Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Не перекручуйте факти. Людина збудувала будинок не тому, що не мала де жити, а для того, щоб мати ще одну додаткову віллу або ж для подальшої продажі. А це трохи різні речі. Навіть якщо сферичний "пан Роман" у вакуумі і хотів там жити, на 200% переконаний, що він точно має квартиру, де живе. Бо безхатченки хатів собівартістю 100к зелені не будують, знаєте лі...
І ще одна штука. Якщо людина побудувала дім для себе, але не може продати його зараз за адекватну (для своїх хотєлок) ціну, а жити там не хоче/не планує, то є два варіанти. Якщо вона коштів не потребує, і має можливість утримувати цей будинок без особливих затрат для себе - нехай чекає клієнта хоч 3 роки. А вдруг якийсь олєнь попадеться. А якщо гроші треба, і вже, то продавець буде змушений вискочити з об"єкту навіть зі збитком для себе, бо гроші треба. Інше питання, наскільки великий буде попандос. Бо спочатку було жалко. Усе...
а - всі десь живуть , тому чому не продали в 2010 в 1,5 рази дешевше і не поклали на депо , якеб перекрило всі нерви і втрати від володіння такої непотрібної і слаболіквідної нерухомості ?
Навіщо мені продавати квартиру, де я живу, якщо я спеціально збирав гроші та примножував їх на депозиті, щоб минулого місяця придбати-таки нову квартиру? Не бачу взагалі логіки у вищенаведеній фразі. Не плутайте тепле з м"яким.
1 Чомусь маса бажаючих купити житло ( але на сьогодні не маючи достатніх для цього коштів) вважає що ті в кого коштів вистарчило вже збудувати житло і виставити його на продаж - мають більше проблем ніж безхатченки , а тому просто зобовязані віддавати вже збудоване напівдаром . 2 Так само , чомусь бажаючі купити житло , розповідають що єдиним правильним рішенням є продаж за пів-ціни , хоча поступати так з своїм житлом вони не хочуть ( бо вони там живуть , а те що 90% виставленого до продажу житла зайнято мешканцями - чомусь до уваги не приймається)
ПС Тепер по міфічному пану роману. 1 Він зависив свою ціну в 2010 в 1,5 рази ( як мінімум ,а то й в 2 якщо враховувати площу) в порівнянні зі мною 2 Я далекий від того щоб заявляти що мій вплив на РН Рясне-Руська є абсолютним , але сякий-такий вплив в мене є , тому не дивно , що пропозиція цього пана романа опустилась до того рівня який в мене вже є 2 роки 3 Те що його пропозиція опустилась ,а моя не змінилась (+не забуваєм що він не продав в 2010 нічого , а я за 2010-2011 продав 4 квартири загальною площею в 240 м2 + 3гаража в 55 м2) - говорить про те що моя цінова політика була як мінімум адекватнішою ніж політика пана романа.
Висновок Таким чином , робити висновки про зменшення цін на нерухомість на прикладі неадекватної ціни однієї особи яка не підтверджена жодною продажжю і при цьому відкидати мої продажі ( в яких до речі ціни росли ) - як мінімум не коректно . Хоча можна зробити якесь полегшення на те що я продавав чудопо класифікації галичанина , чи сарай по класифікації захара
1 Чомусь маса бажаючих купити житло ( але на сьогодні не маючи достатніх для цього коштів) вважає що ті в кого коштів вистарчило вже збудувати житло і виставити його на продаж - мають більше проблем ніж безхатченки , а тому просто зобовязані віддавати вже збудоване напівдаром
Це їхні особисті таргани. Як на мене, якщо ти маєш товар, його утримання тобі не в збиток, і ти можеш собі дозволити продавати його довго-то яка проблема? Хозяин-барин. Але якщо горе-інвестор вклав туди кредитні гроші, а кредит треба повертати ВЖЕ...То вибору менше, правда?
2 Так само , чомусь бажаючі купити житло , розповідають що єдиним правильним рішенням є продаж за пів-ціни , хоча поступати так з своїм житлом вони не хочуть ( бо вони там живуть , а те що 90% виставленого до продажу житла зайнято мешканцями - чомусь до уваги не приймається)
Сорі, давайте не ототожнюйте всіх форумчан з турбіною, ОК? Я про такі маразми ніколи не писав. І житло по факту взяв на первинному ринку.
А ситуацію на нинішньому ринку львівської нерухомості можна охарактеризувати як повний застій. На папері (себто по оголошеннях "Вашмагазину") ціни принципово не змінилися, але і об"єкти практично не розходяться. Купується лише те, де продавець робить суттєвий дисконт, бо, наголошую, йому терміново потрібні гроші. Тобто складається парадоксальна ситуація-ринок ніби є, а ніби і нема Так само, як з долляром по 8,11 Кричати про обвал на основі кількох реальних фактів продажі нерухомості за низькими цінами на фоні повного штилю на ринку житла не варто, але і говорити про стабілізець за практично повної відсутності продаж по заявлених хотєлках ще дурніше.
І щодо пана Романа. Тут дозволю собі ще раз вас процитувати. Дуже показово виходить
1 Він зависив свою ціну в 2010 в 1,5 рази ( як мінімум ,а то й в 2 якщо враховувати площу) в порівнянні зі мною
1 Чомусь маса бажаючих купити житло ( але на сьогодні не маючи достатніх для цього коштів) вважає що ті в кого коштів вистарчило вже збудувати житло і виставити його на продаж - мають більше проблем ніж безхатченки , а тому просто зобовязані віддавати вже збудоване напівдаром
2 Так само , чомусь бажаючі купити житло , розповідають що єдиним правильним рішенням є продаж за пів-ціни , хоча поступати так з своїм житлом вони не хочуть ( бо вони там живуть , а те що 90% виставленого до продажу житла зайнято мешканцями - чомусь до уваги не приймається)
В даній ситуації а) він там не живе б) він спекулятивно завищив ціну у 2010 році в) якби він був достатньо розумним, то зробив би дисконт 30-40% в 2010-му році, точно би продав цей об"єкт, все одно отримав би такий-сякий прибуток і або вклав його в новий об"єкт, або б поставив ці гроші на депо і зараз точно мав би більше грошей, ніж при продажі цього об"єкту по нинішніх цінах. Що я і хотів сказати у попередньому пості. Висновок-пан Роман лоханувся, захотівши отримати надто великий прибуток у 2010-му році. Тепер він отримає значно менший-і все із-за власної жадібності Що і треба було довести
Nighthawk написав: І щодо пана Романа. В даній ситуації а) він там не живе б) він спекулятивно завищив ціну у 2010 році в) якби він був достатньо розумним, то зробив би дисконт 30-40% в 2010-му році, точно би продав цей об"єкт, все одно отримав би такий-сякий прибуток і або вклав його в новий об"єкт, або б поставив ці гроші на депо і зараз точно мав би більше грошей, ніж при продажі цього об"єкту по нинішніх цінах. Висновок-пан Роман лоханувся, захотівши отримати надто великий прибуток у 2010-му році. Тепер він отримає значно менший-і все із-за власної жадібності Що і треба було довести
Я почав про пана Романа, тому уточнюю: За будинок, виставлений на продаж, він просив: 29.04.2011 - 200000 дол 15.08.2011 - 155000 дол 31.03.2012 - 145000 дол 20.05.2012 - 135000 дол сьогодня - 110000 дол (Кому цікаво - дам посилання) Про 2010 нічого не знаю, я й не писав. Просто для себе зробив висновок: продажна ціна для будинку біля Львова сьогодні = хотєлці кінця 2010 року поділеній на два.
Nighthawk написав: І щодо пана Романа. В даній ситуації а) він там не живе б) він спекулятивно завищив ціну у 2010 році в) якби він був достатньо розумним, то зробив би дисконт 30-40% в 2010-му році, точно би продав цей об"єкт, все одно отримав би такий-сякий прибуток і або вклав його в новий об"єкт, або б поставив ці гроші на депо і зараз точно мав би більше грошей, ніж при продажі цього об"єкту по нинішніх цінах. Висновок-пан Роман лоханувся, захотівши отримати надто великий прибуток у 2010-му році. Тепер він отримає значно менший-і все із-за власної жадібності Що і треба було довести
Я почав про пана Романа, тому уточнюю: За будинок, виставлений на продаж, він просив: 29.04.2011 - 200000 дол 15.08.2011 - 155000 дол 31.03.2012 - 145000 дол 20.05.2012 - 135000 дол сьогодня - 110000 дол (Кому цікаво - дам посилання) Про 2010 нічого не знаю, я й не писав. Просто для себе зробив висновок: продажна ціна для будинку біля Львова сьогодні = хотєлці кінця 2010 року поділеній на два.
Ваш висновок або не вірний , або не вірно сформульований. Якщо Ви говорите про конкретний будинок пана романа , то тоді Ваш висновк повинен звучати слідуючим чином: продажна ціна для будинку пана романа біля Львова сьогодні = хотєлці пана романа кінця 2010 року поділеній на два Якщо ж Ви говорите про весь ринок , то на підставі власних угод , я буду стверджувати інше. ПС Ви завжди зможете довести свою правоту , але при цьому у Ваших доказах будут ціни в 1000-2000 доларів в 2010 за м2 , які сьогодні опустились до 500-1000 , але ж це ні про що не говорить , адже в 2009 реальні угоди проводились по 450 , в 2010 по 500 , сьогодні коливаються близько 550 ( якщо говорити про обєкти в 140-200 м2) Таким чином Спочатку ви берете найдурнішу хотелку , а потім на підставі того що дурень порозумнішавши в два рази опустив свою хотелку в тих самих 2 рази - заявляєте про обвал ? Але при цьому забуваєте , що навіть опущена в 2 рази хотелка дурня , все одно вища від цін по яким проводять угоди розумні. На сьогодні це до 0-10 км від Львова 100 м2 - 650 150 м2 - 550 200 м2 - 500
budivelnik написав: Ваш висновок або не вірний , або не вірно сформульований. Якщо Ви говорите про конкретний будинок пана романа , то тоді Ваш висновк повинен звучати слідуючим чином: продажна ціна для будинку пана романа біля Львова сьогодні = хотєлці пана романа кінця 2010 року поділеній на два Якщо ж Ви говорите про весь ринок , то на підставі власних угод , я буду стверджувати інше.
Я не моніторю весь ринок і не збираю детальну статистику. Мій висновок стосується десятка-двох заміських будинків, власники яких розумнішають швидше за інших.
budivelnik написав:Спочатку ви берете найдурнішу хотелку , а потім на підставі того що дурень порозумнішавши в два рази опустив свою хотелку в тих самих 2 рази - заявляєте про обвал ?
Ні, це ще не найдурніша хотєлка. Деякі хотєлки навіть нецікаво обговорювати. Наприклад, знижка ціни на будинок 200 м2 зі 210 тис до 180 тис протягом 4 років дає шанс власнику продати цей об’єкт в найближчому майбутньому?
Якщо людина побудувала дім для себе, але не може продати його зараз за адекватну (для своїх хотєлок) ціну, а жити там не хоче/не планує, то є два варіанти. Якщо вона коштів не потребує, і має можливість утримувати цей будинок без особливих затрат для себе - нехай чекає клієнта хоч 3 роки. А вдруг якийсь олєнь попадеться. А якщо гроші треба, і вже, то продавець буде змушений вискочити з об"єкту навіть зі збитком для себе, бо гроші треба. Інше питання, наскільки великий буде попандос. Бо спочатку було жалко. Усе...
Теми без ціни об’єктів видаляються. Люди обговорюють адекватність цін, критикують продавців за "хотєлкі", ганяють звідти ріелторів, і таким чином тримають ринок в тонусі та зрушують його з мертвої точки. Нічого подібного немає у Львові. Гілка Нерухомість на Львівському форумі є відвертим болотом, де модери затирають будь-які дописи в темі, оголошення від форумчан без ціни нічим не відрізняються від газетних в Авізо | Ваш Магазин. Те саме твориться на сайтах нерухомості, на яких можна лишати коментарі. Попробуйте написати щось похоже на "Ваша ціна завищена" - вас негайно затруть.
ricardo написав:Нічого подібного немає у Львові. Гілка Нерухомість на Львівському форумі є відвертим болотом, де модери затирають будь-які дописи в темі, оголошення від форумчан без ціни нічим не відрізняються від газетних в Авізо | Ваш Магазин.
Гілочка про Львів - практично не модерується Тому хочете викласти свої ціни - будь-ласка. З іншого боку , якщо Ви вважаєте що викладання відверто смішних оповідань де ціна м2 в заміському будинку падає з 2000 за м2 до 800-1000 за м2 - когось переконає що це обвал - то Ви просто фантазер.
ricardo написав:Я не моніторю весь ринок і не збираю детальну статистику. Мій висновок стосується десятка-двох заміських будинків, власники яких розумнішають швидше за інших.
А в чому полягає їх розумність ? В тому що вони опустили за 3 роки свої ціни до тих які в мене були два роки тому ? Так це не розумність , це тупа впертість.
ricardo написав:Нічого подібного немає у Львові. Гілка Нерухомість на Львівському форумі є відвертим болотом, де модери затирають будь-які дописи в темі, оголошення від форумчан без ціни нічим не відрізняються від газетних в Авізо | Ваш Магазин.
Гілочка про Львів - практично не модерується Тому хочете викласти свої ціни - будь-ласка. З іншого боку , якщо Ви вважаєте що викладання відверто смішних оповідань де ціна м2 в заміському будинку падає з 2000 за м2 до 800-1000 за м2 - когось переконає що це обвал - то Ви просто фантазер.