Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 2021222324 ... 12007>
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 08:18

cherchiltank написав:Зайшов почитати про валютний курс - здря зайшов)

в якому місті/селі цікавить курс, все давно не сайтах

у гілці ДС вже давно не про курс (років так 6)

https://курс.ком.юа/gorod/1551-odessa

42.05-42.10
prodigy

Подякував: 3372 раз.
Подякували: 3355 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 08:16

ЛАД написав:
  _hunter написав:........
Есть мнение, что развал совка начался с Национальной выставки, а первый макдак его, собственно, зафиксировал :D

Не врубился.

це він про виставу в Манеже (1 грудня 1962р) , де Хрущев назвав майстрів п*д*расами

Перший ресторан «Макдоналдс» відкрився в Москві на Пушкінській площі 31 січня 1990 року, за кілька місяців до розпаду СРСР. Ця подія викликала величезний ажіотаж, і того дня біля ресторану вишикувалася черга з понад 30 тисяч людей, бажаючих спробувати бургери та інші страви мережі.

по факту ссср невпорався у гонці озброєнь і надірвався, взяв непосильні для себе забов"язання, те саме що сьогодні і путін (2023р "економака рф вийшла на 4 місце в світі"

Контекст промови: Путін неодноразово робив подібні заяви, наприклад, під час виступу на Східному економічному форумі у вересні 2024 року та раніше, у 2023 році. Його мета — створити в російському суспільстві враження економічного успіху, незважаючи на міжнародні санкції та наслідки війни.

2025р-все іде по плану
Да, многие экономисты и официальные лица считают, что российская экономика перегрета из-за быстрого роста, вызванного военными расходами, который привел к дефициту кадров, исчерпанию производственных мощностей и высокой инфляции

путін каже про 1,1% рост ввп, факти це в межах похибки (або приписки як в ссср), 6трлн дефіцит бюджету

Деякі регіони Російської Федерації переживають серйозні економічні труднощі, що призводить до фінансової кризи. Зокрема, Архангельська, Калмикія, Волгоградська, Бєлгородська, Ульяновська, Іркутська та Мурманська області мають критично низькі фінансові резерви, а загальне фінансове тиск позначається на соціальній ситуації в країні.
Регіони з найнижчими фінансовими резервами
Архангельська область: Має резерв лише 0,03% від річного бюджету (50 млн рублів при 156 млрд річного бюджету).
Калмикія: Залишилось 40 млн рублів.
Волгоградська область: Має 100 млн рублів.
Бєлгородська область: Має 200 млн рублів.
Ульяновська та Іркутська області: Зберегли не більше 0,5–0,7% річного фінансування.
Мурманська область: Зберегла не більше 0,5–0,7% річного фінансування.

це тільки початок кризи, з кожним днем буде гірше
якщо санкції від США і ЄС зведуть до мінімума профіт від торгівлі нафтою/газом
почнуться голодні бунти як в кінці 80х
prodigy

Подякував: 3372 раз.
Подякували: 3355 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 05:54

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Зайшов почитати про валютний курс - здря зайшов)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 жов, 2025 19:45

ЛАД написав:
  _hunter написав:
  ЛАД написав:......
Какие джинсы? Фирменные? Да, сложно было.
Но вы знаете, я спокойно обходился советскими или какими уж там, не помню, не обращал внимание. Да, качество не то, но я от этого не страдал.

........
Есть мнение, что развал совка начался с Национальной выставки, а первый макдак его, собственно, зафиксировал :D

Не врубился.

Сложно страдать о чем-то, о чем человек понятия не имеет.
Но копаться в старых некрологах - особого смысла нет...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 492 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 23 жов, 2025 15:21

_hunter написав:........

Не врубился.
ЛАД
2

Подякував: 5376 раз.
Подякували: 4877 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 23 жов, 2025 08:10

ЛАД написав:
  zerocool написав:........
Я в совку не просто жив, а й у чергах стояв, і пакетики прав і сушив, і чудово пам'ятаю як прості джинси були нездійсненною мрією на яку збирали рік і більше.
Ви серйозно зараз захищатимете рівень життя в СРСР?
Возраст вы постеснялись назвать.
Но вы знаете, я спокойно обходился советскими или какими уж там, не помню, не обращал внимание. Да, качество не то, но я от этого не страдал.

_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 492 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 19:37

Re: Валютний ринок в контексті ДС

ЛАД написав:Предприниматель не может (в общем случае) предложить худшие условия, чем другие, но и предлагать лучшие он не станет. Разве что особо ценному работнику.
Якби мій алгоритм дій був таким як ти описуєш - то я б зараз змагався з воєнпенсом по питання в кого кальсони більш новіші....
1 Працівник не привязаний
2 Обіцянки ЗАВЖДИ вищі ніж реалії, тому МІЙ ПРАЦІВНИК порівнює свої реалії з чужими обіцянками.
3 Не завжди ( а точніше в 70% випадків) вища зарплата це краще.
4 Для утримування особливо цінних працівників
а - їх зарплата ВИША мінімум на 10% від того що РЕАЛЬНО вони зможуть отримувати в інших місцях
б - я даю їм право за рахунок ЇХ відпустки , не звільняючись -спробувати попрацювати на тих місцях які вони вважають кращими.
Як правило
90% - відмовляються від зміни місця праці і залишаються в мене
9% - при зустрічі кажуть що вони помилились бо...
1% - зміг влаштуватись краще

Про зарплати в Києві і регіонах
Різниця в два рази
в педерації різниця у 8-10 разів
Тому мАсквІчІ і члЄнІнгрАдцИ - не воюють
за них віддуваються якраз ті хто внизу таблиці- ті ж чуваші/буряти/мордва....
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 3000 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 19:20

zerocool написав:........
Я в совку не просто жив, а й у чергах стояв, і пакетики прав і сушив, і чудово пам'ятаю як прості джинси були нездійсненною мрією на яку збирали рік і більше.
Возраст вы постеснялись назвать.
  ЛАД написав:Но сравнение средней и медианной зарплаты просто умиляет. Так сравнивать можете где-нибудь на лавочке в компании за пивком.
А у нас в Украине медианная = средней?
У нас её просто не показывают, чтобы не позориться. Или вы сомневаетесь, что она значительно ниже?

Значітєльно, ога. Да, сомніваюсь!
Вивчіть що таке індекс Джині для початку і як він впливає на розрив між медіаною та середньою. Україна одна з найрівніших країн в цьому плані.

За даними Держстату, середня зарплата в країні станом на вересень 2024 року була 20 592 грн на місяць.
При цьому, за розрахунками експертів, медіанна зарплата, тобто така, яку найчастіше отримують українці, на січень 2025 року становить 17 000 - 21 000 грн.

https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cz9exxx3je8o
Так 17000 или 21000? И вы верите неизвестным "экспертам", что медианная равнялась средней? :)
А если даже 17000, то это всё же на 20% ниже. Незначительно, по-вашему?
Я когда-то прикидывал по данным ПФУ, у мненя получилось примерно 30%.

При цьому в москві у 2023 середня зп була 1250 баксів, але майже всі регіони отримували в районі 40к (440 $ при середньому курсі). Табличка з рос. вікіпедії між іншим:
https://s1.hostingkartinok.com/uploads/ ... 0901c5.png
У середньому вони якраз їдять голубці. При цьому за межею бідності живуть десь 20 мільйонів громадян з доходами менше 100 з чимось баксів, і це за даними їхнього росстату.
Табличку вы выбрали старательно. :)
В росс. Вики таблица значительно больше (https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8B_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8), а вы выбрали так, чтобы попались только районы с низкой зарплатой.
Кстати, к вашему сведению, зарплаты в Украине в Киеве и провинции тоже очень сильно отличаются. Вы об этом не слышали?

И я уж молчу о том, что вы, как принято, источники своих цифр не указываете.
chatgpt.com говорит

:mrgreen: :mrgreen:
Без коментарів..
Якщо вірите чатжпт то хоча б давайте запит англійською чи українською, у російській мові він давно отруєний інфою з певних сайтів (які в тому числі масово йому вкидають для "навчання"). І так, джерела теж запитуйте, так воно менше галюцинує.
Я не особо верю chatgpt и источники проверял. Но вы свои источники так и не указали. И не показали "правильные" цифры.
Да и сейчас дали ссылки на статью BBC с неназванными "экспертами" и на тенденциозно вырезанный кусочек таблицы.
Всё с вами ясно. Можете продолжать ваши рассказы под пиво на лавочке.
Рассказывайте о милитеке - там хоть можно просто сказать: "Ну, я надеюсь". :)
Мне не интересно.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 18:22

ЛАД написав:Сколько вам лет? Вы жили в Союзе, чтобы так уверенно сравнивать и заявлять?
И прямо-таки "незрівнянно"?

ЛАД написав:Но сравнение средней и медианной зарплаты просто умиляет. Так сравнивать можете где-нибудь на лавочке в компании за пивком.
У нас её просто не показывают, чтобы не позориться. Или вы сомневаетесь, что она значительно ниже?

Значітєльно, ога. Да, сомніваюсь!
Вивчіть що таке індекс Джині для початку і як він впливає на розрив між медіаною та середньою. Україна одна з найрівніших країн в цьому плані.

За даними Держстату, середня зарплата в країні станом на вересень 2024 року була 20 592 грн на місяць.
При цьому, за розрахунками експертів, медіанна зарплата, тобто така, яку найчастіше отримують українці, на січень 2025 року становить 17 000 - 21 000 грн.

https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cz9exxx3je8o

При цьому в москві у 2023 середня зп була 1250 баксів, але майже всі регіони отримували в районі 40к (440 $ при середньому курсі). Табличка з рос. вікіпедії між іншим:
https://s1.hostingkartinok.com/uploads/ ... 0901c5.png
У середньому вони якраз їдять голубці. При цьому за межею бідності живуть десь 20 мільйонів громадян з доходами менше 100 з чимось баксів, і це за даними їхнього росстату.

chatgpt.com говорит

:mrgreen: :mrgreen:
Без коментарів..
Якщо вірите чатжпт то хоча б давайте запит англійською чи українською, у російській мові він давно отруєний інфою з певних сайтів (які в тому числі масово йому вкидають для "навчання"). І так, джерела теж запитуйте, так воно менше галюцинує.
zerocool

Подякував: 115 раз.
Подякували: 118 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 22 жов, 2025 17:05

zerocool написав:
  ЛАД написав:
І які 34 роки, Україна практично не маючі досвіду держави, років за 20 змогла дуже багато чого досягти, неймовірно повисивши рівень життя і "продуктивність" після совка, але потім знову почала втягуватись в орбіту вже рашки.
:?:
По сравнению с чем? С началом 90-х?

Я ж чітко написав - в порівнянні з совком, тобто до 1991. Після реформ, скасування купонів почалося неймовірне зростання рівня життя, аж до кризи 2008. І навіть в умовах повномасштабної війни люди живуть незрівнянно краще "ситних і мирних" років застою, наприклад.

А цифры можно?
Или просто вам хочется в это верить?

Дивно, що ви про це не знаєте, хоча я думаю типово для більшості. Такої інформації до пересічних громадян із ЗМІ доноситься практично нуль.

Мінімальна зарплата на 2021 рік – 166 доларів на московії та 245 в Україні.
Середня за статистикою в Україні на 2021 - 514$ (14017 грн.) проти медіанної рф 454$ (34508 р.)

Середню порахувати складніше через величезний тіньовий сектор та конверти в Україні, фактично до 50% економіки в тіні. А на московії є величезний розрив між самою москвою та регіонами, тут правильніше брати медіану.
Є ще інші методики підрахунку, на кшталт статистики вакансій за сайтами тощо, вони показують те саме, велике зростання на проміжку 2014-21. Але в пам'яті у більшості залишається Порошенко розкрав, а Зеленський добив.
Можно нескромный вопрос?
Сколько вам лет? Вы жили в Союзе, чтобы так уверенно сравнивать и заявлять?
И прямо-таки "незрівнянно"?

Но сравнение средней и медианной зарплаты просто умиляет. Так сравнивать можете где-нибудь на лавочке в компании за пивком.
"велике зростання на проміжку 2014-21" - после глубокого падения в 2014-15? В 2013 зарплата была примерно 400$. И достигла такого уровня опять только в 2019 - https://epravda.com.ua/rus/news/2019/05/7/647608/
Средняя заработная плата в Украине в долларовом эквиваленте достигла уровня 2013 года.

Так, средняя заработная плата в Украине в марте 2013 года составила 3212 грн при курсе 8,16 гривни за доллар или 394 доллара.

В марте 2019 года номинальная средняя зарплата составила 10237 грн при курсе 26,6 или 385 долларов.
И не буду напоминать, что цена доллара в Украине тоже падает.

P.s. chatgpt.com говорит следующее:
В Россия средняя месячная начисленная зарплата составила примерно 57 244 рублей
В 2021 году средний курс доллара в России составлял примерно 73,7 ₽ за $1 (по данным ЦБ РФ).
👉 Пересчёт
57 244 ₽ ÷ 73,7 ₽/\$ ≈ 777 $
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 2021222324 ... 12007>
Форум: