Hotab
если у вас окна на юг/запад подумайте над установкой 2-3х панелей по 3кВт, иначе вы используете возможности своего инвертора(системы) макс на 30%...
|
|
Так, саме туди Але я вже не хочу вкладатись в хату в Києві. Ці вкладання в Дея вимушені через блекаути, але з прицілом що вони будуть основою для СЕС в Монтенерго. Аккуми і інвертор я ще якось перевезу (хоча може доцільніше продати і там купити), а от панелі точно ні)) Але там я таки хочу це все реалізувати, надто багато сонця марно )) Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на кращеХтось вчив фізику? 1 На наших широтах Пікова сонячна радіація:____________________________________________1000Вт/м2 панелі перетворюють цей світловий потік в електроенергію з ККД біля 15-20% 2 Для того щоб отримати 3 квт потужності-це 18-20м2 3 Якщо в людини помилка і для неї що квт що квт*год це все одно, тоді Для отримання 3 квт*год , дійсно треба 2-3 панелі загальною площею в 4-6 м2
Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на кращеПро получить - это, как получится, но по номиналу панелей 20-21 кв.м. да. А сказать-то что этим хотелось? Для справки, у моей обычной современной двушки площадь фасада примерно 25 кв.м. Даже слегка с избытком. А если вспоминать физику несколько глубже, то для толковой отдачи панели мы ставим не вертикально, а под углом, грубо, 45 градусов. Это уже на таком фасаде позволяет разместить 35 кв.м. панелей, т.е. на 5 кВт. Но оно может для данной станции и избыточно. Другой вопрос что на такое строительство скажет управляющая компания. Уверен, что моя меня пошлёт даже с вертикальными панелями ибо "нарушают красоту и единообразие фасада".
|
|