Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3046304730483049
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 10:19

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Американець аналогічно не повірить, що мій приятель Володимир в ці дні і прямо зараз чудово себе відчуває в великому місті "Харків", де здає аж дві квартири орендарям - обидві 3-к - одну здає за 5 000 гривень, а іншу за 8 000 гривень - повністю щасливий, бо того вистачає НЕ працювати та утримувати родину...

Не наш знайомий? Бо 13 000 грн, це всього 310 дол. США на сімью. Тобто харчування печеною картоплею засмаженою на сонці.
BIGor

Подякував: 1486 раз.
Подякували: 1894 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 11:04

Шикарне ваше зауваження.
При спробі жителів США навчити жити інші народи світу, точно би пролунало:
«You can't live like this!»
Востаннє редагувалось akurt в Сер 19 лис, 2025 13:34, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4069 раз.
Подякували: 1519 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 11:08

Еміграція, заробітчанство

News from Turkey

За теорією Карли Маркси - а Фріда Енгельса це підтверджувала - зарплатня - це суспільна оцінка твого труда, твоїх навичок та твоїх здібностей... Це те, скільки ти вартуєш...

В цьому смислі я із цікавості та вивчення життя людей дивлюся, чим займаються наші люди в Еміграції, та яке світить заробітчанство.

Тому зробив добірку того, чим займаються наші люди в Анталії, щоби мати гроші і на ікру чорну в суміші з червоною, і на шампусік, і на авто, і на попоїсти.

1. Проведення занять із співів. Для дітей. Октави беруть різні... Так ось: 1 урок - 40 хвилин - 1000 гривень/лір. Це найдешевша ставка. Найдорожча: 1500 гривень/лір за урок. Що цікаво клієнтів вистачає, і клієнти інтернаціональні, як і пісні...

2. Здається недооціненою виглядає математика: 1 заняття у старшокласників - 850 гривень (лір).

3. Не менш доходний бізнес - вчити дітей грати у Великий теніс. Тут величезний діапазон цін від наших тренерів. Мінімально це 12 500 гривень з дитини за місяць (заняття щоденні). Середній прайс - це приблизно 1500...2000 гривень за 1 заняття. Максимальний - 800 євро за місяць з однієї дитини. Точніше, з батьків дитини...
Грають - аж гай шумить!

Ну ось бачите: не обов’язково бути ІТ-ником, щоби жити більше-менш пристойно...

P.S. Як можна зрозуміти, ніхто з цих прибутків не платить ніяких податків.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 15:48

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Turkey
Як можна зрозуміти, ніхто з цих прибутків не платить ніяких податків.

Це серйозно? А якже тоді Туреччина фінансує свою інфрастуктуру, дороги, тунелі, армію (яка доволі велика) ітд? Чи місцеві платять, а наші ні?
BIGor

Подякував: 1486 раз.
Подякували: 1894 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 17:43

Bolt написав:Через ЛС смайлы не проходят.

Спасибо, учту.
rjkz

Подякував: 8790 раз.
Подякували: 5538 раз.

Профіль

11
6
7
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 17:57

BIGor написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Turkey
Як можна зрозуміти, ніхто з цих прибутків не платить ніяких податків.

Це серйозно? А якже тоді Туреччина фінансує свою інфрастуктуру, дороги, тунелі, армію (яка доволі велика) ітд? Чи місцеві платять, а наші ні?

Ну, дивіться: згідно із законодавством громадянин Туреччини платить податки - і доволі високі - на рівні європейських - здається 4 градації сплати від 15 до 45% - з усіх прибутків/доходів, отриманих як на території Туреччини, так і за кордоном. Найбільше зиску держава отримує мабуть з доходів, отриманих турками в Німеччині, яку вони освоюють вже десь 70 років.

Іноземець повинен платити податки тільки з доходів/прибутків, які отримані на території Туреччини. Тут виникає цікава юридична колізія.
Наприклад, моя сусідка по квартирі (двері в двері, ІТ-ниця (цю квартиру купила десь 2 місяці тому да 110 000$), працює вночі - як я розумію на компанію США, яка не відноситься до юрисдикції Туреччини і вона - виходить - отримує прибуток не на території Туреччини. Ну я в кишеню не лізу, як тут є на форумі - і не один - «фахівці», але дуже сумніваюся, що вона платить комусь якісь податки. Буде нагода - якось обережно спитаю. А можливо і не спитаю…

В тих прикладах, які я навів, прибуток отримано іноземцями на території Туреччини і теоретично повинні платити податок. Так саме, як і орендодавець в Україні - але ж ні перші, ні другі нічого не платять… ви ж самі це точно знаєте.

З приводу того, за які гроші в Туреччині будують найбільшої в світі мости та віадуки (я був вражений змінам у самому місті Анталія - ніколи не думав, що за неповний рік можна такого набудувати), аеропорти (аеропорт в Стамбулі на днях зайняв в світі друге місце як один з найбільших у світі хабів), за які гроші утримують 5 - чи 6 авіакомпаній з найновшим парком літаків та ледь не найдовшими в світі за відстанню авіарейси, з реально смішними цінами на квитки (наприклад, рейси на Женеву з Анталії - ціна квитка 2990 гривень - і це ж багажем) та за які гроші сьогодні приймають в Анкарі потужну делегацію з України - я не знаю, бо не є премʼєр-міністром країни.
akurt

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 20:50

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Іноземець повинен платити податки тільки з доходів/прибутків, які отримані на території Туреччини. Тут виникає цікава юридична колізія.
Наприклад, моя сусідка по квартирі (двері в двері, ІТ-ниця (цю квартиру купила десь 2 місяці тому да 110 000$), працює вночі - як я розумію на компанію США, яка не відноситься до юрисдикції Туреччини і вона - виходить - отримує прибуток не на території Туреччини

Нажаль, так це не працює, бо ж не має значення, іноземка вона чи ні. Важливо, чи стала податковим резидентом Туреччини (183 дні проживання та інші критерії). Якщо так - то зобов’язана декларувати й сплачувати податки з усього світового доходу, незалежно від того, що вона іноземка
претоr

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 19 лис, 2025 21:00

претоr написав:Нажаль, так це не працює, бо ж не має значення, іноземка вона чи ні. Важливо, чи стала податковим резидентом Туреччини (183 дні проживання та інші критерії). Якщо так - то зобов’язана декларувати й сплачувати податки з усього світового доходу, незалежно від того, що вона іноземка

Мені ваші слова дуже подобаються.
Ви зможете набратися сміливості та повторити їх українським орендодавцям?
akurt

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 3046304730483049
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти