|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 12 жов, 2025 19:55
Bolt написав: rjkz написав:Я как-то раньше писал, что о проблемах с работой знают, кто пробует ее найти. Уже нет. О проблемах с работой уже знают все, кроме тех, кого невозможно уволить (юнионы). Поэтому каждый на работе сидит тише воды. А многие работодатели на этом фоне совсем страх потеряли. Вешают на работников все, начиная от того, что они не должны делать, заканчивая тем, что они не имеют права делать. Не нравится? Тебя никто не держит. Один чувак так ущел, на его место взяли другого. Ему платят на 20% меньше и он делает все что ему говорят. Другой хотел сам уволиться, но за полгода ничего не нашел, сидит тихо сцепив зубы. И это было с полгода назад. Сейчас еще хуже. И для тех, кто работает ситуация усугубилась тем, что все все поняли. И работодатели и работники. Одни в ситуации ожидания ж)пы, другие пользуются моментом.
В Украине все то же самое, но +за бронь работодателю нужно очко вылизывать.
Bolt, ви у якому Львові живете? робочих не вистачає від слова зовсім. декому ще й бронь дають...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 785 раз.
- Подякували: 1661 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Нед 12 жов, 2025 20:11
rjkz написав:на НВидии дивиденды - 0.01 доллара за акцию. С какого ее держать, если она не растет? Народ начал искать другие позиции. Вот мне повезло, что нашел то, во что пошли большие деньги. Только это пузырь. Не может просто производитель видеокарт иметь самую большую капитализацию в мире. Да, видеокарты крутые. Ну и хрю? Есть другие производители чипов, есть производители много чего более востребованного. И это-же после бурного роста последних 2-х лет. Даже сплит сделали, чтобы не пугать инвесторов заоблачной ценой. Была одна акция за 1200, стало 10 акций по 120. "Арбуз" уже на "крыше небоскреба".
З НВІДІА трохи інша історія, у них же не просто відеокарти, а обладнання для ШІ - зараз це суперзатребувано. Ну і хто перший - тому 90% всього прибутку. Вони перші. Іншим далі буде влізти архіскладно. Згадайте тіж ж СпейсХ або Старлінк - їх вже малореально догнати, хіба що весь Китай вкладеться в фірму-конкурента. ПС, ну от Трамп вже все вернув назад, а криптомільярдери вже розпереживались  .
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1478 раз.
- Подякували: 1883 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 жов, 2025 20:34
BIGor написав: rjkz написав:на НВидии дивиденды - 0.01 доллара за акцию. С какого ее держать, если она не растет? Народ начал искать другие позиции. Вот мне повезло, что нашел то, во что пошли большие деньги. Только это пузырь. Не может просто производитель видеокарт иметь самую большую капитализацию в мире. Да, видеокарты крутые. Ну и хрю? Есть другие производители чипов, есть производители много чего более востребованного. И это-же после бурного роста последних 2-х лет. Даже сплит сделали, чтобы не пугать инвесторов заоблачной ценой. Была одна акция за 1200, стало 10 акций по 120. "Арбуз" уже на "крыше небоскреба".
З НВІДІА трохи інша історія, у них же не просто відеокарти, а обладнання для ШІ - зараз це суперзатребувано. Ну і хто перший - тому 90% всього прибутку. Вони перші. Іншим далі буде влізти архіскладно. Згадайте тіж ж СпейсХ або Старлінк - їх вже малореально догнати, хіба що весь Китай вкладеться в фірму-конкурента. ПС, ну от Трамп вже все вернув назад, а криптомільярдери вже розпереживались  .
Ага, нокиа тоже была когда-то супертелефоном. Как только конкуренты заявили, что вышли на сопоставимый уровень, тогда акции нвидии существенно снизились. Да и китайцы не вечно будут смотреть и покупать. Стырят технологию и будут сами делать. Сейчас одна из компаний из СП500 резко растет, производители чипов.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8735 раз.
- Подякували: 5514 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Нед 12 жов, 2025 20:58
Shaman написав: Bolt написав: rjkz написав:Я как-то раньше писал, что о проблемах с работой знают, кто пробует ее найти. Уже нет. О проблемах с работой уже знают все, кроме тех, кого невозможно уволить (юнионы). Поэтому каждый на работе сидит тише воды. А многие работодатели на этом фоне совсем страх потеряли. Вешают на работников все, начиная от того, что они не должны делать, заканчивая тем, что они не имеют права делать. Не нравится? Тебя никто не держит. Один чувак так ущел, на его место взяли другого. Ему платят на 20% меньше и он делает все что ему говорят. Другой хотел сам уволиться, но за полгода ничего не нашел, сидит тихо сцепив зубы. И это было с полгода назад. Сейчас еще хуже. И для тех, кто работает ситуация усугубилась тем, что все все поняли. И работодатели и работники. Одни в ситуации ожидания ж)пы, другие пользуются моментом.
В Украине все то же самое, но +за бронь работодателю нужно очко вылизывать.
Bolt, ви у якому Львові живете? робочих не вистачає від слова зовсім. декому ще й бронь дають...
В мене бувший співпрацівник по ЛАЗу на Електроні працює, я йому дзвоню він кидає, потім написав, що так гайки закрутил, що в туалет відпрошуватись треба. Хоча може і кіздить. Де ви Львові роботу бачили?! Я вже десять років роботу знайти не можу. 😎
-
Bolt
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 282 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 жов, 2025 21:05
Bolt написав: Shaman написав:Bolt, ви у якому Львові живете? робочих не вистачає від слова зовсім. декому ще й бронь дають...
В мене бувший співпрацівник по ЛАЗу на Електроні працює, я йому дзвоню він кидає, потім написав, що так гайки закрутил, що в туалет відпрошуватись треба. Хоча може і кіздить. Де ви Львові роботу бачили?! Я вже десять років роботу знайти не можу. 😎
так у вас нестандартні вимоги до роботи - щоб нічого не робити. таку роботу й в НЙ важко знайти 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Нед 12 жов, 2025 21:18
Shaman написав: Bolt написав: Shaman написав:Bolt, ви у якому Львові живете? робочих не вистачає від слова зовсім. декому ще й бронь дають...
так у вас нестандартні вимоги до роботи - щоб нічого не робити. таку роботу й в НЙ важко знайти 
Ну такі вимоги, як в бородатому анекдоті, коли єврей приходив влаштовуватись на роботу і питався:"А у вас євреї працюють? "
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 жов, 2025 21:21
Bolt Є ще інше, там про бувшого офіцера (в деяких варіаціях - прапорщика), який прийшов на дембель і влаштувався косарем газонів на комунальне підприємство. До обіду сидить в тіні, нічого не робить. Керівник питає: - а чому ти не косиш? - так людей же не дали
-
Hotab
-
-
- Подякував: 395 раз.
- Подякували: 2511 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
4
Додано: Нед 12 жов, 2025 22:04
Hotab написав:Bolt Є ще інше, там про бувшого офіцера (в деяких варіаціях - прапорщика), який прийшов на дембель і влаштувався косарем газонів на комунальне підприємство. До обіду сидить в тіні, нічого не робить. Керівник питає: - а чому ти не косиш? - так людей же не дали
Так я вже забив собі робота оператора котельні, як тільки війна закінчиться. На манометр дивитись і в разі потреби з шнурок дьоргати, щоб зайву пара стравити, щоб котел не вибухнув. Хоча може то все вже автоматизували. 😟
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 12 жов, 2025 22:07
Bolt написав: Hotab написав:Bolt Є ще інше, там про бувшого офіцера (в деяких варіаціях - прапорщика), який прийшов на дембель і влаштувався косарем газонів на комунальне підприємство. До обіду сидить в тіні, нічого не робить. Керівник питає: - а чому ти не косиш? - так людей же не дали
Так я вже забив собі робота оператора котельні, як тільки війна закінчиться. На манометр дивитись і в разі потреби з шнурок дьоргати, щоб зайву пара стравити, щоб котел не вибухнув. Хоча може то все вже автоматизували. 😟
а пісні слабо писати? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Нед 12 жов, 2025 22:29
rjkz написав: BIGor написав: rjkz написав:на НВидии дивиденды - 0.01 доллара за акцию. С какого ее держать, если она не растет? Народ начал искать другие позиции. Вот мне повезло, что нашел то, во что пошли большие деньги. Только это пузырь. Не может просто производитель видеокарт иметь самую большую капитализацию в мире. Да, видеокарты крутые. Ну и хрю? Есть другие производители чипов, есть производители много чего более востребованного. И это-же после бурного роста последних 2-х лет. Даже сплит сделали, чтобы не пугать инвесторов заоблачной ценой. Была одна акция за 1200, стало 10 акций по 120. "Арбуз" уже на "крыше небоскреба".
Ага, нокиа тоже была когда-то супертелефоном. Как только конкуренты заявили, что вышли на сопоставимый уровень, тогда акции нвидии существенно снизились. Да и китайцы не вечно будут смотреть и покупать. Стырят технологию и будут сами делать. Сейчас одна из компаний из СП500 резко растет, производители чипов.
Звичайно доля правди є, але все-таки Нокіа завалилась через інше - через соціалістичну повісточку Європи. В США цього нема, але є звичайно інші проблеми - це те що Ви казали про поточну ситуацію в компаніях, також в тому числі і через індусів. Бачу це все і в своїй компанії - що можу сказати - років через десять США вже не буде технологічним лідером, Боінги будуть падати, iPhone стануть глючними ітд, все до цього йде.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1478 раз.
- Подякували: 1883 раз.
-
-
Профіль
-
-
1