Укрпромбанк не возвращает депозит

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви тем розділу Розміщення вільних коштів та активів.
  #<1 ... 651652653654655 ... 2082>
Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:20

imam написав:Это - уже даже тяжело назвать ГОСУДАРСТВОМ.

+100
Bomber

Подякував: 1048 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:33

eivr написав:После 21.07 ничего не произойдет. Поэтому смысла ждать нет.
Деньги Вы получите очень нескоро в любом случае.

- даже с решением суда :?:

Судебный процесс - дело очень долгое.

- а пококретнее ... от и до :?:
Еще можете нарваться на апеляцию и на проблемы с исполнительной службой.

- какая апеляция по такому вкладу :D :?:
- вы думаете юристам УКРпрома совсем заняться нечем :?:

При небольшом вкладе проще про него просто забыть - здоровье будет целее.

- юморист вы :D ... зачем забывать про 12тыс.,если можно доплатив 250 через пару месяцев получить готовое решение суда :?:

Если нервы в прорядке - в суд нужно подавать как можно быстрее. Ждать 21.07 нет смысла. ИМХО.

- спасибо учтём-с.
У кого ещё какие мнения на этот счёт :?:
Востаннє редагувалось Свидетель в Вів 09 чер, 2009 15:43, всього редагувалось 1 раз.
Свидетель

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:43

Отже питання, схоже, стоїть руба.

Інтуїція мені підказує, що це останнє, що можна вибити з банка.

Таким чином питання йде про 20% + якийсь бонус - ФГВ. Якщо вони відразу віддають 20%+бонус, то я може б і погодився. Відразу означає: в один день усі 20%+бонус в баксах. Усе інше вже треба розглядати як подарунок долі, якщо щось з того повернуть.

Інтуїція мені підказує, що бакси вони повертати не будуть, а будуть давити, аби міняти на гривні за якимось комічним курсом.

ФГВ, задається, мало чого вартий. Там грошей нема і не буде. Сподіватися на суди, то справа кожного. Я в суди ніколи не грав і правил не знаю. Вчити не хочу.

А півроку строк якраз припадає на президентські вибори. Однім словом -- усюди клин...
Scanderbeg

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:51

Вопрос всем:
В какой срок можно подавать на апеляцию?

5 дней. Через почту - отсчет по штемпелям, иначе - в суде только два дня приемных, можно вылететь из сроков.

имел в виду аппеляцию на ухвалу об отказе в судебном приказе
Востаннє редагувалось vikkin в Вів 09 чер, 2009 16:01, всього редагувалось 1 раз.
vikkin

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:59

- имеет ли смысл подавать сейчас иск (вклад 12 тыс.грн.) или ждать 21.07 (конца моратория)?
- когда я смогу получить деньги при положительном решении суда ?
- и сколько (как правило) длится подобный судебный процесс ?
Всем заранее спасибо.

смысл имеет.

Лучше - заяву на наказ.
Есть далеко ненулевые шансы, что проскочит, особенно в Печерском суде. Но нужно очень аккуратно написать. чтобы из текста не следовало, что у Вас есть предмет спора с банком.

Если наказ не пройдет, подаете полноценный иск. Тут делов на пару-тройку месяцев. Но все равно это ближе чем что-либо другое.
vikkin

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 15:59

Свидетель написав://Деньги Вы получите очень нескоро в любом случае.
- даже с решением суда :?:

ДА! Не забывайте о возможных проблемах с исполнительной службой, которые могут начаться уже после решения суда в Вашу пользу.

//Судебный процесс - дело очень долгое.
- а пококретнее ... от и до :?:

Минимум месяц до назначения предварительного слушания. Потом еще месяц до первого слушания.
Максимум - бесконечность. Затягивать процесс можно многими способами.

//Еще можете нарваться на апеляцию и на проблемы с исполнительной службой.
- какая апеляция по такому вкладу :D :?:
- вы думаете юристам УКРпрома совсем заняться нечем :?:

Всё гораздо хуже. Мне по моему делу судья вынесла "приговор" - направить дело в Печерский суд. Если я буду подавать на апеляцию (а со сроками, похоже уже пролетел), то пройдет минимум месяц, пока я выиграю апеляцию (в чем я совсем не уверен). Потом еще месяц ждать назначения даты повторных слушаний.

//При небольшом вкладе проще про него просто забыть - здоровье будет целее.
- юморист вы :D ... зачем забывать про 12тыс.,если можно доплатив 250 через пару месяцев получить готовое решение суда :?:

Я говорил про НЕБОЛЬШУЮ сумму. Со своим вкладом я уже нахожусь в раздумиях, стоит ли дальше продолжать. На моем здоровье это уже отразилось. Это при том, что судья сказала, что даже при наличии мед. справок (справка у меня есть) отсудить моральный ущерб нереально.
eivr

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 16:20

Scanderbeg написав:Отже питання, схоже, стоїть руба.

Інтуїція мені підказує, що це останнє, що можна вибити з банка.

Таким чином питання йде про 20% + якийсь бонус - ФГВ. Якщо вони відразу віддають 20%+бонус, то я може б і погодився. Відразу означає: в один день усі 20%+бонус в баксах. Усе інше вже треба розглядати як подарунок долі, якщо щось з того повернуть.

Інтуїція мені підказує, що бакси вони повертати не будуть, а будуть давити, аби міняти на гривні за якимось комічним курсом.

ФГВ, задається, мало чого вартий. Там грошей нема і не буде. Сподіватися на суди, то справа кожного. Я в суди ніколи не грав і правил не знаю. Вчити не хочу.

А півроку строк якраз припадає на президентські вибори. Однім словом -- усюди клин...

Никаких сразу. 20% выдают только при условии оформления 80% на срок минимум полгода. Менее 80% вклада оформить нельзя. Бонусы это увеличенные % в первые 2 месяца вклада. Проценты в конце срока или раз в квартал. 20% на карточку (которую надо открыть) четырьмя траншами, а потом снимать с карточки в пределах лимита.
И всё это не гарантируется ФГВ.
Хло

Подякував: 7 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 16:22

Объясните, пожалуйста, в чем разница между заявлением на приказ и иском. Где об этом можно подробней почитать?
ЭтоЯ

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 16:25

Да, выбор богат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хочь-гильятина, хочь- повесят....

А мы это еще обговариваем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А может нам будет предложено еще и кучу г. съесть, тогда может 20% датутю
НАШИХ ДЕНЕГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

О чем мы говорим? И с кем?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elelja

Повідомлення Додано: Вів 09 чер, 2009 16:43

vikkin написав:
смысл имеет.

Лучше - заяву на наказ.
Есть далеко ненулевые шансы, что проскочит, особенно в Печерском суде. .

- так юрист банка подает заяву с просьбой отменить ... делов то - две строчки написать ... в таком случае теряется дополнительный месяц.,а то и больше.

Но нужно очень аккуратно написать. чтобы из текста не следовало, что у Вас есть предмет спора с банком

- такая заява - нормальная :?:

До Печерського районного суду м. Києва
ХХХХХХХХХХХХХ ХХХХХХХХХХХХХХ
хххххххххххххххххххххххххххххх
Ідентифікаційний номер ________

Боржник:
Товариство з обмеженою відповідальністю
«Український промисловий банк»,
код ЄДРПОУ 19357325
01133, м. Київ, б-р. Л.Українки, 26

про витребування депозитного вкладу
в порядку наказного провадження
в сумі12 000 (дванадцять тисяч) гривень

З А Я В А
про видачу судового наказу
05 травня 2008 року між мною та структурним підрозділом Боржника (відділенням № 39 м. Києва), було укладено Договір банківського вкладу №хххххххххххххххххххххх (далі Договір).
Згідно п.1.1 Договору Боржник приймає від Стягувача грошові кошти у розмірі 12 000 (дванадцять тисяч) грн. 00 коп. строком на 390 днів повернення до 29 травня 2009 року з умовою виплати Боржником відсотків.
Згідно п.2.3.2 Договору я внесла готівкою на депозитний рахунок кошти передбачені у п. 1.1. Договору а саме 12 000 грн. 00 коп., про що свідчить квитанція № ххххххххх від 05 травня 2008 р.(копія додається до заяви)

Згідно п. 2.4.3 Договору Стягувач має право отримати суму вкладу та нараховані проценти за останній розрахунковий період у «Дату повернення» зазначену у п. 1.1. Договору, тобто 29 травня 2009 року.
__________2009 року я письмово звернулася до Боржника із заявою (вх. № _______) про виконання Боржником п. 2.1.5 Договору. Датою повернення банківського вкладу мною був зазначений строк - до ________ 2009 року (копія заяви додається ).
__________ 2009 року я додатково письмово звернулась до центрального офісу Боржника (за адресою: м. Київ, б-р. Л.Українки 26) із заявою (вх. № _______) щодо отримання належних мені коштів за вказаним Договором. В своїй заяві я зауважила, що на адресу тимчасового адміністратора Боржника Національним банком України направлено Лист № 44-020/1357-2796 від 24.02.09, яким роз`яснено:
"вимоги за депозитними договорами, строк виконання за якими настав після введення тимчасової адміністрації, не підпадають під дію мораторію і мають бути задоволені банками у встановлені договорами строки".

Але, незважаючи навіть на зазначене вище пояснення регулятора (Національного банку), я отримала відмову Боржника у поверненні мого депозитного вкладу
Отже, станом на __________2009 року Боржник належні мені кошти не повернув. Вважаю, що таким чином Боржник суворо порушує умови договору банківського вкладу та не виконує приписи законодавства, а саме:
- ст. 41 Конституції України, згідно якої «кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право власності є непорушним». Про непорушність права власності також зазначено в ст. 321 ЦК України;
- ст. 629 ЦК України – «Договір є обов’язковим для виконання сторонами»;
- ч.2 ст. 1060 ЦК України, згідно якої «за договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов’язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника»;
- ст. 526 ЦК України – «зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу, та інших актів цивільного законодавства».
- п. 3.3 "Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами" (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2003 р. за N 1256/8577), згідно якого «за договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника.

Згідно до ст. 95 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення про стягнення з боржника грошових коштів чи витребування майна за заявою особи, якій належить право такої вимоги.
Згідно зі ст. 96 ЦПК України судовий наказ може бути видано якщо заявлено вимогу, яка ґрунтується на правочині, вчиненому у письмовій формі.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 41 Конституції України, ст. ст. 11, 15, 16, 509, 526, 629 ЦК України, 95, 96, 98, 99 ЦПК України,

ПРОШУ:

1. Видати Судовий наказ про витребування від Боржника на користь Стягувача депозитного вкладу у розмірі 12 000, 00 грн. (дванадцять тисяч гривень 00 коп.)
2. Звільнити мне від сплати державного мита на підставі п.37 ст. 4 Декрету «Про державне мито».
3. Стягнути з Боржника на користь Стягувача витрати на ІТЗ.

Додатки:
1. Копія договору банківського вкладу № ххххххххххххххххххххххх від 05 травня 2008 р
2. Копія квитанції про зарахування коштів на депозит № ххххххх від 05 травня 2008 р
3. Копії моїх Заяви про повернення банківського вкладу від
7. Електронна версія Листа НБУ № №44-020/1357-2796 від 24.02.09. 01001 м. Київ, вул. Хрещатик 42-а
Востаннє редагувалось Свидетель в Вів 09 чер, 2009 16:43, всього редагувалось 1 раз.
Свидетель

#<1 ... 651652653654655 ... 2082>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ