там в статті більше аналітики про стан справ в США, але мені більше всього сподобовся висновок
Що в підсумку? Враховуючи стан справ на сьогоднішній день, мені здається, що є два варіанти подальшого розвитку подій: або інвестори винайшли вічний двигун заробляння грошей і нас всіх скоро нагородять Нобелевською премією, або ця бульбашка лусне і заллє інвесторів оптимізмом аж по самі вуха. У що вірити — вибирати вам, але вибір точно непростий…
А що це на МБ? Віддзеркалення перемир'я? Може і добре, що дзеркало в 22.00 розбили. Але Пишний не має права такі загони карібу влаштовувати, резерви мають властивість закінчуватись і на горизонті вискакує крайність(((
Рада Національного банку України 15 серпня 2025 року призначила першим заступником голови Національного банку Сергія Ніколайчука замість Катерини Рожкової.
Інфляція по регіонам з початку 2025 року (за 7 місяців). Що цікавого.
- в Києві найбільша інфляція в країні 8,5% (гроші, робота, найбільші зарплати по країні роблять свою справу) - Найменша інфляція в Сумській області 4% - Розшарування між найбільшою та найменьшими показниками інфляції - більше ніж в 2 рази - це дужже багато (в розвинутих країнах різниця між різними регіонами може бути на рівні 33%) - Інфляція в Києві на 44% більше ніж в Київській області (оце для мене сурприз, хоча зрозуміло хто де живе) - взагалі, якщо викласти дані на мапу України виходить якесь лоскутна ковдра, без чіткої логіки де й що
orest написав:Може статися так, що мету по курсу грн виконали. Ну або ще кілька днів. Бо все більше виглядає на те, що скоро путін буде оголошений другим миротворцем в світі після Трампа, а Україна - "головною рушійною силою війни". З усіма наслідками...
Но, как я понимаю, окончание войны должно позитивно сказаться на курсе гривны к доллару США - краткосрочно должно быть даже укрепление гривны. Или, Вы предполагаете, что могут быть другие сценарии? Интересно, конечно, краткосрочная и дальнесрочная перспектива по Вашему мнению.
1 Цей мій допис стосується того, про що я писав ту в неділю об 20.31 2 Ні закінчення, ні заморозки війни не буде ні 15 серпня ні протягом, мінімум, кількох наступних місяців. Цього не хоче: - путін, особливо в останні дні - Європа, яку перелякали тим, що як тільки все зупиниться чи призупиниться тут, рашисти нападуть на них - влада Китаю - група мародерів, яка узурпувала владу в Україні 3 Найімовірніший сценарій, що буде запропонований неприйнятний варіант для встановлення перемиря, після його відхилення Трамп звинуватить Київ в небажанні припиняти війну і знову зупинить допомогу США (цього разу всю) 4 найближчим часом повернемося в діапазон 42-42,5. Далі все буде залежати від того, яка міжнародна фінансова допомога буде нам доступна, як сильно рашисти відновлять нищення нашого енергетичного комплексу і бізнесу, який наповнює бюджети і допомагає ЗСУ. Однозначно все написане моя власна думка. Впевнений, що існує безкінечна кількість інших думок, зокрема і про мир і щастя вже з 16 серпня.
orest, дякую
Также предполагаю, что 15 августа война не закончится. Будет некая "приостановка", которую на политическом уровне будут называть очень высокими словами, чтобы назначить Нобелевскую премию, а может быть и сразу две... самым великим миротворцам. Ну то такое...
Таким образом, считаю, что финансовая помощь Украине от коллективного Запада будет продолжаться, как минимум до полной финализации всей войны. А это может быть еще очень и очень не скоро... В общем, пока держимся, финансово