Сіль вічна! Патрони....
|
|
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСНа жаль такої опції в нас немає. Максимум це короткострокове перемир'я щоб розпродати всі свої активи, закупити долар і виїхати в країну НАТО. Особисто я боюсь перемир'я більше ніж поточної війни. P.S. вважаю, що долар рік-два полежить на дні, а далі, як приберуть Трампа, він взлетить відносно інших валют. А в ідеалі б зараз закуповувати золото, тільки це досить важко
![]() Про дефолт, газ та мирЗнову вирішив витратити певну кількість свого часу для вивчення цього та інших питань і ось мої висновки: На даний час наш держборг складає 169 млрд баксів це біля 93% нашого валового продукту МВФ прогнозує що до кінця року він зросте до 110%, а 100% це вже класичний тривожний сигнал бо 70% допомоги це кредити з відсотками. Ретроспектива не тішить: 2021-48,9%, 2022-77,7%, 2023-82,3%, 2024 89,8%. Враховуючи нинішню ситуацію іншого рішення ніж реструктуризувати борги немає. І це мінус бо ми можемо витримати ще одну максимум дві реструктуризації а далі будуть проблеми з новими позичками якщо не зможемо виплачувати відсотки та тіло кредитів. І так вже маємо, якщо прикинути кількість населення, то борги приблизно 7000 доларів з кожного українця включаючи дітей та пенсіонерів. За нинішньої економічної ситуації якби раптом закінчились війна ми спроможні при розвитку економіки віддавати 3-4 млрд на рік тобто борг прийдеться сплачувати протягом 40-45 років Тепер щодо можливого дефолту по ВВП варрантам. Цей податок на зростання економіки ( якщо вище 3%) ввів уряд Яценюка аж до 2041 року !!! У 2023, як не смішно після падіння на 28,8% у 2022-му, у нас получився на фоні цього каркаломного падіння ріст у 5,3% отже виникла заборгованість у 600 млн по варрантам. Якщо не вдасться домовитись можливий технічний дефолт але ми маємо якби і форсмажорні обставини. Але навіть якщо він і станеться то істотного впливу на внутрішню економіку не буде, це лише негативно вплине на відносини зі Світовим банком, ЄБРР, урядами країн які надають нам кредити І ще один цікавий, але неприємний нюанс чомусь МВФ вважає позики за замороженими активами мордора кредитами, а не грантами, я особисто проти цього, а Ви? Трішки по газу бо і тут назріває на мій погляд проблема. У нас наразі рекордна мінімальні кількість газу у сховищах – 5,4 млрд, тобто це нуль якщо не мінус бо це той мінімум який вже не викачати.Для наступного сезону треба закачати 8 млрд власного видобуту плюс і закупити 4,5-5 млрд додатково по імпорту. На це все потрібно близько 2 млрд євро, нафтогаз виклянчив 0,4 млрд у ЄБРР та Норвежських друзів і … все – стоїмо. А це проблема бо газ не привезти вагонами і не покласти біля ТЕЦ ТЕС гіркою, треба качати а більш ніж прокачати 25 млн на добу не спроможна наша ГТС і це проблема – його досі не качають !!! Більше того рашисти 40% газовидобутку нашого знищили. Чи зможемо ми його швиденько відновити – питання а якщо і зможемо то де гарантія що це не продовжиться? Про електрику не пишу бо не маю часу але відключення на носі адже атомні енергоблоки будуть по черзі ставати на ремонти і навіть новина що з 1 липня в нас буде напруга як і в ЄС 230 вольт не надто втішає перед можливими блекаутами А тепер плавно переходимо до того чи потрібен і чи вигідний нам мир навіть на не дуже прийнятних умовах на даний момент часу. Чому за? 1.Гинуть люди як і військові так і цивільні. За останніх два роки маємо вимушену ганебну ситуацію з бусифікацією, це напевне найбільший про... нашої влади. СЗЧ, дезертирство, і саме страшне це втрата мотивації воювати далі, навіть на нашому форумі є персонаж який це зробив не маючи для цього жодних законних підстав. За даними ДБР щомісяця відкривається 16-18 тис. впроваджень, а реально цих випадків значно більше. Наскільки не знаю нехай хоча би 22 тис. + втрати блиько 30 тис. а набрати не можемо навіть 30 тис. Ким воювати? Нещодавно мордор підписав з іраном договір про всеосяжну допомогу, що буде якщо і звідти поїдуть солдати як і з північної Кореї і не тисячами а десятками тисяч? Наші партнери готові допомагати фінансово, трішки зброєю, а от військових від них точно не буде. А у нас втрати і нікчемна бусифікація. І плюс тільки що прилетіла свіжа неприємна новина - Сі летить до х... на парад і навряд чи для того щоб відмовити того від есвео, скоріш за все буде від нього допомога бо для Сі це не просто войнушка десь там далеко, а союзницьке протистояння як з США так і з заходом в цілому ![]() 2.Знищення критичної інфраструктури яка і близько не встигає відновитися. 3.Поступова втрата територій. 4.Знищення житла пересічних, соціальна напруга 5.Знищення промисловості і невеличких підприємств як приватного так і державних секторів 6.Несприятливий прогноз по майбутньому врожаю. Напевне тому ЗЕ і команда активно просуває ідею миру за будь яких умов, правильно це чи ні час покаже, але щось в мене як у вродженого оптиміста всередині зламалось. Але не дивлячись ні нащо нам потрібно працювати, допомагати ЗСУ і не ділити українців на тих хто на фронті і хто в тилу ми або разом або ніде !!! Не претендую на 100% істину, це просто мої думки підтверджені тими фактами які є у відкритому для пересічних доступу які я вирішив висвітлити тут. Всім добра!
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|