|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 13 жов, 2025 23:41
The_Rebel написав: BIGor написав:Ну дивіться, Фінляндія соціальноорієнтована країна з прогресивною шкалою оподаткування. Звучить дуже круто - більше оподаткувати багатіїв що зробити більше плюшок бідним. По факту, виходить це система покарання розумних і ініціативних, от фінський інженер порахував, що якщо він буде сидіти ночами і вихідними щоб навчитися нових навиків для підвищення по роботі (візьмемо наприклад вивчить з нуля мову програмування) - і його підвищать - то держава його за це покарає більшою податковою ставкою. В результаті він буде отримувати трошки більше ніж неписемний сусід Ахмед продавець бургерів який має 3-х дітей. І от він каже - а ну нафіг, треба насолоджуватись життям, не розвиватись і сидіти тихо до наступного податкового порогу. В США слава богу, два строки Трампа дозволили уникнути переходу в дикий соціалізм, але вони впали в іншу крайність, і все що Коля розповідав - це все реальність. Більше гонитва за прибутками, аніж за якістью і процесами. Впринципі по Apple, Майкрософт чи Амазон видно - за останні 10 років 0 нових проривних технологій. Ну хіба що процесор серії М від Apple, і то з натяжкою.
+++ Не хотів би я жити в такій країні, бо лише матеріальні стимули заставили мене здобути 2гу ВО та змінювати спеціальності і взагалі кудись рухатися. Так то я людина лінива, на престиж професії мені все одно, якщо продавець бургерів отримує не менше за інженера/фінансиста, то і я був би продавцем бургерів) П.с. На мою думку навпаки - навіть фіксований ПРОЦЕНТ податків уже є в деякій мірі дискримінацією для людини з вищим доходом. Адже благами від держави (навчання в школі, користування дорогами/інфраструктурою, захист поліції і тп) приблизно в середньому однаково користується умовно люди з доходом 10тис. грн. і 100 тис.грн., але другий заплатить в 10 раз більше податків з доходу, ніж перший, у абсолютному вираженні. Тобто другий і так вже фінансує першого Це можна порівняти, наприклад, якщо б сантехніки брали з людини гроші за виконану роботу (заміну крана) не у фіксованій ціні (1000грн), а процент від доходу власника. Або їжа в ресторані різнилася б в ціні і залежності хто скільки заробляє у місяць
ВЫ может будете удивлены, но несколько рабочих, которые мне делали ремонты, упоминали, что у них одни расценки для обычных квартир, другие для новостроек, третьи для элитных квартир и домов в "багатіх селах". В США есть разница в расценках на работу одна в Бруклине, другая в Манхеттене. Одна в НЙ, другая в НДж . И это у одного и того-же контрактора или рабочего.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8746 раз.
- Подякували: 5515 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Пон 13 жов, 2025 23:51
The_Rebel написав: rjkz написав: Сибарит написав:Я не о том. Ошибаются все, если по полугодию можно судить. Я отвечал на реплику о желаемой доходности.
Ну, и да и нет. А про доходность - так в крипту лезут. Я не знаю, я пока не готов купить за 100+куе просто код.
Ну, насправді, і акції по великому рахунку такий же код. Їх також не можна потрогати, не можна з'їсти/випити і тп. Як і крипта вони також можуть легко скластися майже в нуль, просто їх ціни менш волатильні. Це така ж сама піраміда, вище гастарбайтер писав, що вже давно акції провідних компаніях не забезпечуються прибутками хоча б у середніх термінах часу. Отже все тримається на вірі, що завтра буде дорожче. А якби завтра всі одночасно пред'явили свої акції до продажу, то реальні ціни були б у десятки /сотні разів менші
И да и нет. Понятное дело, что есть этот элемент тоже. Но сколько стоит ПО МСФТ по всему миру плюс текущие доходы от него плюс небольшой доход от продажи девайсов? Если оно и упадет то не совсем в ноль. Я не знаю или "все пропало", что исчезнут "циферки" из кампутера при покупке из Украины через Интерактивброкерс, при покупке из США, даже если что-то случится с брокером, то есть общий реестр инвесторов, в которой каждая акция остается за инвестором. По крайней мере так в Ютубе глаголят. Ну, а то, что есть "пузыри" - никто не отрицает. Это и недвиги касается. Сарай в НЙ или НДЖ спокойно может стоить миллионы, суперпупер квартира в Горловке не стоит ничего. Я больше скажу американский ФГВФЛ покрыввает только 11% вкладов в банковской системе. И я сомневаюсь, что если завалится Чейз, то хватит этих денег. Так что нет ничего абсолютно надежного.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Пон 13 жов, 2025 23:59
akurt написав:Реально розумний «хід конем»: «…я в пятницу тоже купил кусочек теслы. хз, может кнопку стеклоподъемника» Сміливо. Це щоби ви всі знали про масштаби мислення та вкладень. Та чим варто ризикувати в житті: 1 бумажняним стаканчиком кави в Starbucks.
Пост был в конце страницы и случайно не туда тыцнул, чем вытащил его из игнора. Боже, какой-же недалекий! Кусочек теслы - это в структуре итф СП500, только этой позиции мне хватит чтобы купить реальную теслу. Хотя, кому я рассказываю? Угомонись, турЫст, ты тут никому не интересен со своими байками ни о чем. Тебе уже почти никто не отвечает на твой поток сознания.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Вів 14 жов, 2025 00:41
The_Rebel написав:Ну, насправді, і акції по великому рахунку такий же код. Їх також не можна потрогати, не можна з'їсти/випити і тп. Як і крипта вони також можуть легко скластися майже в нуль, просто їх ціни менш волатильні. Це така ж сама піраміда, вище гастарбайтер писав, що вже давно акції провідних компаніях не забезпечуються прибутками хоча б у середніх термінах часу. Отже все тримається на вірі, що завтра буде дорожче. А якби завтра всі одночасно пред'явили свої акції до продажу, то реальні ціни були б у десятки /сотні разів менші
Не зовсім. За акціями (якщо ми говоримо про нормальні акції) стоїть частка у активах компанії. Приміщення, обладнання, запаси, дебіторська заборгованість і т.п. Наприклад, купуючи зараз акції Volkswagen на 1000 євро, Ви купуєте активів майже на 4000 євро. І електромобілі теж виробляє, і дівіденди платить, і взагалі продає у 4 рази більше авто, ніж Тесла, при капіталізації у 20 разів менше. Але ж воно "не модне"  .
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 622 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 жов, 2025 00:46
rjkz написав: akurt написав:Реально розумний «хід конем»: «…я в пятницу тоже купил кусочек теслы. хз, может кнопку стеклоподъемника» Сміливо. Це щоби ви всі знали про масштаби мислення та вкладень. Та чим варто ризикувати в житті: 1 бумажняним стаканчиком кави в Starbucks.
Пост был в конце страницы и случайно не туда тыцнул, чем вытащил его из игнора. Боже, какой-же недалекий! Кусочек теслы - это в структуре итф СП500, только этой позиции мне хватит чтобы купить реальную теслу. Хотя, кому я рассказываю? Угомонись, турЫст, ты тут никому не интересен со своими байками ни о чем. Тебе уже почти никто не отвечает на твой поток сознания.
Я просто звернув увагу на масштаби мислення та дій. Масштаби: @кнопка авто@, якого НЕ зміг купити. Треба ж, щоби люди реально дивилися на речі. А взагалі: цікаво читати, як і раніше. Людям всі ці знання дуже корисні: не поїдуть з України працювати далекобійниками в США. Тему розкрито всеосяжно, докладно та правильно.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4037 раз.
- Подякували: 1507 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
6
Додано: Вів 14 жов, 2025 04:54
akurt написав: rjkz написав: akurt написав:Реально розумний «хід конем»: «…я в пятницу тоже купил кусочек теслы. хз, может кнопку стеклоподъемника» Сміливо. Це щоби ви всі знали про масштаби мислення та вкладень. Та чим варто ризикувати в житті: 1 бумажняним стаканчиком кави в Starbucks.
Я просто звернув увагу на масштаби мислення та дій. Масштаби: @кнопка авто@, якого НЕ зміг купити. Треба ж, щоби люди реально дивилися на речі. А взагалі: цікаво читати, як і раніше. Людям всі ці знання дуже корисні: не поїдуть з України працювати далекобійниками в США. Тему розкрито всеосяжно, докладно та правильно.
Последний раз отвечаю, читай больше, интересуйся и меньше надувай щеки. В пятницу было докуплено к позиции ИТФ СП500 5 (пять) ИТФ по цене (по памяти) 656 долларов за одну ИТФ. Пальчиком потыкай на калькуляторе, чтобы понять или на эти деньги можно купить кнопку от теслы. ИТФ - это корзина в которой в разной доле предствлены все акции 500 компаний, входящих в СП 500. Доля теслы, по понятной для человека с любым типом мышления, кроме конкретно-образного, причинне ничтожно мала в этой корзине, Потому что там представленоо 500 компаний с капитализацией не менее 20 млрд. Давай, пиши дальше окуительные истории про множество своих знакомых, которые не в состоянии перейти без твоей помощи улицу. И которые перед тобой отчитываются по каким дням недели у них крепкий стул. Мне это не интересно. Ты в игноре. Мне не нравятся люди, которые пишут мне в личку гадости про других форумчан. Уверен, ты и про меня другим писал то-же самое, а если ВДРУГ и нет, то это ничего не меняет. Вот тебе совет - занеси меня в игнор и не читай. Чтобы не поминать меня в суе. Меньше проблем будет.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
6
7
Додано: Вів 14 жов, 2025 07:54
slonomag написав: BIGor написав:По факту, виходить це система покарання розумних і ініціативних, от фінський інженер порахував, що якщо він буде сидіти ночами і вихідними щоб навчитися нових навиків для підвищення по роботі (візьмемо наприклад вивчить з нуля мову програмування) - і його підвищать - то держава його за це покарає більшою податковою ставкою. В результаті він буде отримувати трошки більше ніж неписемний сусід Ахмед продавець бургерів який має 3-х дітей. І от він каже - а ну нафіг, треба насолоджуватись життям, не розвиватись і сидіти тихо до наступного податкового порогу.
Не совсем так. Повышая квалификацию ты повышаешь свою ценность (свой рейт). И это касается не только ИТ - оно так же работает и в медицине, и у юристов, и у строителей, и еще кучи профессий. И благодаря этому у тебя появляется выбор - или продолжать работать по 40 часов в неделю зная что 1/3 заработка пойдет на содержание Ахмеда, или сократить рабочую неделю до 30 часов например. Или 20. Иметь свои 50-60к, комфортно жить на них (получше чем Ахмед) и при этом работать 3 дня в неделю вместо 5. Так что нельзя сказать что расти в проф плане вообще нет смысла. Все равно свои плюшки в этом есть. Но я согласен что система построена таким образом чтобы вырваться наверх (иметь 10к+ чистыми на руки) и быть на голову выше окружающих очень тяжело. Зачем так сделано - хз, наверное есть какой-то тайный смысл в том чтобы всех уравнять и никому не было обидно ) П.С. Я сам перешел на 4х дневку, так как посчитал налоги с 80к+ зп, и понял что мне и 70к хватит, зато работать на 20% меньше )
Це все вірно крім одного, у 95% працівників не вдасться випросити у свого роботодавця 4-денний робочий день. Якщо казати про великі корпорації - то відсоток буде ще меншим.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1478 раз.
- Подякували: 1885 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 14 жов, 2025 09:34
Gastarbaiter написав: The_Rebel написав:Ну, насправді, і акції по великому рахунку такий же код. Їх також не можна потрогати, не можна з'їсти/випити і тп. Як і крипта вони також можуть легко скластися майже в нуль, просто їх ціни менш волатильні. Це така ж сама піраміда, вище гастарбайтер писав, що вже давно акції провідних компаніях не забезпечуються прибутками хоча б у середніх термінах часу. Отже все тримається на вірі, що завтра буде дорожче. А якби завтра всі одночасно пред'явили свої акції до продажу, то реальні ціни були б у десятки /сотні разів менші
Не зовсім. За акціями (якщо ми говоримо про нормальні акції) стоїть частка у активах компанії. Приміщення, обладнання, запаси, дебіторська заборгованість і т.п. Наприклад, купуючи зараз акції Volkswagen на 1000 євро, Ви купуєте активів майже на 4000 євро. І електромобілі теж виробляє, і дівіденди платить, і взагалі продає у 4 рази більше авто, ніж Тесла, при капіталізації у 20 разів менше. Але ж воно "не модне"  .
Це все так, приміщення, обладнання, запаси... У теорії. А на практиці самі ж підтверджуєте, що акції падають, бо не модні. І дивлюся графік за останні роки був чіткий тренд вниз. А мене як потенційного дрібного інвестора в ці акції якось не буде зігрівати наявність значних активів за цими акціями, якщо вони падають, для мене це лише циферки на екрані. Тож для мене краще попасти в тренд і спробувати заробити на зростанні "модних" акцій. І в цьому є схожість з крипторинком - зростання "модних" акцій у великій мірі відбувається на вірі, що ціна і далі буде зростати. Але є й недоліки, "модні" акції можуть скластися в декілька разів, якщо вийдуть з моди. Тож потрібно тримати руку на пульсі. І диверсифікація - наприклад, я взяв також акції Стелантіс, бо вони зараз дешеві із-за проблем з бізнесом та продажами. Придивлюся і до Volkswagen. Але їх треба брати на довгий термін хіба (5-10 років). В той час як "модні" акції ростуть тут і зараз
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 214 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 14 жов, 2025 10:24
The_Rebel написав:Це все так, приміщення, обладнання, запаси... У теорії. А на практиці самі ж підтверджуєте, що акції падають, бо не модні. І дивлюся графік за останні роки був чіткий тренд вниз. А мене як потенційного дрібного інвестора в ці акції якось не буде зігрівати наявність значних активів за цими акціями, якщо вони падають, для мене це лише циферки на екрані. Тож для мене краще попасти в тренд і спробувати заробити на зростанні "модних" акцій. І в цьому є схожість з крипторинком - зростання "модних" акцій у великій мірі відбувається на вірі, що ціна і далі буде зростати. Але є й недоліки, "модні" акції можуть скластися в декілька разів, якщо вийдуть з моди. Тож потрібно тримати руку на пульсі. І диверсифікація - наприклад, я взяв також акції Стелантіс, бо вони зараз дешеві із-за проблем з бізнесом та продажами. Придивлюся і до Volkswagen. Але їх треба брати на довгий термін хіба (5-10 років). В той час як "модні" акції ростуть тут і зараз
Реальний бізнес нескінченно падати не може. Подібне було в ковідні часи: нафтові компанії втратили 60-70% своєї капіталізації, а зараз оцінюються вище, ніж у 2019. Хто купив на дні у 2020 - той зараз має х3 і ще дивіденди за ці роки. Хто купив Теслу по 400 у 2021 - той... ну, нарешті може отримати свої гроші назад.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 622 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 жов, 2025 10:37
Gastarbaiter написав: The_Rebel написав:Ну, насправді, і акції по великому рахунку такий же код. Їх також не можна потрогати, не можна з'їсти/випити і тп. Як і крипта вони також можуть легко скластися майже в нуль, просто їх ціни менш волатильні. Це така ж сама піраміда, вище гастарбайтер писав, що вже давно акції провідних компаніях не забезпечуються прибутками хоча б у середніх термінах часу. Отже все тримається на вірі, що завтра буде дорожче. А якби завтра всі одночасно пред'явили свої акції до продажу, то реальні ціни були б у десятки /сотні разів менші
А шо VW, воно за рік -4.4% по акціям дало, це ризиковано, бо постійно хтось піджимає у вигляді китайців. Теж саме усілякі Ролс ройси, літаки, потяги.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 231 раз.
-
-
Профіль
-
-
|