|
Кредитпромбанк - БАНКРОТ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
Додано: Чет 26 лис, 2009 16:45
Письмо НБУ 26.11.2009 № 13-121/7672-21982
Зобов’язуємо банки, що отримали кредитну підтримку від Національного банку України, забезпечити дотримання передбаченої кредитними договорами, укладеними з Національним банком України, умови в частині утримання середнього курсу гривні до долара США на готівковому валютному ринку в межах, які не перевищують відповідний середній курс на готівковому ринку.
Невиконання банками цієї вимоги буде розглядатись Національним банком України як підстава для застосування відповідних заходів впливу. Керівники відповідних територіальних управлінь Національного банку України мають забезпечити дієвий контроль за дотриманням зазначених вимог банками.
Надалі рекомендуємо банкам (фінансовим установам) використовувати інформацію про середній курс гривні до долара США, що склався за операціями з купівлі та продажу іноземної валюти на готівковому валютному ринку України, який доводиться Національним банком України, під час формування цього курсу на наступний робочий день.
=====================================================================================
А поскольку почти у всех банков есть реф НБУ...то рост/падение курса теперь будет только по приказу НБУ.
-
Freed
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 17:11
Freed
Цей лист "Кореспондент" друкував. Цікаво чи були до нього додатки з роз’ясненням яким саме чином НБУ буде рахувати "відповідний середній курс на готівковому ринку", бо без цього банки в будь який момент можуть отримати по попі.
В тім Кредитром останні кілька днів курс як раз тримав нижче ринка.
-
vasyatko
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 34 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 17:17
vasyatko написав:Я теж думаю, що скоріше пофартіло. В тім для вкладників, це скоріш гарна новина ніж погана. А хтось у Банку собі зірочку пророка повисіть  .
уже второй раз фортит... первый был в мае, когда покупали по нацбанку 7-70 в феврале... а в мае коммерческий 7-60 уже был... вот щас тоже фортит.... таки есть пророк... и еще будет третий раз, когда позаканчиваюся 9месячные вклады летом. а курс нацбанка уже ниже будет, чем тот по которому люди вкладывались. но люди то и так благодарны будут, их то цель валюту было купить по нормальному на тот момент курсу. чего и и достигли... а то шо курс упал так банк не причем.
-
asu95
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 17:21
vasyatko написав:Freed написав:В принципе, в любом отделении КПБ Вас и Вашу сестру смогут качественно и быстро обслужить.
Freed, вибачте але це брехня (щодо "любого" відділення), особливо щодо купівлі/продажу валюти, хіба що Ви знаєте хто то є asu95 та його сестра  . В одному обласному центрі мені позавчора не продали бакси по 8.14, хоча вони в них були, за годину дозвіл на продаж відділення отримало, але тоді вже стало зрозуміло, що по такому курсу бакс не цікавий. Втім можна сказати, що це + Казначейству Банку, який в останні кілька днів дуже вдало встановлює ранком курс, але не допускає значних операцій по ньому до того, як ситуація на ринку проясниться.
а как щас по другому можно ? пока на межбанке не прояснится ситуация, а это где то к 11-12 часам продавать какой смысл? можно попасть круто.... курсы то в течение дня нельзя менять. а вдруг он расти начнет ? так что казначейство соображает что делает.
-
asu95
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 18:15
asu95
А по іншому і не можна, тому я і кажу, що "в любом отделении могут быстро и качественно" - саме зараз брехня  .
-
vasyatko
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 18:27
asu95 написав:вот щас тоже фортит....
Вибачте, я російську погано знаю, але слово "фартит" походить від "фарт", а не від мови програмування "Фортран" чи українського виробництва вогнепальної зброї "Форт".
Я особливо в цю гру не грався, але думаю, що був час коли акція була м’яко кажучи не дуже вигідною для Банку.
-
vasyatko
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 26 лис, 2009 19:26
vasyatko написав:asu95А по іншому і не можна, тому я і кажу, що "в любом отделении могут быстро и качественно" - саме зараз брехня  .
Качественно обслужить...это не только решить проблему клиента или удовлетворить потребность в продукте...это еще и умение правильно объяснить ситуацию почему в данный момент времени не может быть выполнена просьба клиента и пояснить когда она может быть выполнена.
Не по всем продуктам КПБ впереди..иногда приходится говорить "нет" клиенту...а это тоже надо уметь делать правильно и честно.
-
Freed
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 29 лис, 2009 14:03
Понтифик написав:Добавлено: 25-11-2009 14:06 : При согласии asu95, yuma, Freed, не писать здесь, к примеру, 10 дней, я тоже 10 дней не буду писать. Так что слово за вышеуказанными писателями. И если они откажутся, ко мне, пожалуйста, претензий не предъявляйте.
Вот сразу видно, что Понтифик куда-то на 10 дней уехал. В эфире тишина...Но каков хитрец? зная, что его 10 дней не будет, хотел выдавить из нас обещание не писать
А тут уже 4 страницы набежало и без его ведома... 
-
yuma
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 1 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 гру, 2009 11:06
Вчера перевкладывал валютное депо в Кредитпроме на пол года. Был немного расстроен тем, что процент на 0,35 оказался ниже чем был до этого. Понимаю, мелочь, но у меня сумма с 5ю нулями и это уже "что-то".  Странно, что банк допускает такие "проколы" для своих постоянных вкладчиков, а текущие условия размещения депо НИКАК невозможно пролонгировать... 
-
Watcher
-
-
- Подякував: 219 раз.
- Подякували: 485 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 гру, 2009 11:47
Watcher
% ставка вниз, це як раз добре. Тобто Банку вже не так потрібні гроші, як це було раніше. Ринок змінився, навіщо Банку лишати старий відсоток навіть для кращих своїх клієнтів.
Єдине в цьому сенсі не розумію, чим думав Банк, коли затверджував фактично річний депозит з можливісттю зняття грошей в будь який час зі збереженням усіх відсотків (з лагом 2 тижні) зі ставкою 20% в гривнях та 11% в баксах? Хтось має договір по "Швидкому Руху" ? Я правільно розумію, що там вклад 25 разів автоматично лонгується на умовах, яки були під час підписання договору?
-
vasyatko
-
-
-
-
Профіль
-
-
|