|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Чет 06 лют, 2025 19:00
Shaman написав:це лише за умови, що девал вище за відсотки. а якщо ні, то з чого постійно купувати долар й за рахунок чого штопор? я гадаю причина укріплення інша...
У мене думки дві з цього приводу: 1. НБУ для своїх курс приспустив тимчасово, щоб дати своїм заробити. І як тільки ті кому потрібно відкупляться - курс повернуть на русло девальвації +\- 10% на рік, тобто десь 42.50-42.80 вже в березні. 2. НБУ таким чином бореться з інфляцією разом із підвищенням ставки, і тоді цей відкат з подальшим топтанням на місці навкого 42 триватиме до осені. Принаймі поки стабільно надходить допомога
-
kombinator
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 61 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 06 лют, 2025 17:40
Realist написав: kombinator написав:На вересень 2024 мав пропорцію заощаджень 70% гривня, 30% доллар. Докупав долари на вільну гривню починаючи з жовтня, поки не вийшов на 20% грн \ 80% доллар. Коли курс в грудні підскочив, вирішив що залишок гривні краще закинути на депозит на 3 міс, щоб відбити те зростання курсу, і в березні коли закінчаться депозити по строку - вже закупити доллар. А тепер виходить що я не те що відбив 3% за 3 міс, але ще й можливо заробив. Бо курс вже нижче ніж був коли я депозити відкривав. Якщо так протримається ще трохи то буде +5% в долларі за 3 міс. Просто пощастило. Сумма не супер велика, але все одно зайві +1к моє его гріють
Це не пощастило. Це така задумка у НБУ, щоб подібні історії як ваша кожен раз спонукали всіх задуматись. "А можливо все ж таки НЕ треба НА ВСІ купувати ці долари а прилаштувати трішки гривні десь на депозит чи в ОВДП" Якщо б не було таких качелей із відкатами, а був би прогнозований прямолінійний девал, то система пішли б в штопор та саморозігрів. Зростання курсу - Зростання інфляції - Ще більше зростання курсу.
це лише за умови, що девал вище за відсотки. а якщо ні, то з чого постійно купувати долар й за рахунок чого штопор? я гадаю причина укріплення інша...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 781 раз.
- Подякували: 1652 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Чет 06 лют, 2025 15:01
kombinator написав:На вересень 2024 мав пропорцію заощаджень 70% гривня, 30% доллар. Докупав долари на вільну гривню починаючи з жовтня, поки не вийшов на 20% грн \ 80% доллар. Коли курс в грудні підскочив, вирішив що залишок гривні краще закинути на депозит на 3 міс, щоб відбити те зростання курсу, і в березні коли закінчаться депозити по строку - вже закупити доллар. А тепер виходить що я не те що відбив 3% за 3 міс, але ще й можливо заробив. Бо курс вже нижче ніж був коли я депозити відкривав. Якщо так протримається ще трохи то буде +5% в долларі за 3 міс. Просто пощастило. Сумма не супер велика, але все одно зайві +1к моє его гріють
Це не пощастило. Це така задумка у НБУ, щоб подібні історії як ваша кожен раз спонукали всіх задуматись. "А можливо все ж таки НЕ треба НА ВСІ купувати ці долари а прилаштувати трішки гривні десь на депозит чи в ОВДП" Якщо б не було таких качелей із відкатами, а був би прогнозований прямолінійний девал, то система пішли б в штопор та саморозігрів. Зростання курсу - Зростання інфляції - Ще більше зростання курсу.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3110 раз.
- Подякували: 2235 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Чет 06 лют, 2025 14:47
Shaman написав:просадка триватиме до девалу. а потім почнеться вереск досвід показує, що більшість вчасно вийти не встигає. особливо серед тих, хто намагається всидіти на двох стільцях - музика закінчується, й виявляється що немає жодного стільця
На вересень 2024 мав пропорцію заощаджень 70% гривня, 30% доллар. Докупав долари на вільну гривню починаючи з жовтня, поки не вийшов на 20% грн \ 80% доллар. Коли курс в грудні підскочив, вирішив що залишок гривні краще закинути на депозит на 3 міс, щоб відбити те зростання курсу, і в березні коли закінчаться депозити по строку - вже закупити доллар. А тепер виходить що я не те що відбив 3% за 3 міс, але ще й можливо заробив. Бо курс вже нижче ніж був коли я депозити відкривав. Якщо так протримається ще трохи то буде +5% в долларі за 3 міс. Просто пощастило. Сумма не супер велика, але все одно зайві +1к моє его гріють
-
kombinator
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 06 лют, 2025 13:41
kombinator написав: Дюрі-бачі написав:А просадка менше року - то просто класна можливість закупитися.
Знати би точно скільки та просадка триватиме, щоб трохи на депозитах довше посидіти і вчасно вийти
просадка триватиме до девалу. а потім почнеться вереск досвід показує, що більшість вчасно вийти не встигає. особливо серед тих, хто намагається всидіти на двох стільцях - музика закінчується, й виявляється що немає жодного стільця 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 781 раз.
- Подякували: 1652 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
5
Додано: Чет 06 лют, 2025 13:23
Дюрі-бачі написав:А просадка менше року - то просто класна можливість закупитися.
Знати би точно скільки та просадка триватиме, щоб трохи на депозитах довше посидіти і вчасно вийти
-
kombinator
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 06 лют, 2025 12:47
Член правління ЄЦБ П'єро Чіполлоне попередив, що торговельна війна адміністрації США з Китаєм може мати негативний вплив на єврозону, що складається з 20 країн.
Про це пише Reuters.
З червня ЄЦБ п'ять разів знижував вартість кредитів, а інвестори очікують ще щонайменше трьох знижень ставок цього року, щоб стимулювати економіку, яка намагається відновитися після двох років майже повної стагнації.
Минулого місяця інфляція зросла до 2,5%, але ЄЦБ очікує, що вона повернеться на рівень 2% цього літа, після чотирьох років перевищення цільового показника.
За словами Чіполлоне, найбільшою невизначеністю є торговельна політика США, яка може сильно вдарити по Європі ще до того, як будуть введені прямі торговельні бар'єри в блоці.
"Це більш серйозна загроза, оскільки Китай має 35% світових виробничих потужностей", - зазначив він.
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1320 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 05 лют, 2025 20:10
Realist написав:та батога (це коли НБУ як зараз продавлює курс донизу).
Не пам'ятаю жодного батога за всю історію гривні. Щось схоже на батіг було в 2023, але не дожали. ИМХО якщо просадка триває менше ніж на 2 роки, то вона не рахується. А просадка менше року - то просто класна можливість закупитися.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 893 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 05 лют, 2025 19:17
Realist написав:батога (це коли НБУ як зараз продавлює курс донизу)
Ну почему же батога? В валюте же почему предпочитается? Потому, что считается, что цены в валюте более-менее постоянны, а в гривне растут вместе с курсом. Значит, если сидишь в валюте, то тебе всё равно какой там курс и от его уменьшения тебе никак  А для прикупания любимой валюты даже в радость.
-
moveton
-
-
- Подякував: 74 раз.
- Подякували: 732 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
6
Додано: Сер 05 лют, 2025 19:09
moveton написав: Realist написав:готуйтесь переходити на новий рівень (який він буде - поки що не відомо)
Тут самое интересное, что когда он будет - это тоже не известно. А готовиться к чему попало в неопределённом будущем - можно, да, не повредит.
Так в цьому якраз і весь розрахунок. Якщо знав би прикуп... А поки його не знаєш, - то всі варіанти цікаві та можливі. Тут головне хто який варіант краще продасть і кому який варіант потрібніший/комфортніший. Слід відзначити, що при Пишному НБУ непогано продає гривневу привабливість. НБУ потрібний варіант із привабливістю гривні. Населенню комфортніше із валютою. Отак і бодаємось за допомогою пряників (ОВДП) та батога (це коли НБУ як зараз продавлює курс донизу).
-
Realist
-
-
- Подякував: 3110 раз.
- Подякували: 2235 раз.
-
-
Профіль
-
-
1