( ну я образно), але багато марроканців, досить небезпечно вночі, але я в 22:00 вже сплю, тому мені норм 6. Крадуть. Ті ж самі марроканці. Навіть вдень. На дискотеках опаснєнько, скрізь пропонують наркотики. Бо через море - Марокко. Це велечезний мінус. Почуваю себе не комфортно, тому обмежилася дискотеками 7. В Туреччині все як у дідуся в селі, по-домашньому) вода, чай, хліб безкоштовно, якщо обідаєш у ресторані, в Іспанії безкоштовно тільки повітря) 8. Море. Средиземне, як і в Анталії, холодне, пляжі не люкс, але поряд Океан, Європа, Португалія, острови…
Тому, я поки що в Іспанію повертаюся. А на песнії можна і в Туреччину повернутися) Розвитку тут для мене - НУЛЬ».
P.S. Чисто для обʼєктивності: я не мешкаю в Туреччині вже більше року. Наступний візит заплановано на кінець жовтня.
В ці дні іде зарахування українських випускників шкіл на навчання в університетах України. В мережі багато фото з Чернівецького університету: величезні черги на вхід - абітурієнти, які рекомендовані до зарахування, повинні особисто здати оригінали документів в університет.
В той же час багато наших українців вчаться да кордоном. Я викладував раніше інформацію про навчання сина приятелів у Варшавській політехніці. Він вчиться за контрактом (7200 євро в рік) та навчання англійською. Зараз хлопець із іншими студентами на канікулах в Німеччині.
Є важлива особливість для наших майбутніх студентів в польських університетах: поляки суттєво змінили умови вступу для українців. Якщо ваші діти планують вступати до польських університетів - ще не пізно ознайомитися з нововведеннями: https://eurostudy.info/uk/novi-vimogi-d ... -2025-2026
Востаннє редагувалось akurt в Суб 09 сер, 2025 11:29, всього редагувалось 1 раз.
В ці дні іде зарахування українських випускників шкіл на навчання в університетах України. В мережі багато фото з Чернівецького університету: величезні черги на вхід - абітурієнти, які рекомендовані до зарахування, повинні особисто здати оригінали документів в університет.
В той же час багато наших українців вчаться да кордоном. Я викладував раніше інформацію про навчання сина приятелів у Варшавській політехніці. Він вчиться за контрактом (7200 євро в рік) та навчання англійською. Зараз хлопець із іншими студентами на канікулах в Німеччині.
Є важлива особливість для наших майбутніх студентів в польських університетах: поляки суттєво змінили умови вступу для українців. Якщо ваші діти планують вступати до польських університетів - ще не пізно ознайомитися з нововведеннями: https://eurostudy.info/uk/novi-vimogi-d ... -2025-2026
Ну ХЗ. Малому за 5 хв в полутех здали копії документів. Оскільки провтикали, що ІД картка протермінована. Здали копію закордонного паспорта. Порівняно з минулим роком, значно просів середній бал НМТ вступників. Поруч подавав доки якись пацик. Його попросили для заяви пооахувтимм середній бал атестата. Він не знав, як то робиться😳 Короче 155 балів малого, яких в минулому році ледве вистачило попасти на контракт на інженерію ПЗ, вистачило того року, щоб замкнути першу третину вступників зарахований на бюджет по Системній інженерії. Що то воно таке я ХЗ. Але нам головне отримати якись диплом, щоб сміло можна було причепити його в туалеті на двері. 😏 Сказали, що можна підійти в деканат і взяти там довідку з пройденими предметами при попередній спробі і можна буде їх позараховувати.
Bolt написав:Але нам головне отримати якись диплом, щоб сміло можна було причепити його в туалеті на двері.
Щоби що? Це схоже на якийсь мазохізм.
Ну то - мабуть - трохи нервове після попередньої невдачі.
Пане Bolt! Контролюйте весь процес навчання з першого дня. Першокурснику не можна вірити. Потім «візьметься за голову»…
P.S. В цьому році бали дійсно суттєво зменшилися в абітурієнтів. Я вибірково дивився деякі спеціальності деяких університетів - так зустрічалися цифри і «113». Випадково зустрів один випадок: там при конкурсі майже 1:1 подав документи з пріоритетом «1» хлопець з балом 190,5. Стало аж цікаво: другорядний (якщо не сказати гірше) університет - спеціальність із серії «ніяка» - і раптом на першому місці для зарахування - фактично геній. Google знає все: виявилося, що його батько закінчив той університет. Ну аж цікаво буде, як геній буде вчитися… Так що і таке буває…
Bolt написав:Але нам головне отримати якись диплом, щоб сміло можна було причепити його в туалеті на двері.
Щоби що? Це схоже на якийсь мазохізм.
Пане Bolt! Контролюйте весь процес навчання з першого дня. Першокурснику не можна вірити. Потім «візьметься за голову»…
P.S. В цьому році бали дійсно суттєво зменшилися в абітурієнтів. Я вибірково дивився деякі спеціальності деяких університетів - так зустрічалися цифри і «113». Випадково зустрів один випадок: там при конкурсі майже 1:1 подав документи з пріоритетом «1» хлопець з балом 190,5. Стало аж цікаво: другорядний (якщо не сказати гірше) університет - спеціальність із серії «ніяка» - і раптом на першому місці для зарахування - фактично геній. Google знає все: виявилося, що його батько закінчив той університет. Ну аж цікаво буде, як геній буде вчитися… Так що і таке буває…
Тато має знайому яка працювала на цьому факультеті,зараз правда до Польщі поїхаоа. Наводили справки, тут більш лояльне ставлення до студентів ніж на програмуванні. Ну і вона сказала, що якщо, що ще може аваирішитичерез кафедру деякі проблеми. У вигляді стимула до навчання буде відеокарта яка наіпнулась на компі малого і гроші на яку він буде складати зі стипендії. Бо нову я купляти не збираюсь.
Faceless написав:Щоби що? Це схоже на якийсь мазохізм.
Тато має знайому яка працювала на цьому факультеті,зараз правда до Польщі поїхаоа. Наводили справки, тут більш лояльне ставлення до студентів ніж на програмуванні. Ну і вона сказала, що якщо, що ще може аваирішитичерез кафедру деякі проблеми. У вигляді стимула до навчання буде відеокарта яка наіпнулась на компі малого і гроші на яку він буде складати зі стипендії. Бо нову я купляти не збираюсь.
Так а може й не треба та морока з ВО, якщо ви сходу на то дивитеся, як на марний папірець? Хорошого сантехніка, електрика, плиточника і ШІ не замінить, і робота завжди буде