|
Нерухомість у Львові |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 06 тра, 2010 20:05
Kropa! Дякую за змістовну відповіть . Якщо працювати з рієлторами , то чи є
поділ міста на мікрорайони , які закріплені за певною агенцією нерухомості ? 5%за їх послуги платить продавець чи покупець ? Які АН мають гарну репутацію серед львівян ?
На первинному ринку також треба мати справу з агенцією чи звертатись у відділ продажу будівельної компанії ?
-
Fox
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 06 тра, 2010 21:48
приэднююсь до питання
"" Які АН мають гарну репутацію серед львівян ?
На первинному ринку також треба мати справу з агенцією чи звертатись у відділ продажу будівельної компанії ? ""
-
JezJersy
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 12 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 тра, 2010 12:38
-Поділу немає, можливо є якась "спеціалізація", але чіткого поділу немає. Платить за послуги маклерів ПОКУПЕЦЬ (хоча інколи, якщо квартиру дуже важко продати і ніхто не хоче її брати, то може платити і продавець). 5% це стандартна вартість, якщо маклер один, то можна торгуватись до 4%-3%, особливо якщо вартість квартири більше 50 тис.
-Маклера фактично вибирає продавець, тому покупцю особливого вибору немає.
- АН, які мають хорошу репутацію - наразі важко сказати, з тих, з ким я спілкувався можу виділити
кількох адекватних, якщо потрібно то можу кинути їх контакти в л.с.
- На первинному ринку - все залежить від фірми - великі зазвичай мають свої агенції нерухомості, або оформляють без посередників. Дрібні - користуються тими ж агентами, що і вторинний ринок. Слід мати на увазі, що при покупці квартири на первинному ринку, поки квартира не здана, ви фактично не купуєте квартиру - є різні схеми договір комісії, участь в ФФБ, пайова участь, власне договір купівлі-продажу і право власності на квартиру буде тільки після здачі будинку в експлуатацію. І ще одне інвестором і забудовником повинні бути 2 різні фірми, які мають в статутах прописані рідні види діяльності - одна на фінансову, інша на будівництво. Тому будьте готові, що навіть якщо забудовник відома фірма, договір ви будете підписувати швидше за все з нікому невідомою "трасвестгамазбудінвест....". Я свого часу навіть був відмовився від покупки через це - запропонували підписати договір з фірмою ПП, про яку в інтернеті взагалі нічого не чути, немає в жодних довідниках чи чомусь подібному, офіс - звичайна квартира без вивіски. Може я параноїк, але я ту квартиру можна було завтра закрити а одну квартиру продати п"ять раз.
-
Kropa
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 2 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 тра, 2010 18:03
Чому я запитала за "районну" спеціалізацію агенцій нерухомості тому , що така практика є наприклад у м. Києві , коли в певному районі працюють певні агенти чи агенції і "чужаків" не пускають на свою теріторію , у покупця є свій брокер , у продавця свій і при проведенні сделки % порівну . Буду дуже вдячна за інформацію по адекватним агентціям у Львові . Є інформація ( із нета ) що в зданих будинках може пустувати до 70 % квартир. І люди , які купили там квартири живуть без комунікацій , тому що якщо не заселений будинок , то хто буде платити за воду , опалення та інше ( ну може якщо обладнані лічильниками будинок )в цих пустих квартирах . Чи поки збудується , то все розкуплене , або лишилось 1-2 пятикімнатні квартири , або 1 і останній поверхи .Чи реально в зданих будинках найти квартиру ? Бо щось не хочеться влізати в "Елітацентр" по Львівськи .
-
Fox
-
-
-
-
-
-
Додано: П'ят 07 тра, 2010 19:18
Fox написав: Бо щось не хочеться влізати в "Елітацентр" по Львівськи .
А в Винниках не интересует Вас 40 кв.м 1- комнатная квартира. Дом сдан. Очень хороший вариант. Я владелец. Нет посредников. Чистая продажа. Новостройка.
Востаннє редагувалось Vinnik в Суб 29 тра, 2010 07:33, всього редагувалось 1 раз.
-
Vinnik
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 11 тра, 2010 11:05
Fox написав:Чому я запитала за "районну" спеціалізацію агенцій нерухомості тому , що така практика є наприклад у м. Києві , коли в певному районі працюють певні агенти чи агенції і "чужаків" не пускають на свою теріторію , у покупця є свій брокер , у продавця свій і при проведенні сделки % порівну . Буду дуже вдячна за інформацію по адекватним агентціям у Львові . Є інформація ( із нета ) що в зданих будинках може пустувати до 70 % квартир. І люди , які купили там квартири живуть без комунікацій , тому що якщо не заселений будинок , то хто буде платити за воду , опалення та інше ( ну може якщо обладнані лічильниками будинок )в цих пустих квартирах . Чи поки збудується , то все розкуплене , або лишилось 1-2 пятикімнатні квартири , або 1 і останній поверхи .Чи реально в зданих будинках найти квартиру ? Бо щось не хочеться влізати в "Елітацентр" по Львівськи .
В Києві великі райони, пропозиція/попит на порядок більший, тому може там спеціалізація більш виражена. В києві навіть не всі таксисти хочуть їхати в інший район  . В принципі тут ви також можете найняти свого брокера, не питання. Інфо по маклеру кину в л.с.
Стосовно новобудов - та ситуація що ви описали стосуєть незданих будинків. Я чув у Львові є такий будинок на дем"янській - там вже роки 3 живуть люди, а він не зданий - там ні ліфт не працює, ні комунікацій немає. А якщо будинок зданий, то неважно живе хтось чи ні, комунікації всі повинні працювати, ну хіба там якісь специфічні проблеми. Тут може бути інша проблема - якщо ви в"їзджате першою будьте готовими до того, що всі сусіди будуть робити ремонт.
В зданих будинках знайти квартиру важкувато з перших рук, оскільки забудовник намагається все продати якнайшвидше - йому ж потрібні гроші для будівництва. Але зараз пропозиція таких квартир суттєво зросла.
-
Kropa
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 11 тра, 2010 18:18
і нфо по маклеру кину в л.с.
Дякую за інформацію. Kropa. Ще до Вас одне запитання по типам будинків . Маю уяву по "хрущівках" , "сталінках,"панельні будинки ". Що собою являє "чешка" , "польські люкси "? Поясніть будь ласка .
-
Fox
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 11 тра, 2010 23:42
Продаю в Винниках в сданном доме 1комнатную квартиру. 49 кв. по 6500 грн за квадрат. Продаю с 1 мая. Кому интересно отпишусь за сколько времени продал.
Зверніться до АН Новий формат , з їх допомогою зараз оформляю документи на продаж 45 кв м Рясна-Руська по 7200 за квадрат , сьогодні цікавився Вашим варіантом , сказали що Винники краще котуються ніж Рясне , тому вони здивовані , що Ви ще не продали
[url]new-format.com.ua[/url]
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 12 тра, 2010 08:50
budivelnik
Согласен Ваши 7200 за квадрат гараздо привлекательнее для меня, чем мои 6500. Только вот боюсь, чтоб моя квартира не "зависла" в АН на длительный период. Пока подал объявление в "Ваш Магазин" первый выход завтра.
-
Vinnik
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 12 тра, 2010 16:25
Fox написав:і нфо по маклеру кину в л.с.
Дякую за інформацію. Kropa. Ще до Вас одне запитання по типам будинків . Маю уяву по "хрущівках" , "сталінках,"панельні будинки ". Що собою являє "чешка" , "польські люкси "? Поясніть будь ласка .
Чешка - так називали будинки збудовані за чеськими проектами, відрізнявся від хрущовки більшою квадратурою, ізольованими кімнатами та вигодами, більшою кухнею та хорошим зручним плануванням. Ну і коштують вони відповідно дорожче.
Польські люкси називають будинки, які свого часу будувала польська фірма "Люкс" - це квартири в основному в центральній частині міста в польських будинках з хорошим плануванням та високими стелями. Хоча зараз всі старі польські будинки в хорошому стані і гарним плануванням називають "польський люкс".
Востаннє редагувалось Kropa в Пон 05 лип, 2010 18:35, всього редагувалось 1 раз.
-
Kropa
-
-
-
-
Профіль
-
-
|